Kaj se je zgodilo s tabo, da si postala tako razumska?
Drugače sem pa skoraj začetka faksa in naprej sam svoj. Čez dodiplomca sem se privlekel s kadrovsko štipendijo. Ta je bila tako dobra, da se je dalo od nje živet samostojno. Za dopust, registracijo in servise sem zvlekel skupaj čez počitnice, motor pa je bil financiran nekaj sezon iz "vikend dela med študijem". Po diplomi me je služba čakala, nekaj let sem se zabaval tam in ob tem delal podiplomca. Potem sem potegnil nekaj cekinov od pristojnih organov in odrinil nazaj v štajersko prestolnico dokončat podiplomca.
Tam oziroma tu se matram še danes. V najemu imam manjšo sobico, doma pa me še vedno čaka "moja soba", kjer še vedno enkrat na teden prespim. Doma se še redno udeležim nedeljskega kosila, mama pa še vedno sponzorira pralni prah in buglajzn.
Če bi bilo potrebno bi se lahko takoj "poslovil" a mi trenutne ugodnosti ustrezajo.
Doma so me z izjemo prvega letnika dodiplomca pustili pri miru. V prvem letniku je bilo kar nekaj kričanja o moji nesposobnosti, zabitosti in lenobi.
Sedaj sicer vejo, da nekaj počnem na faksu kaj točno pa niti ne. Mi ustreza.
Zadnji dve leti podiplomca imam namen opraviti čim bolj diskretno tako, da ne pričakujem pretiranih vprašanj na to temo. Dokler tega ne zgotovim bom verjetno še deležen dosedanjih ugodnosti. V nadalje pa me nekaj 10 kilometrov od rodne hiše že čaka stanovanje, kamor bom odpeketal, ko s šolstvom "zaključim". Takrat bo potrebno pripraviti eno zahvalno/poslovilno kosilce, kjer jim bom predstavil kaj se je v teh leltih dogajalo z mano (jasno vsebino staršem primerno) in to je to.
Imam pa podoben odnos do šolstva kot "kloschar", torej o mojem faksu, izpitih in ostalih zadevah povezanih s šolanjem se nerad pogovarjam in ga razumem. Je pa tudi res, da dokler ga bodo starši financirali in ne "sponzorirali" bodo verjetno res imeli pravico vedeti kaj financirajo. Tako nekako.
P.S: Danes je očitno, da imam kar preveč časa. Oblljubim, da bom za nasledjih par tednov utihnil, da si malo odpočijete oči in da kompenziramo ta nakladalni dan.