Odklonitev alkotest avtomaticni odvzem?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ok napisal si smiselno ampak kaj si hotel meni s tem zdaj povedat? Sporočilo tega kar si napisal mi ni jasno? Edino kaj še lahko dodam je pač to da je policist uradna oseba in da bo pač sodišče njemu verjelo, sta pa ponavadi vedno 2 v paru tak da 2 uradni besedi proti tvoji ne bo šlo skos... Je pa dejstvo da lažejo policisti in prav tako lažemo "mi" ampak to na sodišču ni pomembno. Mislim da če hočeš ti dokazat svoje da rabiš prej ti kak materialni dokaz ki ne bo dvoumen.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
sta pa ponavadi vedno 2 v paru

če bi bili 3 v paru bi blo čudno - ali??
sprasujem se.gif

ali pa si hotel poudariti, da je uspeh, če naša policija uspe sestaviti par iz dveh policajev?
evil.gif

drugač pa imaš prav - je tako postavljeno, da ima beseda uradne osebe na sodišču večjo težo in moraš ti kot navadni državljan privleči materijalne dokaze (kar je iz pravnega vidika tudi edino smiselno, ker drugače pojem uradne osebe nima pomena; je pa tudi tako, da žal včasih uradna oseba tudi izkorišča svoj položaj (poudarek na včasih) - ampak to pa je že druga tema)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Fak pa res nisem pogruntal da je možno da sta 2 v paru! To lahko zraven Chuck Norisa samo še ti pogruntaš
evil.gif
Drugače pa ja, to je smiselno z vidika polnjenja proračuna. Če mene vprašaš bi bilo smiselno da se policija opremi in lahko ima materialne dokaze s katerimi sodišč sploh ne bomo rabili. Lepo vsekajo eno komisijo ki to pogleda in fertik. Pa bi bilo dost manj teh pilotov ki to izkoriščajo...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tusi ima prav!

prvič je 6 mesecev (vendar vmes lahko delaš izpit, tako da po 6 mesecih samo dvigneš knjižico), dugič 1 leto tretjič itd 2 leti

kar se pihanja tiče do 0,71 je 11 pik nad 0,71 je odvzem, vendar lahko sodnik na podlagi (mislim da) 20. člena o prekrških pusti izpit. seveda če je zadosti olajševalnih okoliščin...

drugače pa najslabše je če je odklonil. 100x bolje je pihnit.

Ni res in nehajte pisat stvari ki ne drzijo.

Vprasanje je kaj se zgodi ce odklonis.

Odgovor: Policist te da v pridrzanje, napise obdolzilni predlog ker ti nesme dat placilca ker jestranska sankcija 18 pik. Zato te obravnava sodnik, ki v koncni fazi lahko da tud 17 pik. Ampak tudi ce ti jih da 18 in izgubis izpit, ni predvidene sankcije prepovedi voznje motornega vozila. Torej lahko vozis takoj ko ponovno opravis izpit.

Ce napihas nad 0,52 do vkljucno 0,71

Gres v pridrzanje, dobis najmanj 950 eur kazni in 10 kazenskih tock ter stransko sankcijo prepoved voznje motornega vozila. Zaradi te stranske sankcije policist spet ne sme napisati placilnega naloga ampakpise obdolzilca in vas obravnava sodnik. Ki pa vam lahk poleg 10 pikin najmanj 950 eur kazni da se prepoved voznje od 1 do 12 mesecev.

Ce pihnes vec kot 0,71 je isto kot prejsnji primer, samo daje namesto 10 pik zagrozenih 18 pik. To pomeni da vam sodnik izpit vzame (s pikami) in hkrati prepoved voznjo od 1 do 12 mesecev. To pomeni da tudi ce naslednji dan ponovno opravis izpit ne smes vozit zaradi prepovedi. Ce pa odklonis pa ni zagrozene prepovedi voznje.

Tako da ne drzi da prvic ne smes delat 6 mesecev, pol 1 leto pol 2 leti... od 1 do 12 mesecev.
Maš pa še eno možnost. Da najprej pihneš, in ko vidiš izmerjen rezultat se odločiš za zate najboljšo možnost, lahko priznaš meritev (2 in 3), ali pa meritve ne priznaš, policaj te napoti na strokovni pregled in ti odklobiš (1). če smatraš da je odklonitev zate boljša.

Zahtevat strokovni pregled je bolj smiselno ce noces prespat. ce bos odklonil bos prespal. ce te peljejo na strokovnega, tudi ce si nabasan ko kajla ne bos spal. Namrec zdravnik oceni da nisi sposoben vozit, policist ti prepove voznjo za 24 ur, v pridrzanje pa ne gres, ker se ni laboratorijskih izvidov koliko mas v krvi. te pa stane pregled mislim d avec kot 500 eur

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Fak pa res nisem pogruntal da je možno da sta 2 v paru! To lahko zraven Chuck Norisa samo še ti pogruntaš
evil.gif
Drugače pa ja, to je smiselno z vidika polnjenja proračuna. Če mene vprašaš bi bilo smiselno da se policija opremi in lahko ima materialne dokaze s katerimi sodišč sploh ne bomo rabili. Lepo vsekajo eno komisijo ki to pogleda in fertik. Pa bi bilo dost manj teh pilotov ki to izkoriščajo...

Zato pa US že 20 let snemajo video/audio, in je na sodišču tega dost manj, kok pa je se pa preprosto dokaže z posnetkom...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
appollo8 zadaj pa ti mal bučke kotališ, če si naredil šnel kurz za miličnika še ne poznaš vseh zakonov...

namreč ZVCP-1 UPB iz leta 2008 ima v členu 148 zapisano:

(1) Oseba, ki ji je v postopku za prekršek izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, lahko dobi novo vozniško dovoljenje po prvem izrečenem prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja po šestih mesecih, po drugem prenehanju po enem letu, po nadaljnjih izrečenih prenehanjih pa po dveh letih od pravnomočnosti odločbe. Pogoj za pridobitev novega vozniškega dovoljenja je, da taka oseba ponovno opravi vozniški izpit.

(2) Če je imela oseba iz prejšnjega odstavka v vozniškem dovoljenju, za katero ji je bilo izrečeno prenehanje veljavnosti, vpisanih več kategorij motornih vozil, se ji v vozniško dovoljenje vpišejo vse te kategorije, če opravi vozniški izpit za motorna vozila tiste oziroma tistih kategorij, s katerimi je storila prekršek ali prekrške, za katere so ji bile izrečene kazenske točke, in izpolni druge pogoje za izdajo vozniškega dovoljenja, določene v prejšnjem odstavku tega člena.

(3) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki se pri vožnji vozila v cestnem prometu izkazuje z vozniškim dovoljenjem, ki je na podlagi sodne odločbe prenehalo veljati. Enako se kaznuje tudi voznik, ki se pri vožnji vozila v cestnem prometu izkazuje z vozniškim dovoljenjem, izdanim v drugi državi članici Evropske unije, na podlagi slovenskega vozniškega dovoljenja, ki je na podlagi sodne odločbe prenehalo veljati.

torej drži to kar sem povedal. prvi odvzem po 6 mesecih, drugi po 12 tretji in vsi nadaljni po 24...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
tisti, ki pravite, da si policaji ne izmišljujejo prekrškov se zelo motite
to, da bi izmišljevali sicer ni pravilo se pa dogaja.
meni se je mnogo let nazaj, ampak, ker ni bilo slike oz materialnega dokaza da sem bil prehiter- takrat še ni bilo laserjev - ni bilo iz tega potem nič. so pač probalim, ker je bil odsek na katerem noben ni upošteval omejitve. jaz pa sem jo
smile-1.gif
ker sem vedel da tam stojijo , ker sem se pre 10 minutami peljal v drugo smer in potem nazaj
drug primer se pa je zgodil nedavno, ko so kolega oglobili zaradi domnevne nepripetosti na zadnjem sedežu. situacija enaka kot pri meni ; redkokdo se na zadnjem sedežu pripasa. ampak on se je, ker so vedeli kje policaji stojijo in so se peljali v drugo smer pred 30 minutami in nazaj grede pazili na vse
ampak problem je v tem, da čeprav sop bili v avtu štirje in vsi pripasani sta zadnja dva dobila kazen, pa žal policijska beseda brez dokaza več velja kot pa karkoli.
drugače pa nimam nekih slabih izkušenj z policaji . ampak nikoli ne veš ka še bo..
daj bog da se tisti babi policijski vse posuši razen perila

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
tisti, ki pravite, da si policaji ne izmišljujejo prekrškov se zelo motite
to, da bi izmišljevali sicer ni pravilo se pa dogaja.
meni se je mnogo let nazaj, ampak, ker ni bilo slike oz materialnega dokaza da sem bil prehiter- takrat še ni bilo laserjev - ni bilo iz tega potem nič. so pač probalim, ker je bil odsek na katerem noben ni upošteval omejitve. jaz pa sem jo
smile-1.gif
ker sem vedel da tam stojijo , ker sem se pre 10 minutami peljal v drugo smer in potem nazaj
drug primer se pa je zgodil nedavno, ko so kolega oglobili zaradi domnevne nepripetosti na zadnjem sedežu. situacija enaka kot pri meni ; redkokdo se na zadnjem sedežu pripasa. ampak on se je, ker so vedeli kje policaji stojijo in so se peljali v drugo smer pred 30 minutami in nazaj grede pazili na vse
ampak problem je v tem, da čeprav sop bili v avtu štirje in vsi pripasani sta zadnja dva dobila kazen, pa žal policijska beseda brez dokaza več velja kot pa karkoli.
drugače pa nimam nekih slabih izkušenj z policaji . ampak nikoli ne veš ka še bo..
daj bog da se tisti babi policijski vse posuši razen perila
A baba te je? A v Kranju?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ne. ne. ni mene. kolega je jajcala. nekje v okolici mb. pa je ugotovil, da je bolje plačatim ker itak nimaš šans pri sodniku...
načeloma so pa babe policaji smotane. verjetno zdravijo komplekse al kaj, ali pa se postavljajo pred moškim partnerjem v patrulji..
več koristi bi bilo, da bi se s kolgom šla malo kam "poveseliti" potem ne bi bila(e) sfrustrirane

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
vseh zakonov gotovo ne poznam, nisem delal nobenega snelkurza tako da bi ti svetoval da nisi zaljiv. Tudi jaz tebi nikoli nisem rekel da rabis za sistemca se kaj vec kot samo monitor znat prizgat.

kar ti navajas je clen ki govori da se ti vozniska odvzame v postopku o prekrsku. Tebi pa vozniska ko presezes 18 pik preneha veljati po sklepu sodisca ki te obvesti da vozniska ne velja vec zaradi presezenih 18 pik. Ce pa ti sodnik direktno vzame izpit pol to velja.

Vedno dopuscam da se motim, samo ne pa v eni temi treh bedarij napisat in pol drugih zalit. Sej v koncni fazi ni problema - jaz se lahko distanciram od takih tem in lahko s sintiæem mirno razpravljata kako policaji goljufajo itd.

Preprican sem da se bo tako kvaliteta dvignila. Enjoy.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ksz

Seveda se kakšni policaji izmislijo kazni...en rpimer je bil ko so človeka ustavili ,pregledali dokumente in potem zahtevali ,da pokaže obvezno opremo...pol pa položnica za pas...čeprav je človek bil pripet.

Predvidevam pa da se bo pa začelo dogajat naslednje takim policajem ki si izmišljujejo.
So policaji prišli na parkir plac h dvem tipm ,ki sta bla pijana...pa bi se odpeljala z avtom.....ozirama z vso dobro voljo se nebi mogla ker sta avto vkopala v blato...pa sta postopala okrog avta.....in so jim dali pihat ,pa kazen za vožnjo v vinjem stanju in policajev nisita mogla prepričat v to da ne grejo nikamor...........no pol pa je jeza naredila svoje.......ko je policaj končal smeno in se odpravil domov sta ga ta dva počakala na dvorišču hiše in sta ga tako pretepla ,da je bil 14 dni na bolnjiški.

Je pa res da so policistke bolj zahebane......in je tudi res da ne gledajo dokumentov pa čeprav jih držijo v rokah....enkrat ko so me ustavili sem jim pomotoma dal prometno od kombija pa čeprav sem bil z avtom...pa sploh ni policajka opazila moje napake.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Glej procent neumnih ljudi v policiji je podoben procentu neumnih drugod. Nesmiselno bi bilo trditi da v policiji delajo sami ok ljudje in da so vsi kolikor toliko brihtni. Za policistko iz kranja sem tudi jaz ze slisal - to je problem komandirja.

Vsakdo ki sedela norca iz ljudi bo slej ali prej dobil svojo porcijo. Problem pa je, da ljudje ko naredijo prekrsek namesto da bi se vprasali kaj sooni delali narobe provocirajo policiste in mislijo da tako kazni ne bo.

Ce vas je kdo kdaj ogoljufal se pritozite, pojdite v medije.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
apollo si užaljen? ne biti no... sej nisem mislil nič hudega.

se strinjam s teboj da imaš take in onake pri milici. eni so boljši eni slabši. večina jih je pa povprečnih.

in še nekje se motiš: tudi če ti nabašeš 18 točk (pa ti ga ne odvzame sodnik) potem pol leta ne smeš opravljati izpita. preverjeno. ok? nočem biti žaljiv vendar je problem pri enih ki mislijo da so vso pamet požrli. isto kot da če bi jaz trdil da imajo vsi stroji iste komande, pa je dejstvo da ima caterpilar svoje... ne vem od kje tebi ideje o sistemcih?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
seveda sem uzaljen. Sedaj ze dve uri bivakiram na drevesu in sem iz minute v minuto bolj togoten ker sem si pozabil igrace s seboj vzet.

Jaz nisem sodnik niti ne delam na UE in tnx god nisem nikoli ostal brez izpita. Kar vem sem izvedel od sodnikov in prekrskarjev (kar se tice zadev po odvzemu).

a nisi sistemc?
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
he he no kar pridi dol z drevesa pa nehej se jokat;)

no je pa tako da so tudi prakse sodnikov različne od regije do regije... .je pa na žalost tak da pol leta maš pavzo.... to je pa preverjeno (pa ne pri meni:))

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ni tukaj kaj za verjet, takšna je pač žal realnost. Policistova beseda proti tvoji! Ne bo šlo skos. Ne poznam primera da bi policaj pričal proti komu in mu nebi verjeli.

Ti kar jaz povem, da je bilo pri meni moja beseda (sam v avtu) proti policistovi (1 on 1), pa ne le, da sem bil oproščen (ne zastaralo, ampak oproščen), temveč je sodnik policaja skoraj ven vrgel ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Dobro ti si na vseh področjih redka izjema in posebnost tako da ne bom oporekal ampak lahko bi pa vsak opisal situacijo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:

Prvič greš čez dovoljeno mejo 18 točk, izgubiš izpit,

Kolikor sam vem nemores cez 18pik, kajti ko dosezes 18pik ti odleti izpit, torej imas lahko maximalno 17pik da ti izpit se ostane.

@ostali: Mozno da je 6 mesecev predno ponovno lahko delas izpit, ampak kolikor sem sam seznanjen je to odlocitev sodnice, pac povratniku bo naslednic ratalo izpit delat sele po letu ali vec, zato pa te sprasuje sodnica ce si v zadnjih dveh letih imel kaksne prekrske.