Odklonitev alkotest avtomaticni odvzem?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Ne bistveno je, ali so ga skusali ustaviti. Ce je on obrnil, ko je videl policista ob cesti to ni pobeg. Ce pa je policist stopil na cesto in dvignil roko, potem pa je.

se bolj natancno o odvzemu in prepovedi voznje. V vsakem primeru - ce greste v pridrzanje bo o kazni odlocal sodnik. Namrec tudi pri 0,52 je stranska sankcija prepoved voznje motornega vozila. To pomeni da dobite 10 pik in ce prej niste imeli nic pik, potem izpita ne izgubite. Bo vam pa sodnik prepovedal voziti za dolocen cas (lahko tudi ne ampak ta sankcija je predvidena).

Odklon je 18 pik. Kar pomeni da gre to na sodisce. Sodnik mu lahko da nizjo kazen in tudi manj pik. Morda ne bo izgubil izpita in mu jih bo dal 17. Ce pa ga bo izgubil, je od sodnika odvisno. Ni pa predvidene prepovedi voznje. Kar pomeni, da lahko takoj dela izpit in takoj vozi naprej ko ga naredi.

A je dovolj razumljivo? Ce ni se bom potrudil pa se enkrat razlozil =)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
In dokazano ti bo, bodi prepričan.
Kaj če pride oni drugi in prizna, da je on vozil?
grims-1.gif

zmedisovraznika.press

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Takole je po moje.
Prvič greš čez dovoljeno mejo 18 točk, izgubiš izpit, čez 6 mesecev ga lahko ponovno narediš.
Drugič greš čez, izgubiš izpit, čakaš 12 mesecev za ponovno pridobitev.
Tretjič in vsakič nadalnjič pa je doba za ponovno pridobitev 2 leti.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
tusi ima prav!

prvič je 6 mesecev (vendar vmes lahko delaš izpit, tako da po 6 mesecih samo dvigneš knjižico), dugič 1 leto tretjič itd 2 leti

kar se pihanja tiče do 0,71 je 11 pik nad 0,71 je odvzem, vendar lahko sodnik na podlagi (mislim da) 20. člena o prekrških pusti izpit. seveda če je zadosti olajševalnih okoliščin...

drugače pa najslabše je če je odklonil. 100x bolje je pihnit.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:Po skoraj enem letu diobim sodnika. V Vabilu je pisalo da sta me vidla kako sem se ustavil in šel iz vozila,
kar je laž na kvadrat, ker ni bilo nikjer nikogar in sta se vzela od nikoder...

Od nikoder ? Torej sta prišla iz druge dimenzije ali uporabljala nevidnost v službenem avtu ?
Ali to, da jih ti ne vidiš, pomeni da tudi oni ne morejo videti tebe ?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:Po skoraj enem letu diobim sodnika. V Vabilu je pisalo da sta me vidla kako sem se ustavil in šel iz vozila,

Od nikoder ? Torej sta prišla iz druge dimenzije ali uporabljala nevidnost v službenem avtu ?
Tud če sta ga videla, nima veze. Zaustavila sta ga kot pešca potem, ko je z vožnjo že zaključil. In mu nebi smela dat kazni kot vozniku.

Lahko je pri grmu enega eksal, kar ni prepovedano, takrat je že zaključil vožnjo in še ni bil v postopku.

Saj, potvoje, koliko časa po tistem, ko si zapustil vozilo si pa še voznik? In koliko časa po tistem ko si zapustil vozilo ne meš pit, da ti policaj ne bo upilil kazni za vožnjo v vinjenem stanju?

To je spet ena od goljufij policajev.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:

Ustavima na busni. Grema scat oz. kolega gre scat, jaz po kuferamu štoram če se kej valja še kak mali union.
Kolega se nahčije. Pride z njegovim pirom do kuferama, kjer ga skup spijema medtem ko še enega skadima,
nato gre scat malkom. Nato pride policija.

Kaj 3 minute sta naju gledla, pol pa sta rekla: "eh nebota se odpelala?"

To je iz lenarta na Elbovem klancu, avtobusna pred vrhom hriba, onadva sta pripeljala iz dolgega ovinka iz smeri benedikt
kjer itak skoz stojijo. Skratka po poti sta se peljala mimo, vidla da pijema, se obrnila in prišla delat štalo.

Samo tečno na sodišču do zdaj, ko bo kolega rekel da je on pripeljal na tisto točko. (tut avto je na njega pisan)

Zakaj ni rekel da je on vozil? Sej je, pa mu nista vrjela.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Lahko je pri grmu enega eksal, kar ni prepovedano, takrat je že zaključil vožnjo in še ni bil v postopku.

Saj, potvoje, koliko časa po tistem, ko si zapustil vozilo si pa še voznik? In koliko časa po tistem ko si zapustil vozilo ne meš pit, da ti policaj ne bo upilil kazni za vožnjo v vinjenem stanju?

Mam odvetnika v familiji, tako da bo zelo preprost primer. Policista sta v poročilu sama napisala da sta me vidla da
sem pripeljal in iztopil in me malo zatem ustavila. Jaz pa samo moram rečt, da sem ustavil ker sma se hotla
z kolegom menjat, ker sem jaz pričel pit.

Ko iztopiš iz avta, nisi več voznik ampak pešec, in si v trenutku ko stojiš z obema nogama na tleh lahko eksnil flašo vodke,
pa ti nihče nič ne more. No kak lažniv policaj. Jih bomo že porihtali...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
na sodišču pač povesta da je vozil un tipček ne ti.

pa naj policisti dokazejo da so videli kdo je vozil...

je pa res da vajina beseda proti njunim...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nič nebi rabli dokazovat, če bi policista bla tolk pametna, da bi se nekje ustavila, počakala da se
odpeljema in nato priletela z lučkami.

Če sta pa tok butasta pa si tut tega ne zasluzita da polnita normo. Sploh pa na lažniv način.

Skupno sem pa spil ene 5 piv, tako da niti neke bajne kazni nebi bilo, ker se spomnim
vsake malenkosti, od imen obedveh, do registracije karete.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nič nebi rabli dokazovat, če bi policista bla tolk pametna, da bi se nekje ustavila, počakala da se
odpeljema in nato priletela z lučkami.
.

ne pametna ampak poštena. Ampak policaji radi goljufajo.
Le kaj bi izgubljala čas s skrivanjem in čakanjem, saj se lahko zlažeta, itak bodo verjeli njima, sicer pa sta tako pokasirala še več €€€. saj bo kazen večja kot pa če bi pihal po petih pirih.

Lani sta enga mojga kolega policaja čakala pol ure. Potem ko je speljal pa hop po njemu. Ne vem, če jima je res do varne vožnje, zakaj ga že prej nista prišla opozorit, še preden je speljal. ....Aja, ne gre se za varnost amoak za kasiranje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:

Tud če sta ga videla, nima veze. Zaustavila sta ga kot pešca potem, ko je z vožnjo že zaključil. In mu nebi smela dat kazni kot vozniku.

Ja ja seveda, vedno isti izgovori pijančkov. Sem skočil iz avta scat in se v minuti toliko napil, da sem postal pijan in alko je v minuti prišel v kri in vse. Barabe policaji se pa niso do potankosti držali zakona, medtem ko pijana vožnja očitno pač ni proti zakonu.

Pač drogeraši ki iščejo izgovore.

Ti kar sočustvuj z njimi, ko ti bo pa en takle junkie zbil sorodnika, boš pa zamenjal pesem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:

Ja ja seveda, vedno isti izgovori pijančkov. Sem skočil iz avta scat in se v minuti toliko napil, da sem postal pijan in alko je v minuti prišel v kri in vse. Barabe policaji se pa niso do potankosti držali zakona, medtem ko pijana vožnja očitno pač ni proti zakonu.

Pač drogeraši ki iščejo izgovore.

Ti kar sočustvuj z njimi, ko ti bo pa en takle junkie zbil sorodnika, boš pa zamenjal pesem.
In zakaj se policajem ni treba držat zakona, in predpisanih postopkov?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Za stalno? Pa se to, a je spanje cez noc pri prijateljih res stane 400 eur?
smile-1.gif

Sem ze pisal tule in pred dnevi sem imel sodnika;

Ustavima s frendom sred noči na busni in grema odtočit.

Policista se pripeljeta mimo in gremo v postopek.

Ko mi je hotel dat za pihat, sem ga odklopnil, ker nisem v tistem trenutku bil v vozilu
ampak 5m od vozila.

Sta me vklenla in sem šel prespat. Dobil sem kazen za potrebo na javnem mestu, mislim da 20€.

Po skoraj enem letu diobim sodnika. V Vabilu je pisalo da sta me vidla kako sem se ustavil in šel iz vozila,

Zdaj bo sodnica zaslišala še oba policista. Stalo me bo okol 1000 če mi dokažejo.

zarota na kvadrat.

Pihal nisem, ker ni bil niti moj avto, niti nisem vozil, sem pa spil ene 5 piv,...
A vozniško si jima pa pokazal?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
nummy: ko bo en trezen ti zbil otroka ker bo prehitro pripeljal, menjal radio... boš pa kaj naredil?

fora je v tem da je namen miličnikov kasiranje. če bi želeli bi mx in prijatelja opozorili da ni prav da se vsedeta v avto in odpeljeta. da naj raje pokličeta taksi. morda bi jima v dokaz dala pihat (ne za kazen ampak da pokažeta mx da po 5 pirih prav lepo napiha)... sam treba je kasirat...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
In dokazano ti bo, bodi prepričan.
Kaj če pride oni drugi in prizna, da je on vozil?
grims-1.gif

zmedisovraznika.press

Gre skos, ti ne morejo nič če prizna drugi vendar kje boš našel bedaka ki bo to rekel in bo ob izpit namesto tebe?
smile-1.gif
Sicer bi še bilo nekaj soočenj s policisti pri sodniku, če bi si policist trdil da je vido prav tebe ampak na koncu vprašanje kaj bi bilo..

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
hmm

če bi prijatelj priznal da je on vozil, in uspel dokazati da je to povedal že miličnikom potem bi se mlacomx ustavil postopek. za unga ga pa tudi začet nebi mogli ker ga niso dobili tako da bi se zmazala... konc koncev na podlagi česa bi mu pa vzeli izpit?

jaz sem peljal zdaj pa dokazi da sem bil pijan... pihat nisem dobil, milica ni začela postopka z menoj, niso naju ustavili za volanom...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No torej ko bo prvi kolega ustavljen in ne bo hotel pihat uporabi to finto če si sveto prepričan in nam poročaj
smile-1.gif