Odklonitev alkotest avtomaticni odvzem?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Samo tečno na sodišču do zdaj, ko bo kolega rekel da je on pripeljal na tisto točko. (tut avto je na njega pisan)

in sedem minut kasneje

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Jaz pa samo moram rečt, da sem ustavil ker sma se hotla z kolegom menjat, ker sem jaz pričel pit.

Daj se na Youtube, da bomo videli kako to izpade.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Lani sta enga mojga kolega policaja čakala pol ure. Potem ko je speljal pa hop po njemu. Ne vem, če jima je res do varne vožnje, zakaj ga že prej nista prišla opozorit, še preden je speljal. ....Aja, ne gre se za varnost amoak za kasiranje.

In kako veš, da sta ga čakala pol ure? A si bil zraven s policisti?

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
ksz

No smo s kolegi včeraj nekaj debatirali in zdaj me zanima, kako je v primeru, da te ustavijo, napihavaš in ti sodnik kasneje pač odvzame izpit, ustavijo te ko voziš avto, ali ti ostala dovoljenja, kot so motor, traktor, veljajo naprej? Ali je odvzem v tem primeru samo za B kategorijo?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

Lani sta enga mojga kolega policaja čakala pol ure. Potem ko je speljal pa hop po njemu. Ne vem, če jima je res do varne vožnje, zakaj ga že prej nista prišla opozorit, še preden je speljal. ....Aja, ne gre se za varnost amoak za kasiranje.

In kako veš, da sta ga čakala pol ure? A si bil zraven s policisti?
Kolega je policaje srečal na bencinski, z enim od policajev je imel že enkrat prej težave, se ga je spomnil. In kolega je na črpalki kupil še nekaj za jest, en sok, in je potem to lepo zunaj v avtu počasi pojedel in popil, še nekaj v prtljažniku pospravil, imel še telefon, kar je trajalo pol ure. In ko je speljal, so bili takoj v 20 metrih za njim. So se morali nekam skrit in ga čakat.

Če bi se bilo policajem kaj do varnosti in preventive, bi šli do njega in ga opozorili predno je speljal, ker pa jim gre za denar, so ga pač čakali, in kasirali.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V mojem primeru, če naju je že videl da sma fajhtna, bi pristopil, pa rekel: "Ok pubeca, dost šale, naprej s taksijem,
sicer se nebomo lepo gledli"

Se bi mu zavhalil in rufnil taksi, ampak ne, ona 2 sta šla delat štalo, da normo nafilata...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ne filozofirajte več, naloga naših policistov je pač da pišejo položnice ter polnijo blagajne in ne da opozarjajo niti ni njihova naloga da se število mrtvih zmanjša ter da se poveča varnost na cesti. Nehajmo že bit tako naivni. Bi pa bilo prav in korektno da bi bili tudi kdaj opozorjeni ampak ne, boljša vzgoja je položnica kajne? Skratka jaz več ne dam €ura v blagajno. Čez naselje konstantno 50, vedno pripasan, polnih črt nimam v navadi edino kaj mi dela še težave so rdeče luči, velikokrat še potegnem na meji med rumeno in rdečo... Če pa me za brzino spečejo pa me bodo morda kdaj na avtocesti za kakšnih 10-20 prekoračenih kilometrov. Dobri 2 leti že nisem bil kaznovan
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne filozofirajte več, naloga naših policistov je pač da pišejo položnice ter polnijo blagajne in ne da opozarjajo niti ni njihova naloga da se število mrtvih zmanjša ter da se poveča varnost na cesti. Nehajmo že bit tako naivni. Bi pa bilo prav in korektno da bi bili tudi kdaj opozorjeni ampak ne, boljša vzgoja je položnica kajne?
Točno tako
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Skratka jaz več ne dam €ura v blagajno. Čez naselje konstantno 50, vedno pripasan, polnih črt nimam v navadi edino kaj mi dela še težave so rdeče luči, velikokrat še potegnem na meji med rumeno in rdečo... Če pa me za brzino spečejo pa me bodo morda kdaj na avtocesti za kakšnih 10-20 prekoračenih kilometrov. Dobri 2 leti že nisem bil kaznovan
smile-1.gif

Vse tole ti ne še zagotavlja, da ne boš kdaj fajn plačal, policaj se lahko kak prekršek tud na suho izmisli. Če se boš pritožil bodo pa po defaultu verjeli policaju in ne tebi.
.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pa mislim da si ne bo nihče nič zmišljeval, res da sem živčen ko me ustavijo ampak sem se nekako naučil pravilno obnašat.... Da pa bi bile kje kakšne stare zamere pa tudi ne...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa mislim da si ne bo nihče nič zmišljeval, res da sem živčen ko me ustavijo ampak sem se nekako naučil pravilno obnašat.... Da pa bi bile kje kakšne stare zamere pa tudi ne...

Nima tvoje obnašanje in stare zamere nobene veze s tem, a si bo kej izmiuslil ali ne. Ima pa vezo al je policaj pokvarjen ali ni.
Jest sm dostikrat naletel na pokvarjenega policaja. Pa tud tu pogosto berem, da si je kak policaj prekršek enostavno izmislil. Tudi v tej temi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tusi ima prav!

prvič je 6 mesecev (vendar vmes lahko delaš izpit, tako da po 6 mesecih samo dvigneš knjižico), dugič 1 leto tretjič itd 2 leti

kar se pihanja tiče do 0,71 je 11 pik nad 0,71 je odvzem, vendar lahko sodnik na podlagi (mislim da) 20. člena o prekrških pusti izpit. seveda če je zadosti olajševalnih okoliščin...

drugače pa najslabše je če je odklonil. 100x bolje je pihnit.

Ni res in nehajte pisat stvari ki ne drzijo.

Vprasanje je kaj se zgodi ce odklonis.

Odgovor: Policist te da v pridrzanje, napise obdolzilni predlog ker ti nesme dat placilca ker jestranska sankcija 18 pik. Zato te obravnava sodnik, ki v koncni fazi lahko da tud 17 pik. Ampak tudi ce ti jih da 18 in izgubis izpit, ni predvidene sankcije prepovedi voznje motornega vozila. Torej lahko vozis takoj ko ponovno opravis izpit.

Ce napihas nad 0,52 do vkljucno 0,71

Gres v pridrzanje, dobis najmanj 950 eur kazni in 10 kazenskih tock ter stransko sankcijo prepoved voznje motornega vozila. Zaradi te stranske sankcije policist spet ne sme napisati placilnega naloga ampakpise obdolzilca in vas obravnava sodnik. Ki pa vam lahk poleg 10 pikin najmanj 950 eur kazni da se prepoved voznje od 1 do 12 mesecev.

Ce pihnes vec kot 0,71 je isto kot prejsnji primer, samo daje namesto 10 pik zagrozenih 18 pik. To pomeni da vam sodnik izpit vzame (s pikami) in hkrati prepoved voznjo od 1 do 12 mesecev. To pomeni da tudi ce naslednji dan ponovno opravis izpit ne smes vozit zaradi prepovedi. Ce pa odklonis pa ni zagrozene prepovedi voznje.

Tako da ne drzi da prvic ne smes delat 6 mesecev, pol 1 leto pol 2 leti... od 1 do 12 mesecev.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Pa tud tu pogosto berem, da si je kak policaj prekršek enostavno izmislil. Tudi v tej temi.

Jaz tudi pogosto tukaj berem, da si je kak policaj prekršek enostavno izmislil. Samo skoraj vedno si ti avtor prispevka.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Pa tud tu pogosto berem, da si je kak policaj prekršek enostavno izmislil. Tudi v tej temi.

Jaz tudi pogosto tukaj berem, da si je kak policaj prekršek enostavno izmislil. Samo skoraj vedno si ti avtor prispevka.
Me veseli, da pozorno bereš moje poste in obenem žalosti, da nekaterih drugih ne razumeš.
Npr. zadnjič je en napisal, da ga je ustavil policaj in mu očital vožnjo v rdečo, on pa ve da je šel v rumeno. Ni pa rekel bobu bob in ni uporabil besed kot so "goljufivi policaj" in pa "izmišljem prekršek". To sem potem napisal jest, pa izgleda da meni pripisuješ avtorstvo, čeprav so dogodki dogajajo drugim.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tusi ima prav!

prvič je 6 mesecev (vendar vmes lahko delaš izpit, tako da po 6 mesecih samo dvigneš knjižico), dugič 1 leto tretjič itd 2 leti

kar se pihanja tiče do 0,71 je 11 pik nad 0,71 je odvzem, vendar lahko sodnik na podlagi (mislim da) 20. člena o prekrških pusti izpit. seveda če je zadosti olajševalnih okoliščin...

drugače pa najslabše je če je odklonil. 100x bolje je pihnit.

Ni res in nehajte pisat stvari ki ne drzijo.

Vprasanje je kaj se zgodi ce odklonis.

Odgovor: Policist te da v pridrzanje, napise obdolzilni predlog ker ti nesme dat placilca ker jestranska sankcija 18 pik. Zato te obravnava sodnik, ki v koncni fazi lahko da tud 17 pik. Ampak tudi ce ti jih da 18 in izgubis izpit, ni predvidene sankcije prepovedi voznje motornega vozila. Torej lahko vozis takoj ko ponovno opravis izpit.

Ce napihas nad 0,52 do vkljucno 0,71

Gres v pridrzanje, dobis najmanj 950 eur kazni in 10 kazenskih tock ter stransko sankcijo prepoved voznje motornega vozila. Zaradi te stranske sankcije policist spet ne sme napisati placilnega naloga ampakpise obdolzilca in vas obravnava sodnik. Ki pa vam lahk poleg 10 pikin najmanj 950 eur kazni da se prepoved voznje od 1 do 12 mesecev.

Ce pihnes vec kot 0,71 je isto kot prejsnji primer, samo daje namesto 10 pik zagrozenih 18 pik. To pomeni da vam sodnik izpit vzame (s pikami) in hkrati prepoved voznjo od 1 do 12 mesecev. To pomeni da tudi ce naslednji dan ponovno opravis izpit ne smes vozit zaradi prepovedi. Ce pa odklonis pa ni zagrozene prepovedi voznje.

Tako da ne drzi da prvic ne smes delat 6 mesecev, pol 1 leto pol 2 leti... od 1 do 12 mesecev.
Maš pa še eno možnost. Da najprej pihneš, in ko vidiš izmerjen rezultat se odločiš za zate najboljšo možnost, lahko priznaš meritev (2 in 3), ali pa meritve ne priznaš, policaj te napoti na strokovni pregled in ti odklobiš (1). če smatraš da je odklonitev zate boljša.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Nima tvoje obnašanje in stare zamere nobene veze s tem, a si bo kej izmiuslil ali ne. Ima pa vezo al je policaj pokvarjen ali ni.
Jest sm dostikrat naletel na pokvarjenega policaja. Pa tud tu pogosto berem, da si je kak policaj prekršek enostavno izmislil. Tudi v tej temi.

No sicer ne vem od kod si, kje se voziš oz. kje se giblješ, lahko pa ti povem da tukaj na Štajerskem me v 9 letih ni še ustavil noben pokvarjen policist, vedno sem dobil kazen upravičeno in ponavadi sem tudi bil nesramen. Zdaj v dveh letih so me tudi ustavili ene 5-6 krat, razne kontrole in vedno je bilo vse ok. Seveda pa vedno steče kak kratek pogovor...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Eni imajo vedno probleme s policaji, pa čeprav so povsem trezni s 5piri v riti. Res grdo od policajev, da take povratnike vedno znova vljudno ne napotijo v taksi. Le zakaj se fantje sami ne napotijo v taksi in prihranijo sebi in drugim težave ?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Eni imajo vedno probleme s policaji, pa čeprav so povsem trezni s 5piri v riti. Res grdo od policajev, da take povratnike vedno znova vljudno ne napotijo v taksi. Le zakaj se fantje sami ne napotijo v taksi in prihranijo sebi in drugim težave ?

Od 14 pa do 1ih zjutraj, 5 pirov ni ravno da boš napihal,...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Js sm bil 30m stran od avta na parkingu, pa me je pohopsal in zahteval naj piham....odklonil, kibla, prespat...sem mu rekel, da grem na odvzem krvi, pa ni hotel nic o tem slisat....so mi sam rekl, da nijih je 6, js sm pa sam, da kaj mislim, komu bo sodnik verjel.....Tko da....ko jih jebe.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ni tukaj kaj za verjet, takšna je pač žal realnost. Policistova beseda proti tvoji! Ne bo šlo skos. Ne poznam primera da bi policaj pričal proti komu in mu nebi verjeli. Če že je zadeva potem vedno zastarala ampak po novem zakonu so zastaralni rok tako zelo raztegnili da praktično več nič ne zastara. Razumeš japonski moped? Ali ti narišem?
smile-1.gif

Saj nisn neki pravnik ampak kaj ni skoraj za vsak prekršek miličarova beseda proti tvoji? Tudi npr. za varnostni pas: ti boš rekel, da si bil, miličar, da nisi bil. In če ne bi bilo tako kot je (torej, da miličarova beseda velja) potem pa tak brezveze, da jih plačujemo, ker bi v vsaki zadevi zmagal, ker pač nima nekega materialnega dokaza. Seveda pa je zmišljevanje prekrškov obsodbe vredno. Zato pa vsi tisti, ki jočete na forumu, da so si miličari izmislili prekrške, ne verjamem ne vam in ne miličarom, ker me ni bilo tam, da bi res videl kaj se je zgodilo.

Nazadnje urejeno: