odklep telefona ki je zaklenjen na simobil

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik ils9 pravi:
kaj mogoče kdo ve, če ti na simobilu odklenejo telefon takoj ko ga kupiš, če plačaš 20€? ker nevem kaj bi pomenile tiste pogodbene obveznosti ki so navedene na njihovi spletni strani, oz. kakšna je njihova cena :D

To pomeni da moraš plačat polno ceno telefona ki ga majo v prosti prodaji na si.mobilu....če je recimo vrednost telefona 400 € boš pač doplačal in tut je odvisno kolk cajta si na si.mobilu oz kolk cajta je poteklo vezave če je čist na začetku boš pač plačal polno ceno...
wink-1.gif

Legendaris

Zelenc'
18. apr 2010
12
0
1
Bom kar v tej temi napisal nekaj o mojih težavah. Se mi zdi, da še najbolj paše.

Sem uporabnik uslug podjetja Simobil in imam težave s posodobitvijo programske opreme za telefon Nokia E71. Zadnji software na katerega lahko posodobim telefon je verzija 300.21.012, že od novembra lani pa je na razpolago verzija 400.21.013. Pred nekaj dnevi je prišla tudi nova verzija 410.21.010. Prijatelj, ki ima enak telefon, vendar je naročnik konkurenčnega operaterja (Mobitel) je svojo napravo lahko posodobil takoj. SW telefona bi rad posodobil predvsem zaradi napake, ki se pojavlja ob dohodnih klicih (klicatelj sekundo ali dve ne sliši sogovornika), seveda pa tudi zaradi drugih izboljšav, ki jih prinese posodobitev.

Zaradi problema sem se najprej na obrnil na Nokia Care Slovenija, kjer so mi svetovali, naj telefon prinesem na servis. To sem tudi storil, vendar posodobitve na novejšo verzijo tudi pri njih niso mogli narediti. V obrazložitvi so mi dejali :« Podatka o razpoložljivosti nadgradnje programske opreme za Vaš telefon nimamo, saj mora biti nova programska oprema potrjena s strani operaterja, ki zna dodati tudi svoje prilagoditve. Kot omenjeno je Vaš telefon brandiran (znamka Vodafone). Posodobitev programske opreme vključuje tudi odpravo napake, ki se pojavlja ob dohodnih klicih. Druge rešitve kot je nadgradnja programske opreme nimamo.«

Preko elektronske pošte sem se obrnil na Simobil (že dvakrat), da mi pomagajo rešiti zadevo, vendar odgovora nisem dočakal. poklical sem tudi na njihov helpdesk, kjer pa so mi zatrjevali, da bom odgovor dobil. Ko sem zahteval kakšno konkretno ime (telefonsko številko, mail), na katerega se lahko obrnem, mi tega seveda niso dali.

Torej... zanima me kaj narediti? Lahko prekinem pogodbo? Naj odklenem telefon? Kaj tretjega? Če mi kdo lahko kako pomaga, bi bil zelo hvaležen.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ne moreš prekiniti, saj ti piše v pogodbi, da je telefon prirejen za uporabo na omrežju Si.mobil. Za Vodafone je zadnja verzija ta, ki je nameščena na aparat. Lahko pa se spremeni Product Code za aparat in tako posledično lahko namesti najnovejši serijski FW. Ampak tukaj je lahko posledica izguba garancije.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
za mene je to pokvarjen aparat, tak da nevem kak so te lahko na servisu tak hitro odpisali.
tud na servisu so ocitno istega mnjenja, da je to okvara. drugac ti niti nebi predlagali, da prineses telefon tja.

kaj servis ni pooblascen, da odbranda telefon?

Legendaris

Zelenc'
18. apr 2010
12
0
1
Naj telefon odnesem na servis so mi rekli na Simobilu. Sam sploh pomislil nisem, da je težava v temu, da je telefon brandan. To so mi razložili šele na servisu. Očitno na servisu ne morejo ali ne smejo (bolj verjetno) odbrandat telefona. Servis torej ima rešitev, nov FW, ki pa ga ne morejo uporabiti, dokler tega ne odobri Simobil. Njim (Simobilu) se pa očitno jebe za telefon, ki ga nimajo več v svoji prodaji.

Butasto je to, da bi mi na Simobilu lahko takoj rekli, da je težava pri njih in me ne bi pošiljali na servis za prazen nič.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Legendaris pravi:
Naj telefon odnesem na servis so mi rekli na Simobilu. Sam sploh pomislil nisem, da je težava v temu, da je telefon brandan. To so mi razložili šele na servisu. Očitno na servisu ne morejo ali ne smejo (bolj verjetno) odbrandat telefona. Servis torej ima rešitev, nov FW, ki pa ga ne morejo uporabiti, dokler tega ne odobri Simobil. Njim (Simobilu) se pa očitno jebe za telefon, ki ga nimajo več v svoji prodaji.

Butasto je to, da bi mi na Simobilu lahko takoj rekli, da je težava pri njih in me ne bi pošiljali na servis za prazen nič.

To ni cisto tako... Pri Si.mobilu bi ze verjetno kaj naredili,c e bi lahko... Imajo pa zavezane roke, ker niso brandani pod Si.mobil brandom ... ampak pod Vodafone brandom ... Enostavno dobijo ceneje Vodafone brandane mobilnike in jih lahko tako tudi ceneje ponudijo uporabnikom... Ima pa uproabnik vedno moznost kupiti mobilnik v prosti prodaji... nemalokrat pa bo zal za to placal visjo ceno ...

Legendaris

Zelenc'
18. apr 2010
12
0
1
Verjamem, da je tako, vendar bi mi morali kljub temu, dovoliti nalaganje posodobitev. Zamisli si, kaj bi bilo, če bi bilo kaj podobnega z računalniki in si ne bi mogel naložiti posodobitev, ki jih ponuja npr. MS za svoj OS.

Tista navlaka od Vodafona lahko zaradi mene še zmeraj ostane gor... me nič ne moti, samo da bo telefon funkcioniral tako kot je treba.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Tista navlaka od Vodafona lahko zaradi mene še zmeraj ostane gor... me nič ne moti, samo da bo telefon funkcioniral tako kot je treba.
Reklamacija.
Pa ne "oprostite, a lahko zmotim gospoda", ampak "sluga, to in to popravi, časa imaš do jutri (OK, teden-dva)".

Ti plačuješ njih, ne oni tebe.

Legendaris

Zelenc'
18. apr 2010
12
0
1
To že drži, vendar ni tako preprosto, kot si napisal. Če se delajo neumne, jim ne morem nič. Če prekinem pogodbo, moram plačati razliko, da mi odklenejo telefon. Če je ne plačam, ostanem z zaklenjenim telefonom in moram plačati za odklep, posledično pa izgubim garancijo. Štala je vsekakor.

B81

22. jul 2007
37.613
10.909
113
Zanimivo, da zadnjih 6 mesecev pred potekom aneksa ne rabiš doplačati razlike. Potemtakem bi ti lahko tudi gsm odklenili.

In glede odklepanja:

Sam sen naročil prek unlocking.com, 22 USD za Spico, plačal prek P/P.
Obvestili so me, da so poslali podatke MANUFACTURERJU, torej Samsungu in čakajo kodo.

Kako je torej s tem? Verjetno Simobil naredi čisto enako ali koga bi čakal 3 dni ali več na odklep? Kodo iz tovarne čakajo.

Kako pa je Samsung v mojem primeru kodo poslal?

Je komu jasno, kako to deluje?

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Reklamacija.
Pa ne "oprostite, a lahko zmotim gospoda", ampak "sluga, to in to popravi, časa imaš do jutri (OK, teden-dva)".

Ti plačuješ njih, ne oni tebe.

evil mode on

sluga
hysterical-1.gif

evil mode off

šala seveda, samo izraz kot je "sluga" definitivno ne bo palil
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
To že drži, vendar ni tako preprosto, kot si napisal. Če se delajo neumne, jim ne morem nič. Če prekinem pogodbo, moram plačati razliko, da mi odklenejo telefon. Če je ne plačam, ostanem z zaklenjenim telefonom in moram plačati za odklep, posledično pa izgubim garancijo. Štala je vsekakor.

Kaj zdaj hočeš, odklenit telefon ali popraviti? Jaz sem pisal za popravilo.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ni bolj simpl reklamirat?

Po moje si že več kot dovolj lastnega časa in truda vložil.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Bom kar v tej temi napisal nekaj o mojih težavah. Se mi zdi, da še najbolj paše.

Sem uporabnik uslug podjetja Simobil in imam težave s posodobitvijo programske opreme za telefon Nokia E71. Zadnji software na katerega lahko posodobim telefon je verzija 300.21.012, že od novembra lani pa je na razpolago verzija 400.21.013. Pred nekaj dnevi je prišla tudi nova verzija 410.21.010. Prijatelj, ki ima enak telefon, vendar je naročnik konkurenčnega operaterja (Mobitel) je svojo napravo lahko posodobil takoj. SW telefona bi rad posodobil predvsem zaradi napake, ki se pojavlja ob dohodnih klicih (klicatelj sekundo ali dve ne sliši sogovornika), seveda pa tudi zaradi drugih izboljšav, ki jih prinese posodobitev.
.

nevem kaj ma tvoj prijatelj, ampak 3 dni nazaj sem se igral z e71 in raznimi product code za slovenijo in nikoli mi ni ponudilo 400 verzije.
300.21.012 je bilo vedno kao najnovejše. Reči mu naj ti pove njegov product code, ga flešni na tvojega in naloži tisto programsko premo.

Legendaris

Zelenc'
18. apr 2010
12
0
1
@stein

Je bolj simpl reklamirat. Če boš ponovno prebral moj prvi post, sem v njem zapisal, da sem zadevo reklamiral Simobilu. Obljubili so mi odgovor, ki pa ga žal ni. 2x sem jim pisal, enkrat pa sem klical. NIč! Vsakič so mi rekli, da bom odgovor dobil, pa ga nisem. Hotel sem nekoga, ki je odgovoren za te zadeve, pa mi niso hoteli dati ničesar.

@luka51

To pa ne bo držalo v celoti. Že na tem forumu v rubriki "Nokia E71 in njene male skrivnosti" so ljudje, ki imajo naložen firmwre 400.21.013. Drugače pa hvala za idejo. Sem sedaj malo pobrskal po netu in videl, da se res da posodobiti FW s spremembo product code. Lahko mi prihraniš čas in mi poveš, kako točno se to naredi, če ti ni pretežko seveda.
smile-1.gif

Edit:
Sem prebral, da znajo Simobilovi brandirani telefoni nagajati, če spremeniš product kode in namestiš nov FW. Alter

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
@stein

Je bolj simpl reklamirat. Če boš ponovno prebral moj prvi post, sem v njem zapisal, da sem zadevo reklamiral Simobilu. Obljubili so mi odgovor, ki pa ga žal ni. 2x sem jim pisal, enkrat pa sem klical. NIč! Vsakič so mi rekli, da bom odgovor dobil, pa ga nisem. Hotel sem nekoga, ki je odgovoren za te zadeve, pa mi niso hoteli dati ničesar.
Če ne rata na prvi instanci, greš na drugo. To je lahko tudi forum. (čez vikend najbrž ne bodo hitro reagirali).
Pol pa na naslednje: ZPS/UVP
Ki te potem itak napotijo na št. 3 : tržni inšpektorat. (prej se sami pogorijo s ponudnikom storitev).

Včasih zaleže že številka 2 (forum).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Luka, jaz imam 410.21.010 08-02-2010 RM-346
E71 kupljena pri Simobilu, če se prav spomnim, sem pa Product Code spremenil kmalu po tem, ko sem jo kupil, kmalu po tem, ko je prišla ven. Je pa zaklenjena.
Legendaris, če se ne motim, imajo probleme E72.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
stein,.. forum sigurno ni druga instanca,..
po končnem odgovoru z reklamacij je naslednja inštanca (lahko) APEK,..
b

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Forum je že velikokrat pomagal. Nazadnje pred tremi dnevi.

Po drugi strani strani niti drugih instanc ne rabiš.
Napišeš pismo, kjer opišeš napako in zraven, da si od zakonsko predpisanih možnosti izbral odpravo napake.