Naloge slovenskih medijev

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.270
4.047
113
Malo sicer šlampaste popestritve iz FB:

"Sedaj bom pa jaz nekaj povedal ,pa me lahko blokirate ali brišete ,ta komentar.Sem proti placevanju Rtv prispevka!!!Zakaj??? V tej hiši sem bil redno zaposlen 13. let in 7. mesecev. Marsikaj videl kako kdo dela kako ne!!!ja. Več ali manj zaposlenih na Rtv Sloveniji nič ne dela,hodijo se registrirati da so prišli v sluzbo in tam čakajo da mine 8.ur in grejo domov.Uredniki in urednice imajo dodatne pomočnike za urejanje programov,ja. Leto ima 365 dni a urednica pred 20. Leti je imela izplačanih 385 dnevnic.Rtv Slo bi moral imeti nadzor nad sredstvi,ki jih mi vsi državljani Slo. plačujemo a tega ni. Denar odhaja bilo kam. S službenimi avti se vozijo,usluzbenci povsod še tam kjer to ni sluzbeno. V hiši delajo zunajne firme,za različna snemanja neglede koliko ima Rtv Slo. zaposlenih na hiši.Ima vse kadre za snemanje a daja delo ven poizvijalcem,samo zato ker padajo provizije. Zato sem proti plačevanju tega prispevka ne glede, koliko odajnikov ima Rtv Slo. ta vzdrževanja se bi lahko plačevala iz kabelskih naročnin, ne da ima negdo doma samo radijo ali nič pa mora zato plačevati Rtv prispevek.Zato ne govoriti kaj nam nudi Rtv Slo. Marsikdo teh programov ne gleda pa mora isto plačevati,zakaj ...Zato, da imajo nekateri ljudje od 2200 dobre plače,pri tem pa zelo malo delajo ali celo nič. Ne me j.... Še marsikaj bi lahko napisal po imensko,kdo in kaj je delal pa nima smisla,ker bo itak isto kot je bilo. Lp"

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.270
4.047
113
Tale ki je tole naflodral skupaj, je bil čistilec brez dokončane osemletke. Božja resnica za ene.
Dejstvo iz druge strani je, da so ravno najbolj podplačani ljudje najbolj občutljivi na prevare in krivice, ki jih opažajo v svojem življenju. Oz. ko vidijo kako si drugi neupravičeno bašejo žepe. Bi rekel, da je kar nekaj resnice v tem. Vsaj dokler mi nekdo ne pojasni kaj počne 80 ljudi v ustvarjanju Val202. Ker v gospodarstvu podjetje s takim poslovanjem in režimom crkne v enem tednu. Če visiš na davkoplačevalcih pa seveda gre v nedogled.

B81

22. jul 2007
38.243
11.348
113
No meni je podobno razlagal starejsi gospod, s katerim sem delal na enem filmu in je sodeloval z rtvjem ne vem...glede na leta verjetno pol stoletja

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

erikson

Guru
25. avg 2007
22.918
6.667
113
To je vse znano. Mnoge zunanje sodelavce so po armadi inšpektorjev, ki jih je na televizijo pod prejšnjo vlado poslala opozicija, morali redno zaposliti.

Minus ure so se enostavno brisale. Nekatere stvari so se še poslabšale s pravico do odklopa.

Na ERAR se vidi, da še vedno uporabljajo veliko študentov. Vidijo se tudi nakazila zunanjim podjetjem. Na zunanje se lahko zaneseš, ker so obveznosti zapisane v pogodbah, sicer ni plačila. Pripravljeni so delati tudi ob vikendih.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.248
2.704
113
Je že bilo lepo, da je bil 13 let tam.
In pred 20 leti je ena imela čudno velik dnevnic.
Drugače pa išče slavo. To kar je opisal vemo že 35 let - od osamosvojitve je vse ven prišlo!