Octavia - Passat - A4 ?

22. jul 2007
1.398
43
48
>>>Sem šel pogledat C5, ampak so jih nehali delati, tako da praktično lahko kupiš samo kar je na zalogi - ne hvala.<<<
Niso jih prenehali delat,samo nov model pride ven. Lep ko
evil.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik kontrakarambolmatica pravi:
>>>Sem šel pogledat C5, ampak so jih nehali delati, tako da praktično lahko kupiš samo kar je na zalogi - ne hvala.<<<
Niso jih prenehali delat,samo nov model pride ven. Lep ko
evil.gif

Samo ne moreš primerjat C5 in Octavio. Ne cenovno, ne razredno. Saj je ja 7000€ dražja, kar pa je zame velik denar. Res pa je, da za takšen denar kot je C5 in takšno opremo in takšnim udobjem nima konkurence. Po drugi strani pa je ta cena takšna, ker se poslavlja in prihaja nov model.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Tudi mene je presenetil novi C5, koncno Citroen ki bi ga celo imel. Res je lep in ce mu bodo postavili primerno ceno (ne tako kot glupi Nemci, ki mislijo da bo folk za stiri krogce dal 20% vec kot za konkurencne avtomobile) bi ga ob naslednji menjavi avta brez razmisljanja dal v ozji krog.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
od kej pa take napovedi.

cene avtomobilom rastejo tako kot kitajsko gospodarstvo. za en avto srednjega razreda je treba dat 30k€, a ko je prišel vec mercedes c, je bil model 180 48k DEM. danes je corsa 16k€, passati, vectre, mondei int pa med 25in 30k€.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Tudi mene je presenetil novi C5, koncno Citroen ki bi ga celo imel. Res je lep in ce mu bodo postavili primerno ceno (ne tako kot glupi Nemci, ki mislijo da bo folk za stiri krogce dal 20% vec kot za konkurencne avtomobile) bi ga ob naslednji menjavi avta brez razmisljanja dal v ozji krog.

tisti 4 krogeci pomenijo da boš se z avtom dejansko lahko vozil, pri citroenu pa bo avto vsaj 1/5 svojega življenja preživel pri serviserjih, s katerimi si si na "ti"
smirk-1.gif
)

mtl, se mi je zdelo da mora bit kaka glupa fora s to 6. prestavo. VW koncernu je po eni strani treba dat roko da so škodo spravli tak daleč, po drugi strani pa šus na lape, ker filajo not staroddavno tehnologijo, da škodilaki ja nebi segli do jaja vwju
jezen.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
V druzini imamo tri avtomobile s 4 krogeci in ja smo zadovoljni z njimi, samo to so pa ene navadne buce, da bos pa Audija lahko peljal in peljal in peljal in pozabil na vse skrbi. Ja dobro je skup sestavljen, a ni imun na okvare. Mojemu je naprimer sel termostat, pa je rekel serviser, ma ni sans to ni Fiat, pri Audiju to ne gre.

Pa zanima me koliko je merodajen ta tvoj podatek o 1/5 casa na servisu.
smile-1.gif

Kot praivm, nisem fan Citroena. Nova C5 je prvi, ki bi si ga ogledal in ga vzel v ozji izbor za nakup.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
mater si pikolovsi. logično da ni imun na okvare, crkne to, crkne ono, pri francozih pa je skoz nekaj narobe. Zadnji njihov taki hit je bla laguna, za katero se še sami priznali da je polizdelek

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ja se strinjam, sam ne mores soditi celotne francoske avtomobilske industrije po Laguni. Itak se bo pokazalo v dokaj kratkem casu kaksen izdelek je. In ja kot softi pravi, tudi novi Mondeo je za svoj denar dober nakup. Meni osebno je sicer novi C5 lepsi, a to so osebne preference vsakega posameznika. Seveda bi imel rajsi A4, a da dam 10k vec zanj. Ne vem no.
smile-1.gif

Sem vozil Mondeota leta 2003, ko so zamenjali tisto staro obliko v sodobnejso in je bil avto zelo dober. Sam je bila samo ena fura LJ-CE-LJ. Sam spet, poznam ljudi, ki dobijo pike ko slisijo da kdo omeni Forda (ja imeli so slabe izkusnje) in tiste, ki ga kujejo v zvezde.

Po mojem skromnem mnenju, Audiju neupraviceno dvigujejo ceno, kao da bo zaradi tega bolj prestizen avto. Pa ne mores to pocet z A4, ki je soliden avto srednjega razreda in nic vec. Ni nic premium na njemu, da placas premium ceno.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48

Po mojem skromnem mnenju, Audiju neupraviceno dvigujejo ceno, kao da bo zaradi tega bolj prestizen avto. Pa ne mores to pocet z A4, ki je soliden avto srednjega razreda in nic vec. Ni nic premium na njemu, da placas premium ceno.

[/QUOTE]

lahko drigujes ceno, ce ti le uspe prodat.Zaenkrat jim uspeva vec kot odlicno, ponavadi folk ko kupuje avto sploh ne gleda kaj za enako ceno nudi konkurenca ampak se zapici v avto ter ga hoce imet.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
mater si pikolovsi. logično da ni imun na okvare, crkne to, crkne ono, pri francozih pa je skoz nekaj narobe. Zadnji njihov taki hit je bla laguna, za katero se še sami priznali da je polizdelek

In P307.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Mnja... to, da je pri A4 quattro treba po enmu letu ležaje menjat ni glih "vzdržljivost" s katero bi se hvalil. Pozabte že stare predsodke, da se francozi kvarjo, da so nemci vsemogočni in da korejci ne znajo avtov delat. Dons je čist odvisno kaj fašeš... težko bi za kerikol avto reku, da bo pa delal tako kot je treba. Še Toyote so imele nekaj težav z vzdržljivostjo...

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Mnja... to, da je pri A4 quattro treba po enmu letu ležaje menjat ni glih "vzdržljivost" s katero bi se hvalil. Pozabte že stare predsodke, da se francozi kvarjo, da so nemci vsemogočni in da korejci ne znajo avtov delat. Dons je čist odvisno kaj fašeš...

To prizna tudi dealer VW, Škode in Audijev........nekateri pa tega ne dojamejo oz. nočejo doumeti. Ponavadi so to tisti, ki so vzeli leasing za 6 let da se le lahko postavljajo pred sosedi.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Jst tud vidim dost A3 in A4 pa imajo tm osnovno opremo. Ena A3 je imela celo aftermarket radio. To se mi zdi pa res brezveze, da se voziš v avtu brez opreme, a važno, da je Audi...