Octavia - Passat - A4 ?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj boš rekel na menjavo jermenov in še nekih malenkosti pri 130k, na a4 2.5 tdi. skupni strošek je bil slabih 700k. avto redno vzdrževan.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Če pa letos bo oktavija avto leta. Neko nagrado bo pokosila, motor leta, ker lani je imela menjalnik leta, predtem
karbonske bremze in brezme leta.

Škoda bo v roku 2 let kupla dol Audi in VW. Ker A3, A4, pasat, golf, ti so vsi delani na platformi škode.

Tak si je škoda zmislila 4x4. Itak če ob bok postaviš oktavijo 1.9 pa audija 3.0, jo sicer audi "šibne" ampak
oktavija je še vedno hitrejša, tut če jo audi prehiti, nema veze.

Audi žere (dizl) okol 6 litrov na 100. Škoda jih 6 naredi v 100. na vsakih 900km je treba kesl spraznit.

Na citiranca;

Pa vi bemfaši ste čist mahnjeni al kaj? pa res ta bavarska vam je čist stopla v glavo. Jeben plavi propeler.

Tvoj kolega (itak se s tabo druži samo zato ker mas nemši avto, v osnovi te ne prenaša) ki je kupil sport back,
ti bi mu pa naloadal oktavijo... Zakaj si pa ti ne kupis tako hudo zvane oktavije. Prodaj nemško pivo, pa kupi češki
sir. Ja zakaj ne?

Nemoraš se primerjat z a3 za 32k al pa oktavijo. neglede na opremo. Za malo dat dosti, ni za brezveze.
In čez 5 let bo audi več vreden. Če je že zdaj tak, zakaj čez 5 let nebo?

Pa da nisi ti kak jeben delničar z insajderskimi. Pa da nisi ti kak zajeban računovodja, ki kuje zaroto 1500
glave firme. Pa da nisi ti ki vedo za 9/11.

Zakaj nisi povedal?
Zakaj?

ZAKAAAJJ!!!!!!

In kaj ima BMW zraven? Si ti tudi eden izmed falirancev ki sodjo ljudi po avtomobilu? Octavia je odličen avto, neglede na to kaj ti misliš (veš itak da ne). Avto se pelje bolje kot golf V brez kakšnihkoli prepirov in globokih debat...

RS OII vs A3 sportback... kolega prav tako ni obremnjen tako kot ti s predalčkanjem ljudi in pač vozi tisto kar je njemu všeč... če bi jaz namesto 30k€ vrednega audija vzel škodo je to moj problem...

to da bo višja cena pa je moje predvidevanje... sem imel rs fabijo in sem v 2 letih izgubil na njej celih 2400€... seveda sem kupil novo... in kar je še najhuje... še danes po pol leta je avto še vedno vreden 12k€... tako da ne nabijaj nekaj o rs variantah če jih ne poznaš...nova pa je bila manj kot 14k€ ... 3.300.000 Sit

O BMW-ju ki te pa muči očitno... ima polno pomanjkljivosti in veliko prednosti... pelje se pa še vedno odlično... bolje kot Ford Focus - recimo ...
lp

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj boš rekel na menjavo jermenov in še nekih malenkosti pri 130k, na a4 2.5 tdi. skupni strošek je bil slabih 700k. avto redno vzdrževan.

lari fari...

2.5 tdi je drag za vzdrževanje ni pa bav bav... za službeni kangoo smo plačali velik servis na 120k km in pa sprednje zavore (diske, pločice) natanko 1080€...pelje se pa verejtno isto kot a4 ...

cheer.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Jaz bi na nov ___ počakal, ali pa novo _____.
Ne moreš narediti večje neumnosti, kot kupiti avto takoj po predstavitvi.
bonk.gif

Neuki sosedi so morda res nevoščljivi, a v praksi...

PorodneTežave.press
smirk-1.gif

PS: Znamke sem zanalašč izbrisal, ker niso pomembne.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Saj nismo 75-ega leta... Zadeve so danes veliko bolj preizkušene, preden gredo na trg, kot pa včasih. Če je pa že vpoklic, pa brezblačno odpravijo napako.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:

Golf je konkurenca Fabii in (do neke mere) A3, Passat pa Octavii in A4.

Ti si pa čisto zaplaval.

Octavia zaenkrat še ni bila v razredu passata pa dvomim da tudi kdaj bo - če že, potem je tu Superb (torej nadaljevanje 'ukinjenega' passata).

Naj zadek octavie ne zavaja!

Fabia in golf??

Lepo te prosim...!

Za polota si že slišal?

Če bo hotel naslovnik teme ostati v razredu Passata in A4 bo pač moral pogledati za Superbom..drugega pri Škodi ni v tem razredu.

V kolikor pa bo gledal za Octavio (po možnosti karavna) pa je tu konkurenca (dražja seveda) v Golfu.

Jetta in Octavia bi po svoje pasali skupaj, ampak običjano je bila jetta boljša izvedenka golfa, octavia je pa cenenjša različica VW-ja (za v tolažbo je čisto OK)...platforme so pa verjetno tam tam.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Imel sem novo Jetto 2.0 TDI. Super avto, upgrade Golfa V, odlična lega na cesti, poraba pa pod 6 litrov. Izdelava zelo dobra. Menim, da je bistveno boljši nakup kot Octavia.
Se pa obe skrijeta pred BMW. Pa nisem kupil novega, le čisto zadnje modele prejšnje trojke (E46) iz leta 2005, ko so popeglali večino začetnih napak. Raje to, kot pa novo trojko, prve serije. Sicer E46 ne izgleda tako "nov" in "svež". Marsikdo misli, da me je stal "le" cca 13.000 EUR, a mi visi dol. Jaz vem, da me je stal kreeepko več, a mi je jasno, zakaj sem ga toliko plačal.
Če mu dober motor in lega na cesti (plus solidna izdelava) pomenijo veliko, bi mu svetoval, da razmisli tudi o kakšni BMW trojki. Pa še to: servis ni nič dražji od servisa za moje bivše Renaulte. Hecno, a ne?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Passat l.98 in Octavia l.00 se v prostornosti kar razlikujeta. Zadji potniki se zdalec nimajo toliko prostora kot pri passatu. Tudi A4 je zadaj dokaj ekonomicen s prostorom, kar sem sedel v njim. Jaz dobrih 185 in kolega je za mano z dobrimi 190 komot sedel. S tem da sem si jaz po svojem okusu uredil sedez. Kaj je pa kater razred mi pa dol visi.
grin1.gif

Octavia je super avto. Vcasih je bil za moje pojme best buy. So se pa tanove kar podrazile. Je pa prtljaznik res ogromen in pripraven, ker se odpre vseskupaj. Govorim za letnik 00. Pri passatu si dokaj omejen s tisto odprtinco, je pa seveda veliko prostora.
zmaga.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Če mu dober motor in lega na cesti (plus solidna izdelava) pomenijo veliko, bi mu svetoval, da razmisli tudi o kakšni BMW trojki. Pa še to: servis ni nič dražji od servisa za moje bivše Renaulte. Hecno, a ne?

E46 so odlični avtomobili. In ko enkrat BMWja imaš, potem veš zakaj ga imaš in ga boš še imel.
grin1.gif

Kar se pa tiče teme, pa se mi zdi Octavia super dober avtomobil za ta denar in bi ga veliko raje kupil kot Passata ali A4.
zmaga.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
A je res v Golfu toliko prostora kot v Octaviji?

Nova A4 je sedaj večja in sili iz razdrednega povprečja. So pač morali avtomobil bistveno povečat, če so želeli dobiti konkurenčno prostornost v notranjosti, kaj hočemo, tako pač je če imaš pod pokrovom motorja še zraven menjalnik in pogon hkrati.
grin1.gif

In primerjava Octavia:A4 in 3er:5er je popolnoma nesmiselna.
bonk.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
A je res v Golfu toliko prostora kot v Octaviji?
Da. Imata popolnoma enako medosno razdaljo. Potniki so v obeh enako stisnjeni. Octavia Combi je od Golfa Varianta daljša za 16mm in ožja za 12mm.

Moja primerjava medd 3er in 5er je ravno toliko debilna, kot tvoja izbira med Passatom in Octavio, ker gre za precej različno velika avtomobila.
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

E46 so odlični avtomobili. In ko enkrat BMWja imaš, potem veš zakaj ga imaš in ga boš še imel.
grin1.gif

Kar se pa tiče teme, pa se mi zdi Octavia super dober avtomobil za ta denar in bi ga veliko raje kupil kot Passata ali A4.
zmaga.gif

Ker rad visiš na servisih?
confused-1.gif

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
torej ce ti trdis da je bmw bolj zanesljiv kot yugo, moras imeti v lasti oba?

nocm rect da je bmw slab ali karkoli, ampak pac ni nujno potrebno da si nekaj lastis. tut ce si ti lastis 3bmwje ki ti niso niti 1x crknl, to se nic ne pomeni. in ce jst recem da je toyota bolj zanesljiva kot renault, ker tko pise v xy raziskavah, to nekaj pomeni. pa ceprav se nism sedel v toyoti.

sploh se je pa stibel le malce posalil, bi rekla osenarjeva nina.
smile-1.gif