Octavia - Passat - A4 ?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
je preveč juncev...

...
Pa mam bogi motor. Vse kaj ne gre pod 5 sekund je bogo. Pač za vozit.
...

Ja za kaj drugega je pa avto. A se ti mogoce kje v blizini videl kako dirkalisce ?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
ja kolko pa bi ti dal za a4 avant? od 35-40k te pride, razen če hočeš olupano domu pelat
wink-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Ker se mi ravno da po ceniku brskat...

Osnovni model A4 avanta: 31.672,90 EUR / 32.022,90 EUR (1.8 TFSI / 2.0 TDI)
Kovinska barva: 931,08 EUR
Električna ogledala: 163,41 EUR
Ksenonke + pranje: 1.177,89 + 320,01 EUR
Park senzorji: 471,50 EUR
Avtoradio: 435,75 EUR
Board computer: 296,18 EUR
Sredinski naslon spredaj: 229,79 EUR
------------------------------------------------------------------
Skupaj: 35.698,51 / 36.048,51 EUR

36 jurjev, pa z nekim luksuzom sploh še nisem začel. Še kak usnjen multifunkcijski volan daš not, tempomat, kak senzor za dež, bohnedaj kako usnje in recimo S line "šminka" paket, pa si že daaaaleč čez 40. Res nima smisla dat cca. 33k, pa da še avtoradia za ta denar nimaš.
stupid-1.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Octavia.. super avto... za ta denar... rs-varianta je huda... octavia je golf V... samo je bolje narejena od njega, večja inpa bolje opremljena... passat je itak v svojem svetu, čakamo na novo superb... stara je bila preveč dolgočasna,a mpak še vedno odlična...

a4? predrag, premajhen... kolega je kupil lani a3 sportback... 1.9tdi sline not in zuni... 32k€? bravo... za tak denar dobiš full loadano rs octavio, ki dam lev jajc da bo čez 5 let več vredna kot pa omenjeni 4 x nič...

lp

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
a4? predrag, premajhen... kolega je kupil lani a3 sportback... 1.9tdi sline not in zuni... 32k€? bravo... za tak denar dobiš full loadano rs octavio, ki dam lev jajc da bo čez 5 let več vredna kot pa omenjeni 4 x nič...

Jaz ne bi dal roke v ogenj za tole izjavo..

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Uporaba za dolge voznje po avtocesti - Slovenija - Belgija/Nizozemska

Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Tako da moj predlog Octavia RS TDI, lepa, varčna, lepša od osnovnega passata in a4.

Speedy, potem mi pa razloži zakaj je RS tako oskubljen glede komforta - no morem si kupiti niti električnih sedežev - ampak če se dva zamenjata je pa ja eleganto da iz spomina privlečeš svojo nastavitev, da se ne presedaš in razmišljaš kaj ti ni prav. Nisem tudi prepričan, da znižano podvozje prispeva k udobju na avtocesti.

LP P

Napisal je le dolge relacije v prvem postu, nič drugega, če se hoče mehko peljati bi gledal za c5 in podobnim, omenjeni so trši, odvisno od njegovih referenc, sam se raje trše peljem kot (pre)mehko. Glede udobja sigurno rs pogori, že zaradi nizkopresečnih gum naprimer. Na dobri avtocesti mislim da nižje podvozje nima veliko vpliva,bolj so sedeži lahko problem ki so bolj namenjeni oprijemu. Če se misli voziti po kolovozu naj kupi octavio scout. Vprašanje je bilo zastavljeno kratko,bil je le predlog, za svojo ceno zelo uredu avto(tako kot vsi našteti).

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Glej, za 35K si sestavil dober avto. S tem, da si ga sestavil po željah. Drugače pa lahko za ta denar odpelješ že bolj opremljen avto... No, še vseeno mi ni nihče odgovoril zakaj bi rabil 40K? Samo za preseravanje.,..

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
No, da je Octavia v bistvu Golf ste že razčistili. S Passijem se po prostornosti ne more niti najmanj primerjati, ker je nov Passi res orenk krava.
Kaj bi jaz kupil? Če denar res ni problem (kar naj ne bi bil saj omenjaš še A4), potem bi jaz pogledal Octavio Scout. Hud avto, za Škodo relativno draga, ampak jo nabildaš full option in si nekje na 30k EUR
cool-1.gif
.
Zdaj samo upam, da se ne bo našel kdo, ki jo bo primerjal z Allroadom
evil.gif
.

Še tole: glede zvočne izolacije je pri Octaviji kar res. Vendar tudi Passi ni ravno zvočno zatesnjen, za A4 pa ne vem, ker se še nisem peljal. Pri 1.9TDI motorju je problem še 5 prestav, vsaj na AC, saj so vrtljaji kar hitro precej visoki. Pri 2.0 TDI in šeststopenjskem menjalniku je boljše
cheer.gif
. Sicer pa pri 120k km, brez težav (edino sklopka menjana pod garancijo pri 75k km). Pa malce se čuti, da avto ni več tako ''kompakten'' kot je bil, ampak ok...

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
FYI - Audi nima paketov opreme, kot je to v navadi pri ostalih znamkah. Imaš osnovni paket, si sicer vsebuje že precej opreme, vse ostalo (kot npr. avtoradio) se pa doplača, ker ni vključeno v nobeni opremi. Torej si ga moraš sam sestavit. Da pa kupim avto za nekaj jurjev preko 30k EUR in zraven ne dokupim osnovnih stvari, ki nekako pritičejo tej ceni, pa tudi nima smisla.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Octavia.. super avto... za ta denar... rs-varianta je huda... octavia je golf V... samo je bolje narejena od njega, večja inpa bolje opremljena... passat je itak v svojem svetu, čakamo na novo superb... stara je bila preveč dolgočasna,a mpak še vedno
odlična

Če pa letos bo oktavija avto leta. Neko nagrado bo pokosila, motor leta, ker lani je imela menjalnik leta, predtem
karbonske bremze in brezme leta.

Škoda bo v roku 2 let kupla dol Audi in VW. Ker A3, A4, pasat, golf, ti so vsi delani na platformi škode.

Tak si je škoda zmislila 4x4. Itak če ob bok postaviš oktavijo 1.9 pa audija 3.0, jo sicer audi "šibne" ampak
oktavija je še vedno hitrejša, tut če jo audi prehiti, nema veze.

Audi žere (dizl) okol 6 litrov na 100. Škoda jih 6 naredi v 100. na vsakih 900km je treba kesl spraznit.

Na citiranca;

Pa vi bemfaši ste čist mahnjeni al kaj? pa res ta bavarska vam je čist stopla v glavo. Jeben plavi propeler.

Tvoj kolega (itak se s tabo druži samo zato ker mas nemši avto, v osnovi te ne prenaša) ki je kupil sport back,
ti bi mu pa naloadal oktavijo... Zakaj si pa ti ne kupis tako hudo zvane oktavije. Prodaj nemško pivo, pa kupi češki
sir. Ja zakaj ne?

Nemoraš se primerjat z a3 za 32k al pa oktavijo. neglede na opremo. Za malo dat dosti, ni za brezveze.
In čez 5 let bo audi več vreden. Če je že zdaj tak, zakaj čez 5 let nebo?

Pa da nisi ti kak jeben delničar z insajderskimi. Pa da nisi ti kak zajeban računovodja, ki kuje zaroto 1500
glave firme. Pa da nisi ti ki vedo za 9/11.

Zakaj nisi povedal?
Zakaj?

ZAKAAAJJ!!!!!!

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
108
63
Sem šel pogledat C5, ampak so jih nehali delati, tako da praktično lahko kupiš samo kar je na zalogi - ne hvala.

Octavia me je neprijetno presenetila, v salonu na Verovškovi je razstavljena ena, ki ji desna letvica pri zadnjem oknu štrli stran - šlamparija!!!, poleg tega so povedali, da pri RS ne moreš kupiti udobja (el. sedežev) ker bi potem (kao) pasatu v zelju skakali.

Audijevci na Verovskovi so pa ocitno sami sebi namen - a se moram res "usrati" na sredo haube, da se bo kdo začel truditi prodajati in me povprašati kaj si želim...

LP P

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:

Audijevci na Verovskovi so pa ocitno sami sebi namen - a se moram res "usrati" na sredo haube, da se bo kdo začel truditi prodajati in me povprašati kaj si želim...

Ma to se mi zdi kar nekako standard pri teh "premium" znamkah. Selmar v CE (BMW oddelek)...ogledujem si enko (ne zase), sedim v njej, odpiram prtljažnik, pokrov motorja, sedem zadaj, prestavljam vse mogoče gumbe...vse skupaj cca. 10 minut. Niti eden izmed takrat treh ne preveč zaposlenih prodajalcev me ni povprašal, če kaj želim. Na Mazda oddelju je zgodba bila popolnoma drugačna. Gospa mi je celo ponudila šestico za čez vikend. Audi oddelek A2S...zgodba iz BMW oddelka se ponovi pri trojki. Po drugi strani mi na VW oddelku še isti popoldan ponujajo testno vožnjo s Passatom brez da bi sploh izrazil svojo željo po tem. Mogoče neobrit v kavbojke in majico oblečen študent sredi dvajsetih res nisem izgledal kot njihov ciljni kupec (kar v bistvu nisem), ampak vseeno...si zapomneš za naprej, če bi to slučajno kdaj bil.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Glej, za 35K si sestavil dober avto. S tem, da si ga sestavil po željah. Drugače pa lahko za ta denar odpelješ že bolj opremljen avto... No, še vseeno mi ni nihče odgovoril zakaj bi rabil 40K? Samo za preseravanje.,..

glej, vsaj meni se zdi samoumevno da če razmišljaš o taki klasi avta, da ti je avto več kot zgolj prevozno sredstvo, pri A4 si niti nemoreš kaj dosti zmišljevat pa si hitro na 40k al pa še prek, vsekakor bi sam dodal bixenon, kako boljše oblazinjenje pa sound system. ni treba kaj več dodat pa se gibamo okol te cene, kaj šele da si kakiga avtomatika omisliš pa kaki multifunkcijski volan itd.

preseravanje ? kaj pa vem, če že rukneš taki denar za avto pol tud nekaj od njega pričakuješ, če kupuješ zgolj prevozno sredstvo pa itak ne gledaš audija ampak vzameš octavio pa je mir pa 15k na računu ostane
smile-1.gif

mi je pa čudno da apple user ne razume kao tega da se znamka pač plača
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
1.9 tdi motor si že leta 2000 dobil z 6 prestavami v passatu
smirk-1.gif
Jaz sem pisal o Octaviji, kjer se lahko pod nosom obrišeš za šesto prestavo
tongue-1.gif
. Zanimivo, da je bilo pri Golfu V možno doplačat cca. 40k SIT za šesto, tukaj pa ne.

Pa motor v Passiju je bil takrat 115KM, če se jaz kaj prav spomnem.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
poleg tega so povedali, da pri RS ne moreš kupiti udobja (el. sedežev) ker bi potem (kao) pasatu v zelju skakali.
hysterical-1.gif
Zmagovalna.

PS: Škoda, če boš zaradi glupih prodajalcev odpikal Octavio.