Kriza in recesija

2. jul 2020
5.300
6.833
113
Danes si bil pozoren in ves, da ga je vedno manj? Danes me res ni bilo v stacuni, sem bila pa vceraj in sem ravno maslo mogla kupit in ker hocem tocno dolocenega, sem si morala prav cajt vzeti, da sem prisla čez vse mozne variante putra, preden sem svojega našla. Jaz sem prav pomislila, mater so glih danes tok založeni...

Ti se ti že blede od podhladitve, ker ni ruskega plina...

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.140
661
113
Danes si bil pozoren in ves, da ga je vedno manj? Danes me res ni bilo v stacuni, sem bila pa vceraj in sem ravno maslo mogla kupit in ker hocem tocno dolocenega, sem si morala prav cajt vzeti, da sem prisla čez vse mozne variante putra, preden sem svojega našla. Jaz sem prav pomislila, mater so glih danes tok založeni...
Pri nas se ga kupi res kar precej pred božičem/novim letom za peko predvsem piškotov pa tudi drugih stvari. Tako da sem precej na tekočem za vsaj 14 dni koliko ga je na policah. Pozoren sem bil pa ravno zato ker sem prebral članke o putru v Nemčiji.
Je pa tudi žena rekla da imamo pri nas še kar precej putra na raspolago. Ga je ja če si manjše rasti. Če si pa višji pa vidiš da ga ni ravno veliko za prvim v vrsti. Pa pustimo sedaj to in upajmo da ne bo prišlo še pri nas do pomanjkanja tako kot v Nemčiji.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.140
661
113
IMG_20241222_050926_396.jpg

Po eni strani bi bilo kar fino da pride do pomanjkanja masla ker mi potem ne bi bilo potrebno "pospravljati" te ponesrečene primerke piškotov. ;)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.035
-8.666
113
Pri nas se ga kupi res kar precej pred božičem/novim letom za peko predvsem piškotov pa tudi drugih stvari. Tako da sem precej na tekočem za vsaj 14 dni koliko ga je na policah. Pozoren sem bil pa ravno zato ker sem prebral članke o putru v Nemčiji.
In pol jih veliko kupuje, ker pečejo, mal pa še na zalogo, ker preberejo novico z Nemčije.
Pa imaš prazne police

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
454
63
nemci malo drugače gledajo na ceno masla, je nek benchmark za trg. Tak da, ko je maslo v igri je stvar resna :).

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.219
6.768
113
Je pa tudi žena rekla da imamo pri nas še kar precej putra na raspolago. Ga je ja če si manjše rasti. Če si pa višji pa vidiš da ga ni ravno veliko za prvim v vrsti. Pa pustimo sedaj to in upajmo da ne bo prišlo še pri nas do pomanjkanja tako kot v Nemčiji.

Imas sreco, da je to samo enkrat na leto za tebe. Jaz moram peči n-krat na leto in ga je na kaki datum na sredi med poticami manj. Bistveno manj. Vrst putra manj in krajše so. Visoka sem vedno isto. Zdaj so seveda hudiča na polico zlifral, ker je iskan te dni, bolj kot običajno. Zdaj ko ga pa v Nemčiji manjka, zna biti pa spet isto kot z wc papirjem, ko ga je manjkalo v Avstraliji.

P.s.
Zdaj, ko bodo vsi navalili na na ta klincev putr in ne bodo vedeli kam z njimi, je potica idealna, lahko še un kvas koncno porabijo.

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.117
-338
63
Bluziš baba. Ne pravim, da manjka putra, samo povej v kateri trgovini ga imaj več kot 5 vrst? Za šporhet, pa internet vgasnit.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.219
6.768
113
Spar v kranjski qlandii. Za ostale ne vem, ta prva stacuna, kamor sem šla...

Drugace pa do sedaj nisi nic rekel. In problem naj bi bil, da ga naj bi primanjkovalo.

Zdaj si se pa ti zbudil in namislil, da same sume putra je dovolj, samo različnih pakung manjka - no, teh je pa preveč...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.879
6.050
113
Čudi me, da prihaja do pomanjkanja putra, ko pa je Tina, punca od Robija, na jutro slovenskega zajtrka preračunala koliko ton proizvedemo masla in medu, in da je to čist preveč za nas in naše zdravje. A je noben več ne upošteva ali kaj je zdaj to, krucifiks. :)

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.219
6.768
113
Ro sem jaz prvo pomislila. Da je putr pri nas no-go, ker smo pac dovzetni, ko razmisljamo s svojo glavo, za resnice s socialnoh omrežij... Ker putra kolikor češ... Je folk ocitno na sire presaltal. Tok vrst Filadelfije kot je je zdaj, se ni bilo. Pa nehal so prodajat ta velke pakunge, saj itak vse pokupimo. Philadelfije orižinel ni več razen v ta malih lonckih.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.410
398
83
Ro sem jaz prvo pomislila. Da je putr pri nas no-go, ker smo pac dovzetni, ko razmisljamo s svojo glavo, za resnice s socialnoh omrežij... Ker putra kolikor češ... Je folk ocitno na sire presaltal. Tok vrst Filadelfije kot je je zdaj, se ni bilo. Pa nehal so prodajat ta velke pakunge, saj itak vse pokupimo. Philadelfije orižinel ni več razen v ta malih lonckih.
Putr je ljutomerski, ostalo priblizki, te sirni namazi so pa kemija. Podobna zgodba pri jogurtih. Sadni sploh. Tudi tisti iz kmetij.