Očetovski dopust po novem

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Evo, spet novo tolmačenje, tokrat s strani ministrice. Meja ja starost 3 leta, ne pa končan 1.razred.

I

Izbrisan uporabnik #9334

V 3pm, (sem ravnokar iskal, kje tale tema sploh je, da se izjadim!
rolleyes-1.gif
)

Kakšen zakon je to, da si ga niti ministrica ne zna enotno tolmačiti ?!!
13.gif

Cancel! Še enkrat: Cancel !!! To ni zakon in treba ga je zavrnit, bojkotirat, v tri krasne nagnat prekl. vladarje v ljubljani!
10.gif

Če jim grem klopotec zabrisat v vrata parlamenta, torej kaj bodo novinarji takrat pisali?
stupid-1.gif

Ps, sicer pa tale tema spada v ekonomski kotiček in ne sem.
rolleyes-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zaradi takih zakonov bi morala ministrica odstopiti, cmerar pa resno razmisliti kaj dela.

v nam bolj primernem okolju pa bi gospa morala sedet enih 10 let strogega aresta. pa vrnit plače nazaj, z vsemi svetovalci.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Sedaj pa mi res nič več ni jasno. Otrok rojen dec/2014. V januraju 2015 sem izkoristil plačan dopust. Kasneje sem koristil še 10 dni neplačanega. Želim še dodatnih 5 dni plačanega dopusta (po novem zakonu) in dobim zavrnjeno z obrazložitvijo
Citat:
Neplačan dopust po starem se spremeni v plačanega, če ste koristili neplačan dopust niste upravičeni do 5 dni plačanega.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Ja, saj to je bilo povedano. Ta zakon je bil sprejet, ker nas večina nikoli ni koristila neplačan dopust. Ti si ga in ti to ne pripada.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Ja, saj to je bilo povedano. Ta zakon je bil sprejet, ker nas večina nikoli ni koristila neplačan dopust. Ti si ga in ti to ne pripada.
Na strani ministrstva piše drugače, citiram:
http://www.mddsz.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/1966/7840/

Do dodatnih 5 dni plačanega očetovskega dopusta pa so upravičeni tudi očetje otrok, mlajših od treh let, ki še niso uveljavljali ali niso v celoti izkoristili neplačanega očetovskega dopusta. Zakonski pogoj za koriščenje pravice do neplačanega očetovskega dopusta je namreč starost treh let otroka, kar pomeni, da lahko dodatnih pet dni plačanega dopusta uveljavljajo očetje otrok, ki so na dan oddaje vloge mlajši od treh let. To so očetje, ki imajo v odločbi priznano pravico do neplačanega očetovskega dopusta in niso izkoristili več kot 50 dni neplačanega očetovskega dopusta ali očetje, ki lahko pravico do neplačanega očetovskega dopusta še zahtevajo z vlogo, pri čemer je meja starost otroka manj kot 3 leta. Pojasnjujemo, da ta ureditev velja ne glede na to, kaj so očetje v prejšnji vlogi "označili" glede neplačanega očetovskega dopusta.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Nisem bral, na tv sem poslušal obrazložitev in tam je bilo rečeno, kot sem napisal.
Najboljše, da jih pokličeš.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prjatu..pozabi. v našem sistemu je bolje pozabiti na zadeve, ki niso 100% in se spreminjajo dnevno, so v domeni razumevanja csd, tega in onega.

pozabi.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
V našem sistemu je zelo važno, na katerega referenta naletiš... Od treh lahko dobiš štiri različna mnenja. Na žalost dobiš občutek, da delajo vsak po svoje.

Jaz bi se pritožil in kot razlog oz. obrazložitev pritožbe navedel uradno razlago MDDSZ.

Podobne teme