Očetovski dopust po novem

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to je plačani. neplačani je, ko ne dobiš plače, imaš pa plačane minimalne prispevke. koristil nisi, izjasnil si se in o tem si dobil odločbo. skoraj 100%.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Torej mi 5 dni ne pripada?? Še vedno mi ni jasna logika. KOnec koncev ni pomembno kaj je kdo obkrožil, pomembno je kaj si koristil. Če nisem koristil neplačanega, potem bi mi 5 dni moralo pripadat.

Nazadnje urejeno:

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Torej mi 5 dni ne pripada?? Še vedno mi ni jasna logika. KOnec koncev ni pomembno kaj je kdo obkrožil, pomembno je kaj si koristil. Če nisem koristil neplačanega, potem bi mi 5 dni moralo pripadat.

Se strinjam s tabo. Ni logično. Ampak naši birokrati in logika ne gresta ravno skupaj. Že od nekdaj ne.

Lahko se spomnimo gostilne, ki je fasala kazen, ker ni imela objavljenega znaka "do desetih ne strežemo alkoholnih pijač."
.
.
.
.
.
.

Plot twist: Gostilna se je odprla šele ob desetih.

Valhalla: Ne gre toliko za teh klinčevih pet dni dopusta, kot za še en evidenten dokaz, kako prekleto zabiti so naši birokrati.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakon pravi kar si obkrožil.

pusti kaj si koristil. ker to odpre nov problem. obkrožila sva oba. jaz sem koristil, ti pa ne. nisem bil pa obveščen, da če ne koristim bom lahko koristil nekaj..

ko smo se odločali kaj obkrožiti in kaj koristiti nismo imeli info kaj so opcije. večina nas je obkrožila koriščenje po dnevih, ker je csd rekel, dejte se izjasnit, nikoli ne veste kdaj vam pride prav, kaka bolezen otroka itd. če s ene izjasnite kasneje te pravice nimate. noben pa ni rekel, če s ene izjasnite, pravice nimate, mogoče pa dobite pravico do kakega dneva več plačanega.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Ne vem kaj sem obkrožil. V glavi imam le da nikoli nisem imel plana koristit neplačanega, že zaradi tega, ker se to pozna na družinskih financah. Upam da se nisem zajebal in obkrožil kaj nevede.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
seveda si obkrožil, ker ti je csd svetoval. koristil pa nisi, kot velika večina. pokliči na csd, ti povedo v minuti, dveh. škoda brskat doma in izgubit 10 min.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Problem je v tem kako so zadevo predstavili na CSD in te na nek način "porinili" da obkrožiš še to. Jaz sem vprašal ali se lahko za to (če bi bilo treba) odločim kasneje in je rekla da ne. Rekla je tudi da naj kar obkrožim, saj "nič ne stane" in "lahko pride prav".

Nihče pa ni nič povedal o tem, da s tem (lahko) izgubiš 5 dni plačane odsotsnosti z dela, čeprav je bil zakon že sprejet, le čakalo se je na bdp. Tudi če letos ne bi imeli take rasti bdp, bi vseeno MORALI povedati kaj pridobiš in kaj izgubiš z obkrožanjem tiste opcije.

Zadeva je seveda nastavljena iz strani CSD oziroma ministrstva (večinoma pod nadzorom SD), da se bodo lahko pohvelili da delajo ne vem kaj za družino, v realnosti pa ne bo skoraj nihče mogel koristiti te opcije.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
počas pridemo do tega kar govorim že leta. csd je dober za kake pijančke porihtat. vse ostalo je brezpredmetno.

ko se ti rodi otrok, se vpišeš kot starš..bi država mogla do dursa potegnt plačilne, omert dodatek, vrtec, pomoč, to in ono. dat ti kar ti pripada brez tvojih vlog in brez printanja, štempljanja, tet ki prekladajo, skenirajo, secirajo.

vsi podatki obstajajo in za te zadeve se jih ne nuca.

ampak..kam z vsemi temi filadendroni.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.078
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
...noben pa ni rekel, če s ene izjasnite, pravice nimate, mogoče pa dobite pravico do kakega dneva več plačanega.
Saj takrat se ni še nič vedelo o teh dodatnih 5 dnevih.
So ti svetovali glede na takratno situacijo. In nasvet je bil čisto na mestu.
Takrat je veljalo:
* ne obkrožiš --> ne moreš koristit neplačanega.
* obkrožiš --> lahko boš kasneje koristil neplačan dopust.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Sem se probal zadržat, pa se ne morem.

Država bo še največ imela od vas, ker vas je 2x zajebala, ker se za take majhne stvari na hrbet mečete, še penzije ne boste dočakal.

Jaz sem pa hvaležen, ker smo država #1 na svetu z urejenostjo porodniških dopustov in skoraj vsega kar se otrok tiče! Pa čeprav je še marsikaj za izboljšat, smo #1. Tudi zaplankani smo #1.

Pa kdo se na hrbet meče? Sam fer je fer. Če so takrat trobezljali, da kasneje ne bo možno samo zato, da se jim v bodoče s tabo ne bo treba dvakrat ubadat, naj pa še sedaj uredijo, da bo prav. Itak sedaj žrejo neumnost, da so vezali neke pravice na BDP.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
...noben pa ni rekel, če s ene izjasnite, pravice nimate, mogoče pa dobite pravico do kakega dneva več plačanega.
Saj takrat se ni še nič vedelo o teh dodatnih 5 dnevih.
So ti svetovali glede na takratno situacijo. In nasvet je bil čisto na mestu.
Takrat je veljalo:
* ne obkrožiš --> ne moreš koristit neplačanega.
* obkrožiš --> lahko boš kasneje koristil neplačan dopust.

Ni res. Zakon je bil sprejet aprila 2014. Saj ravno v tem je problem, da so napeljevali ljudi da delajo narobe.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
2013 sem oddajal, jasno, na priporočilo, pocahnal (obkrožil) še na neplačanega
evo ti ga na, pa mi je šlo 5 dni dodatnega plačanega v qrac
bo treba malo pofušat, da dobimo nazaj
evil.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
no glede na to, da velja ta zakon za nazaj in da vedno velja ugodnejši zakon bi se mogoče splačalo tožit državo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Sem se probal zadržat, pa se ne morem.

Država bo še največ imela od vas, ker vas je 2x zajebala, ker se za take majhne stvari na hrbet mečete, še penzije ne boste dočakal.

Jaz sem pa hvaležen, ker smo država #1 na svetu z urejenostjo porodniških dopustov in skoraj vsega kar se otrok tiče! Pa čeprav je še marsikaj za izboljšat, smo #1. Tudi zaplankani smo #1.
V medijih (svet kanal A?) sem v preteklih dneh zasledil porocilo WHO po katerem imamo praktično najbolj dostopno (zobo) zdravstvo na svetu. Ne najdem nobenega clanka na to temo sedajle na googlu preko gsm. So vse umaknili.
Kako smo prisli na vrh lestvice?
"Kreativno" so prevedli vprasanje WHO-ja.
bonk.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ksz
Samo študirate kako bi tožili državo in cim vec izpulil iz nje. In to ob alter plačah.

Mogoče nas pa samo zelo skrbi za naše otroke in bi jim radi posvetili čimveč časa.

I

Izbrisan uporabnik #488

fino, bom letos to uveljavil 20 dni
ravno v času sodnih počitnic, ko gremo na dopust

link do obrazca, da ne iščem
evil.gif

samo kako mi pa obračunajo teh 20 dni
evil.gif
...

Mr_Globus

Fizikalc
1. dec 2011
236
26
28
Torej če letos dobim otroka imam 5 dni več... Lahko uveljavljam šele čez 3 leta ko bo že 15 dni več?

I

Izbrisan uporabnik #488

zgleda da ja, važno je kolk je otrok star ko uveljavljaš

teh 20 dni dopusta, to so not tudi sobote in nedelje? če delaš le med tednom

sprašujem stroko, ki je dnevno na csd in se tika z uslužbenci
smile-1.gif

Podobne teme