"običaj" obdarovanja

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.670
3.179
113
v lokalni ostariji
men ni božiček nč prnesu
frown-1.gif

tamalmu pa celo vrečo daril seveda ponoči tako da zjutraj odkrije in veselje je neizmerno
smile-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.259
113
blizu močvirne prestolnice
Pri nas prinese največ Miklavž in to tisto kar otrok rabi ( cunje..), prineseta pa tudi Božiček in Dedek Mraz, to so večinoma sladkarije. Za obdarovanje najbližjih, žena speče potratno potico in to je to, vse skupaj ne vem če znese 50€, v ta znesek so vse sladkarije, cunje.....seveda z najine strani, stari starši pa tudi kupijo tisto kar otrok rabi, isto je za otrokov RD.
Da pa nekateri kupujejo otrokom tablice, tu na forumu pa pišejo kontra, kako bi morala država poslovati, pa je bolano. Bistvo praznikov je druženje in molitev , ne pa da se podpira trgovine.

btw, jutri Sv. Štefan,tako da ste vsi konji vabljeni na blagoslov.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.766
6.545
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Bistvo praznikov je druženje in molitev , ne pa da se podpira trgovine.
S podpiranjem trgovine omogočaš, da tudi trgovke (in proizvajalci in prevozniki ...) kaj kupijo svojim otrokom. In dajo kaj tudi v pušico.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

btw, jutri Sv. Štefan,tako da ste vsi konji vabljeni na blagoslov.
evil.gif

Če boš tam za kobilo, potem mene ne bo.

Glede tablice je pa bilo tako, da je že v začetku decembra nastavila kartonsko škatlico in v njo dala večino prihrankov, ki jih ima doma. Želja je bila velika, skoraj vsi vrstniki jo že imajo, ...
Lahko bi bili tudi zadrti starokopitneži in nastavili par pomaranč in cukre, za lopato gonit kasneje v življenju bi bile menda že koristne.
17758-icon_confused.gif

Čau!

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri meni se je nastavljalo 31.12. zvečer, potem pa odpiranje.

Sedaj je pa zadeva postala zmedena in se nastavlja po dogovoru med 24-31.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Hja ne živimo več v letu 95. Trenutno aktualna darila so tablice, telefoni, DSLR aparati, ...

Sicer ne odobravam tega, da otroci dobijo vse kar si zmislijo ampak tak pač je. Svet se razvija in tudi želje otrok se spreminjajo.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Bolje je, da je Ðemz svoji mali kupil tablico, kot pa šatlo petard in raket. Počasi le prihaja k pameti.
wink-1.gif

Krznarka

Pripravnik
22. dec 2012
37
0
6
Ljubljana
Zjutraj je dosti boljše ker lahko otroci cel dopoldan nekaj počnejo. Če pa se akcija izvede zvečer znajo bit pa sitni za spat.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

no, lahko je tudi obdarovanje na silvestrovo (oz. za dedka mraza) kaj pa kdo komu da, je pa čisto vseeno. Vsak ima svoje želje, vsak ima svoje zmožnosti in svoje mišljenje.

kot sem napisala me je zanimal način, ker jaz sem bila bolj navajena te verzije, da so se darila dala ponoči pod smrekco in se je zjutraj odvijalo, moj je pa bolj navajen zvonenja z zvončkom in odvijanje darila zvečer

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Jaz pa te navade z zvončkljanjem sploh ne poznam. Pri nas je vedno darila prinesel ponoči, zjutraj pa veselje..
smile-1.gif