Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
[censored] težko držim jezik za zobmi...jao.
Ampak dej model nared celotnemu forumu uslugo in že nehaj nabijati o tem kako je tuš v dveh letih postavil toliko baznih kot simobil v 4ih. Pa koga boli [censored]? Ker mamco iz Kungote zanima a zna tuš hitreje malto mešati kot Simobil? Ne zanima jo, ker to ni pomembno. Pomembna je kakovost storitve, katera pa niti približno ni pogojena samo s številom BP, kar pa je vam specjalcom in TK inžinirjem tukaj gor nemogoče dopovedati. Samo da imate vi tabelce, pa slikce, pa procente pokritosti (ki je BTW tudi popolnoma nerelevanten, če signal ne seka v hiše - ampak glej ga zlomka - statistika in graf pa je lep videti) pa ste vsi veseli. Odlopite se od roaminga (čeprav, zakaj bi se, itak ga ne plačujete) in poletite v nebo z najboljšim omrežjem, vam vsi privoščimo, tudi uporabniki pridobivamo, če je močna konkurenca (tudi sam sem vesel, da tuš počasi napreduje). Na bruhanje mi pa gre tole kuvanje v zvezde v temi novo pri tušmobilu ker vsakih grem noter pogledat, kere mate kaj nove telefone, če je kaj pametnega, kakšne spremembe..a ne, berem pa samo faking tušmobil najboljše omrežje (pa čeprav je na roamingu, ki ga niti ne plačuje ampak važn da je navzven videti bilančni +), simobil spi (čeprav mu gre super), mobitel je pa itak po defaultu prasec in krivec za vse zadeve v mobilni (čeprav po kakovosti nima konkurence, drugo je cenovna politika)...please .... a še ni blo dost tega prepucavanja? Pač vsakomur svoje. Zato pa je konkurenca na trgu.

over&out

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Preberi si pretekle poste pa boš videl o čem teče debata. V to smer, ki si jo opisal pa teče zaradi takih, ki po naročilu PRja Simobila širiji negativno propagando po forumu. Tudi Simobilu lahko takoj naredim škodo in objavim sliko njihovega avtomobila parkiranega na mestu za invalide v BTCju, pa gre to v Žurnal pa na forum, ampak zakaj bi.
grims-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma vem o čem teče debata opd prvega dne ko se je Tušmobil ustanovil oz. se je pojavila rubrika na alterju. Tko, da briga me kaj je point in kdo je zdaj kaj začel. Point je to brezplodno drkanje levo desno in vedno je Tuš zraven. Zanimivo, da ni tega med Simobil - Mobitel (pa je bilo, ne boš verjel ampak se je folk potem umiril, samo Tuševci se še niste). In bolj kot Simobilov PR, bi rekel, da je tle gor Tušev PR, če pa ni, potem pa saj ne vem no, get a life (za določene userje)
rolleyes-1.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Se strinjam s tabo, preveč je Offtopica in vmešavanja Simobila v to temo, kar ti lahko pove marsikaj kdo je komu konkurent
wink-1.gif
drugače pa res pohvale za take kot so DreamDesign, Jest, Cawo in drugi ki marsikej pametenga napišejo v tej temi. Če ne bi bilo padalcev, ki brezveze vmešavajo zgolj Simobil, bi bila ta tema bolj kakovostna..

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
Kaj pa če sem uporabnik Tušmobila, kjer le-ta nima signala in uporabljam NR. Kako je potem z radodarnostjo pri 3 minutnem intervalu? Ko vsi vemo, da je večina klicev dolga 1 minuto.

Naj bo po tvoje in naj drži prepostavka, da se Tušmobilov uporabnik nahaja zgolj na območju, kjer je prisoten samo mobitelov roaming in ta isti uporabnik se ne premakne nikamor več v življenju (kar je redkost), procent takšnih mislim, da ne zajema celega števila;

Lahko še zmeraj za 19 EUR opravi 333,33 minut oz. klicev proti drugmu omrežju. Kolikošno ceno bo ta isti uporabnik plačal pri Simobil-u v kolikor opravi isto število oz. minut klicev proti drugemu omrežju ali če si izbere vaš paket?

Za 29 EUR na mesec opravi lahko 666,66 minut oz. klicev proti drugmu omrežju. Kolikošno ceno bo ta isti uporabnik plačal pri Simobil-u v kolikor opravi isto število oz. minut klicev proti drugemu omrežju ali če si izbere vaš paket?

Hvala za odgovor.

Lp.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Kolikor sam opažam je Mirko postal radodaren saj je večina paketov razpolovil za 50% oz. razpolovil mesečno položnico za pol
wink-1.gif
, tako da je računica povsem jasna.
Zakaj pa Mirko ni pustil ljudem normalno uporabljati obstoječih, po tvojem za naročnike manj ugodnih paketov T35 ipd.?

Vzemi 25% popust na naročnino, ko boš želel telefon, pa popust brez kazni prekineš. Ups, kar naenkrat to ne velja več.
jezen.gif

Saj sem napisal, kratkoročno je to sicer verjetno finančno dobra poteza, samo kaj pa zaupanje in ugled znamke? Koga bo še spravil na led s "čistimi računi"?

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
Sicer ne vem, če lahko odgovorim, ampak ta tvoja matematika drži samo, če je res povprečni klic 1 min. V primeru, da so klici krajši je ponudba še slabša. Drugače pa kot alternativo bi stranki ponudil Debitel in Moj D 500 23,00 EUR. Sigurno boljša ponuba kot jo opisuješ ti.

Pa se opravičujem administratorju, če nebi smel odpisat, ampak sem bil naprošen za odgovor.

Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
Kaj pa če sem uporabnik Tušmobila, kjer le-ta nima signala in uporabljam NR. Kako je potem z radodarnostjo pri 3 minutnem intervalu? Ko vsi vemo, da je večina klicev dolga 1 minuto.

Naj bo po tvoje in naj drži prepostavka, da se Tušmobilov uporabnik nahaja zgolj na območju, kjer je prisoten samo mobitelov roaming in ta isti uporabnik se ne premakne nikamor več v življenju (kar je redkost), procent takšnih mislim, da ne zajema celega števila;

Lahko še zmeraj za 19 EUR opravi 333,33 minut oz. klicev proti drugmu omrežju. Kolikošno ceno bo ta isti uporabnik plačal pri Simobil-u v kolikor opravi isto število oz. minut klicev proti drugemu omrežju ali če si izbere vaš paket?

Za 29 EUR na mesec opravi lahko 666,66 minut oz. klicev proti drugmu omrežju. Kolikošno ceno bo ta isti uporabnik plačal pri Simobil-u v kolikor opravi isto število oz. minut klicev proti drugemu omrežju ali če si izbere vaš paket?

Hvala za odgovor.

Lp.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Vzemi 25% popust na naročnino, ko boš želel telefon, pa popust brez kazni prekineš. Ups, kar naenkrat to ne velja več.
jezen.gif
Od kje tebi da to ne velja več? Seveda še vedno velja prekinitev popusta BREZ KAZNI. Plačaš le spremembo paketa. Ker je en uporabnik šel iz 35tke na 30tko je ta bila le 10 € in ne 40 €

Čisto enako bi bilo na Si.mobilu kot če bi šel naprimer iz paketa petZame na XL Zame. Ampak kako majo Si.mobilovci narejen (velja za Si.mobil NM pred 1-2 leta): Veste gospod starega paketa ne morete več vzeti. Plus prekiniti aneks bi mogli to bi stalo 30 € in sprememba paketa še 10 €. Ampak gospod se vam splača vsaj dobite tolk pa tolk free minut za 3 mesece (ne vem kakšna akcija je bila). Gospoda je nategnila dvojno...

Sedaj pa Si.mobilovci: Je možen prehod BREZPLAČNO ko imaš 24 mesečni aneks iz paketa petZame (naročnina 59 €) na paket XL Zame (mesečna naročnina 46 €)? To je ista fora kot iz starega paketa tušmobil35 na Klasik30. Zakaj ste ukinili petZame če je tak velik hit? Raje nehajte.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
Sicer ne vem, če lahko odgovorim, ampak ta tvoja matematika drži samo, če je res povprečni klic 1 min. V primeru, da so klici krajši je ponudba še slabša. Drugače pa kot alternativo bi stranki ponudil Debitel in Moj D 500 23,00 EUR. Sigurno boljša ponuba kot jo opisuješ ti.
Pa poglejva:

brezmejnih 2000: 2000 enot za klice/SMS/MMS/prenos podatkov (od tega 1000 minut za druga omrežja): 29 €

Debitel MojD:
500 minut: 23 €
1000 minut: 40 €
100 SMS sporočil: 5 €
100 MB prenosa podatkov 8 €

MojD zelo ugoden
evil.gif

Kot sem že enkrat povedal paketi Brezmjeni so za tiste, ki ne uporabljajo dosti Mobitelovega roaminga, medtem ko paketi Klasik pa so namenjeni tistim, ki so še vedno pogosto na Mobitelovem roamingu. Simpl k pasulj.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Debitel je po mojem mnenju daleč najdražji ponudnik vsaj kolikor jaz slišim, sicer pa sem sam uporabnik simobila in tušmobila in sem z obema zadovoljen.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Debitel je po mojem mnenju daleč najdražji ponudnik vsaj kolikor jaz slišim, sicer pa sem sam uporabnik simobila in tušmobila in sem z obema zadovoljen.
Debitel je OK ponudnik, sam problem je da je na m@ MVNo-ju (Mobitelu plačuje gore denarja za gostovanje na omrežju). Če bi imel Debitel svoje omrežje bi imel zelo dobre pakete. Za MVNO ponudnika ima solidne cene.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:

Sedaj pa Si.mobilovci: Je možen prehod BREZPLAČNO ko imaš 24 mesečni aneks iz paketa petZame (naročnina 59 €) na paket XL Zame (mesečna naročnina 46 €)? To je ista fora kot iz starega paketa tušmobil35 na Klasik30. Zakaj ste ukinili petZame če je tak velik hit? Raje nehajte.

Nekaj si spregledal... Pri Si.mobilu lahko kolikor vem, se vedno podaljsas aneks na ISTEM paketu... in ti ni treba menjati paketa, zato, da bi podaljsal aneks in vzel mobilnik po subvencionirani ceni ...

Ce se prav spomnim, je to ravno te dni nekdo ze napisal...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Nekaj si spregledal... Pri Si.mobilu lahko kolikor vem, se vedno podaljsas aneks na ISTEM paketu... in ti ni treba menjati paketa, zato, da bi podaljsal aneks in vzel mobilnik po subvencionirani ceni ...
Točno tako! Folk NOČE menjati svojih obstoječih paketov, še manj pa plačevati pogodbenih kazni za to, da bodo lahko prešli na paket, ki ga nočejo vzeti.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
kdo pa hoče vzet pri Si.mobilu paket ki so vsi po vrsti brezvezni nič bolši niso kot pri mobitelu....
evil.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Točno tako! Folk NOČE menjati svojih obstoječih paketov, še manj pa plačevati pogodbenih kazni za to, da bodo lahko prešli na paket, ki ga nočejo vzeti.
Lej zadeva je sledeča. Ista pri Si.mobilu, Mobitelu in Tušmobilu.

1. Se strinjaš da če Simobil ali Tušmobil uporabnik , ki nima ANEKS-a je primoran vzeti novi 24-mesečni aneks na nove pakete, ne na stare (tiste ki niso več v ponudbi)? pa čeprav ima uporabnik star paket? DRŽI Pri tej zadevi ko se mi pogovarjamo gre za to.
2. To je isto v tem primeru. Uporabnik, ki je vzel 24-mesečni aneks s 25% procentom je s tem pridobil 8,75 € manj na mesec. Ampak Tušmobil pri tem 25% popustu dal klavzulo da če hoče uporabnik vzeti telefon se ta 24-mesečni aneks ukine in za najmanj to vrednost se veže s telefonom za 24 mesecev. Ker je sklenil 24 mesečni aneks je tudi Tušmobil njemu znižal naročnino za 8,75 €/mesec. Isti primer je če se je nekdo vezal pri petZame in vzel telefon za 1 €, sedaj pa hoče preiti na triZame brez vsakršnih doplačil
3. Ker je s tem prekinil aneks, mora sedaj skleniti nov aneks, po novih pravilih. Pa če je sprememba paketa 10 ali 40 € je še vedno ceneje kot plačati pogodbeno kazen v vrednosti (v njegovem primeru je imel še 22 mesecev) 192,5 €.

Plus kalkulacija ti pove:
- ostati na Tušmobil35: 22*35 €=770 € v 22 mesecih
- preiti na Klasik30 (pa če upoštevam 40 € prehod)= 22*30+40= 700 € v 22 mesecih.

Se splača? Edino kar gre iz 1024 MB na 500 MB. Edino kar je bila jeza uporabnika da telefon stane pri paketu za 30 € več kot bi bil pri višjem paketu za naročnino 35 €.

Če se sklene sprememba iz starega v nov paket so imeli operaterji različne načine. Recimo Si.mobil v preteklosti je imel, da je prvih nekaj mesecev zaračunal spremembo iz starega na nov paket za nove naročnike. Za nekaj mesecev/1 leto pa je prehod omogočil brezplačno.

Pač nočem zagovarjati nobenega. Ampak v preteklosti če je šel paket iz prodaje nisi več ga mogel skleniti. Lahko ga uporabljaš do konca življenja (oziroma če se operater odloči dokončno ukiniti paket) ampak novih ugodnosti na njemu ne moreš skleniti. So lahko tudi izjeme, vendar v 95% je tako kot sem jaz napisal.

Recimo če imaš enaZame ga lahko uporabljaš do konca življenja, ampak če želiš novih ugodnosti ali je to telefon ali kaj drugega te (za vezavo za 24 mesecev) pa operater prisili da preideš na novi paket.

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Lej zadeva je sledeča. Ista pri Si.mobilu, Mobitelu in Tušmobilu.

1. Se strinjaš da če Simobil ali Tušmobil uporabnik , ki nima ANEKS-a je primoran vzeti novi 24-mesečni aneks na nove pakete, ne na stare (tiste ki niso več v ponudbi)? pa čeprav ima uporabnik star paket? DRŽI Pri tej zadevi ko se mi pogovarjamo gre za to.
confused-1.gif
(še ločila te malo hebejo)

Lani smo vzeli en telefon pri Mobitelu na NMT paket in en telefon pri Si.mobilu na Orto Smart paket. Ki ju ni mogoče na novo skleniti že X let...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To ni res... kolikor vem, pri Si.mobilu lahko podaljsas aneks na stari paket (ki ga v novi ponudbi ni vec) in kupis mobilnik... Izjema so paketi, ki so se ukinili... in paketi, pri katerih so posebne ugodnosti (recimo 50% popust pri narocnini za paket EnaZame in TriZame, ki je bil na voljo lani poleti) ... Ce zelis izkoristiti dodatne ugodnosti (kot je recimo akcija 303 SMS, Orto forever ali podobno) pa moras zamenjat paket, ker je ta ugodnost vezana na novi paket ... Ampak pri tem vecinoma ne placas nobene dodatne prikljucnine ali menjave paketa ...

Konec koncev je tako brezveze razpravljati... Ti se tako boris za pravicnost in ne bos dovolil nepravilnosti pri nobenem operaterju ... razen pri Tusmobilu
bonk.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.