Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
Težko bi rekel, da ste me razkrinkali, ker ne delam v klicnem centru in ne na Simobilu, ampak sem ti to pritrdil, ker si želel to slišat. Zgolj za tvojo srečo in veselje.
cheer.gif

write.gif

Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Zelo zanimiva debata! Tudi sam sem imel večkrat pomisleke o zaračunavanju prehodov med paketi. Zmagal bo tisti, ki jih ne bo zaračunaval
wink-1.gif
Kikija smo najprej razkrinkali, da dela v Simobilovem centru, po priznanju pa nadaljuje v tej temi gonjo proti Tušmobilu. Zelo zanimivo kako se Simobilu tresejo noge in se bojijo Tušmobila, da njihov PR študentkom naroči gonjo proti TM. To mislim da bo TM še bolj okrepilo.
Drugače pa za tiste, ki ne verjamete, sem včeraj izvedel iz prve roke da je ZPS naredil objavo o neustreznosti paketov in zavajanja Tušmobila po naročilu Simobila. Ali se res ne morejo resno več spoprijeti s konkurenco? To vse kaže, da Tušmobil dobro dela. Zdej pa gremo na pir
smile-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
v bistvu si se sam
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
Borovnica daj ga ti reši prosim, ker sem jaz na dopustu.

žal ne vem kdo se skriva za tem nikom tako da težko vem kaj in kako,.. lahko pa se mi javi da kakšno rečeva,..ZS ali na službeni mail,..
b

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Drugače pa za tiste, ki ne verjamete, sem včeraj izvedel iz prve roke da je ZPS naredil objavo o neustreznosti paketov in zavajanja Tušmobila po naročilu Simobila. Ali se res ne morejo resno več spoprijeti s konkurenco? To vse kaže, da Tušmobil dobro dela. Zdej pa gremo na pir
smile-1.gif

Ne bi bilo to prvič, da je Simobil glavni akter na tem področju, ta praksa se bo nadaljevala toliko časa dokler jim bo glavni demagog še zmeraj njihov lastni predsednik uprave g. Turk.

Avstricij ponavadi zelo velik poudarek dajo na marketing, to je v bistvu eno izmed glavnih njihovih meril za uspeh, vsaj koliko sem jih sam imel možnost spoznati, vendar vse je to razumljivo, dokler se ta njihova strategija ni nadgradila tudi s samo demagogijo samega predsednika ter njihovega marketinga, to lahko zelo lepo ugotovimo iz njihovega PR, objave takšne in drugačne ne relevantne podatke glede njihovega omrežja (recimo tale cvetka s spletne strani; Širokopasovni mobilni internet do 21,6 Mbit/s: 68,1%
hysterical-1.gif
.

P.S.
Borovnica verjamem, da ti dobro opravljaš svoje delo, vendar kaj češ ko tvoja ne šteje ravno kaj dosti v primerjavi z določenimi šilibajzerji v tvojem podjetju.

Lp.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Glede na to, da pišeš samo v tej temi in nisi napisal nič novega o Tušmobilu, samo kritiziraš in preučuješ finančne podatke o TM, sklepam da si dobil navodila nadrejenih na Simobilu da širiš negativno propagando. Poznam nekaj ljudi iz marketinga tam, o imenih tukaj na forumu ne bom in vem kakšna so navodila Simobila. Si že povedal, da si nezadovoljen, tako da se drži teme ali pa pojdi napisat kej v sosednjo Simobilovo, da ne bom napisal še kakšno skrivnost Simobilovega marketinga, poleg omenjene prijave na ZPS
wink-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
http://www.delo.si/clanek/137898
Se bosta Tušmobil in Telekom Slovenije poravnala?
Po informacijah iz telekomunikacijskih krogov med Tušmobilom in Telekomom potekajo pogovori o poravnavi. Tušmobil toži Telekom za 28,2 milijona evrov.

Ljubljana – Po informacijah iz telekomunikacijskih krogov med operaterjema Tušmobilom in Telekomom Slovenije potekajo pogovori o poravnavi. Tušmobil (oziroma Tuš Telekom) namreč toži Telekom za 28,2 milijona evrov – prvotni znesek leta 2007 vložene tožbe je bil 21,5 milijona evrov – zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja in kršitve določil sektorske zakonodaje. Tuš Telekom, ki se je medtem združil s Tušmobilom, je škodo menda utrpel zaradi Telekomovega favoriziranja hčerinskega Siola. Prejšnji teden bi morala biti na Okrožnem sodišču v Ljubljani prva obravnava v tej zadevi, a so jo, kot že nekajkrat doslej, prestavili. Vendar tokrat zgolj za deset dni, namesto prve obravnave pa so opravili poravnalni narok. Ali so se na njem že približali kakršnemu koli dogovoru, odvetniki ene in druge strani niso hoteli povedati. Vendar je po naših informacijah poravnava precej verjetna. S tem naj bi se Telekom ubranil morebitnih dodatnih Tušmobilovih tožb. V pripravi je namreč menda večdesetmilijonska tožba zaradi zadeve džabest. Kot je znano, se je Tušmobil zaradi tega Mobitelovega naročniškega paketa pred dvema letoma pritožil na urad za varstvo konkurence (UVK). Ta naj bi o morebitni Mobitelovi zlorabi razsodil v kratkem. Če bo zlorabo prevladujočega položaja potrdil, bo imel Tušmobil podlago za novo tožbo. Poleg tega UVK presoja tudi primere, zaradi katerih Tušmobil že toži Telekom. Poravnava pa bi ustrezala tudi Tušmobilu, saj je v precejšnjih denarnih težavah in mu bolj prav pride nekaj milijonov evrov zdaj kot morebitna večja vsota čez nekaj let, ko bi se razpletla tožba. Poleg tega je podjetje Telekomu oziroma Mobitelu po naših informacijah dolžno precej denarja, predvsem za nacionalno gostovanje.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
ksz

Imam android telefon, ki ne omogoča preusmeritve z zakasnitvijo. Je to možno nastaviti pri operaterju? Se pravi: rad bi nastavil brezpogojno preusmeritev vseh klicev po petih (5) sekundah zvonjenja.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Splosne kode:

Preusmeritev klica
Brezpogojno
Aktiviraj: * * 21 * ŠTEVILKA # [KLIČI]
Deaktiviraj: # # 21 # [KLIČI]
Preveri status: * # 21 # [KLIČI]

Z zakasnitvijo
Aktiviraj: * * 002 * ŠTEVILKA * * (5 do 30 Sekund) # [KLIČI]
Deaktiviraj: # # 002 # [KLIČI]
Preveri status: * # 002 # [KLIČI]

Pogojno
Aktiviraj: * * 004 * ŠTEVILKA * * (5 do 30 Sekund) # [KLIČI]
Deaktiviraj: # # 004 # [KLIČI]
Preveri status: * # 004 # [KLIČI]

Če ne dvignemo
Aktiviraj: * * 61 * ŠTEVILKA * * (5 do 30 Sekund) # [KLIČI]
Deaktiviraj: # # 61 # [KLIČI]
Preveri status: * # 61 # [KLIČI]

Če smo nedosegljivi
Aktiviraj: * * 62 * ŠTEVILKA # [KLIČI]
Deaktiviraj: # # 62 # [KLIČI]
Preveri status: * # 62 # [KLIČI]

Engaged
Aktiviraj: * * 67 * ŠTEVILKA # [KLIČI]
Deaktiviraj: # # 67 # [KLIČI]
Preveri status: * # 67 # [KLIČI]

Briši vse preusmeritve
# # 002 # [KLIČI]

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Našel sem novo testiranje mobilnega interneta pri Tušmobilu. Super rezultati.

BLOG UPORABNIKA

Tušmobil HSPA+ (do 21 Mbps) testiranje

Tušmobil HSPA+ omrežje s hitrostjo do 21Mbps deluje že od konca leta 2010, pri prajšnjem testiranju (Tušmobil-testiranje HSPA povezave z zelo zanimivimi rezultati) je bil uporabljen modem, ki je podpiral le HSPA (do) hitrost. Tokrat pa je bil uporabljen USB modem ZTE MF668 HSPA+, ki omogoča hitrosti do 21.6Mbps (download) in do 5.76 Mbps (upload).

V testiranju, ki je trajalo malo manj kot 1 mesec je bilo opravljenih preko 100 testov na vsaj 10-ih lokacijah po Ljubljani ob različnih urah. Meritve so bile narejene zgolj na področju, kjer je bil ulovljen HSPA+ signal.

Tako se je povprečna hitrost downloada (HSDPA) gibala okoli 7 Mbps, uploada (HSUPA) pa okoli 3 Mbps. Najvišja izmerjena hitrost HSDPA je bila 8.22 Mbps, HSUPA pa 3.48 Mbps.

Rezultati so nekoliko boljši od prejšnjega HSPA testiranja (Tušmobil-testiranje HSPA povezave z zelo zanimivimi rezultati), predvsem pri downloadu, kjer so bili v povprečju doseženi za 1 Mbps boljši rezultati. Glede na to, da je bilo testiranje narejeno na batnih postajah, ki so obremenjene z uporabniki gre za precej dobre rezultat. Če pa upoštevamo še dejavnik čas pa je potrebno povedati da tudi v bolj obremenjenih obdobjih ni bilo velikega nihanja hitrosti.

Je pa potrebo vzeti v račun tudi dejstvo, da Tušmobil trenutno s prenosom podatkov ni zelo obremenjen in da je bila v času testiranja to moja naprava edina, ki je delovala na HSPA+ tehnologiji, saj Tušmobil terminalne opreme za HSPA+ še ne ponuja.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
No evo... danes sem še jaz vzel eno naročniško kartico pri Tušmobilu. Namenjena bo v prvi vrsti za prenos podatkov v iPadu.

Kakšno je stanje pri nas doma?
V iPadu, ki žal nima UMTS900 podpore, vleče samo Edge omrežje.. ampak glede na ceno mi to zadostuje.
V iPhone 4 mi vleče "poln" 3G signal (vsaj glede na črtice). Speedtest je pokazal cca. 500kbit/s down in up.

Moja mobitelova kartica mi v iPhone 4 vleče povprečno samo 2 črtici. Speedtest pokaže 3.4Mbit/s down in 1.2Mbit/s up.

Simobil pri nas nima 3G signala.

PS: Nisem pripadnik nobenega tabora. Ampak imam občutek, da ima Mobitel še vedno najbolj kvalitetno omrežje (vsaj iz uporabniškega stališča).

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Na kakšen način delajo v marketingu na Simobilu ni nič novega, tako da me to sploh ne preseneča, namesto da bi se posvetili samemu sebi, delajo in iščejo zadeve pri nasprostniku. dejstvo je da so na simobilu malce zaspali oz. v zadnjem času potegnili malce napačne poteze, zdej pa panika. Ta test, kot tudi vsi ostali ki so bili narejeni, kaže da gre TM v pravo smer, začrtali so si smernice in poiskali cilje ki so dosegljivi in se ne ozirajo preveč na konkurenco, kar je v tem primeru najboljše. To je verjetno šele začetek nečesa dobrega in uspešnega. Itak pa bodo sedaj znova in znova (konkurenca) poskušali na vse pretege v javnosti lansirati informacije in skušali onemogočiti pohod TM. Pustimo in počakajmo, pa bomo videli, če je ta strategija pravilna. Po moji oceni je!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Dobro, ker ste očitno zaspali, če človek neki normalnega vpraša, pa nekaj za glodat.

Sam imam paket 35. Kot že v prejšnjem postu opisano bi rad imel HTC Desire za 100 EUR, vendar to pač negre. Zato grem iskat drugo opcijo. Telefon mi je crknu in rabim novega. Pred dvema mesecema ko so mi z svojim letakom sveto zatrjevali, da če bom potreboval telefon , ga lahko dobim brez dodatnih stroškov sem sklenil aneks z popustom na ta paket. Takrat so bili pač druge finančne prioritete in nisem kupil novega telefona. Zdaj ga potrebujem.

pridm na tušmobilov center, prijazen prodajalec mi lepo pomaga, mi razloži, da na 35 paket nebo šlo več nič vzet in da je opcija edino nekih vesoljnih 2000 in klasik 30 in pa najbolje kar brezmejnih x ( a se mu je stgalo - če bi ga rabil, bi ga že imel ). Dobro, potem pa naj bo klasik 30 če že mora bit. pa recimo wildfireja bi imel za 10 EUR. Potem pa se kalvarija začne. Prodajalec mi razloži, da bom za to spremembo plačal 40 !!!!!!!!!!!!!!! 40 !!!!!!!!!!!!!!!!!! EUR ???!?!?!??!?!??!?!?, ker delam spremembo na nižji paket. Pa dobro , nočem nižjega, ta mi je vredu, zato sem se tudi zavezal, dej mi enakega, pa telefon. Jah žal negre. Rečem dobro, potem pa skenslam vse skupaj, pa grem k konkurenci ? Mi reče, ja tudi to negre, treba plačat še za 22 mesecev popusta ?!?!?!??!?!??!?!?!? Klical na uno 070 700 700 linijo mi teta isto razloži, zahtevam kompetentno osebo s katero se bom lahko pogovoril, mi veže reklaqmacije, kjer mi razložijo isto in povejo, da so jih tako pač naučili in da oni to tako povejo .

Torej kaj naredit?

Če Vzamem 30 paket plačam 40 EUR ( Še vedno mi ni jasna ta ogromna cifra - nekdo ima očitno probleme sam s sabo)
Če ostanem na 35 ne dobim telefona sploh ( Z takim operaterjem nočem sodelovati - saj glede na ceno subvencioniranih telefonov je to rahlo bedarija )
Če prekinem moram plačati X.

TEMU SE REČE IZSILJEVANJE , ZAVAJANJE STRANK in TOTALNA NEKOREKTNOST do dolgoletnega uporabnika. Eden prvih v naši regiji. Vedno z dobro besedo o tužmobilu, vedno zagovarjal, ko ni bilo signala, potem pa tak k.... na glavo .

any ideas ?
zadeva je sledeča:
1. S 1. decembrom so ukinili stare pakete: tušmobil5, tušmobil10, tušmobil20, tušmobil25, tušmobil30, tušmobil35, tušmobil50, tušmobil70biz. Teh paketov od tega datuma ni več mogoče skleniti
2. Novi paketi so: Klasik 5, Klasik20, Klasik30, brezmjenih1000, brezmjenih2000, brezmjenih X
3. Ker si sklenil popust na naročnino (vezava za 24 mesecev) se ti to šteje kot aneks.
4. Ker si vzel aneks za 24 mesecev v starem paketu tušmobil35 lahko ob novi vezavi vzameš le pakete Klasik30, Brezmejnih 2000 ter Brezmejnih X. Ker imaš aneks greš na nižjo naročnino paketa (za več kot 4 €) Klasik30 ter Brezmejnih 2000 te pride menjava paketa 40 €.
5. Ko imaš nov paket lahko prekineš aneks za 25% popust ter vzameš telefon.

Kakšna bedarija! Podpisal je pogodbo in aneks na to pogodbo. Skensla se aneks in doda novega na staro pogodbo. Kje je problem? Pomoje v tem, da ste ugotovili, da 35-ka ne nosi dinarčkov in raje grdo delate s strankami. Na dolgi rok zelo smotrno, moram reči.
bonk.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Haha...LOL, si preveril vsebine paketov in kako si lahko razdeliš le to? Kri, voda, blato, vse ok???

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
PS: Nisem pripadnik nobenega tabora. Ampak imam občutek, da ima Mobitel še vedno najbolj kvalitetno omrežje (vsaj iz uporabniškega stališča).
Problem novih UMTS baznih pri vseh operaterjih je v tem, da je treba povečati hitrost prenosa podatkov do bazne postaje. Tu je problem povečati kapaciteto do baznih postaj, kar je potreben dodaten denar pa tudi čas in dovoljenja, da se to izvede.

Glede na podatke je letos Mobitel bazne postaje nadgrajeval le na UMTS, ne pa tudi na HSDPA in HSUPA.

V Ljubljani je pri Tušmobilu delal HSDPA do 1 Mbit/s kar 1 leto, danes do 21,6 Mbit/s. Glede na moje izkušnje mislim da je tvoja UMTS bazna trenutno zanalašč omejena na 0,5 Mbit/s zaradi ne dovolj hitrega linka od bazne postaje.

Moja izkušnja je bila, da je najprej bila bazna UMTS only, naslednji teden je šlo do 0,5 Mbit/s, za 1 mesec se je hitrost povečala na 1,5 Mbit/s.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.