Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Ce gre za prikljucnino, potem ponavadi pise "prikljucnina" ne pa "aktivacija gprs" ali ne?

Saj se mu tudi ne izpisuje aktivacija gprs, ker ta postavka ne obstaja.

To z "aktivacija" bom pa jaz jutri nekoga nabrcal v firmi ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ta aktivacija nima veze z GPRS. Prikazuje se ti strošek aktivacije/sklenitve naročniškega paketa, ki je natanko 10 EUR. In glede na to, da si napisal, da si novi naročnik, je natanko to.

Ogo

zmaga.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Naročnina od 9.1 letos , od takrat tudi uporabljam tušmobil omrežje (ročna izbira omrežja), razen za zadnji vikend, ko pač ni vlekel gori in sem preklopil na mobitel omrežje.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:

morebiten pravilen odgovor je bil takoj podan na prvi strani:

Ce gre za prikljucnino, potem ponavadi pise "prikljucnina" ne pa "aktivacija gprs" ali ne?

kot se je izkazalo gre za priključno takso aka aktivacijo novega naročnika, ki pa ima na tuškabini kot kaže drugačno poimenovanje kot priključnina... problem solved, btw - konkreten odgovor sem mu že jst podal, ampak se je sam uporabnik že na začetku napačno izrazil
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Na Tuškabini za dodatne storitve ponavadi ne piše za kaj je teh 10 € sem opazil... (vsaj meni za spremembo paketa ni točno pisalo da gre 10 € zaradi spremembe paketa). Je pa lepo pisalo na računu zakaj so obračunali 10 €.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Saj se mu tudi ne izpisuje aktivacija gprs, ker ta postavka ne obstaja.

To z "aktivacija" bom pa jaz jutri nekoga nabrcal v firmi ...

Citat:

kot se je izkazalo gre za priključno takso aka aktivacijo novega naročnika, ki pa ima na tuškabini kot kaže drugačno poimenovanje kot priključnina... problem solved, btw - konkreten odgovor sem mu že jst podal, ampak se je sam uporabnik že na začetku napačno izrazil
Nope

Tole sem ročno prepisal ker nimam fotoaparata pri roki...
Citat:

Grem na tuškabino / dodatna poraba:

Informativna dodatna mesečna poraba za številko XXXXXXXX znaša 10.YY E in je sestavljena iz:

Poraba GPRS: 0.YY E
Aktivacija: 10.00 E

Zneski dodatne mesečne porabe vsebujejo DDV ... (dalje ne bom prepisoval).

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Pri meni pri dodatni porabi sploh ni ničesar...piše da ni dodatne porabe pa sem tut sam spremenil paket..
wink-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
skratka, odgovor na tvoje vprašanje kaj je ta strošek 10€ je zapisan malo višje
wink-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Hvala za odgovore, bom sedaj počakal da vidim kaj bo pisalo na računu ko pride.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Grem na tuškabino / dodatna poraba:

Informativna dodatna mesečna poraba za številko XXXXXXXX znaša 10.YY E in je sestavljena iz:

Poraba GPRS: 0.YY E
Aktivacija: 10.00 E

Zneski dodatne mesečne porabe vsebujejo DDV ... (dalje ne bom prepisoval).
Počakaj na februarski račun in tam ti teh 10 € bi se ti moralo obračunati kot aktivacija naročniškega razmerja (priključnina).

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Pri meni pri dodatni porabi sploh ni ničesar...piše da ni dodatne porabe pa sem tut sam spremenil paket..
wink-1.gif
meni je bilo pokazano 10 € v dodatni porabi, samo ni pisalo zakaj. Dej sporoči, ko dobiš račun če ti bodo res obračunali spremembo paketa. me zanima
smile-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
wink-1.gif
meni je bilo pokazano 10 € v dodatni porabi, samo ni pisalo zakaj. Dej sporoči, ko dobiš račun če ti bodo res obračunali spremembo paketa. me zanima
smile-1.gif

Bom sporočil...ker res med dodatno porabo ni ničesar nobenega zneska..
grims-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
noben mu ne preprečuje nakupa novga aparata, edino kar je, je da ga pod starimi pogoji ne more več vzet, lahko pa ga pod novimi in le-ti ne dovoljujejo vezanje na stari paket - mislim da je pri S! ista zgodba z Zame paketi?

na starih ZAMEpaketih se lahko vežeš s telefonom ali bonusom. izjema so bili paketi, ki so se dejansko ukinili (jih ne moreš imeti več).
so pa pri starih paketih omejitve z nekaterimi akcijami (npr. Petrol,.. akcija velja le na paketih M; L in XL ZAME).
b

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
No da se oglasim kako se je štorija razpletla
wink-1.gif

Po triurnem tuhtanju in klicanju od pravnikov do konkurence sem prišel do zaključka, da je še najboljša opcija ( kljub slabemu priokusu ) , da plačam tistih 40 eur, vzamem telefon in odplačam ti dve leti, potem pa ... bomo videli kakšna bo situacija.

Odpravim se v Tušmobilovo PE Fellefon v Ravnah , kjer bil po naključju sam šefe v službi. Pa lepo v miru malo predebatirava situacijo in prideva do istega zaključka.

Zdaj pa interesting part. Vnesema podatke v comp, in na dnu se čudežno izpiše cena prehoda 10 EUR !!!!!!! Sicer še vedno nezaupljivo izjavim, da me prav zanima kaj bo na računu ( še vedno me zanima ) , ampak mi zatrdi, da če je njemu v tistem aktivacijskem obrazcu al karkoli že napisalo 10 Eur, da je pač 10 EUR! Torej so vse vaše teorije do sedaj podrte, saj je prehod iz 35 na Klasik 30 vsaj za zdaj obljubljenih 10 EUR in ne 40 kot si razlagate vsi.

Zdaj mi pa vsi pametnjakoviči, ki ste bluzli kk so stvari nedvoumne in bi jih pač mogu vedet pa sprejet za dejstvo, ker se kao ne zavedam kaj sem podpisal :lol povejte kako naj si človek razlaga vaše diskusije in pametovanja, če pa si očitno cenike in pravila razlagamo prosto po prešernu ( tako TUŠMOBIL, kot uporabniki, kot helpdesk, ... ) .

Torej jaz sem svoj problem rešil, je pa res, da mi je po nepotrebnem pustil priokus nategancije in reklama Čisti računi ... khm my ass
wink-1.gif

Lp Miha

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
V ceniku je, če je aneks in je za 4 € nižje naročnina je cena prehoda 40 €.

Razen če so v januarju kaj spremenili. Tudi Deky je izjavil da na Tuškabini nima zaračunane dodatne porabe, pa čeprav je spremenil paket iz tušmobil30 na brezmejnih 2000.

Lahko ne velja če hočeš vzeti telefon in prekiniš 25% aneks. Vsaj si imela 25% aneks a ne? Sporoči februarja kakšno boš dobil položnico. To tudi mene zanima. Ker lahko je tako: Najprej ti je prekinil 25% aneks, brez aneksa (v tem primeru je menjava paketa 10 €) si šel na Klasik30 ter šele potem vezal za 24 mesecev s telefonom. Če je tako si našel luknjo v ceniku
wink-1.gif

V ceniku jasno piše:
tusmobil-dodatno.png

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sej to majo izgleda vsi operaterji problem s temi paketi, menjavami... in si toliko zakomplicirajo vse skupaj, da se sami ne vedo kako in kaj... uporabnik je pa tisti, ki mora na koncu vse "pozret"
smile-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
No da se oglasim kako se je štorija razpletla
wink-1.gif

Po triurnem tuhtanju in klicanju od pravnikov do konkurence sem prišel do zaključka, da je še najboljša opcija ( kljub slabemu priokusu ) , da plačam tistih 40 eur, vzamem telefon in odplačam ti dve leti, potem pa ... bomo videli kakšna bo situacija.

Odpravim se v Tušmobilovo PE Fellefon v Ravnah , kjer bil po naključju sam šefe v službi. Pa lepo v miru malo predebatirava situacijo in prideva do istega zaključka.

Zdaj pa interesting part. Vnesema podatke v comp, in na dnu se čudežno izpiše cena prehoda 10 EUR !!!!!!! Sicer še vedno nezaupljivo izjavim, da me prav zanima kaj bo na računu ( še vedno me zanima ) , ampak mi zatrdi, da če je njemu v tistem aktivacijskem obrazcu al karkoli že napisalo 10 Eur, da je pač 10 EUR! Torej so vse vaše teorije do sedaj podrte, saj je prehod iz 35 na Klasik 30 vsaj za zdaj obljubljenih 10 EUR in ne 40 kot si razlagate vsi.

Zdaj mi pa vsi pametnjakoviči, ki ste bluzli kk so stvari nedvoumne in bi jih pač mogu vedet pa sprejet za dejstvo, ker se kao ne zavedam kaj sem podpisal :lol povejte kako naj si človek razlaga vaše diskusije in pametovanja, če pa si očitno cenike in pravila razlagamo prosto po prešernu ( tako TUŠMOBIL, kot uporabniki, kot helpdesk, ... ) .

Torej jaz sem svoj problem rešil, je pa res, da mi je po nepotrebnem pustil priokus nategancije in reklama Čisti računi ... khm my ass
wink-1.gif

Lp Miha

Sej si sam začel koplicirat in pametovat kak te hočejo nategnit na suho... tko da noben tukaj ti ni pametoval sam razložit smo ti hteli da ti noben noče nategnit...
wink-1.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Zelo zanimiva debata! Tudi sam sem imel večkrat pomisleke o zaračunavanju prehodov med paketi. Zmagal bo tisti, ki jih ne bo zaračunaval
wink-1.gif
Kikija smo najprej razkrinkali, da dela v Simobilovem centru, po priznanju pa nadaljuje v tej temi gonjo proti Tušmobilu. Zelo zanimivo kako se Simobilu tresejo noge in se bojijo Tušmobila, da njihov PR študentkom naroči gonjo proti TM. To mislim da bo TM še bolj okrepilo.
Drugače pa za tiste, ki ne verjamete, sem včeraj izvedel iz prve roke da je ZPS naredil objavo o neustreznosti paketov in zavajanja Tušmobila po naročilu Simobila. Ali se res ne morejo resno več spoprijeti s konkurenco? To vse kaže, da Tušmobil dobro dela. Zdej pa gremo na pir
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Po moji zaslugi pa je bil ZPS po 1 mesecu od objave netočnih informacij o Tušmobilu objavil točne podatke. Je bilo kar nekaj dokazovanju ZPS-ju da so verjeli. če je Simobil to storil ne vem..

Mobitelovcem in Si.mobilovcem. Ni važno kdo je najboljši operater, vsak operater raztura na nekem področju. Ampak metanje kolen konkurenci je grdo in ni v skladu s poslovno etiko. kakršnokoli neupravičeno metanje polen ne bom toleriral. Zmeraj bom poskušal povedati kakšno je resnično stanje, s dokazi in ne tista baba je tako rekla. Slovenija si ne more privoščiti še enega propada 3 operaterja. Vega je propadla tudi zaradi Si.mobila in Mobitela. Če se pogleda takrat cene zaključevanja klicev je jasno zakaj. po propadu Vege so čisti dobički Mobitela in Si.mobila poskočili v nebo. Če v Sloveniji ostaneta le 2 mobilnega operaterja smo uporabniki glede cen najebali.

Da Tušmobilu zaradi netočnih informacij gredo manjši prihodki in s tem izguba (to se je že zgodilo leta 2009, ko je mobitel govoril, da Tušmobil roaminga nima več)... tega enostavno ne bom dovolil. Vse dokler Tušmobil ne posluje s dobičkom. Pa naj bo lastnik Mirko Tuš, Orange, Telefonica ali Severni Korejci.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.