Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Oprosti mogoč na neumnem vprašanju..
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Dajte mi razložit, kako deluje tuš in gostovanje pri mobitelu, na njihovi strani namreč nisem nič našel...

Torej, če tuš signala ni, se lahko gostuje v mobitel omrežju za klice, prenos podatkov potem ne dela? To velja za vse pakete in cene so potem čisto enake? Kaj podatki so potem avtomatsko onemogočeni, ali mora uporabnik sam pazit, da ne prenaša kaj?

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
@Azgard
Poskusil sem ze raznorazne ROMe z xda developers (WM 6.0, 6.5), zdaj imam gor original ROM in radio, pa je vse skupaj isto.
Sem pa opazil, da ima ta SIM kartica malo manjsi "cip" kot ostale oz. tiste, ki sem jih imel prej. Ampak mislim, da to ni problem. Mi SIM kartica na eni prastari Nokiji dela brez tezav.

@Deky_
Telefon je ze precej star. Kupljen je bil takrat pri Tusmobilu. Sem se ga pa navadil in tudi GPS zelo lepo dela.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
@Pakul v hiši je pa Tušmobil Bolši od Mobitela, ki mu tisti visokofrkvenčni UMTS že skoz eno ornh steno ne gre.

Ja pa [censored]..glede na tako superiorno omrežje, mi res ni jasno zakaj je Tuš pred časom še kar podaljšal gostovanje v m@ in zanj mastno plačuje (no plačilna disciplina je sicer druga tem in španska vas za Tuš), če pa je tako superiorno in mnogo boljše....

sicer pa dovolj smetenja ampak res ste neverjetni...se umikam (spet in spet
bonk.gif
)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Mogoče zato, ker tuš omrežje ne pokriva vsake rupetine v sloveniji, mobitelovo pa jo?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Torej je vse ostalo razen Ljubljane rupetina? Mislim, tako če sklepam na podlagi tega, da so samo za Ljubljano prekinili gostovanje za ostalo pa ne?

pa res dovolj offa, drugače bomo pobrisani...
wink-1.gif

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Zanime me ali kdo v praksi pozna pokritost področja okoli Muljave na Dolenjskem?

Ko sem pregledoval pokritost Tušmobila na omenjenem področju, je oddajnikov zelo malo.
Eden se nahaja prav na Muljavi - koliko površine pa lahko pokriva, npr. oddaljenost v km, teren je rahlo gričevnat...

Velikokrat se nahajam na tem območju, bi ocenil, da je zračna oddaljenost od oddajnika tam nekje 5 kilometrov.
rolleyes-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
@Pakul v hiši je pa Tušmobil Bolši od Mobitela, ki mu tisti visokofrkvenčni UMTS že skoz eno ornh steno ne gre.

Ja pa [censored]..glede na tako superiorno omrežje, mi res ni jasno zakaj je Tuš pred časom še kar podaljšal gostovanje v m@ in zanj mastno plačuje (no plačilna disciplina je sicer druga tem in španska vas za Tuš), če pa je tako superiorno in mnogo boljše....

sicer pa dovolj smetenja ampak res ste neverjetni...se umikam (spet in spet
bonk.gif
)
Je pa jeba tudi v tem ane, da se vedno več uporabnikov oglaša, kako jim je sedaj boljše ko so na Tušmobilu
cry12bpy.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
ksz

je BB za operaterje še vedno tako svinjsko drag, da se jim ne splača? Ker pri strežniških namestitvah so spustili cene ali celo dali stvari đabe.

Drekavac

Zelenc'
18. mar 2011
24
0
1
Jaz sem konec prejšnjega meseca komplet vse firmine telefone prenesel iz Mobitela na Tušmobil.
Razlika v ceni je ogromna, razlika v kvaliteti pa prav tako.
d055.gif

Drekavac

Zelenc'
18. mar 2011
24
0
1
Nič groznega, vsekakor bomo vztrajali na TM. Se splača.
wink-1.gif

So pa problemi s signalom, in posledično nedosegljivostjo. Recimo meni v pisarni (LJ, makrolokacija CityPark) stalno hoče preklapljat med 2G in 3G, pa sem posledično veliko časa nedosegljiv. Sem se že navadil na SMS-e.
wink-1.gif

No, ročna izbira 2G in telefon na polico, pa dela.
smile-1.gif

Aja, pa vse pohvale helpdesku in ostelemu osebju TM. Dejansko se trudijo. Bravo!

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik Drekavac pravi:
Nič groznega, vsekakor bomo vztrajali na TM. Se splača.
wink-1.gif

So pa problemi s signalom, in posledično nedosegljivostjo. Recimo meni v pisarni (LJ, makrolokacija CityPark) stalno hoče preklapljat med 2G in 3G, pa sem posledično veliko časa nedosegljiv. Sem se že navadil na SMS-e.
wink-1.gif

No, ročna izbira 2G in telefon na polico, pa dela.
smile-1.gif

Aja, pa vse pohvale helpdesku in ostelemu osebju TM. Dejansko se trudijo. Bravo!

Pa točno veš, da si bil nedosegljiv oz. so ti klicatelji povedali ali sklepaš na podlagi sms-ov?

Meni se je ene dvakrat to zgodilo, da sem prejel sms, vendar sem bil dosegljiv, kakor mi je eden izmed mojstrov ob priložnosti iz NokieSimens razložil zadevo, zakaj do tega prihaja je bila razlaga ta, da se to ponavadi zgodi na meji med 2g-3g (HSPA) oz. ko se zamenja tehnologija iz 2g v 3g (HSPA), so seznanjeni z zadevo, jo rešujejo v dogovoru z operaterji in ni nujno, da si nedosegljiv, kljub prejetemu sms-u, sistem se odzove v milisekunde ali manj ko preklopi, kot neke vrste, da bi telefon zapadel v prosti tek in se sistem enostavno takoj odzove
smile-1.gif
. Tehnologijo so naravnali za prihodnost.

Meni trenutno dela OK, brez seznanitvenih sms-ov
grin1.gif

Lp.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Če dobi SMS namesto klica je nedosegljiv... pa ni važno, ali je za to kriv hrošč v softwareu, slabo usmerjene antene, zadnja pridiga vaškega župnika, ali kaj čisto drugega...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
ksz

je BB za operaterje še vedno tako svinjsko drag, da se jim ne splača? Ker pri strežniških namestitvah so spustili cene ali celo dali stvari đabe.

Pa sej Tušmobil je edini, ki nima BB storitve, če se ne motim.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik rollingstones pravi:
Zanime me ali kdo v praksi pozna pokritost področja okoli Muljave na Dolenjskem?

Ko sem pregledoval pokritost Tušmobila na omenjenem področju, je oddajnikov zelo malo.
Eden se nahaja prav na Muljavi - koliko površine pa lahko pokriva, npr. oddaljenost v km, teren je rahlo gričevnat...

Velikokrat se nahajam na tem območju, bi ocenil, da je zračna oddaljenost od oddajnika tam nekje 5 kilometrov.
rolleyes-1.gif

za gsm900 in umts 900 je ta razdalja tudi 30km. Ko zanesenjaki iščemo bazne postajo je eden na hribu zaznal bazno, ki je 80 km oddaljena (gsm 900, 1/5 črtice).

Ko na moji bazni zmanjka elektrike (1km stran) se prijavim na bazno 15 km stran (umts900, 4/5 crtice).

Glede na Muljavo imas veliko baznih postaj. Vecina na hribu, kar je se boljse. Ce vidis oddajnik za radio zeleni val ce se ne motim (tam je bazna SE696) bi moral loviti tako gsm900 kot umts900.

Do tebe bi morala priti novo postavljena bazna postaja na dimniku v Ivančni Gorici (SE606), prav tako mogoče SE605 (Lavričeva koča na Gradišču). Pa seveda iz Muljave SE678

Drugače so v mestih bazne na 1 km, da je dovolj kapacitet na tistem območju. UMTS 2100 pa res lovi manj kot 5 km.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.