Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Sprememba paketa stane 10 EUR.

OK, v redu, torej ima tudi Tušmobil to možnost.
zmaga.gif

Je prestop plačljiv kljub temu, da zamenjaš naročniški paket z dražjim paketom?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
nažalost ja, vendar trenutno lahko narediš spremembo v all inclusive samo v primeru da nimaš aneksa....

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik rollingstones pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Takle je...vzeli bodo 500 naročnikov, da ste "stestira", če bo folk koristu po nekih normalnih kvotah in če bo vse ok,
septembra štarta kot "pravi" paket, kjer lahko z aneksom kupiš subvencioniran telefon...

Imam naslednje vprašanje!
rolleyes-1.gif

Trenutno se odločam za prestop k Tušmobilu in izbral naj bi paket Brezmejnih 2000.
Zanima me ali je mogoč prehod med naročniškimi paketi - npr. sedaj vzamem paket BM 2000,
nato pa meseca septembra prestopim na paket All Inclusive, seveda, če slednji pride v redno ponudbo...

Sprašujem zato, ker ne bi rad čakal nekaj mesecev na paket All Inclusive, nato pa doživel hladen tuš, ko ta ne bi prišel v splošno uporabo.

Recimo, če boš imel aneks na paketu Brezmejni 200, sprememba na paket ALL Inclusive ne bo mogoča za zdaj, razen da skleneš novo naročnino na ta paket ali pa če nimaš aneksa.

Pri drugih paketih se pa upošteva še višina ugodnosti pri aneksu, primer vzel si si paket Brezmejni X z aneksom za Iphone si plačal recimo 189 €, nato pa bi spremenil v paket Brezmejni 200, to recimo ne bo šlo, razen če odkupiš aneks, v primeru da pa višina ugodnosti primerljiva med paketi, takrat pa lahko spremeniš paket brez nekih višjih stroškov.

Lp.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Kdo ve zakaj mi kljub temu, da imam ročno izbranega operaterja mobitel vseeno po nekaj časa prestavi na tušmobilov signal in tega potem v teh koncih hitro zmanjka in postanem nedosegljiv?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
definitivno je kriv telefon, ker če ti telefonu ukažeš, da mora biti samo na mobitel signalu, bo to mogu tudi izvajat in tam kjer ni mobitelovega signala, bi ostal totalno brez signala (ker si še vedno fiksiran na operaterja, kateri pa trenutno ni na voljo).

mislim, da bi lahko napisal malo več info recimo:
- kateri telefon je to
- ali si poskusil še na kakem drugem telefonu (če nisi, poskusi)
- katera lokacija...

Pri meni, ki imam 2 telefona in oba na tušmobilu (en od mame) imam oba ročno na tušmobil nastavljeno in nikoli se ni zgodilo, da bi prešaltalo samodejno na mobitel ali da bi ostal brez signala od tušmobila. en teleon je iphone 3gs, drugi pa nek stari samsung...

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
tušmobilov signal in tega potem v teh koncih hitro zmanjka in postanem nedosegljiv?

Nemogoče, da se to tudi pri Tušu dogaja. Verjetno je z mobilnikom kaj narobe, da izgubi Tušev signal, saj je ta praktično povsod in ni mogoče kaj takega.
evil.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Tudi Mobitel in Simobil sta v veliko odročnih krajih slabo pokrita pa zaradi tega telefon ne prestavi samodejno na drugega operaterja.
Tisti,ki bo rekel da sta zgoraj omenjena 100% pokrita naj se pelje v Malo Nedeljo,Mobitel in Simobil signala izgineta Tuš pa dela z 1 črtico.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
tušmobilov signal in tega potem v teh koncih hitro zmanjka in postanem nedosegljiv?

Nemogoče, da se to tudi pri Tušu dogaja. Verjetno je z mobilnikom kaj narobe, da izgubi Tušev signal, saj je ta praktično povsod in ni mogoče kaj takega.
evil.gif

očitno ne ločiš funkcije telefona in pokritost operaterja
crazy1.gif

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Fanta, rabita nov sarkazem detektor. :D Sta pa očitno (pre)malo na Alterju, ker ni dolgo tega, ko je bila sekcija Mobilna telefonija polna Tušmobil zagovornikov, kateri ima "najboljše omrežje, najboljšo pokritost" in še kaj bi se našlo. Očitno teh osebkov ni več.
smile-1.gif

vedko

Zelenc'
6. jul 2011
9
0
1
Mah ko sem bil še na Tušu mi ni lovilo v pisarni, ki je bila v stavbi na kateri ima Tuš svoj oddajnik... Roko na srce ima Mobitel še vedno najbolj pokrito našo kuro, čeprav nisem več njihov naročnik zaradi neugodnih cen.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Ne vem no...jaz sem nabavil tole kartico za 5€ in malo stestiral tuš doma in v okolici in vleče boljše od mobitela in simobila. Tuš celo pokriva naše področje s UMTS signalom, edini od teh treh operaterjev.

trgovski potnik pa res nisem, da bi rabil signl v vsakih rovtah.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vedko pravi:
Mah ko sem bil še na Tušu mi ni lovilo v pisarni, ki je bila v stavbi na kateri ima Tuš svoj oddajnik... Roko na srce ima Mobitel še vedno najbolj pokrito našo kuro, čeprav nisem več njihov naročnik zaradi neugodnih cen.

Pri meni v pisarni v kletnih prostorih deluje stvar odlično, poln stabilen signal, izbrano je only Tusmobil 3G, se kar pozna tehnologija UMTS 900, katero ponujajo, medtem ko Mobitelov 3G signal varira, en krat ena črtica, drugič tri črtice.
Ko še to primerjam s palčilom višine položnic , nise težko odločiti, koga zagovarjati ter izbrati kot ponudnika.

Lp.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
v primerjavi, da ima Mobitel 1000 baznih postaj ima porazno pokrito podezelje. To lahko recem zaradi izdelanega zemljevida. 200-300 baznih postaj uporablja samo, zato da ima dovolj kapacitet za omrezje s 1.200.000 uporabniki. na avtocesti antena na vsak 1 km, kar je izven pa na vsakih 15 km.

Simobil s 30-50imi, tus med 100 in 150 dodatnimi baznami pa imata oba na podezelju tako pokritost kot mobitel.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Prestopil sem k Tusmobilu in sedaj imam tezave s telefonom. Izbrano imam rocno nastavitev omrezja in med obcasno kar "vrze" iz omrezja, ko zelim opraviti klic. Vcasih mi med pogovorom zacne brneti in telefon zamrzne, da niti ne morem koncati klica. Ce preizkusim v mojem telefonu enako z drugo SIM kartico drugega operaterja, deluje vse brez tezav. Prav tako moja Tusmobil SIM kartica v drugem telefonu deluje brez tezav. A je lahko kaj s SIM kartico narobe?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jao dečko, spet lapaš na podlagi zemljevida. Ja na zemljevidu je pokritost že omogočena, kaj pa v hiši kadar govorimo o podeželju?
rolleyes-1.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
@Pakul v hiši je pa Tušmobil Bolši od Mobitela, ki mu tisti visokofrkvenčni UMTS že skoz eno ornh steno ne gre.

@neowinc kater telefon to

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Aha Windows Mobile 6.0, si probal kake novejše custom ROMe gor? Al pa če imaš kake novejše, mogoče spet probaj stock zadevo. Pr teh windows Mobile se da dost z kakimi registri igrat, kar lahko vpliva tut na nekompatibilnost z kakim omrežjem, sem že slišal kdaj.
Aja, tut UMTSa 900Mhz, ki ga ima Tušmobil ti ne podpira ta telefon, tak da je za internet dokaj neuporaben, probaj na G2 only dat, če bo kaj drugače mogoče.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.