Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

maj25

Zelenc'
15. apr 2011
5
0
1
Po parih dnevih uporabe moram priznati, da sem nad tem mobilnim internetom navdusen. Povsod, kjer sem testiral (okolica Medvod, Bled, Ljubljana Vic) sem bil na 3G omrezju in uporabniska izkusnja je bila povsod brez pripomb. Speedtest sem naredil le na Bledu in DL hitrost je bila okoli 3Mbps, UL pa okoli 500kBps, pa se tu sem bolj iz firbca zadevo potestiral. Kot pa prebiram tale forum, se mi zdi pa vse skupaj ze smesno... primerjava hitrosti na nekih mikrolokacijah in kje bo nek operater dobil nekaj Kb vecjo hitrost. Zame, kot uporabnika mobilnega interneta je vsaka hitrost DL nad 1Mbps vec kot ok... marsikateri uporabnik se danes takih hitrosti ne dosega preko ADSL povezav. Zame osebno je pomembno, da je hitrost zadovoljiva na cim vec lokacijah, kjer dejansko dostop do interneta potrebujem, da je storitev stabilna (v smislu, da ni nekih dolgotrajnih izpadov) ter da (seveda) za to storitev placam cim manj...:)
@Evrofil: jaz mislim, da kontroling imajo in da neka racunica stoji za tem... Kaj bi potem sele lahko rekli za Mobitelov Itak Dzabest paket (vemo da jim je delal izgube - vsaj pred podrazitvijo), da je bil njihov kontroling na drogi. Pa da ne bo pomote, sem narocnik mobitela in se vedno mislim, da je njihovo omrezje trenutno najboljse v Sloveniji (pokritost, kvaliteta).

Nazadnje urejeno:

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Je začetni (enkratni) strošek 10 EUR priključnina za vsako številko.

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
1. Da 10€, če pa si vzel kakšen aparat in še imaš vezavo prištej še strošek bonitete ali kako se že reče. Naj bi bilo napisano na računu.
2. Priključnina, 2x10 eur. Če imaš kupone in se vežeš za 24 mesecev pa brezplačno.
3. DA. Do 30.04. za dodatne SIM ne plačaš nič (niti po tem datumu ne, če vzameš do 30.04, kasneje pa 2€ na SIM).

Verjetno ti bo kakšen strokovnjak bolje odgovoril, ker se tudi sam mislim ''prestaviti'' sem se kar dosti pozanimal kje in kakšni so stroški.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Če rabiš kupon, ti ga pošljem jaz brezplačno (pošlji Pm). Drugače je pa tole vse skup že malo smesno.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Jest tvoja kritika je dobrodošla, v kolikor je konstruktivna, ampak nonstop ponavljanje enih in istih problematik smo pa že v tvojih postih prebrali. Vem da veliko veš o mobilni telefoniji in vemo da v Medvodah po tvoje Tušmobil dela najslabš, ampak tudi vemo, da se Tušmobil trudi na vse načine prepričati uporabnike in ima dobro strategijo in dobro ponudbo, eni pa v vsaki potezi najdete slabost.
bonk.gif

Dobimo občutek kot da je TM res crap, ostali so pa super druper. Vsi imajo pluse pa minuse..

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Ne, nekateri smo ob prebiranju tega predela foruma nekaj časa nazaj dobili občutek, da vas je velik Tušmobil zagovornikov dejansko zaposlenih tam, ker ste delali/delate takšen pomp. Mogoče sedaj ni več tega, ampak pred časom pa je res bilo samo to slišat: Tušmobil ima najboljše omrežje, ima najboljše storitve in še bi lahko našteval. Sicer se je malce umirilo, ampak se še vedno pojavlja, da ga nekateri (včasih) malo preveč zagovarjate. Škoda si zatiskati oči pred realnostjo.

Nekaterih takrač očitno še ni bilo na forumu ali pa se delate neumne. Ah, časi DreamDesigna in podobnih. Ni potrebno nadaljevat tradicije no, fantje.

Vsekakor podpiram Jest-a ter njegove poste.

AlesK

Zelenc'
19. apr 2011
2
0
1
Še en test. Lokacija cca. 150m severno od stolnice v LJ, modem pa ZTE MF668, ob pol osmih zjutraj:
1258802073.png

1258801114.png

Simobil je na isti lokaciji vlekel dol do 5.5 Mb, HSPA+ nisem ulovil.
p.s. nisem noben PR, samo potencial modema bi rad izkoristil na polno.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AlesK pravi:
Še en test. Lokacija cca. 150m severno od stolnice v LJ, modem pa ZTE MF668, ob pol osmih zjutraj:
1258802073.png

1258801114.png

Simobil je na isti lokaciji vlekel dol do 5.5 Mb, HSPA+ nisem ulovil.
p.s. nisem noben PR, samo potencial modema bi rad izkoristil na polno.

Sicer pa zgornji rezultat je zmaga, kar se tiče HSPA+ pri Simobil-u, niti en krat nisem še opazil na forumih, da bi nekdo s SIM od Simobil-a dosegel oz. se pohvalil
evil.gif
s to vrstnimi hitrostmi, a vendar jih je polna usta v reklamah, da so vpeljali HSPA+ in podobno, jaz kolikor vem so vpeljali samo eno bazno v BTC-ju in to je to, če to ni čisto zavajanje iz njihove strani, potem ne vem kaj je.

Kar se še tiče Tušmobil-a, dobro bi bilo dobiti, kakšne rezultate še iz recimo Borovnice, Ilirske Bistrice, itn.

Lp.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Sicer pa zgornji rezultat je zmaga, kar se tiče HSPA+ pri Simobil-u, niti en krat nisem še opazil na forumih, da bi nekdo s SIM od Simobil-a dosegel oz. se pohvalil
evil.gif
s to vrstnimi hitrostmi, a vendar jih je polna usta v reklamah, da so vpeljali HSPA+ in podobno, jaz kolikor vem so vpeljali samo eno bazno v BTC-ju in to je to, če to ni čisto zavajanje iz njihove strani, potem ne vem kaj je.

.

Kako si drzneš kaj takega napisat!!??!!!?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Če že limamo speedteste...

Tušmobil:
108330383.png

Mobitel:
108330527.png

Simobilove kartice nimam... ampak vem, da imajo pri nas samo GSM signal.

Ni povsod tako hitro kot v Ljubljani.

PS: Pri testih zgoraj je imel Tušmobil "kvazi" boljši signal od Mobitela...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
evil.gif

.

Kako si drzneš kaj takega napisat!!??!!!?

jaz sem to tudi že večkrat omenil. Pa da vas ni sram. Kje je možen ta prenos. To ste sigurno vse uporabnike izklopil iz bazne, da je tolko vlekel.. Pa stoposto...

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Se strinjam, so še zadaj in glede na uporabo pametnih telefonov jih zna to stati:

Citat:
Simobil se je kot zadnji pridružil HSPA+ druščini. Samo omrežje še ni uradno predstavljeno a že deluje na nekaterih lokacijah. Tako so trenutno (1.2011) na voljo tri lokacije v Ljubljani (Hotel Park, BTC in Stegne). HSPA+ pa je omogočen tudi v Kranju, Celju in Kranjski Gori. Previdena uradna predstavitev HSPA+ je za Q2 2011 in dokončno uvedbo Q3 2011. Hkrati z uvajanjem HSPA+ pa bo potekalo tudi uvajanje UMTS na 900Mhz. Modemi, ki bodo na voljo pri Simobilu pa bodo znamke Vodafone.
Testiranje je bil opravljeno v BTC-ju v zgodnjem popoldnevu. Opravljenih je bilo 20 testov s pomočjo spletne strani speedtes.net in USB modema ZTE MF668 HSPA+, ki podpira hitrosti do 21.6Mbps (download) in do 5.76 Mbps (upload).

Povprečna hitrost se je gibala okoli 8.5 Mbps za HSDPA (download) in 2Mbps za HSUPA (upload). Najvišji izmerjeni download na speedtest.net je bil 9.17 Mbps HSDPA in 2.8 Mbps HSUPA. Pri prenosu datoteke pa je hitrost dosegla tudi 11 Mbps.

Rezultati so precej dobri ob predpostavki, da je šlo za BTC, ki je skoraj vedno vsaj povprečno obremenjen.

Torej če nisi blizu teh lokacij lahko pozabiš na hitrost
wink-1.gif

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
moje mnenje: dokler se vsa ta supr dupr ultra pičkohvatna tehnologija in marketinške aktivnosti ne bodo poznale pri porastu naročnikov (ne prepaid uporabnikov!) ste lahko vsi djabe pametni. Ne kritiziram Tušmobila in njegovih investicij in aktivnosti, da me ne bo kdo narobe razumel.

Jebeš pakete, cene, ugodnosti, orgazmično navduševanje posameznikov na forumih,... Na koncu zgodbe šteje samo dobiček. In brez občutnega porasta naročnikov ga ne bo. Vreča pa žal ni brez dna oz. sigurno ni tako globoka, kot je Mobitelova ali Simobilova.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
fantje, če vam že gre Si.mobil toliko v zobe vam navržem samo še tole,...
- poglejte razmerje prenešenih številk iz poročila Centralne baze in
- nekje najdite kakšen % aktivacij ima kateri od operaterjev,..
Mislim da bo zadeva takoj jasna,..

Tušmobil naj odklopi nacionalni roming in pokaže svoje briljantno omrežje,.. a je verjetno travma prvega odklopa v LJ še prevelika,..

Glede Borovnice pa takole,.. Si.mobil ima edge, Mobitel in Tušmobil pa umts,.. za 5 kolegov vem da ne morejo imeti nobenega od slo operaterjev saj nimajo signala,..

l.p. b

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Komu gre simobil v zobe?
smile-1.gif
Simobil nej rajši poštima računanje prenosa podatkov in pa točnost le teh....

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Delno se strinjam z Borovnico. Trend naročnikov gre pa klub tvoji izjavi navzgor. Res je pa tudi, da je ogromno predplačnikov, kar se pa meni tudi zdi nesmiselno saj ne delajo nobenega prometa. Sploh na živce mi gre, da dejansko kar nekaj teh predplačnikov non stop menja številke, ker kupuje predplačniške pakete po 3, 99 EUR, kjer imajo že naloženo 5, 00 EUR. Čudni ljudje, nimaš kaj. In tu bodo res morali nekaj narediti, saj je delež takih uporabnikov gotovo prevelik.
Pa še to, če Tušmobila ne bi bilo, bi bil zagotovo še uporabnik Si.mobila. Upam, da se mi ne bo nikoli več treba vrnit, sploh sedaj ko so paketi dražji oziroma ni tak problem v ceni, vsaj vse storitve (minimalno) bi lahko imeli vključeno.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Komu gre simobil v zobe?
smile-1.gif
Simobil nej rajši poštima računanje prenosa podatkov in pa točnost le teh....

o tem sva že govorila,.. prenos je bil izveden in zaveden v centrali,.. pregledano dodatno tudi po rešitvi pritožbe,.. pritožba na APEKu bi moje navedbe lahko še enkrat potrdila,..

b

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.