Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Ne vem kje si to slišal haha, tale forum je poln postov o pritožovanju čez omrežje. Sam dobr so dokaj stari, zdej je že dohitel in prehitel Simobil na enem področju, nboen pa ni rekel da je kar "najbolši". To je nekak samoumevno da je to Mobitel. Morda bo pri LTE drugače, ko bodo vsi hkrati štartali.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Jaz menim da bi moral celo Slovenijo pokriti s gsm900 in umts900 in ne s takrat umts2100 .Bi naredil celo štalo drugim operaterjem in še pokrita bi bila cela Slovenija s 100 % .Pa mi uporabniki zadovoljni . Sej vem da se trudi s pokritostjo ampak premalo .
cheer.gif

Zadovoljen bi bil, dokler Jouzek iz sosednje vasi ne bi tudi pogruntal, da obstaja ta moznost. Pa Francek, pa Pepica, pa Marica ... Ko je enkrat uporabnikov mnogo po drzavi, je precej bolj verjetno, da bo zasicena celica, ki pokriva vecje podrocje, kot tista, ki pokriva manjse podrocje. Ja, je cenejse postaviti manjse stevilo takih, ki pokrivajo vecje podrocje, ampak uporabnikom nic ne pomaaga 99% (ali 100%) pokritost, ce storitve ne morejo uporabljati oziroma je uporaba mocno okrnjena.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Tudi sam sem pred nekaj časa testiral in sem dobil veliko boljše rezultate kot "Jest", ki ima vsak rezultat pri čisto vsakem testiranju boljši od Tušmobilovega interneta. Meni se še nikoli ni zgodilo, da bi Simobil imel boljši speedtest kot Tušmobil.. Mogoče testiraš zgolj na eni mikrolokaciji v Medvodah in se to tam dogaja. Pri nas v Lj tega ni, poskušal sem tudi pred bazno Simobila v btcju pa je Tušmobil hitrejši!!
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To sem ze takrat napisal, ko si ti objavil meritev... da sem tudi jaz opazil, da je recimo v BTCju (kjer je Si.mobil) Tusmobil hitrejsi
smile-1.gif
... V Ljubljani sem bolj malokrat tako, da bi imel cas se zafrkavat z menjavo SIM kartice in meritvami...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Tudi tvoje meritve so na mikrolokacijah (to smo ti že takrat govorili pa nisi hotel slišati). Dejansko so vse meritve končnih uporabnikov na mikrolokacijah. Nihče ne zanika, da ni tušmobil na določenih lokacijah (predvsem v Lj) med hitrejšimi. Ampak ti ne moreš priznati, da je lahko na drugem koncu slovenije povsem obrnjena situacija.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Tale zemljevid je pa prav pregleden. Pohvalno. A to se iz Excel tabele potem vnese v Google Earth ali kako?
No, bazna NE544 Celje dejansko ni tam. zelo verjetno se ta lokacija nanaša na tisto ob avtocesti blizu Sankakuja (judo), cca 1,5 km SZ od te označene.
Vsaj kolikor vem nima Tuš na LAvi nobene bazne.
Pa v LJ po moje ni vrisana bazna na Žitovi pekarni ob Tržaški (okol 100 številka), tam blizu centra Malgaj. Razen če
ni Tuševa.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Smešno se mi zdi, da ko Tušmobil vrže ven noro ponudbo za mobilni internet, ki je vsem dostopna tako po ceni kot tudi kvaliteti, se najdejo takšni ki pravijo, da bodo na ta račun pobrali tržni delež, ki ni primerljiv z rednimi naročniki, da posplošujejo mikro lokacije in slabše dela od ostalih operaterjev, itd.

Jest mogoče pa je res v Medvodah tako, je pa v Ljubljani drugače.

Ne pravim, da je Tušmobil vsepovsod najhitrejši, vendar so pa meritve zelo dobre in so daleč pred Simobilom z mobilnim internetom. Večkrat se mi je že zgodilo da sem že skoraj razbil svojga iphona, ker mi na Simobilu ni niti prve strani ni hotlo naložit ker ali ni delalo ali pa ni bilo signala.. Pri Tušmobilu se mi to manjkrat zgodi, zato za internet preferiram TM
cool-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
To sem ze takrat napisal, ko si ti objavil meritev... da sem tudi jaz opazil, da je recimo v BTCju (kjer je Si.mobil) Tusmobil hitrejsi
smile-1.gif
... V Ljubljani sem bolj malokrat tako, da bi imel cas se zafrkavat z menjavo SIM kartice in meritvami...
Tokrat se s tvojim mnenjem popolnoma strinjam. In prav je, da vsak pove kakšne izkušnje je imel.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Kaj spet mesate mob in simob ?? Tema je namenjena tusmonilu. Tko se isto pizdite ko kdo kej proti napise v njihovi temi (mob simob)

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.460
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Nikjer ne najdem podatka do kdaj je SIM kartica veljavna brez aktivacije, torej do kdaj jo je nujno potrevno aktivirati, sicer bodo reciklirali njeno stevilko. Tudi v skatli nisem nasel nic o tem v nobenih od tistih dveh knjizic.
Do aktivacije izgleda ni omejena, po aktivaciji pa je takole:

brezmejnitus.jpg

brezmejnitus1.jpg

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tale del mi je jasen, je napisal v prilozenih papirjih, ampak za tisto pred aktivacijo pa ne najdem nobenega zanesljivega pdoatka. Bom jutri poklical njihov center, upam, da ne bom pozabil.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
glede časa pred aktivacijo sm že zapisal kako je, zadeva ni nikjer zapisana v nobenem drobnem tisku...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
... zato za internet preferiram TM
cool-1.gif

Potem stalno menjas SIM kartico v iPhone-u ali kako? Jaz dam prednost tistemu, pri katerem lahko zadovoljivo opravljam vse storitve... in ne menjam SIM kartic v primarnem telefonu ... In zaenkrat po mojih izkusnjah (ponavljam: PO MOJIH IZKUSNJAH) mi se vedno bolj ustreza Si.mobil ... Nisem se pomislil, da bi telefon metal po tleh zaradi tega, ker nekje ne dela tako, kot bi zelel... Pa ne bos verjel... to se dogaja pri vseh operaterjih, da se najdejo "luknje", ko ne dela idealno ... Ampak zaradi tega se ne trobim okoli, da so vsi ostali operaterji zanic ... Vsak naj se sam odloci...

Glede Tusmobilove zadnje ponudbe nisem nikjer napisal, da je zanic... je OK... za tak denar pa sploh ... in ce rabis tak paket ... Jaz sem paket vzel predvsem zaradi modema... in zato, da sem in tja lahko kaj potestiram...
smile-1.gif
...

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Glede na meritev v stavbi (celo v kleti) je hitrost več kot zadovoljiva, zunaj bi šlo sigurno še hitreje.

Priponke

• 1188921-32a-201104.jpeg
    125,8 KB · Ogledi: 120

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kje si to testiral , naredil speedtest , kraj ? Na kaj je nadgrajena baza hspa+ , umts ? 7.2 MB/s ali 21 MB/s , UMTS900 ali UMTS2100 .

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.