Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Modem je res nezaklenjen ... modem sem vtaknil v Mac-a ... namestil se je softver in probal sem z Mobitelovo, Si.mobilovo in Tusmobilovo SIM kartico ... rezultati so sledeci:

Mobitel:
1251749782.png

Si.mobil:
1251734579.png

Tusmobil:
1251742698.png

Evo... test z istim modemom... na drugi lokaciji (Kranj)...

Tušmobil:
1252904540.png

Si.mobil:
1252908025.png

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Zakaj pa Tušmobil testiraš na server v Avstraliji ?

Sam izbere server... nisem niti opazil, da je drug ... Bom se enkrat rocno izbral Ljubljano
smile-1.gif
...

EDIT:

Sem sedajle videl, ko zazenem speedtest napise: "Selecting best server based on ping"
smile-1.gif
...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nikjer ne najdem podatka do kdaj je SIM kartica veljavna brez aktivacije, torej do kdaj jo je nujno potrevno aktivirati, sicer bodo reciklirali njeno stevilko. Tudi v skatli nisem nasel nic o tem v nobenih od tistih dveh knjizic.

Ali ima kdo zanesljive informacije kako je s tem ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zagotovo ? Ker denimo pri enem drugem ponudniku je pri predplacniskih paketih (kar je v bistvu tudi tale) preverjeno tako, da se "zivljenska doba" SIM kartici iztece tudi, ce imas ti neaktivirano v skatli na polici. V bistvu naj bi bilo celo tako, da je precej krajsa od vrednotnic za polnjenje racuna, katere imajo "rok uporabe" jasno napisan (in je pri tistem konkretnem ponudniku vsaj 4 leta, ce ne vec).

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jah lej odvisno od operaterja do operaterja... ponavadi se dajo v ponoven obtok številke, ki so bile deleted zaradi nepolnjenja računa več kot 270 dni, seveda po določenem času.... če operaterju ne primanjkuje številk, potem je lahko življenska doba pre-active sim-ke/številke, tudi recimo več let, ravno zaradi tega ni nikjer napisano koliko časa je lahko pre-active

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Modem je res nezaklenjen ... modem sem vtaknil v Mac-a ... namestil se je softver in probal sem z Mobitelovo, Si.mobilovo in Tusmobilovo SIM kartico ... rezultati so sledeci:

Mobitel:
1251749782.png

Si.mobil:
1251734579.png

Tusmobil:
1251742698.png

A nima Tušmobil najboljšega omrežja?Zanimivo
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zanimivo, da je tako izrazito nesimetricno, pri Simobilu pa precej bolj simetricno.

Pri Tusmobilu izgleda HSUPA mal sepa... (torej upload je povsod samo UMTS, vsaj tam, kjer sem jaz probaval ... ) ... Me pa zanima, kaksne imajo kaj kapacitete v tem super duper omrezju... Da ne bo sedaj, ko bo malo vec podatkovnih povezav, vse skupaj samo se slabse ...
smile-1.gif

Imam obcutek, da zelijo na hitro pridobiti cimvec novih uproabnikov (vsaka izdana SIM kartica je uporabnik
smile-1.gif
) ... da se bodo lahko potem "hvalili", koliko imajo uproabnikov... tako, kot se zdaj "hvalijo" s pokritostjo po SLO ...

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Mene zanima kako dobijo oni hitrost omrežja DL 21 MB/s in UL 5.76 MB/s . To imajo usb modeme in ostalo opremo 1 meter stran od antene . Pa ne da bi kaj hotel slabega ali dobrega . Samo me zanima na kakšen način .

maj25

Zelenc'
15. apr 2011
5
0
1
Tudi sam sem vzel brezmejni internet paket po prebiranju tega foruma in prvi vtis je izredno pozitiven.
@Tupli: hitrosti DL/UL so odvisne od vec dejavnikov (obremenjenost bazne postaje, uplink povezava (e1, mikrolink, ethernet,...), verjetno je odvisno tudi od licence na bazni postaji) in ni potrebno, da ravno stojis 1 meter od antene. Je pa res, da so to bolj "laboratorijske" hitrosti, kjer ni oz je zelo omejen faktor motenj.
Primerjati omezja na podlagi speedtesta je pa imho zelo laicen pristom. Dejstvo je, da tudi Simobil in Mobitel (po 20 letih) se vedno ne pokrivata npr lokacije na Pijavi Gorici (potrebno stati pri oknu) pa zaradi tega ne bom trdil, da sta ta dva operaterja slaba....

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.