Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Citat:
Uporabnik Alex pravi:

Nasploh pa me čudi, da v Štepanjcu nima 3G signala (prej na T2 BP).

Res čudno, meni pa v Štepancu vsepovsod dela in lovi 3G na telefonu, internet dela res hitro. Možno, da je tudi kaj s telefonom ali se pa to zgodi. Nevem, meni se ne dogaja.

Malo sem tudi pogledal, če je kej novega s pokritostjo:

FEBRUAR
Zadnji podatki o pokritosti za Tušmobil:

- Pokritosti prebivalstva v Sloveniji, februar 2011: Tušmobil GSM/EDGE 97,90 %,
- Pokritosti prebivalstva v Sloveniji, februar 2011: Tušmobil UMTS 75,08 %.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
lahko da ima telefon, ki ne podpira UMTS 900 ampak samo UMTS 2100 in mu ga posledično ne zazna...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Deky, jasno piše v čem je težava. Kar sem odmevov tiče, se je to tudi meni že dogajalo. Zadnje čase je tega malo manj, a se še vedno dogaja. Je pa res zoprn občutek, poslušat samega sebe. Glede na hitro graditev omrežja bo težava zagotovo odpravljena.

Težava nemore biti tokrat v omrežju, ampak predvsem je nekaj do SIM oz. telefona, drugače bi težavo beležil tudi moj dober prijatelj, ki to opisano težavo v štepancu ter fužinah ne beleži.

@Alex

Ti ali pa žena pokličite na 080 700 700 ter podajte opis težave, katero beležite na lokaciji, nič čakat.

Sicer pa zelo dobro bi bilo, da vstaviš SIM-ko še v drug telefon za test. Več podatkov, ko imajo lažje rešijo ter izboljšajo situacijo
wink-1.gif
.

Lp.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jp to je akcija multipaket + mobilni internet in če do do 30.04. skleneš ti podarijo 20gb.

"Vsi, ki boste do 30. 4. 2011 sklenili naročniško razmerje za izbrani BREZMEJNI MULTIPAKET in izbrali ponudbo mobilni telefon + USB modem, boste prejeli še dodatnih 20 GB prenosa podatkov v omrežju Tušmobil za brezskrbno surfanje po internetu. Prenos podatkov vam bomo naložili na SIM kartico za mobilni internet, porabili pa ga boste lahko v treh mesecih. "

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Deky, jasno piše v čem je težava. Kar sem odmevov tiče, se je to tudi meni že dogajalo. Zadnje čase je tega malo manj, a se še vedno dogaja. Je pa res zoprn občutek, poslušat samega sebe. Glede na hitro graditev omrežja bo težava zagotovo odpravljena.

Težava nemore biti tokrat v omrežju, ampak predvsem je nekaj do SIM oz. telefona,....
.

hysterical-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Tole pa ne bo držalo Dekster. Glede na to, da sem zamenjal več telefonov, se mi je to tudi dogajalo. Tako da telefon ni kriv. Sicer se pa to ne dogaja skozi, oziroma redko.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Ja pol pa je res zanimivo..da eni dobijo 3G signal na isti lokaciji ti pa ne...zelo zanimivo...

Pa si preveril v drugem telefonu če je ista situacija?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
daj samo za foro "Omrežni način" na samo UMTS pa boš videl če se bo povezalo na 3G...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Tole pa ne bo držalo Dekster. Glede na to, da sem zamenjal več telefonov, se mi je to tudi dogajalo. Tako da telefon ni kriv. Sicer se pa to ne dogaja skozi, oziroma redko.

Čuden, da ostali na navedeni lokaciji ne beležijo navedene težave
rolleyes-1.gif

Edino prav je kontaktirati Tušmobil ter podati prijavo.

Pakul pa je očitno doživel prekomerno sevanje s splodanskim soncem
grin1.gif

Lp.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Dejte res preverit podporo za UMTS 900. Ker 1/2 NOVIH naprav na trgu te podpore nima, kaj šele kake starejše. In jasno kjer ima tuš na 900 frkvenci ne uloviš UMTSa...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
sej pravi, da ma E52 k podpira tudi UMTS 900... Alex - daj samo za foro "Omrežni način" na samo UMTS pa boš videl če se bo povezalo na 3G...

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Naredi format reset sedaj pa potem še enkrat prižgi in fleshaj FW in dej na dvojno delovanje omrežja .Ker berem je bila ta nokia e52 prej na t-2 omrežju in ima še zmeraj nastavitve od t-2 noter .Samo format naredi da se pobriše vse od t-2 in ga fleshaj še enkratv da dobi vse nastavitve od tušmobila .
Soft Reset *#7780#
Hard Reset *#7370#
Format Reset * Switch Off the device.
* Press and Hold down the keys Green/Talk + 3 + *.
* Switch On the device.
* If everything goes well then you will see "Formatting" screen.
password 12345

Nazadnje urejeno:

UrbanZan

Pripravnik
22. feb 2011
35
0
6
Mogoče kdo med vami ve... ima Tušmobil opcijo "nastavitveni sms" - se pravi, da ne rabim ročno dodajat dostopnih točk?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Alex pravi:

Ženo sem spravil iz T2 na Tušmobil in ima sedaj veliko pogovorov (na poti do/iz službe) s prekinitvami in odmevi v slušalki.
Nasploh pa me čudi, da v Štepanjcu nima 3G signala (prej na T2 BP).

Probaj sledeči scenarij:
Telefon nastavi na dvojni način, torej da uporablja tudi 3G, kot so že drugi sugerirali.
Potem pa zaženi internetni brskalnik in brskaj po internetu ali pa recimo Tuškabini, slednje je brezplačno. Glavno, da generiraš GPRS promet in da je to več kot par kilobajtov.
Opazuj, če bo telefon preklopil na 3G signal ali ne.
Javi rezultat.

Ogo

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Sam po sliki sodeč ti ne najde niti od Mobitela niti od Si.mobil-a 3G... Samo od T-2 ti najde...Tko da če se ne motim pol je nekaj s telefonom narobe..

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ne ne, men tud E72 v primeru izbranega Dvojni način ne napiše 3G ali 2G pred operaterjem, ampak sam potem izbere in se poveže na močnejši signal... Da resnično preveri ali je njegovi lokaciji 3G ali ne, je da naredi to kar sem že omenil, da izbere samo UMTS pod Omrežni način in bo videl kaj in kako...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik UrbanZan pravi:
Mogoče kdo med vami ve... ima Tušmobil opcijo "nastavitveni sms" - se pravi, da ne rabim ročno dodajat dostopnih točk?

da, pokliči na 080 700 700 in ti bodo poslali, edino če imaš Android bo potreben ročen vnos nastavitev...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.