Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
ne ne, men tud E72 v primeru izbranega Dvojni način ne napiše 3G ali 2G pred operaterjem, ampak sam potem izbere in se poveže na močnejši signal... Da resnično preveri ali je njegovi lokaciji 3G ali ne, je da naredi to kar sem že omenil, da izbere samo UMTS pod Omrežni način in bo videl kaj in kako...

jst govorim glede 3G da pokaže pred opareterjem iz lastnih izkušenj sem mel Nokio N82 in mi je pokazalo al je 3G al 2G...Tko da naj še preveri tvoj nasvet pa bo vidu kaj je...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
Kako se obravnava, če hočeš prenesti številko na Tuš kartico, kjer je že prenešena štvilka od tretjega operaterja. Torej na 041 številko pri Tušu (Brez) bi želel prenesti 040 številko na Multipaket.
Je treba najprej migrirat Tuševo na Multipaket, potem pa izvesti prenos številke? Če ja, pomeni to 10 € menjava paketa, prenos pa 5 € pri dajalcu števlke? Se potem vezava na Tušklub kartico ohrani, kljub spremembi številke?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Citat:
Uporabnik UrbanZan pravi:
Mogoče kdo med vami ve... ima Tušmobil opcijo "nastavitveni sms" - se pravi, da ne rabim ročno dodajat dostopnih točk?

da, pokliči na 080 700 700 in ti bodo poslali, edino če imaš Android bo potreben ročen vnos nastavitev...
Velja pa tudi *125#

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
jst govorim glede 3G da pokaže pred opareterjem iz lastnih izkušenj sem mel Nokio N82 in mi je pokazalo al je 3G al 2G...Tko da naj še preveri tvoj nasvet pa bo vidu kaj je...

včas je to pokazal, na novejših Nokiah pa kot kaže nič več - no vsaj za E72 in E52 vemo da ne
wink-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
KSZ
Kako se obravnava, če hočeš prenesti številko na Tuš kartico, kjer je že prenešena štvilka od tretjega operaterja. Torej na 041 številko pri Tušu (Brez) bi želel prenesti 040 številko na Multipaket.
Je treba najprej migrirat Tuševo na Multipaket, potem pa izvesti prenos številke? Če ja, pomeni to 10 € menjava paketa, prenos pa 5 € pri dajalcu števlke? Se potem vezava na Tušklub kartico ohrani, kljub spremembi številke?

tole ne razumem najbolje - torej želiš povoziti 041 številko ki je že pri TM z 040 številko?
kaj imaš namen narediti v tem primeru z 041?
če je odgovor na prvo vprašanje DA, potem greš enostavno na prodajno enoto, narediš migracijo na multipaket in hkrati podaš zahtevek za prenos številke. Strošek je 10€ sprememba paketa, 10€ ker boš naredil naknadno spremembo telefonske številke in pa 5€ za prenos številke. Kar se tiče povezave z TKK kartico moraš po prenosu številke narediti novo povezavo ker je TKK vezana na msisdn, ki pa se bo ob prenosu številke spremenil.

Če sem te narobe razumel povej
wink-1.gif

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Alex pravi:

Ženo sem spravil iz T2 na Tušmobil in ima sedaj veliko pogovorov (na poti do/iz službe) s prekinitvami in odmevi v slušalki.
Nasploh pa me čudi, da v Štepanjcu nima 3G signala (prej na T2 BP).

Probaj sledeči scenarij:
Telefon nastavi na dvojni način, torej da uporablja tudi 3G, kot so že drugi sugerirali.
Potem pa zaženi internetni brskalnik in brskaj po internetu ali pa recimo Tuškabini, slednje je brezplačno. Glavno, da generiraš GPRS promet in da je to več kot par kilobajtov.
Opazuj, če bo telefon preklopil na 3G signal ali ne.
Javi rezultat.

Ogo

Hmm (najprej da globoko vdihnem)

Jebe..mu Nokio (in Nokia omrežje).
bonk.gif

Prinesel sem domov še dinozavra (N95) in ugotovil, da na istem mestu najde 3G omrežje brez for. E52 pa na dvojnem načinu in ročnem iskanju NE. Nato sem dal na UMTS only and voila 3G omrežje.
10.gif

Ok, signal torej je, res pa je da "zelo" niha. V kuhinji je 3G, v predsobi kamor odlagam telefon je kasneje skočilo na GSM, torej je poraba baterije visoka, ampak s tem se bo dalo preziveti.
Sedaj ostane samo še občasno odmevanje in prekinitev klica na poti v službo.
smirk-1.gif

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Zdravo. Zanima me, če si vse pravilno razlagam ali sem kaj spregledal?
Lahko še kakšen dodaten komentar/opozorilo/predlog. Hvala.

Trenutno 2 uporabnika (eden na izimobil, eden na mobitel) želita prestopiti k Tušmobilu v Brezmejni Multipaket 1000. Začetni stroški znašajo vsega 30EUR (2x10EUR priključnina, 2x5EUR prenos številk). Uporabnika ne potrebujeta novega telefona in sta se pripravljena vseeno vezati za 2 leti. Izkoristita 25% popust na mesečno naročnino z vezavo 2 let. Mesečni račun je torej najmanj 14,25EUR.
Mesečno lahko v druga mobilna omrežja kličeta za 500 minut (interval pogovora odvisen od vhodnega omrežja). Med sabo se lahko kličeta brezplačno (250min) zaradi vključitve v skupino prijateljev.
Če kateri od njiju kasneje potrebuje subvencioniran telefon ga lahko vzame in koristi subvencijo 180EUR, pri čemer se ponovno vežeta za 2 leti. Hkrati se mesečni račun poviša na znesek 19EUR.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Tole si tako napisal, bolje kot kakšen TM. Tako je, lahko pa odšteješ priključnino, ker ti jaz lahko pošljem kupončke (info na ZS ali mail), ki veljajo ob vezavi, kot si zapisal.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
kupon velja samo ob sklenitvi aneksa, 1aneks/1kupon... če vzameš multipaket in 25% popust lahko koristiš le 1kupon ker je tudi samo en aneks... če vzameš multipaket in za vsako številko tudi aneks za aparat, pa lahko koristiš na vseh kupon. Seveda govorimo o sklenitvi nr-ja in ne spremembah za že obstoječe naročnike...

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
Pa še z moje strani eno vprašanje. Če so na brezmejnem multipaketu X 3 uporabniki ali jim lahko določiš limite pri uporabi. Če ne, ali lahko za vsakega uporabnika posebej preveriš koliko je porabil.
Upam, da sem bil razumljiv
bonk.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Ne (vsaj trenutno še ne). Vse bonitete v paketu se odštevajo skupaj. Tudi limita za posameznega uporabnika ne moreš določiti.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Ne (vsaj trenutno še ne). Vse bonitete v paketu se odštevajo skupaj. Tudi limita za posameznega uporabnika ne moreš določiti.

zaenkrat še ni možno, lahko pa da bo v prihodnje kdaj... porabo lahko preverjaš preko ukaznih nizev ali skupno porabo na multipaketu preko klica na 080 700 700 (kliče nosilec razmerja)...

medo, tnx
wink-1.gif

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Citat:

kupon velja samo ob sklenitvi aneksa, 1aneks/1kupon... če vzameš multipaket in 25% popust lahko koristiš le 1kupon ker je tudi samo en aneks... če vzameš multipaket in za vsako številko tudi aneks za aparat, pa lahko koristiš na vseh kupon. Seveda govorimo o sklenitvi nr-ja in ne spremembah za že obstoječe naročnike...

Da, da...
Meni so kljub tem kuponom opalili priključnino na vseh štirih številkah.
Do sedaj sem že imel pri TM eno številko na "brez", na kateri sem dal narediti "Multi brezmejni 1000".
Potem sem pa zraven prinesel še tri številke od drugih operaterjev ter dal vklopit še eno dodatno številko ter vse vezal za 25% popusta.
Pa so mi lepo opalili 10€ spremembo paketa na osnovni številki ter priključnino na vseh ostalih štirih številkah.
Tako, da - Tado sicer se res lapo zahvaljujem za kupončke, ampak pomagali pa niso.
Lahko bi mi vsaj nekaj upoštevali, da ne bi ostal ta občutek - konec koncev sem prenesel nekaj številk k TM.
Bil sem čisto na tem, da še službeno številko prenesem k TM, pa zdaj nisem več tako navdušen...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
@pep - kupon ti ni koristil ker si aneks za popust vezal na že obstoječo številko za katero si naredil samo spremembo paketa
@WWY - z kuponi je tako kakor sem zapisal zgoraj, 2€ za dodatno je za vse ki vzamejo dodatno sim do 30.04 free za vedno. Kdor jo bo vzel po 30.04 bo že imel 2€ na dodatno sim

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.