Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
kakor je meni znano lahko normalno narediš prehod, pač prenese se vezava in ugodnost, ki jo imaš na trenutnem aneksu (preveri na aneksu). Ugodnost, ki jo imaš na trenutnem aneksu odštej od 540€ in preostalo lahko izkoristiš za ostala naročnika, ki bosta nardila prenos. Ko tebi po 8mesecih poteče aneks, lahko za tisto ugodnost, ki se je sprostila spet vzameš nov telefon...

plačaš 10€ sprememba paketa (ti), 2x5€ za prenos številke iz Debitela in 2x10€ priključna taksa (če maš kuponček za free priključnino 20€ prišparaš, ampak samo če boš vzel tud 2xaneks).

če do 30.4 skleneš vse skupaj imasta dodatni SIMki free naročnino za vedno... drgač je za dodatno SIM 2€ naročnine

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
OK zdaj razumem. Ampak pri teh ugodnostih se mi še malo zatika. Če prav razumem je naročnina in pogodba na eno osebo, tiste ugodnosti pa 540 EUR v mojem primeru. Ampak če jo zdaj porabim je več ni 24 mesecev ali kako?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
res je, ker je tudi samo en naročnik in dobiš tudi samo en račun, zato samo ena ugodnost, ki pa jo lahko razdeliš na 5številk, lahko pa že samo 1številka porabi celotno ugodnost... vezava znotraj Multipaketa je možna samo na 24m, torej če jo že takoj ponucaš za recimo 3številke, 4ta in 5ta številka ne morta vzet subvencionaranega telefona... da, če jo zdaj porabiš si dober za 24m, v tvojem primeru pa bi se že po 8ih mesecih del ugodnosti spet odprt in za to ugodnost bi potem lahko vzel nov aparat...

oglej si spletni konfigurator, dodaj nekaj apratov, zbiraj različne ugodnosti in temu primerno se spreminja tudi cena aparata: http://tusmobil.si/paketi/multipaketi.html

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
@Facebook: Odslej lahko s hitrim Tušmobilovim UMTS 900 surfate tudi v Šentjerneju!
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Dobil sem podatek o številu Tušmobilovih uporabnikov: 220.000 (mobilna telefonija, PSTN, ADSL, kabelski modem, klicni dostop). Se mi zdi, da je ta številka veljala od oktobra do decembra 2010 (ker je podatek o % pokritost GSM/UMTS na tem listu veljal za oktober/november).

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
ZBERI MINI PAKET IN PREJMI DODATNIH 500 MINUT
Predplačniški paket Tušmobil MINI je lahko vaš že za 3,99 EUR. Do konca meseca marca postanite uporabnik MINI paketa na kartice in naslednjih 5 mesecev vam bomo s prvim dnem vsakega meseca dodelili 100 dodatnih minut za klice, ki izhajajo iz Tušmobilovega radijskega omrežja in se zaključujejo pri drugem Tušmobilovem uporabniku znotraj Slovenije.
Paket Tušmobil MINI lahko kupite v trgovinah in drogerijah Tuš, na prodajnih mestih Tušmobil, bencinskih servisih, poslovalnicah Pošte Slovenije, ter v trafikah in kioskih.

vir: http://www.tusmobil.si/podarimo-500-minut.html

UrbanZan

Pripravnik
22. feb 2011
35
0
6
Citat:
Tušmobil je trenutno edini operater mobilnega omrežja na svetu, ki omogoča uporabo protokola IPv6 vsem svojim uporabnikom. Uporabniki morajo namero o uporabi IPv6 protokola po SMS sporočilu najaviti operaterju in potem spremeniti nekaj nastavitev v telefonu. Za povezavo v mobilno IPv6 omrežje potrebujete telefon z operacijskim sistemom Symbian, ki edini podpira nov internetni protokol.

Je že kdo kaj testiral?
Hm... moram si umislit predplačniški paket :D

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
nobenih ker ipv6 ali sedaj ki je ipv4 ni nič novega in nobene razlike ipv6 je samo novi paket ip naslovov...

Naj me gdo popravi če se motim..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Motiš se... pri ipv6 bo lahko imela vsaka naprava svoj globalni naslov in ne bo več za NAT-om. Kar pomeni, da bo brez komplikacij dostopna od zunaj (seveda samo za tiste, ki uporabljajo ipv6). Za večino uporabnikov pa res ne bo vidne razlike.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik UrbanZan pravi:
Citat:
Tušmobil je trenutno edini operater mobilnega omrežja na svetu, ki omogoča uporabo protokola IPv6 vsem svojim uporabnikom. Uporabniki morajo namero o uporabi IPv6 protokola po SMS sporočilu najaviti operaterju in potem spremeniti nekaj nastavitev v telefonu. Za povezavo v mobilno IPv6 omrežje potrebujete telefon z operacijskim sistemom Symbian, ki edini podpira nov internetni protokol.

Je že kdo kaj testiral?
Hm... moram si umislit predplačniški paket :D
deluje ok. Sam testiram na N97. IPv6 si lahko namestiš tudi na N73 in zgodnejših Nokiinih telefonih.

Na N900 se lahko uporablja IPv4 in IPv6 hkrati, med ostalimi Nokiiami pa le IPv4 ali IPv6.

IPv4 naslovov naj bi zmanjkalo aprila 2011. Več o IPv6: http://go6.si/

http://go6.si/2011/03/oecd-ugotovil-da-slovenski-mobilni-operaterji-vodilni-svetu-pri-vpeljavi-ipv6/
17. marec 2011 – Slovenski mobilni operaterji so vodilni v svetu pri ponujanju storitev preko internetnega protokola IPv6, so sporočili na sestanku skupine ICCP (Committee for Information, Computer and Communications Policy) pri OECD…

IPv6 ima na svojem omrežju vzpostavljen tudi Mobitel, ki pa dostop do omrežja preko novega protokola omogoča le testnim uporabnikom. Oba operaterja naj bi protokol v redno uporabo uvedla že čez nekaj mesecev.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
nobenih ker ipv6 ali sedaj ki je ipv4 ni nič novega in nobene razlike ipv6 je samo novi paket ip naslovov...

Naj me gdo popravi če se motim..

To bo res, vendar je to predvsem priprava omrežja na LTE in še višje hitrosti prenosa podatkov po celotnem omrežju oz. na vseh področji, tako da v eni drugi temi že poteka debata na to temo, glede testiranja v SLO, kar se tiče Tušmobil-a je daleč predvsemi na tem področju, saj poleg tega da se čaka na nove frekvence je treba še prej imeti odlično pripravljeno arhitekturo omrežja oz. odlično postavljen temelj in to testiranje je eno izmed glavnih testiranj zelo pomembnega gradnika v omrežju, naj me kdo popravi, če sem se slučajno zmotil
grin1.gif

Nov spekter naslovov je vsekakor potreben, saj se dela na tem, da ima vsaka naprav svoj lastni IP, eden izmed pogojev da se začnejo ponujati nove storitve.

Pri Tušmobil-u se testira že ene par mesecev, kako se kaj obnaša v omrežju in mislim da so podaljšali to testiranje na IPv6 in tisto kar se testira na tem omrežju je prenos brezplačen, priporočam da se še enkrat povpraša na 080 700 700

Lp.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Prednosti ipv6 samega po sebi so minimalne, pa še to vidne šele, ko se vse preseli na ipv6(še 10-20 let).
Na mobilnem omrežju pa bodo prednosti bolj vidne zaradi NATa, ki ga pri ipv6 ne bo. Recimo push povezava na mojem androidu dostikrat zmrzne in se reconecta, kar ne naredi nikoli na WIFI. Sem skoraj ziher, da bi ipv6 to rešil, če bi se seveda povezal na ipv6 google.

Google pa ima samo testno ipv6 in moraš nekaj v DNS spremeniti, da se povežeš preko ipv6 + android ne podpira ipv6. DNS se ziher da shekat v Androidu na testi ipv6 google, tak da če bo podporo v naslednji verziji androida grem sprobat na tušmobil, če me še vedno dol meče:)

22. jul 2007
13.568
1.749
113
124
sicer lahko da je že bilo omenjeno, kako se v paketu brezmejnih - klic v druga omrežja obračunava po 2. minuti klica, ker 1. minuta šteje 3 enote-180 sec, kaj pa potem?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
180sec interval je samo če kličeš iz @m omrežja... če si na TM omrežju in kličeš v vsa slo omrežja je interval 30sec...

v primeru, da si na @m omrežju in govoriš recimo 2min 10 sec se ti odštejejo 3enote. Če govoriš 1min 28sec se ti odštejejo 3 enote. Če govoriš 2min 59sec se ti odštejejo 3 enote. Skratka klic, ki traja do 180sec se ti odštejejo 3 enote...

22. jul 2007
13.568
1.749
113
124
aha ok potem to velja samo za klice IZ drugih omrežij-operaterjev, tnx

p.s. še to koliko enot je pa 31 sec v tuš omrežju-2?

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.