Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Bodo popravili, my ass. Gre za organizirano gonjo zoper Tušmobil.
Kje so ZPSjevci bili, ko je Mobitel nategoval stranke z aneksi do 9 let?
Kje so bili zadnjih par let, ko so štromarji nategnili stotisoče odjemalcev električne energije z neupravičenimi podražitvami?
Kje so bili, ko so se štromarji par tednov nazaj odločili zaračunavat izdajo in vodenje računa?
Kje so bili?
Zakaj kar naenkrat ta proaktivnost zoper Tušmobil, operaterja ki ima manj kot 10% tržni delež?
A res mislijo, da smo butli, da ne vidimo iz ozadja izrežirane gonje?
Ja, sem Tušmobilovec iz vidika, da sem njihova stranka in sem se losal natega s strani M@ in S! in je posledično moj mobilni račun nižji.
zadeva je sledeča:
http://www.dreamdesign.si/info...-brezmejni.html
ZPS: Ko potrošnik gostuje v omrežju Mobitel (Tušmobil nima pokrivanja po celi Sloveniji, zato svojim uporabnikom omogoča nacionalno gostovanje), je obračunski interval za klice kar 180-sekundni (3-minutni). Z vsakim klicem torej potrošnik porabi najmanj tri enote.
PRAVILNO: Na Mobitelovem roamingu za klice velja ob koriščenju zakupljenih storitev 180 sekundni interval. Ko porabite vse zakupljene storitve velja 60 sekundni interval na mobitelovem roamingu. Tušmobil omogoča več kot 97% pokritosti prebivalstva, tako da to prizadane le manjšo peščico ljudi.
ZPS: Klicev v druga slovenska omrežja je lahko samo največ toliko kot klicev v Tušmobilovo omrežje. Če je klicev v druga slovenska omrežja več, jih dodatno obračunajo po veljavnem ceniku, pa čeprav celotna zakupljena količina še ni porabljena. To določilo je prava stroškovna past, saj je pri Tušmobilu le slabih 8 odstotkov uporabnikov mobilne telefonije.
PRAVILNO - Brezmjenih 200: vseh 200 enot lahko porabite za klice v druga omrežja
- Brezmejnih 1000: Izmed teh 1000 enot lahko porabite največ 500 enot (minut) za klice in videoklice na druga omrežja. Tudi če ne opravite niti enega klica v Tušmobil omrežje
- Brezmejnih 2000: Izmed teh 2000 enot lahko porabite največ 1000 enot (minut) za klice in videoklice na druga omrežja. Tudi če ne opravite niti enega klica v Tušmobil omrežje
- Prav tako ob preverjanju porabe teh paketov na ukaznem nizu *123# piše (primer): Informativno stanje: 757,88 enot (od tega 356,50 enot za klice v druga omrezja)
Sem se v četrtek dopisoval s Boštjanom Okornom iz ZPS, ki je lansiral to novico in mu to tudi dokazal (z mojim računom) in obrazložil da naslednji stavek v splošnih pogojih pomeni:
1. se po porabi 50% odstotkov vključenih storitev => Naprimer pri paketu Brezmejnih 1000 je 1000 enot in 50% je potem 500 enot
2. ... vključenih storitev v obliki klicev za zaključevanje klicev izven Tuš omrežja => to so klici v druga omrežja
3. obračunajo v sladu z veljavnim cenikom za storitev izven Tuš omrežja => obračunavajo po 0,15 €/min
Čeprav pa še vedno trdi svoje