Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
. le tisti, ki pri Tusmobilu skrbijo za to, ocitno ne zaupajo temu lastnemu "super duper" omrezju... in nocejo ukiniti roaminga z Mobitelom... le zakaj?
rolleyes-1.gif
Kako naj potem nek uporabnik zaupa takim informacijam?
Zato da če se vendar zgodi da je kje brez signala, vseeno lahko uporabiš drugo omrežje ne pa da imaš telefon za "samo klic v sili". Jaz bi bil takoj za to da bi imel še Mobitel nacionalni roaming, ker je kar nekaj območij kjer vse drugo vleče samo Mobitel ne. Pol pa letaj po strehi da lahko pokličeš
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

Zato da če se vendar zgodi da je kje brez signala, vseeno lahko uporabiš drugo omrežje ne pa da imaš telefon za "samo klic v sili". Jaz bi bil takoj za to da bi imel še Mobitel nacionalni roaming, ker je kar nekaj območij kjer vse drugo vleče samo Mobitel ne. Pol pa letaj po strehi da lahko pokličeš
bonk.gif

Vsi operaterji imajo "luknje" in samo Tusmobil v Sloveniji uporablja nacionalni "roaming" ... le zakaj? Ocitno je teh lukenj se prevec za nromalno delovanje...

Sicer pa imam dovolj
grims-1.gif
Ker nekateri v pomankljivostih vidijo zgolj pozitivne lastnosti... nekako v stilu:
20101220-kwk3y4m48rrpj26852n18msp3.jpg

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
G. Jest samo tako informativno me zanima, zakaj v vseh letih obstoja vašega portala in TM nimate skoraj nič novic o TM glede na to "da ste neodvisni in nepristranski" internetni medij o mobilni tehnologiji?

Nazadnje uredil moderator:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik tado pravi:
G. Jest samo tako informativno me zanima, zakaj v vseh letih obstoja vašega portala in TM nimate skoraj nič novic o TM glede na to "da ste neodvisni in nepristranski" internetni medij o mobilni tehnologiji?

Skoraj nic? >> http://www.google.com/search?q=tušmobil&domains=www.mobile.si&sitesearch=www.mobile.si

Sicer je pa razlog tocno ta, katerega sem pred kratkim napisal... Ker imajo ocitno nesposoben marketing in PR agencije in nas niti ne vabijo na tiskovne konference... in tudi zelo redko posljejo kaksno obvestilo za javnost (PR) ... Mobile.si pa je ljubiteljski projekt...
smile-1.gif
... Pac nismo novinarji, ki bi si s tem sluzili kruh, ampak to pocnemo v prostem casu in prakticno brezplacno ...

Nazadnje uredil moderator:

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Tudi sam sem uporabil iskalnik. Sem reden bralec vašega portala pa novic ni nikoli na sprednji strani.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Tudi sam sem uporabil iskalnik. Sem reden bralec vašega portala pa novic ni nikoli na sprednji strani.

Kar dobimo, vecinoma objavimo, ce je zanimivo... Zadnja (od 30.11.2010) je se celo se vedno na prvi strani:

A nisi prebral: nikoli ni na sprednji strani. Ce je tako rekel, potem ze mora drzati, a bo to on vedel ali ti ?
evil.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
To je budalaština brez primere.

Stari so povečini na kakem prepaid ali Brez paketu, kjer imajo cene enake ne glede na to ali čvekajo na Tušmobil ali NR omrežju. GPRSa pa itak ne uporabljajo.

Niti ni taka "budalastina".. Mene tudi to moti... in pa se to, da vsi pisete, kako super duper je Tusmobilovo omrezje... le tisti, ki pri Tusmobilu skrbijo za to, ocitno ne zaupajo temu lastnemu "super duper" omrezju... in nocejo ukiniti roaminga z Mobitelom... le zakaj?
rolleyes-1.gif
Kako naj potem nek uporabnik zaupa takim informacijam?

dej vprašaj se malo zakaj? spremljam tvoje odgovore že dalj časa ampak da sebe to sprašuješ. Tušmobil se vzpenja in še ni zgradil toliko baznih postaj kot jih je Mobitel. Če si v TM dela vse in to dobro. Ko pa zgradijo do konca, se pa lahko to vprašaš to kar se sprašuješ če bo tako. Vprašaj se koliko časa je na trgu Mobitel in koliko TM in kaj so naredili pri TM. In S! in @M je TM največja konkurenca.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Meni tudi moti to, da moram imeti ročno nastavljeno omrežje. Kot pravi Mikrohard, to mi je najbolj tečno pri prečkanju meje, ker če nimam ročno, se hitro zgodi, da sem na Mobitelovem omrežju, kar pa nikakor nočem. Če je nam mlajšim to problem, potem si lahko na Tušmobilu zamislijo kako je to starejšim. Ravno tu je najbrž keč, da se je rast uporabnikov pri Tušmobilu ustavila. Generacija +50 preprosto ni vešča rokovanja s telefoni in enim je cela znanost že spisati sms, kaj šele, da bi od njih pričakovali, da znajo šaltati med omrežji.

Eno "offtopic" vprašanje.... si pred odhodom v tujino nihče ne preveri cen gostovanja pri posameznih operaterjih v tujini? Razlike med posameznimi operaterji so lahko konkretne in "prefered" roaming operater ni vedno najbolj ugoden za uporabnika ....
sprasujem se.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:

dej vprašaj se malo zakaj? spremljam tvoje odgovore že dalj časa ampak da sebe to sprašuješ. Tušmobil se vzpenja in še ni zgradil toliko baznih postaj kot jih je Mobitel. Če si v TM dela vse in to dobro. Ko pa zgradijo do konca, se pa lahko to vprašaš to kar se sprašuješ če bo tako. Vprašaj se koliko časa je na trgu Mobitel in koliko TM in kaj so naredili pri TM. In S! in @M je TM največja konkurenca.

Ta "izgovor", da so na trgu najmanj casa se bo vlekel se naslednjih 10 let? Omrezje ne bo NIKOLI do konca zgrajeno. Ker se stalno posodablja... stalno se uvajajo nove tehnologije, novi standardi,... In pri mnenju o nacionalnem roamingu se pridruzujem mikrohardu... Menda imam lahko svoje mnenje ali ne? Ali naj takrat, kadar nimam dobrih izkusenj s TMjem, moram biti tiho? Verjetno tudi takrat, ko imam kaksno dobro mnenje o konkurencnem operaterju, naj bom tudi raje tiho ane?
bonk.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:

Ta "izgovor", da so na trgu najmanj casa se bo vlekel se naslednjih 10 let? Omrezje ne bo NIKOLI do konca zgrajeno. Ker se stalno posodablja... stalno se uvajajo nove tehnologije, novi standardi,... In pri mnenju o nacionalnem roamingu se pridruzujem mikrohardu... Menda imam lahko svoje mnenje ali ne? Ali naj takrat, kadar nimam dobrih izkusenj s TMjem, moram biti tiho? Verjetno tudi takrat, ko imam kaksno dobro mnenje o konkurencnem operaterju, naj bom tudi raje tiho ane?
bonk.gif

Vsak ima seveda lahko svoje mnenje. Jst vem da ti veliko veš. Zanima me na koliko časa pa testiraš vse naše operaterje in sklepaš da je TM res tok slab ali gre za eno slabo izkušnjo izpred enega leta? Sam uporabljam Simobil in z internetom nisem bil zadovoljen zato sem internet naročil pri TM, klice imam pa na Simobilu. Razlika je očitna in do sedaj nisem imel še nikakršnih izpadov na TM. O Mobitelu pa ne morem pametovat, ker ga že 5 let nisem uporabljal
wink-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Odgovor je da in ne. Odvisno od tega koliko časa bom bil čez. Recimo če grem na kratko čez mi je vsakokratno izbiranje omrežja malce moteče. Poleg tega tudi čez so območja, kjer deluje samo en operater in spet si tam. Kakor vem na Hrvaškem je za Tušmobilove uporabnike najcenejši Tele2, ki pa ima najslabše pokrit teren.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:

Kar dobimo, vecinoma objavimo, ce je zanimivo... Zadnja (od 30.11.2010) je se celo se vedno na prvi strani:

A nisi prebral: nikoli ni na sprednji strani. Ce je tako rekel, potem ze mora drzati, a bo to on vedel ali ti ?
evil.gif

Humorno res, Drugače pa Dr. Jest hvala za odgovor.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Se strinjam s teboj Frikenej. Moje mnenje je da se je TM izjemno popravil in izboljšal v letu 2010 in Brezmejnih 1000 za 19 EUR je definitivno najboljša ponudba na trgu. Za ta denar toliko ne ponuja nihče. Paketi se ful splačajo če si v Tušmobilovi mreži, če pa gostuješ pri Mobitelu pa lahko enote porabiš le za minute, kar se mi zdi dovolj pošteno in tudi zelo koristno...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pa ni :p

OK, res se malo že vleče to prepucavanje, gremo na novosti?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
In kake ma veze s to temo? če bi bil Si.mobil dolžen komu ne bi objavil...
evil.gif

Deky imaš prav,.. tole ni nič novega,..
Se pa tole lahko nanaša na prioritete o katerih sem govoril prejšnji teden,..tuš gradi bazne in ne plačuje, simobil pa poravnava in gradi nekoliko počasneje,..
v vednost v prejšnjem tednu dvignili cca 10 baznih postaj,..pa tega ne objavljamo kot na tuševi temi,..
b

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.