Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ksz

kdaj pa bo uporabnik tusmobila vesolje poletel z mirkotom na luno oz. okoli nje?
smirk-1.gif

Mensezdi da 2012. Izžrebal so pa že. Štajerka srednjih let..
aplauz.gif

No drugače sem pa pravilno napovedal, da se bo Mobitelu tržni delež znižal,.. pobrali so ga konkurentje, vsem se je povečal, tudi Tušmobilu. Konkurenca je zdrava, zato dobro omrežje gor al pa dol, to ne bo boj, to bo mesarsko klanje
hysterical-1.gif

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
Hočeš rečt, da sem jaz pravilno napovedal, ker tržni delež Tušmobila ostaja 7,8 kot je bil v 2Q. Se pravi niso uspeli pokrit izgube iz Q2. Mogoče so res kaj povečali, ampak tistih decimalk v tem poročilu ne vidimo ... Tržni delež pa se je dvignil Simobilu, Izimobilu in T2ju.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tafrishnzelen pravi:
kaj se je Tušmobilu povečalo? število predplačnikov? To pa bodo revenue generatorji
grims-1.gif

denar je denar
smile-1.gif

vidim ja da se je število naročnikov zmanjšalo, predplačnikov pa povečalo.. skupno pa ostalo nekje isto.. izgube res ne bodo pokrili še nekaj časa, vendar se vidi da jim ljudje še vedno zaupajo čeprav so v javnosti prikazan kot operater s težavami! Jaz sem trenutno še vedno zelo zadovoljen s storitvami mobilnega interneta, pogovorov pa ne uporabljam..
Kaj pa počne Mobitel da se uporabniki selijo h konkurenci?
17758-icon_confused.gif

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Jaz sem trenutno še vedno zelo zadovoljen s storitvami mobilnega interneta, pogovorov pa ne uporabljam..

jest isto in me življensko ne zanimajo nobene statistike niti grafi
cool-1.gif

bodmo srečni v svojih hlevčkih in mejmo se radi
nahrung002.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Saj mene ne zanima ali jih je več ali manj, sploh pa je to res offtopic! Zanima me samo to da moram plačevati dvema operaterjema naročnino, ker Simobil ne more zagototi normalnih hitrosti prenosov na mobilnem internetu kot TM!
confused-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Kaj pa počne Mobitel da se uporabniki selijo h konkurenci?
17758-icon_confused.gif

Najbrz ohranja cene na podobnem nivoju kot prej in grejo najbolj poceni uporabniki k ponudniku, kjer za malo dobijo se vec.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
Hočeš rečt, da sem jaz pravilno napovedal, ker tržni delež Tušmobila ostaja 7,8 kot je bil v 2Q. Se pravi niso uspeli pokrit izgube iz Q2. Mogoče so res kaj povečali, ampak tistih decimalk v tem poročilu ne vidimo ... Tržni delež pa se je dvignil Simobilu, Izimobilu in T2ju.
Tušmobil v primerjavi s 30. junijem je povečal za okoli 700 uporabnikov. Če pa računamo od 1.januarja do 30. septembra pa izgubil 5300 uporabnikov.

Celotna primerjava tržnega deleža:
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/73-tržni-deleži.html

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
kratko in jadrnato Tuš je izgubil skoraj 50% manj uporabnikov kot Mobitel
evil.gif

(11900:5300),..

b
Če vzameš primerjavo 30.september 2009 in 30. september 2010 pa ima Tušmobil za 0,5% več uporabnikov (tko na uč 10.000 več uporabnikov).

Za naročnike letos ni bilo nič akcij, podražitev osnovnega cenika se je zgodila julija in avgusta. Pri Si.mobilu pa je bila intenzivna naročniška akcija poleti in jeseni, sedaj pa podražitev paketov.

Tušmobil bo verjetno s temi novimi brezmejnimi paketi spet obrnil pri naročnikih trend navzgor.

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Ok fantje, zadnjih 10 strani se napihujet pro and contra omrežje/uporabniki gor omrežje/uporabniki dol. Uporabniki nismo debili in se že sami odločamo kaj nekomu bolj paše.Nikjer pa nobene pametne informacija za nas navadne uporabnike. Zaposleni na operaterjih si narediti piknik, spijte nekaj piv nato pa gate dol pa zmerite kdo ma daljšiga.
Kar se pa tiče Tušmobola, očitno ne stoji prav dobro. lepo se vidi že iz ponudbe telefon, kjer premore v glavnem nižji srednji razred in pametne telefone prejšnje generacije. nobene nove resne ponudbe. Meni poteka dvoletni aneks, vi pa še vedno ponujate nokio 71. Hvala jo že imam...
Pač z omrežjem sem zadovoljen, kjer se gibljem Tuš lovi najbolje (znotraj velikih betonskih stavb v Ljubljani), samo pri delo rabim malo več od navadnega telefona, kar pa trenutno ne nudite. Prav malo me boli a lovi v zgornji Kungoti in v ali ima roaming v Kongu.
Torej malo več resnosti, če pa je ne premorete pa ajd minuse nabijat.... Pa dejansko objavite na teh straneh kako pametno novico in ne spama.....

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Za višji razred je bolje kupiti telefon preko mobisvet.si + se vežeš pri tušmobilu s 25% popustom (če si bil že vezan pa dobiš 30% popust na naročnino). Ceneje pride ta opcija in se jo tudi jaz poslužujem.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana

Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
kratko in jadrnato Tuš je izgubil skoraj 50% manj uporabnikov kot Mobitel
evil.gif

(11900:5300),..

b
Če vzameš primerjavo 30.september 2009 in 30. september 2010 pa ima Tušmobil za 0,5% več uporabnikov (tko na uč 10.000 več uporabnikov).

Za naročnike letos ni bilo nič akcij, podražitev osnovnega cenika se je zgodila julija in avgusta. Pri Si.mobilu pa je bila intenzivna naročniška akcija poleti in jeseni, sedaj pa podražitev paketov.

Tušmobil bo verjetno s temi novimi brezmejnimi paketi spet obrnil pri naročnikih trend navzgor.
tudi jaz sem podobnega mnenja! sam sem bil na začetku res zelo nastrojen proti vegi in nato proti tušmobilu, ampak zdej so me pa res prepričal s svojimi storitvami. mladi so, vendar njihov čas še pride zagotovo.
če pogledamo nekatere tuje operaterje so bili tudi v velikem minusu zaradi investicij v omrežje, kadre, marketinga, danes pa so med vodilnimi v svojem prostoru.. gre za dolgotrajen proces kjer uporabnik zaznava kakovost, zato je pa tušmobil največji konkurent ravno simobilu in tega se v simobilu bojijo.. zato pa taki paketi pri simobilu, ki pa so v osnovi dražji..
shocked-1.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Kar se pa tiče Tušmobola, očitno ne stoji prav dobro. lepo se vidi že iz ponudbe telefon, kjer premore v glavnem nižji srednji razred in pametne telefone prejšnje generacije. nobene nove resne ponudbe. Meni poteka dvoletni aneks, vi pa še vedno ponujate nokio 71. Hvala jo že imam...

Kateri telefon pa imaš konkretno v mislih, če odštejeva Samasung Galaxy S ter BlackyBerry-e, so ti v večini vsi novejši telefoni na razpolagi, kakor pri konkurenci, če ne pa ponujajo adekvatno zamenjavo skozi drugi model. Kot naprimer oni so se odločili za ponudbo Iphon-a 4, namesto Samsunga Galaxy S-a.

Če te je pa zmotilo to, da je konkurenca pohitela z napovedniki novih telefonov, še ne pomeni, da ne bodo isto pri Tušmobil-u.

Zaloge trenutno za nove modele telefonov še ni, tako da trenutno ostajajo zgolj samo napovedniki, ne se bat, da boš prikrajšan
wink-1.gif
.

KLIK

+ Nokia N900, bi rekel da je še na zalogi v PE Lj.

Lp.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Nekaj mi prosim razložite. Nikoli se nisem nekaj posebej poglabljala v BB tehnologijo, vem le, da imajo nek svoj poseben sistem pošiljanja/prejemanja mailov (push mail?) in da sta in m@ in s! ustvarila pakete, namenjene striktno BB userjem. Zanima me, če je smiselno kupiti BB-ja v prosti prodaji, glede na to, da ga TM ne trži in ga uporabljati v enem od TM paketov, npr. brezmejni? Ali zadeva deluje, kot bi morala ali ne in če ne, zakaj ne?
sprasujem se.gif

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Delujejo klici, SMS-i in spletni brskalnik. Mail ne deluje, prav tako so lahko problemi z third party aplikacijami. Zakaj? - tako pač je.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.