Citat:
Uporabnik cresh pravi:
a ma kdo še težave da kao vleče podatke dol v roamingu(mobitel omrežje) čeprav je vključeno da ne vleče ko si v roamingu. Za froyo-ta govorim,lahko pa tud ostali.
Tušmobilov UMTS ima ping okrog 150. Tušmobilov EDGE okoli 300. (testirano prek računalnika)Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Če imaš čas naredi en speedtest zunaj na prostem da vidimo ping in pa speed kolk bo.
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
zgleda da alter blokira povezave do drugih forumov. Sklepam da si dal link iz tušmobil foruma. Sej tm sem bral in tudi napisal mojo težavo. Sam če hočem met trenutni telefon še naprej ne vidim druge opcije kot da greš iz tuša na mobitel, ker vsak mesec pa ne bi rad plačeval po 50€
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Od kje si pa ta speed dobil 6.60 Mb/s ,a nima tušmobil do 3.6 Mb/s na omrežju.
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
V centru Ljubljane mi je v popoldanskem času vleče povprečno 1 Mbit/s. Za Dolenjsko (doma) pa ti ne morem povedati dejanskih rezultatov. Ker so šele aktivirali bazne in niso še aktivirali HSDPA-ja in HSUPA-ja v popolnosti. Lahko ti povem v petek zvečer, ko pridem iz Lj. Moja pričakovanja so za če bo HSDPA 3,6 Mbit/s pričakujem okoli 3-3,3 Mbit/s hitrost, ko bo hitrost HSDPA 7,2 pa pričakujem tam 5-6 Mbit/s (sem na podeželju in 500 metrov stran od bazne).
Hitrost je teoretično enaka pri UMTS 900 ali UMTS 2100. Hitrost prenosa podatkov pa se niža s obremenjenostjo bazne postaje.
Več o UMTS 900: http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/97-umts-900.html
Tušmobil naj bi imel trenutno HSDPA 3,6 mbit/s in HSUPA 2,0 mbit/s. V prihodnosti naj bi obljubljali za celo Slovenijo HSDPA 7,2 Mbit/s. V 30% prebivalstva pa HSPA+ (21 Mbit/s).
Drugače je pokritost GSM 900 približno enaka UMTS 900.
Testirajo zgleda tudi na 7,2 Mb/s. Hitrost ustreza HSDPA 7,2 in HSUPA 2,0. To hitrost je nekdo dosegel 1. avgusta 2010.Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Od kje si pa ta speed dobil 6.60 Mb/s ,a nima tušmobil do 3.6 Mb/s na omrežju.
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Jest: En IP naslov ne more biti za mobilni internet ter drugi za ADSL ....
- 91.x..x.x je za mobilni (razen enih par tudi za fiksni)
- 212. x.x.x. je za tušev fiksni internet.