Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Tupli: to je bilo testirano v stanovanju (v spalnici konkretno
smile-1.gif
). Zunaj bi morda kak kb več dobil ampak mene bolj zanima notranji signal.

Škoda edino to, da moj iphone 3gs nima umts na 900mhz ampak samo na 2100mhz. Bi rad testiral hitrost na 900mhz umts-a, to bi pa laufalo
wink-1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
a ma kdo še težave da kao vleče podatke dol v roamingu(mobitel omrežje) čeprav je vključeno da ne vleče ko si v roamingu. Za froyo-ta govorim,lahko pa tud ostali.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
a ma kdo še težave da kao vleče podatke dol v roamingu(mobitel omrežje) čeprav je vključeno da ne vleče ko si v roamingu. Za froyo-ta govorim,lahko pa tud ostali.

Če misliva na Android 2.2 potem ti bo v nacionalnem roamingu vleklo dol kljub temu, da si označil prepoved, v tujini pa ti bo vse normalno delalo. Recimo z verzijo 2.1 teh težav NI bilo zaznati. Več si lahko prebereš na KLIK .

Lp.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
zgleda da alter blokira povezave do drugih forumov. Sklepam da si dal link iz tušmobil foruma. Sej tm sem bral in tudi napisal mojo težavo. Sam če hočem met trenutni telefon še naprej ne vidim druge opcije kot da greš iz tuša na mobitel, ker vsak mesec pa ne bi rad plačeval po 50€

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
kaj pa če izklopiš samodejno posodabljanje aplikacij in jih posodobljaš ročno?

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
imam:
- vse posodabljanje na off,
- da na roamingu ne vleče podatke,
- ročno nastavljanje omrežja,
- preko network monitorja vidu da v mobitelovem omrežju ne vleče nič

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Test Tušmobil UMTS (najbližja Tušmobil bazna postaje je GSM only) v stanovanju v Ljubljani (kletno), kjer ne lovi niti Mobitelov UMTS - še m@ GSM komaj (prek Nokie N97):
tusmobilumts-10-10-08-lj.png

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Če imaš čas naredi en speedtest zunaj na prostem da vidimo ping in pa speed kolk bo.
Tušmobilov UMTS ima ping okrog 150. Tušmobilov EDGE okoli 300. (testirano prek računalnika)

Verodajno testiranje je le prek računalnika. Prek telefona so hitrosti slabše ter ping večji.

Enkrat stesitrano na UMTS (najboljši rezultat, ki sem ga videl):

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
zgleda da alter blokira povezave do drugih forumov. Sklepam da si dal link iz tušmobil foruma. Sej tm sem bral in tudi napisal mojo težavo. Sam če hočem met trenutni telefon še naprej ne vidim druge opcije kot da greš iz tuša na mobitel, ker vsak mesec pa ne bi rad plačeval po 50€

Nic ne blokira... samo Dekster je dal napacen link (brez http spredaj) ... Hotel je pa dati link na www.forum070.net

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Od kje si pa ta speed dobil 6.60 Mb/s ,a nima tušmobil do 3.6 Mb/s na omrežju.

To je bilo dva dni nazaj, kdo ve kje bodo pojutrisnjem
rolleyes-1.gif

Vceraj (10. 10. 2010):

Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
V centru Ljubljane mi je v popoldanskem času vleče povprečno 1 Mbit/s. Za Dolenjsko (doma) pa ti ne morem povedati dejanskih rezultatov. Ker so šele aktivirali bazne in niso še aktivirali HSDPA-ja in HSUPA-ja v popolnosti. Lahko ti povem v petek zvečer, ko pridem iz Lj. Moja pričakovanja so za če bo HSDPA 3,6 Mbit/s pričakujem okoli 3-3,3 Mbit/s hitrost, ko bo hitrost HSDPA 7,2 pa pričakujem tam 5-6 Mbit/s (sem na podeželju in 500 metrov stran od bazne).

Hitrost je teoretično enaka pri UMTS 900 ali UMTS 2100. Hitrost prenosa podatkov pa se niža s obremenjenostjo bazne postaje.
Več o UMTS 900: http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/97-umts-900.html

Tušmobil naj bi imel trenutno HSDPA 3,6 mbit/s in HSUPA 2,0 mbit/s. V prihodnosti naj bi obljubljali za celo Slovenijo HSDPA 7,2 Mbit/s. V 30% prebivalstva pa HSPA+ (21 Mbit/s).

Drugače je pokritost GSM 900 približno enaka UMTS 900.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Od kje si pa ta speed dobil 6.60 Mb/s ,a nima tušmobil do 3.6 Mb/s na omrežju.
Testirajo zgleda tudi na 7,2 Mb/s. Hitrost ustreza HSDPA 7,2 in HSUPA 2,0. To hitrost je nekdo dosegel 1. avgusta 2010.

Ko prek speedtest.net tesitram povezavo mi za ta IP naslov pokaže tudi vse prejšnje teste.

Jest: En IP naslov ne more biti za mobilni internet ter drugi za ADSL ....
- 91.x..x.x je za mobilni (razen enih par tudi za fiksni)
- 212. x.x.x. je za tušev fiksni internet.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.