Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jaz pa morem povedat, da imam od petka v Medvodah v stanovanju slab notranji signal. Namreč do petka sem se lahko vedno brez težav pogoavrjal (GSM omrežje, telefon je iPhone), ta vikend pa je res obup - kar prekinja med pogovorom in celo klic prekine... Tudi če se postavim pri oknu. Telefon mi kaže vse črtice. Enako sem testiral v drugem iphonu in ista težava. Enako testiral v Sony Ericssonu W995 in isto, prekinja po novem...

Medtem ko pa UMTS signal ostaja nespremenjen, vendar namerno imam na GSM only signal zaradi varčevanja baterije.

Je morda krivo to, ker so jim zmanjšali na 5hz na GSM?

Upam, da ostali uporabniki ne bodo čutili tega.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
V centru Ljubljane mi je v popoldanskem času vleče povprečno 1 Mbit/s. Za Dolenjsko (doma) pa ti ne morem povedati dejanskih rezultatov. Ker so šele aktivirali bazne in niso še aktivirali HSDPA-ja in HSUPA-ja v popolnosti. Lahko ti povem v petek zvečer, ko pridem iz Lj. Moja pričakovanja so za če bo HSDPA 3,6 Mbit/s pričakujem okoli 3-3,3 Mbit/s hitrost, ko bo hitrost HSDPA 7,2 pa pričakujem tam 5-6 Mbit/s (sem na podeželju in 500 metrov stran od bazne).

Hitrost je teoretično enaka pri UMTS 900 ali UMTS 2100. Hitrost prenosa podatkov pa se niža s obremenjenostjo bazne postaje.
Več o UMTS 900: http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/97-umts-900.html

Tušmobil naj bi imel trenutno HSDPA 3,6 mbit/s in HSUPA 2,0 mbit/s. V prihodnosti naj bi obljubljali za celo Slovenijo HSDPA 7,2 Mbit/s. V 30% prebivalstva pa HSPA+ (21 Mbit/s).

Drugače je pokritost GSM 900 približno enaka UMTS 900.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Trenutna pokritost Tušmobila GSM je okrog 97% pokritosti prebivalstva.

So se pa julija pohvalili v Dnevniku ali Delu da potrebujejo 1 leto od zagona (19. julij 10) da pokrijejo 98% prebivalstva Slovenije. Iz tega bi moralo izhajati da bo GSM=UMTS enako v poletju 2011.

Kaj bo pa dejansko pa ne vem. Naj bi pa tudi SI.mobil uvedel UMTS 900. Medtem ko Mobitel o tej tehnologije ne razmišlja.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Mobitel pokriva 75,1% prebivalstva, Tušmobil sedaj okrog 65-70% prebivalstva, Si.mobil 64% prebivalstva s UMTS.

S tehnologijo UMTS 900 je enostavno pokrivati podeželje. Je pa res da mora biti v mestih UMTS 2100 oziroma UMTS 900/2100 bazne postaje. Brez UMTS 2100 bi v urbanih predelih bila zelo nizka hitrost prenosa podatkov.

Tušmobil UMTS
tusmobil-umts.png

Mobitel UMTS
mobitel-umts.png

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
To pomeni da nima tolk močen signal kot pa ostali opraterji

to ni res, spremeni se le pasovna širina in ne jakost signala, tako da sprememba ne vpliva na penetracijo signala...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
kdaj bo torej Tuš zapustil "matično"mobitelovo omrežje in poizkusil samostojno? od vsega hvaljenja bi pričakoval da že zdavnaj delajo na svojem omrežju,..
b

Že pred časom si isto spraševal na isto temo, pa si prejel odgovor. najbrž, da gre za neko foro is tvoje strani. Laki je malo nervozan!?

Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
kdaj pa se bo odpovedal mobitelovem omrežju?
b

Kdo pravi, da se ga ne ?

Z vsako novo prižgano bazno postajo se ga dejansko odpoveduje in posledično pridobiva denar za drugo
wink-1.gif
.

Zakaj ne odpove pogodbe, pa mislim, da mu ni potrebe, saj ni vezan s kvoto, koliko bo imel gostovanja na tem omrežju, sicer pa od viška glava ne boli
grin1.gif
.

Lp.

Lp.

impre

Pripravnik
19. apr 2008
332
7
18
Mene pa zanima kako mi lahko zaračunajo polno ceno paketa če sem naročnino prekinil že v prvih dneh meseca? Je napaka ali se moram s tem sprijaznit da nas tiste ki prestopimo lepo odirajo?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
-če prekinjaš razmerje do 21. v mesecu (npr 20.10.2010) se ti obračuna celoten mesec (oktober) in številko imaš aktivno do konca meseca oktobra, da lahko izkoristiš zakupljene vsebine za katere boš plačal

- če prekinjaš PO 21. v mesecu (npr 22.10.2010) pa imaš številko še aktivno celotni naslednji mesec (do zadnjega novembra) in plačaš še celotni račun za november (logično)

Zapisano v SPPjih
smile-1.gif

Samo malo si moremo prebrati zadeve, predno podpisujemo kar koli ampak za kaj takega itak nikoli nimamo časa, ker nam se vedno nekam mudi in nimamo časa za te bedarije
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nekaj dni imas casa, preden je stevilka prenesena... Pri zakupljenih kolicinah je tako, da operater ne more vedeti, kdaj jih porabis... zato moras pa placati narocnino za cel mesec... ker teoreticno jih lahko porabis ze prvih nekaj dni v mesecu...

Seveda pa lahko dobis drugo nadomestno stevilko in pokuris zakupljene kolicine
smile-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Aha danes pa ni več teh napak pri meni doma in lahko ponovno normalno kličem
cool-1.gif

Očitno so imeli kake nadgradnje omrežja, ker mi sedaj internet še hitreje internet laufa na 3G omrežju
cheer.gif

photo.png

Tušmobil ga rula s svojim omrežjem iz mesca v mesec več
aplauz.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sem videl ja. Zadnje čase pa res ful posodabljajo omrežje, to se vidi tudi na samem zemljevidu pokritosti, ki ga imajo na spletni strani.

Pohvalno
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.