Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
upam da cimprej, ker zdaj ne upam pustiti interneta always on. Ker se mi je ze zgodilo da sem zjutraj bulil v R zraven signala, kljub ročni nastavitvi na Tuš. To je pac android. Najvecji bug na tem planetu. Sicer data ni blo vklopleno, samo tudi to mu ne zaupam dalje ko lahko plunem.
ne-ne-1.gif

Nazadnje urejeno:

dejan003

Zelenc'
11. maj 2010
14
0
1
Android ima v nastavitvah možnost da izklopiš podatke v primeru roaminga (vem za verzijo 2.1, sklepam da jo imajo tudi ostale). Meni to preverjeno izklopi podatke v primeru da se telefon poveže na mobitelovo omrežje...

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Ja sej in iz cesa sumis da deluje? Glede nato da vse tak lepo deluje na androidu?
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Problem je pri tem, da če imaš ročno nastavljeno na Tuš, si zaradi lukenj v signalu kar naprej nedosegljiv... Moja ima tako, potem pa norim ko mi v 50% klicev javlja da številka ni dosegljiva, čez 5 min pa spet signal...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
vrjetno mislš pregled prek neta? tud men bi bla ta opcija zelo zelo všeč
smile-1.gif
razčlenjen račun lahko dobiš za 3 mesece nazaj na podlagi dopisa... ne več veš, ampak znotraj skupine (brezlačni klici) imaš na voljo samo 250min/na člana...
Pogovorov ima vsega skupaj za kakšnih 200min mesečno (podatek iz telefona), tako da to ni to... je pa zanimivo naključje, da se je to začelo pojavljat odkar nima več razčlenjenega računa. In to za relativno visok znesek. Prej pa vse mesece niti centa...

Ko so začeli zaračunavat razčlenjen račun, se je govorilo, da imajo v pripravi aplikacijo, da si boš preko spleta lahko to sam pogledal. Glede na to, kako se zadnje čase pri Tušmobilu neprijazno obnašajo, močno dvomim, da bomo kaj takega dočakali...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
podatek iz telefona ni pravilen ker moraš upoštevati 30s in 60s (na @m) obračunski interval, v telefonu ti šteje pa po sekundah! v kakšnem smislu neprijazno obnašanje?

odjava razčlenjenga računa nima nobene zveze s povečanjem porabe in višjim računom, od kje vam te ideje? vrjetno da jim e-račun niti ni takšna prioriteta kakor omrežje in kakšen nov prepaid paket itd... ko sem jim pisal na info@ so odgovorili da je zadeva že v razvijanju, tko da očitno se neki dela na tem...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
vrjetno mislš pregled prek neta? tud men bi bla ta opcija zelo zelo všeč
smile-1.gif
razčlenjen račun lahko dobiš za 3 mesece nazaj na podlagi dopisa... ne več veš, ampak znotraj skupine (brezlačni klici) imaš na voljo samo 250min/na člana...
Pogovorov ima vsega skupaj za kakšnih 200min mesečno (podatek iz telefona), tako da to ni to... je pa zanimivo naključje, da se je to začelo pojavljat odkar nima več razčlenjenega računa. In to za relativno visok znesek. Prej pa vse mesece niti centa...

Ko so začeli zaračunavat razčlenjen račun, se je govorilo, da imajo v pripravi aplikacijo, da si boš preko spleta lahko to sam pogledal. Glede na to, kako se zadnje čase pri Tušmobilu neprijazno obnašajo, močno dvomim, da bomo kaj takega dočakali...
Od 9.6.2010 so ukinjene ugodnosti (brezplačne minute, skupina 4 prijateljev) na mobitelovem roamingu.

Prav tako so na mobitelovem roamingu uvedli 60 sekundni interval. Prav tako so minute nad zakupljenimi minutami šle iz 0,10 na 0,15 €/min (razen pri tušmobilBREZ).

Če se ne motim je vsak naročnik dobil o teh vsebinah tudi SMS sporočilo. Vsaj jaz sem ga takrat.

Te podražitve so pripeljale da Tušmobil od takrat ima dobiček prek davki in amortizacijo. V letu 2009 je imel Tušmobil 26 mio € izgube: 15 mio € izgube iz poslovanja + 11 mio € iz amortizacije in teh reči.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sej je prav, da je uvedel te podražitve, kajti mobitel mu itak mastno zaračunava! Naj si tudi tušmobil malo oddahne - poglej samo kaj vse ponuja svojim uporabnikom na mobitelovem omrežju, vse kot na lastnem - saj se od stroškov vn ne vidi.

Se povsem strinjam, da se interval spremeni, če si na mobitelu ali na domačen tušmobil omrežju, ker tako bo vsaj vsak uporabnik (mogu bi) pri sebi preveril, ali ima na voljo tušmobilov signal in če ga ima, se bo tudi ročno fixirl na tušmobilov signal in s tem zmanjšal stroške svojemu operaterju ter mu omogočil, da ta sredstva, ki jih namenja mobitelu, da jih nameni zase za nove storitve, močnejše omrežje itd...

vse je povezano eno z drugim in vse se dogaja z razlogom, da bo boljša in cenejša prihodnost.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
kdaj pa se bo odpovedal mobitelovem omrežju?
b

Kdo pravi, da se ga ne ?

Z vsako novo prižgano bazno postajo se ga dejansko odpoveduje in posledično pridobiva denar za drugo
wink-1.gif
.

Zakaj ne odpove pogodbe, pa mislim, da mu ni potrebe, saj ni vezan s kvoto, koliko bo imel gostovanja na tem omrežju, sicer pa od viška glava ne boli
grin1.gif
.

Lp.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Ne boš verjel, jaz sem že skozi prijavljen na njihovo omrežje (ročno) pa opa-čudežno deluje. Če veš kaj mislim.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Ne boš verjel, jaz sem že skozi prijavljen na njihovo omrežje (ročno) pa opa-čudežno deluje. Če veš kaj mislim.

Tusi prenos podartkov? S kaj visjo hitrostjo od EDGE, izven Postojne, Ljubljane ali redkih krajev, kjer je na voljo signal UMTS 2100 (UMTS 900 ne stejem, ker vecina mobilnikov, ki so trenutno na trgu, se ne podpira UMTS 900 ... pa kolikor vem, je zaenrkat se vedno v fazi testiranja ...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
UMTS900 ni na nobenem testiranju, je že kar lepo uradno on-air... zdej pa glih tko govoriš kokr da je prenos podatkov pomembnejši od voica? mislim da je % delež uporabnikov ki koristijo UMTS bistveno manjši kakor pa si pa folk predstavlja itd...

dejan003

Zelenc'
11. maj 2010
14
0
1
Citat:
Uporabnik Poltergeist pravi:
Ja sej in iz cesa sumis da deluje? Glede nato da vse tak lepo deluje na androidu?
uf-1.gif

Iz lastnih izkušenj
smile-1.gif
Meni na Galaxy S lepo izklopi prenos podatkov v primeru da je R zraven črtic od signala...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
to že, ampak nekatere aplikacije spregledajo to funkcijo in kljub temu prenašajo podatke tudi če si na @m omrežju - pač en bug...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Poltergeist pravi:
uf-1.gif
Da ne bi o tem koliko težav smo imeli z iPadom prejšnji vikend. Edina zadeva, ki na ifi ni delovala kot mora je bi iPad. Kar občasno si je namislil, da ne bo dostopal do interneta in ko si ga 20x resetiral in vse na novo nastavil, je potem spet začel za nekaj časa. Laptop zraven pa čisto normalno deloval ves čas...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:

Tusi prenos podartkov? S kaj visjo hitrostjo od EDGE, izven Postojne, Ljubljane ali redkih krajev, kjer je na voljo signal UMTS 2100 (UMTS 900 ne stejem, ker vecina mobilnikov, ki so trenutno na trgu, se ne podpira UMTS 900 ... pa kolikor vem, je zaenrkat se vedno v fazi testiranja ...
Jaz imam že 2 leti na Tušmobil ONLY.

EDGE deluje super izven mest, v mestih pa pričakovano škripa. To popravi UMTS 900/2100. V centru Ljubljane deluje s 1 mbit/s, na podeželju s polno hitrostjo. Glede na to da so UMTS 900 telefoni na voljo že 2 leti in ga podpirajo najslabši UMTS telefoni (Si.mobil vem da ima USB modem, ki podpira UMTS900 nekje 1 leto).

V nekaterih mestih (kot je recimo Novo mesto) pa recimo telefonu se ne dovoli prijaviti samodejno na UMTS 2100. Se preklopi edino če daš telefon na UMTS only.

Pohvalno je da so večja mesta pokrita s hibridnim načinom UMTS 900/2100. Vsaj v Ljubljani sem opazil da ne delujejo vse bazne na GSM/UMTS. Nekatere trenutno delujejo še vedno le GSM.

Kokar vidim na zemljevidu pokritosti Tušmobila bodo tudi vsa manjša mesta fasala UMTS 2100. V zadnjih 14 dneh so Tušmobilovci UMTS signal razširili na Litijo in Trbovlje. ti dve mesti sta dobili UMTS 2100 in ne UMTS 900. Verjetno pa bodo v prihodnosti okoli teh manjših mest zagnali tudi UMTS 900.

UMTS 900 uradno deluje od 19. julija. Kokar zadnje 2 meseca pokrivajo sem dobil okvirno sliko kje bo UMTS 900 in kje UMTS 2100: UMTS 900 only bo res na podeželju s manjšim številom prebivalstva. Kjer pa vsaj malo mestece ali večja vas pa bo bazna UMTS 2100 only oziroma UMTS 900/2100.

Ko bom imel tudi doma UMTS, bom lahko telefon preklopil na UMTS only (če sem 1 teden v lj dam kar na umts only). Problem današnjih telefonov je da prehitro prešalta iz umts na gsm. Če hočeš res v popolnosti izkoristiti doživetje na omrežju UMTS 900/2100 je telefon na UMTS only prava izbira. S tehnologijo UMTS 900 sem zelo zadovoljen.

ne vem ali v reviji Moj mikro ali kje drugje sem prejšnje leto prebral članek da mobilni internet paket uporablja le 10.000 Slovencev. Vem da so se v tistem članku zelo čudili kako je številka lahko tako majhna. Na telefonu pa je skoraj vseeno če ti odpira 0,5 ali 2 mega na sekundo. Na podeželju pa UMTS šiba skoraj z maksimalno hitrostjo. Enemu pri nas, ki je 1 km od mobitelov bazne šiba tudi do 6 mega na sekundo.

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
to so tiste k lovijo sam mesto trbovelj po mojem glede na zemljevid pokritosti... poglej na moj zemljevid baznih postaj pa najdi lokacijo
smile-1.gif
glede na zemljevid pokritosti mislim da gre za umts 2100.

itak ce je bazna umts oddaja tako gsm in umts.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.