Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Ne boš verjel, jaz sem že skozi prijavljen na njihovo omrežje (ročno) pa opa-čudežno deluje. Če veš kaj mislim.
Tusi prenos podartkov? S kaj visjo hitrostjo od EDGE, izven Postojne, Ljubljane ali redkih krajev, kjer je na voljo signal UMTS 2100 (UMTS 900 ne stejem, ker vecina mobilnikov, ki so trenutno na trgu, se ne podpira UMTS 900 ... pa kolikor vem, je zaenrkat se vedno v fazi testiranja ...
Jaz imam že 2 leti na Tušmobil ONLY.
EDGE deluje super izven mest, v mestih pa pričakovano škripa. To popravi UMTS 900/2100. V centru Ljubljane deluje s 1 mbit/s, na podeželju s polno hitrostjo. Glede na to da so UMTS 900 telefoni na voljo že 2 leti in ga podpirajo najslabši UMTS telefoni (Si.mobil vem da ima USB modem, ki podpira UMTS900 nekje 1 leto).
V nekaterih mestih (kot je recimo Novo mesto) pa recimo telefonu se ne dovoli prijaviti samodejno na UMTS 2100. Se preklopi edino če daš telefon na UMTS only.
Pohvalno je da so večja mesta pokrita s hibridnim načinom UMTS 900/2100. Vsaj v Ljubljani sem opazil da ne delujejo vse bazne na GSM/UMTS. Nekatere trenutno delujejo še vedno le GSM.
Kokar vidim na zemljevidu pokritosti Tušmobila bodo tudi vsa manjša mesta fasala UMTS 2100. V zadnjih 14 dneh so Tušmobilovci UMTS signal razširili na Litijo in Trbovlje. ti dve mesti sta dobili UMTS 2100 in ne UMTS 900. Verjetno pa bodo v prihodnosti okoli teh manjših mest zagnali tudi UMTS 900.
UMTS 900 uradno deluje od 19. julija. Kokar zadnje 2 meseca pokrivajo sem dobil okvirno sliko kje bo UMTS 900 in kje UMTS 2100: UMTS 900 only bo res na podeželju s manjšim številom prebivalstva. Kjer pa vsaj malo mestece ali večja vas pa bo bazna UMTS 2100 only oziroma UMTS 900/2100.
Ko bom imel tudi doma UMTS, bom lahko telefon preklopil na UMTS only (če sem 1 teden v lj dam kar na umts only). Problem današnjih telefonov je da prehitro prešalta iz umts na gsm. Če hočeš res v popolnosti izkoristiti doživetje na omrežju UMTS 900/2100 je telefon na UMTS only prava izbira. S tehnologijo UMTS 900 sem zelo zadovoljen.
ne vem ali v reviji Moj mikro ali kje drugje sem prejšnje leto prebral članek da mobilni internet paket uporablja le 10.000 Slovencev. Vem da so se v tistem članku zelo čudili kako je številka lahko tako majhna. Na telefonu pa je skoraj vseeno če ti odpira 0,5 ali 2 mega na sekundo. Na podeželju pa UMTS šiba skoraj z maksimalno hitrostjo. Enemu pri nas, ki je 1 km od mobitelov bazne šiba tudi do 6 mega na sekundo.