Novo pri Tusmobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Še vedno pa ti firma lahko plačuje tvoj račun, a se ti ne zdi?
rolleyes-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
lahko

ampak je precej birokracije, kateri klici, kdaj, s kakšnim namenom, če si bil v tujini mora biti podkreplejno s potnimi nalogi...

kar "na pamet" se računi ne plačujejo, če se ne glasijo na ime podjetja. Prvo zaradi DDVja, drugo zaradi težav ob morebitni davčni inšpekciji. Ker tovrstne kolobocije se štejejo za prikrito izplačilo dohodka in ti bodo obesili za nazaj davke, prispevke (če si zaposlen), tako tebi kot podjetju. Mogoče celo kakšno kazen.

Temu se ogneš s prej omenjeno birokracijo (kar vzame preveč časa in tega načeloma folk ne počne) ali z naročniškim razmerjem na ime podjetja.

* seveda se marsikdo ne bo strinjal z menoj, češ da "firma lahko plača vse, tudi študentske itak pakete". Ob prvem obisku dacarjev pa večinoma spremenijo mnenje.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Valjda delodajalec od blue007 ve kaj počne in če je pri tem vmes tudi kakršnakoli nepravilnost, bosta posledice le te sama nosila. Bistvo vsega je, da je možno, da ti delodajalec plačuje cel ali pa del tvojega računa, kar je stvar pogodbe med obema.

Mislim, da bi bilo bolje, da se vrnemo k vsebini same teme, ker opažam, da se na celem forumu največ tukaj pogovarja o vsem možnem, ne pa o tistem za kar je ustvarjena.

Recimo mene zanima ali Tušmobil namerava v bližnji bodočnosti ponuditi Omnio 2 in Nokio N900.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Še vedno pa ti firma lahko plačuje tvoj račun, a se ti ne zdi?
rolleyes-1.gif
tako je. najceneje pride za firmo.

Če bo Tušmobil ponudil tedva telefona bo najprej ponudil po principu: naročiš in ga dobiš za ca. 3 dni po podpisu pogodbe.

Tomice

Zelenc'
14. dec 2009
13
0
1
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
50 €
smile-1.gif

Prvikrat so mi preveč zaračunal 80 €, drugič pa 30 €. So pa rabil pol leta da so mi nazaj nakazal :$ Reklamacijska služba ravno ne funkcionira najbolj.

Prvikrat so mi reklamacijo zavrnil, češ da sem na bil na Mobitelovem omrežju. Njavečja fora je, da se s SIMko tušmobilinternet20GB ne da prijaviti na m@ omrežje. Potem sem kontaktiral enga prijatelja, ki dela na tušmobilu pa je pogruntal da če sistem ne ve kje se nahaja se avtomatsko zaračuna če si na Mobitelovem omrežju, tudi če si dejansko na Tušmobilovem. Drug dam sem že dobil klic da so se zmotili.
smile-1.gif

Zdej je bilo 1 leto vse OK, dokler niso dodali dodatnih 1GB prenosa podatkov. Zdej pa isti problem
smile-1.gif

Če bo kdo imel isti problem in mu bodo zavrnili reklamcijo da češ si bil na m@ omrežju naj me kontaktira.

Tudi jaz imam isti problem. Uporabljam telefon HTC HERO in včeraj opazil zaračunan znesek za prenos podatkov. Telefon ima možnost izklopa prenosa podatkov pri gostovanju (kar imam seveda tudi narejeno)
confused-1.gif
Kaj narediti?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
poklič na 080 700 700 pa prjav napako...

drgač pa, a maš zakupljen prenos podatkov pa na kerem omrežju si?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Spiše se reklamacijo, če se problem opazi. Problematične so seje pričete konec meseca, praviloma zadnji dan v mesecu, zaključene pa šele v naslednjem mesecu, ker se nekatere niso vštele v zakupljene količine. Nekateri pač visijo gor na GPRSu kot mutavi na telefon.
smile-1.gif

Drugih problemov z GPRSom pa nisem zasledil.

Velja še vedno, da je treba pazit, ko imaš telefon v tujini. Razna jajca kličejo "mamo" v ozadju, ne da bi uporabnik vedel. Recimo Google Latitude, čeprav je sam Google Maps izklopljen, lahko kliče v ozadju na vsakih x minut. Pa se bi našlo še kaj krame, ki v ozadju nekaj vleče. Novodobni telefoni so kot PC jajca, vedno nekam čivkajo v internet.

PCji pa ponavadi radi kličejo ata-ja Bill-a na Windows Update. Zanimivo rata, ko ti zdownloadajo v ozadju 150 MB updateov, račun je pa potem za vola ubit.

Ogo

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Spiše se reklamacijo, če se problem opazi. Problematične so seje pričete konec meseca, praviloma zadnji dan v mesecu, zaključene pa šele v naslednjem mesecu, ker se nekatere niso vštele v zakupljene količine. Nekateri pač visijo gor na GPRSu kot mutavi na telefon.
smile-1.gif

Drugih problemov z GPRSom pa nisem zasledil.

Ogo
Jaz imam GPRS sejo aktivno 24 ur na dan že od novembra 2008 (naprej Asus + USB router in potem GlobeSurfer III)
smile-1.gif

Če se ne motim ima Tušmobil še vedno implementirano za naročniške pakete æe sistem ne ve na katerem omrežju si (Tušmobilovem ali Mobitelovem) ti avtomatsko zapiše kot da si bil na Mobitelovem (da kakšen več cekin pride
evil.gif
). Na paketih tušmobilinternet pa so takrat spremenili da tudi če sistem ne ve gre kao za Tušmobil omrežje.

Sem pa ta problem opazil le pri rešitvi routerju Asus + USB modemu. Sedaj odkar imam nekje od 20.11. GlobeSurfer III še nisem imel takega problema.

Drugače je to že moja 5 reklamacija za račun pri Tušmobilu v teh 2 letih
bonk.gif

Jst samo upam da bo s to reklamacijo vse ok
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Tomice

Zelenc'
14. dec 2009
13
0
1
Pri Tušmobilu sem prvi mesec, imam Tušmobil 15 - 1gb prenosa v Tušmobil omrežju. Uporabljam pa samodejen signal, sem na tušmobil in mobitel tušmobil.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Ja če si na tušmobil-mobitel se ti seveda zaračunava prenos podatkov, ker je 1GB na voljo samo če si samo na tušmobil omrežju....

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Razen, da daš telefon na ročno izbiro omrežja, ne moreš prav dosti. Razen, da seveda nakenslaš apllikacije, ki ti brez nadzora v ozadju vlačijo GPRS promet.

Ogo

Tomice

Zelenc'
14. dec 2009
13
0
1
Ali se telefon HTC Hero samodejno povezuje na internet (GPRS) v primeru gostovanja na Mobitelovem omrežju, če imam na telefonu izklopljen tako imenovani DATA ROAMING (connect to data services when roaming), povezavo gprs pa imam vklopljeno?
Omrežje imam izbrano na avtomatsko, in ko mi preklopi iz tuševega omrežja v mobitelovo mi napiše, da je prenos podatkov izgubljen.

Na telefonu se ta nastavitev nahaja na (((meni--settings--wireless controls--mobile network settings--DATA ROAMING))).

našel nekaj zanimivega glede povezovanja na internet T-Mobile Responds To Data Roaming Issues

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
če maš izklopljeno se seveda ne more povezovati, ker mu to onemogočiš, kar si lepo napisal nižje, da ti med prehodom omrežja prekine povezavo... če nisi vsak dan v tujini maš lahko kar vklopljeno to funkcijo...

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pa še neki novega je pri Tušu. To, da moraš iz Tuš Klub kartice minute ponucati do konca leta, drugače se stornira, isto velja za gorivo. Sedaj pa ponuci 700 minut do konca leta. Ko bi to napisali pred 3 meseci ja, ne pa sedaj. Res pošteno od Tuša.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Minute so se vedno prenašale samo v naslednji mesec. Torej če si imel na Tuš kartici dva bilijona minut in si jo zvezal s Tušmobil številko, si dobil sledeči mesec na Tušmobil račun dva biljona minut, na Tuš kartici pa je padel saldo na nulo.

In potem si lahko znotraj meseca kuril ta dva bilijona minut in če jih nisi skuril, jih pač nisi. Naslednji mesec pa si dobil naloženo le toliko, kolikor si znotraj meseca pridobil na Tuš kartici.

Torej tukaj neke hude drame ni. Tisti, ki pa redno koristijo ta lojalnostni benefit, itak ne bodo prav nič na slabšem kot prej. Edino tiste rajcig akumulacije minut skozi 72 let kupovanja v Tuš trgovinah in nato vezave z Tušmobil številko, in uživanja v klicih 24 ur na dan vse dni v mesecu, ta prvi mesec po vezavi lojalnostne kartice z mobilno številko, pač ne bo več. Kot da je sploh kdo to počel. Saj bi mu možgane razfukalo od visokofrekvenčno povzročenega pregrevanja.
grin1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Kje pa je objavljeno to o minutah?
Na Tuševi strani je samo o centih za gorivo.
Če je to o minutah res, je pa zrelo za tržno inšpekcijo. Ker jih dejansko ne moreš pokoristit, če bi jih želel.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.