Ravno GPS je namenjen pridobivanju lokacije... Nevem, zakaj bi imel izkljucenega, ce se uproabljajo aplikacije, ki potrebujejo informacijo o lokaciji ...
Govorim za Android telefone:Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Ma, skoraj kjerkoli v LJ se aplikacij z lokacijskimi storitvami ne da uporabljati (vic, moste, bezigrad)... ode 4sq, odpiralni casi, ... razen z vklopom GPS, kar pa ni fora.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ravno GPS je namenjen pridobivanju lokacije... Nevem, zakaj bi imel izkljucenega, ce se uproabljajo aplikacije, ki potrebujejo informacijo o lokaciji ...
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Uporabnik Ganesh pravi:
Ma, skoraj kjerkoli v LJ se aplikacij z lokacijskimi storitvami ne da uporabljati (vic, moste, bezigrad)... ode 4sq, odpiralni casi, ... razen z vklopom GPS, kar pa ni fora.
Verjetno imaš tudi izklopljeno, da ti Google določi lokacijo prek celice na bazni postaji. Druga možnost je samo še, da je Tušmobil postavil novo bazno postajo, ki jo Google še ni indeksiral.
Ni izklopljeno. Če bi bil problem indeksiranja je vprašanje, koliko TušMobil postaj je potem sploh indeksiranih. Težave imam (vsaj) na Viču, za Bežigradom, v Mostah...
Če ne dovoliš lokacije prek Googla in GPS-a potem tvoj telefon ne zna pridobiti lokacije.
To mi je nekako jasno. Android uporabljam od časov Samsunga Galaxy 1 naprej... sedaj sem na dvojki in do pred kratkim (menjava operaterja) z uporabo nisem imel težav.
V nastavitvah moraš vklopiti pridobivanje lokacije iz Googlovih storitev in imaš lokacijo na 500-3000 metrov natančno.
Je vključeno in imam "lokacijo" v smislu "Lokacije ni možno pridobiti"
Google ima poindeksirane vse Tuševe bazne postaje. Zakaj to vem? Ker prebiram podatke iz te Googlove baze in so vse celice notri. Ko operater postavi novo bazno postajo jo Google v 95% primerih poindeksira v 1 tednu.Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Uporabnik Ganesh pravi:
Verjetno imaš tudi izklopljeno, da ti Google določi lokacijo prek celice na bazni postaji. Druga možnost je samo še, da je Tušmobil postavil novo bazno postajo, ki jo Google še ni indeksiral.
Ni izklopljeno. Če bi bil problem indeksiranja je vprašanje, koliko TušMobil postaj je potem sploh indeksiranih. Težave imam (vsaj) na Viču, za Bežigradom, v Mostah...
Če ne dovoliš lokacije prek Googla in GPS-a potem tvoj telefon ne zna pridobiti lokacije.
To mi je nekako jasno. Android uporabljam od časov Samsunga Galaxy 1 naprej... sedaj sem na dvojki in do pred kratkim (menjava operaterja) z uporabo nisem imel težav.
V nastavitvah moraš vklopiti pridobivanje lokacije iz Googlovih storitev in imaš lokacijo na 500-3000 metrov natančno.
Je vključeno in imam "lokacijo" v smislu "Lokacije ni možno pridobiti"
V tekstu...
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Malo pametuješ? V zadnjih širih letih odkar sem na pametnih telefonih mi za osnovne lokacijske storitve nikoli ni bilo treba vklapljati GPS-a. In, če bi bil ti res tako pameten, kot meniš, da si... potem bi moral vedeti, da GPS znotraj stavb NE DELUJE, pridobitev lokacije preko mob. omrežja je pa možna in recimo pri mobitelu več kot zadovoljiva.
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Gorenjska - pučnik, lahovče... Pokritost nikakva.. Kaj tam delajo, da je tako slabo pokrito????
Citat:
VSEM, KI SE V MESECU AVGUSTU ODLOČITE ZA FREE PAKETE, PONUJAMO SUPER UGODNOST – VSE KOLIČINE V FREE PAKETIH SMO PODVOJILI KAR DO KONCA LETA.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Stavbe imajo tudi okna ... GPS sistem pa zna uporabljati vec razlicnih nacinov... med drugim tudi zemeljske oddajnike za lociranje, bazne postaje oziroma celice mobilnega omrezja in WiFi dostopne tocke ... Kombinacija vsega skupaj je GPS (Global Positioning System) ...
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Dej Ganesh, oladi se malo no...
Citat:
"GPS sistem pa zna uporabljati vec razlicnih nacinov... med drugim tudi zemeljske oddajnike za lociranje, bazne postaje oziroma celice mobilnega omrezja in WiFi dostopne tocke ... Kombinacija vsega skupaj je GPS (Global Positioning System)"