Novo pri Tušmobilu III.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Imam tezavo. Hocem poslati sms osebi, ki je v Italiji(pomojem nek Vodafone omrezje, ker ima Simbil)in mi ga z Tusovega omrezja NOCE(povratnica ni dostavljena, oseba pa ne dobi smsa). Mislim kaaaaaaj?! Saj nisem jaz v drugi drzavi?! Z Mobitela gre kot po maslu.. Kako lahko to resim in kje tici problem?

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Mogoče je pri enem izmed ne600 operaterjev, ki jih Tuš podpira.
evil.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Da se, ja. Samo nevem, kdo nastima, da se odgovarja preko istega centra-ti, ali prejemnik.

Drugače je pa tale zadeva stestirana in nekak deluje (država je bla pa ena, ko ni roaming z operaterjem).

@Ogo. Odgovarjal sem na kratkoročen čas-ko zvemo mi, zvedo tudi uporabniki.

mobiforum1

Pripravnik
20. okt 2008
31
0
6
1obletnicaprimerjavasimobil.png

Si.mobil je 100.000 uporabnikov dosegev v 1 letu in pol. V enem letu in 9 mesecev pa je imel 96 % pokritost prebivalstva

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik mobiforum1 pravi:
1obletnicaprimerjavasimobil.png

Si.mobil je 100.000 uporabnikov dosegev v 1 letu in pol. V enem letu in 9 mesecev pa je imel 96 % pokritost prebivalstva

To je čist ensmiselno primerjat, takrat ko je štartal Si.mobil al pa M@ se je mobilna telefonija v SLO šele začenjala in ni bilo tako da je imel vsak po 3 telefone doma večia si še 1ega ni mogla privoščit tako da je tale primerjava čist brezvezna...kje maš pa primerjavo začetka M@

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Jaz mislim, da je primerjava čisto na mestu. Samo pokritost prebivalstva je pa minus 10 do 15 % v obeh primerih.
smile-1.gif

Glede Armanl-ovega mnenja, se pa ne bi prevel strinjal. Ravno takrat je bilo izi pridobivat stranke. Je pa žalostno dejstvo, da je v letu starta Simobila, Mobitel za vsako Simobilovo stranko dobil 5 svojih. Ravno v teh letih je Mobitel pridobival tudi po več tisoč strank na dan in pokazal svojo superiornost napram S!.
Tuš je pa startal v času popolne zasičenosti trga, 2 establirana operaterja, ki sta družno že izrinila tretjega in s še par virtualci na trgu (Debi(l)tel, Izimobil in MMobil). Za moje pojme je Tuš dosegel odličen rezultat. Kako bodo peljali reči naprej, glede na to, da jim je direktor dal odpoved, koncentracija pacijentov v upravi pa narašča, je pa drug problem ...

mobiforum1

Pripravnik
20. okt 2008
31
0
6
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:To je čist ensmiselno primerjat, takrat ko je štartal Si.mobil al pa M@ se je mobilna telefonija v SLO šele začenjala in ni bilo tako da je imel vsak po 3 telefone doma večia si še 1ega ni mogla privoščit tako da je tale primerjava čist brezvezna...kje maš pa primerjavo začetka M@
Simobil bi takrat še več uporabnikov moral pridobiti (50 % ljudi še ni imelo telefona)

Edina razlika, ki je bila da je bilo krepko več predplačnikov (okoli 70-80%), medtem ko Tušmobil sedaj ima 70 % naročnikov

Prva 2 meseca je pridobil 10.000 uporabnikov. Uporabniki so se začeli prehajati na Simobil od 27.10.1999 ko je Simobil uvedel predplačniški paket.

Če ne bi bilo za 3. opeeraterja prostor vsekakor ne bi Tušmobil preklašal prvega leta Simobila. Pomembnem je tudi podatek da je SImobil začel s 60 % pokritostjo prebivalstva, Tušmobil pa 35-40 %. Pa ima sedaj Tušmobil večjo pokritost glede na prvo leto delovanja.

Tušmobil ima podpisanih do danes 160 roaming pogodb, aktivnih jih ima 80. Simobil je imel ob 1 obletnici delovanja 60. To je lep dokaz da Tušmobil ni metati v koš za odpis.

Glede Mobitela pa je tako. je državna firma z zelo zgodnimi začetki in je ne moreš primerjati s ostalimi operaterji. Med operaterji v nedržavni lasti pa je Tušmobil zagotovo zmagovalec v hitrosti izgradnje in ponujanja storitev.

Simobilovci najraje primerjati sedajšnji simobil (9 let od začetka) pa zdajšnji tušmobil, ki je 1 leto na trgu. ta primerjava mi je bolj zgrešena kot ta moja. čeprav v enih segmentih tuš se lahko že kosa enakovredno s simobilom
smile-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:To je čist ensmiselno primerjat, takrat ko je štartal Si.mobil al pa M@ se je mobilna telefonija v SLO šele začenjala in ni bilo tako da je imel vsak po 3 telefone doma večia si še 1ega ni mogla privoščit tako da je tale primerjava čist brezvezna...kje maš pa primerjavo začetka M@
Simobil bi takrat še več uporabnikov moral pridobiti (50 % ljudi še ni imelo telefona)

Edina razlika, ki je bila da je bilo krepko več predplačnikov (okoli 70-80%), medtem ko Tušmobil sedaj ima 70 % naročnikov

Prva 2 meseca je pridobil 10.000 uporabnikov. Uporabniki so se začeli prehajati na Simobil od 27.10.1999 ko je Simobil uvedel predplačniški paket.

Če ne bi bilo za 3. opeeraterja prostor vsekakor ne bi Tušmobil preklašal prvega leta Simobila. Pomembnem je tudi podatek da je SImobil začel s 60 % pokritostjo prebivalstva, Tušmobil pa 35-40 %. Pa ima sedaj Tušmobil večjo pokritost glede na prvo leto delovanja.

Tušmobil ima podpisanih do danes 160 roaming pogodb, aktivnih jih ima 80. Simobil je imel ob 1 obletnici delovanja 60. To je lep dokaz da Tušmobil ni metati v koš za odpis.

Glede Mobitela pa je tako. je državna firma z zelo zgodnimi začetki in je ne moreš primerjati s ostalimi operaterji. Med operaterji v nedržavni lasti pa je Tušmobil zagotovo zmagovalec v hitrosti izgradnje in ponujanja storitev.

Simobilovci najraje primerjati sedajšnji simobil (9 let od začetka) pa zdajšnji tušmobil, ki je 1 leto na trgu. ta primerjava mi je bolj zgrešena kot ta moja. čeprav v enih segmentih tuš se lahko že kosa enakovredno s simobilom
smile-1.gif

Nakladaš kot ponavadi..ni ti pomoči..fanatik...
evil.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pozabil si na en bistven podatek...

Si.mobil se je na noge postavil s svojim znanjem, lastnim omrezjem,... Tusmobil pa se "slepa" na Mobitelovem...

Ce Tusmobil ne bi imel nacionalnega romainga, danes ne bi imel toliko uporabnikov, ki jih ima... to je dejstvo...

In pravis, da bi Si.mobil takrat mogel se vec uproabnikov dobit, ker jih je bilo toliko brez telefona... Na to pa ne pomislis, ZAKAJ so bili brez telefona... ker to enostavno takrat se ni bilo tako razsirjeno... Takrat ni bilo tako, kot danes, ko mulci ze v vrtec nosijo mobilnike...

In se ena bistvena razlika med zacetkom takrat in zacetkom danes... To je prenosljivost stevilk. Vsak, ki malo dlje uproablja mobilnik ve, kako tezko je (predvsem v poslu), ce zamenjas stevilko... Sam recimo ze vec let uporabljam drugo stevilko (imam tudi se vedno prvo ampak ne kot primarno)... pa sem takrat vsem poslal SMS in tudi mail, ter vedno jih klicem iz tanove stevilke... ampak v imeniku imajo se vedno shranjeno mojo prejsnjo stevilko in me klicejo tja...
bonk.gif
...

Operater pa mora graditi poslovanje na zaupanju in fer odnosih... ker vsak kiks se zelo hitro oapzi... sploh v dandanasnjih casih, ko se informacije zelo hitro razsirijo... in slabe se gotovo veliko hitreje in dlje sirijo, kot dobre informacije
grims-1.gif

mobiforum1

Pripravnik
20. okt 2008
31
0
6
Poslovalnice Tuš Telekom so bile prodane Tušmobilu.

Vse poslovalnice bodo bile preimenovane iz Tuš Telekom MMC v Tušmobil MMC

mobiforum1

Pripravnik
20. okt 2008
31
0
6
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pozabil si na en bistven podatek...

Si.mobil se je na noge postavil s svojim znanjem, lastnim omrezjem,... Tusmobil pa se "slepa" na Mobitelovem...

Ce Tusmobil ne bi imel nacionalnega romainga, danes ne bi imel toliko uporabnikov, ki jih ima... to je dejstvo...

In pravis, da bi Si.mobil takrat mogel se vec uproabnikov dobit, ker jih je bilo toliko brez telefona... Na to pa ne pomislis, ZAKAJ so bili brez telefona... ker to enostavno takrat se ni bilo tako razsirjeno... Takrat ni bilo tako, kot danes, ko mulci ze v vrtec nosijo mobilnike...

In se ena bistvena razlika med zacetkom takrat in zacetkom danes... To je prenosljivost stevilk. Vsak, ki malo dlje uproablja mobilnik ve, kako tezko je (predvsem v poslu), ce zamenjas stevilko... Sam recimo ze vec let uporabljam drugo stevilko (imam tudi se vedno prvo ampak ne kot primarno)... pa sem takrat vsem poslal SMS in tudi mail, ter vedno jih klicem iz tanove stevilke... ampak v imeniku imajo se vedno shranjeno mojo prejsnjo stevilko in me klicejo tja...
bonk.gif
...

Operater pa mora graditi poslovanje na zaupanju in fer odnosih... ker vsak kiks se zelo hitro oapzi... sploh v dandanasnjih casih, ko se informacije zelo hitro razsirijo... in slabe se gotovo veliko hitreje in dlje sirijo, kot dobre informacije
grims-1.gif
Vega je imela v prvem letu tudi 60.000 uporabnikov. pa se je tudi šlepala na mobitelovem omrežju
evil.gif

Povedati hočem to da Tušmobil lahko postane 2 operater v državi. To je vse res kar si povedal. hočem pokazati da je še kako lahko 3. operater v državi. In da ne propade.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Govoril sem glede tvoje primerjave tebi osovrazenega operaterja (Si.mobil) in Tusmobila...

Pa se poglej, kako vas Tusmobil uporabnike prikazuje tvoj najbolj priljubljen operater v reklamnem oglasu
smile-1.gif

Tusmobil uproabniki so take majckene, rumene spake, ostali ljudje pa so normalni
hysterical-1.gif

mobiforum1

Pripravnik
20. okt 2008
31
0
6
reklama pa je zakon.
wink-1.gif

Konec leta 2009 nas bo med 250.000 in 300.000!
wink-1.gif

še 6 mesecev na simobilu nisem zdržal, omrežje je tudi po 9 letih še v beta fazi ....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
reklama pa je zakon.
wink-1.gif

wink-1.gif

še 6 mesecev na simobilu nisem zdržal, omrežje je tudi po 9 letih še v beta fazi ....

Pol si se pa ves prešvican zbudu
smile-1.gif

Tusmobil pa niti se lastnega omrezja nima, da bi lahko nudil svojim uporabnikom telefoniranje po celi drzavi
hysterical-1.gif

mobiforum1

Pripravnik
20. okt 2008
31
0
6
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
reklama pa je zakon.
wink-1.gif

wink-1.gif

Pol si se pa ves prešvican zbudu
smile-1.gif

Tusmobil pa niti se lastnega omrezja nima, da bi lahko nudil svojim uporabnikom telefoniranje po celi drzavi
hysterical-1.gif
To je res, samo bomo pa najhitreje pokrili celo slovenijo. Nekateri operaterji v tujini se šlepajo na nacionalnem roamingu tudi 6 let.

PS: vsakič ki se bo nek simobilovc delal nekaj pametnega bom dal kakšno simobilovo reklamo na moj forum:
reklama-simobil1.png

mislim da jih bo kar precej
smile-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Jutri je baje dan "O" aka "Odklop" za vse tiste uporabnike Tušmobila, ki imajo na področju Lublane Bulane ročno izbrano Mobitelovo radijsko omrežje.
wink-1.gif

Glede 300 k Tušmobilnih uporabnikov do konca leta 2009, pa good luck, je že malce utopično. Po odhodu Ivota se nekaterim kisajo možgani?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Poslovalnice Tuš Telekom so bile prodane Tušmobilu.

Vse poslovalnice bodo bile preimenovane iz Tuš Telekom MMC v Tušmobil MMC

shocked-1.gif

Kaj pa 4 play in podobne inovativne in konvergenčne killer telekomunikacijske storitve?

shocked-1.gif

Kaj pa sinergijski učinki med Tuštelekomom in Tušmobilom?

shocked-1.gif

Kaj bo naslednje? Prodaja tujim kapitalistom in imperialistom ter posledično izdaja nacionalnega interesa?
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.