Novo pri Tušmobilu III.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Nekje višje mu je že nekdo napisal, da je mel isti problem in zda je bila na koncu napaka na Tuš-u, pa še kar vstraja, da je na S! napaka.

Hja, če mu klici iz vseh omrežij delujejo, samo iz Simobila, odkjer je prenesel številko, pa ne, se mi zdi, da je kar Simobilov zajeb.
evil.gif

Ali pa je samo Si.mobil ustimal tako kot se gre... ostali pa so zamocili
hysterical-1.gif
Kolikor vem, pri prenosu stevilke nista vpletena samo operater od katerega prehaja stevilka in operater h kateremu prehaja stevilka... ampak je vmes se vzdrzevalec centralne baze...

In prenos stevilke ni tako enostaven postopek... prav zato se jih pa se vedno velik del (predvsem starejsi uproabniki, ki imajo se vedno najdrazjo predplacnisko varianto - MOBI kartico) ne odloci za prenos stevilke ...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Si nepismen ali preprosto glup? Številko je prenesel iz Simobila na Tuš. Edinole klici iz Simobila mu ne delujejo. Kakšna je sedaj verjetnost, da so zajebali čisto vsi, samo Simobil pa ne? In kak izgovor je, da če je že Simobil zajebal, da je to zato, ker gre za zajeban postopek? Zadeva se meni zdi čisto simpl. Simobil je zajebal in njegove cifre ni izbrisal iz svojih network elementov in to je to. Če pa so tam pacienti, ki se jim o tehniki ne sanja in pišejo mejle nekam v Zagreb, je pa to njihov problem.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Si nepismen ali preprosto glup? Številko je prenesel iz Simobila na Tuš. Edinole klici iz Simobila mu ne delujejo. Kakšna je sedaj verjetnost, da so zajebali čisto vsi, samo Simobil pa ne? In kak izgovor je, da če je že Simobil zajebal, da je to zato, ker gre za zajeban postopek? Zadeva se meni zdi čisto simpl. Simobil je zajebal in njegove cifre ni izbrisal iz svojih network elementov in to je to. Če pa so tam pacienti, ki se jim o tehniki ne sanja in pišejo mejle nekam v Zagreb, je pa to njihov problem.

Sem pismen in tudi glup nisem (vsaj jaz sem takega mnenja)... in ce trije smileji na koncu tega stavka niso dovolj, potem pa nevem kaj bo tebi zaleglo...

Je pa definitnvo to, da tisti, ki ne marajo enega mobilnega operaterja, bodo po njem pljuvali... tudi sam se zavedam, da vcasih mogoce kaksno prevec napisem cez Tusmobil... ker me zaenkrat se niso prepricali v to, da so zaupanja vreden in korekten operater... oz. imam o njih se vedno mnenje, da so od ponudbe na nasem trgu najslabsa izbira... (ne gledam samo nizkih cen, ampak "suma sumarum" vse skupaj)...

In glede rpenosa ... se vedno trdim, da postopek ni tako enostaven... in da se se vedno preveckrat zalomi pri prenosu...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Kakor je že nekdo napisal je imel isti problem in je bilo na koncu ugotovljena napaka pri tuš-u, ti so mu problem tudi odpravili. Če nebi bil isti problem, jih nebi tolko zagovarjal
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
počakajte do ponedeljka,... bom samo za vas preveril kdo od malih zelenih je zajebal,...

b

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sem napisal, da sem mel isti problem, le da sem jaz prenesel cifro iz Mobitelovega omrežja. ?!?! Važno, da so v par urah zrihtali, ker imam preveč kolegov, ki so na simobilu. hehe

mobiforum1

Pripravnik
20. okt 2008
31
0
6
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:Simobil ima omnio, za Iphone pa vsi vemo kako je pa še to S! tržni delež raste ..., kako pa kaj ruski Samsungi? Še kej pritožb? Poznam nekoga ki ga je kupil in dobil v škatli ruska navodila
bonk.gif
....
Ja simobilu raste delež se strinjam, vendar ne toliko kot tušu (simobilu 0,6 %, Tušmobilu 1,3 %). iz med mojih frendov je iz simobila šlo 10, trenutno le še 2 ostajata na simobilu). še jaz odjavil vaš internet.

Napovedal sem že pred 1 letom nazaj da bo Simobil še naraščal do 30 % tržnega deleža, potem pa bo padal in potem bo naslednjih 5 let znašal nekje med 20 in 30 %, a pod pogojem da Mirko Tuš ne proda Tušmobila.

Zaradi povezave s trgovinami Tuš je lahko Tuš v tako kratkem času pridobil 100.000 uporabnikov. Sinergije so čedalje bolj vidne. Zakaj je zadnji mesec Tušmobil pridobil toliko uporabnikov? 14 dni je imel akcijo Tušmobil brezplačne minute (koliko € nakupov toliko minut). Kaj še dobiš če kupiš v trgovinah tuš: cenejše gorivo do 5 €/liter.

Zadnji hit je tudi nov paket Tušmobil10 ter posdoboljen paket Tušmobil5, kjer je sedaj vključenih 50 brezplačnih minut. Vsaj v Tuš Telekom MMC novo mesto kjer delam je skoraj vseh telefonov za 1 € v paketih Tušmobil5 in Tušmobil10 zmanjkalo.

Povezava Planeta Tuš, Tušmobila, Tuš Telekoma, trgovin Tuš, lepota + zdravje in Tuš oil je prava kombinacija in se že kažejo rezultati.

Skoraj že v vsakem Tuš supermarketu je že franšiza Tušmobila. In kaj to pomeni? Plačevati ni potrebno nobene reklame, a vseeno ker so v supermarketih franšize je vsakič ko prideš v trgovino reklama. Pristop Tušmobila je v pravi smeri. in tukaj simobil in mobitel zmrzneta. če hočeš zamenjati operaterja za simobil ali mobitel moraš imeti čas pa iti v njihovo poslovalnico (lahko tudi zelo daleč). kaj pa k tušmobilu? Greš po fasngo pa še skleneš naročnino. in tukaj je mirko tuš bog i batina. on zna to povezati vse skupaj in iz tega iztisniti največ €€€.

Naš trg je še vedno duopolen. Mobitel in Simobil imata še vedno preveč navite cene in služita na svoj račun. kako je lahko simobil najboljše podjetje glede dobička v skupini Mobilkom. V Avstriji je Mobilkom največji operater, hčerinsko podjetje ViP net ima čez 45 % tržni delež na Hrvaškem. Medtem ko Simobil ima pri nas 25 % tržni delež v tako mali Sloveniji pa tako velik dobiček? Iz tega lahko samo sledi da je z našim mobilnem trgu bilo nekaj hudo narobe.

S 3. mobilnimi operaterji pa se že kažejo pozitivni učinki in cene se nižajo. Tušmobil je dokazal da z premišljenimi naročniškimi paketi, pravo strategijo lahko uspeš na slovenskem duopolnem trgu. Vega je končala s 30.000 uporabniki, Tušmobil je več kot potrojil to številko z nobeno pomočjo velikih korporacij kot so Vodafone, T-Mobile, Orange, O2, ... Če ne bi bilo branda Tuš TUšmobil do sedaj zagotovo ne bi zbral 50.000 uporabnikov. Pa jih je 100.000. Tušmobil postaja resen igralec predvsem zaradi povezovanj trgovine, zabave, bencinskih črpalk. To se napovedal že pred 1 letom da tušmobil lahko uspe le z uveljavljeno blagovno znamko. za naraščenje uporabnikov bo verjetno pripomogla tudi recesija.

Pred pol leta, ko je bilo objavljeno da bo Mirko Tuš vložil 500 mio € v naslednjih 5 letih v Makedonijo so se po forumih bila debata da bi Mirko Tuš kupil tud kakšnega mobilnega operaterja oziroma da bi se potegoval za 4. koncesijo GSM v makedoniji. Tuš brand na Balkanu pridobiva čedalje večjo težo. Za naslednjih 10 let se prav lahko zgodi da bo bil Tušmobil kot navidezni mobilni operater postal v Bih, Srbiji ali Makedoniji.

Tušmobil so glede kakovosti ocenili nadpovprečno glede na druge evropske operaterje. in še to je ocena iz pomladi 2008, ko je tuš imel polovično tega omrežja kot ga ima sedaj. to se jst nisem nč zmislu, tako so objavili v raziskavi.

priznajte da vas je Tušmobil precej presenečal. Ravno pred enim letom so tisti ki so govorili da bo tuš dobil največ okoli 10.000 uporabnikov do konca leta 2008. Sedaj pa isti ljudje govorijo da ko jim bo potekel tuševim uporabnikov čez 1 leto roaming da bodo množično hodili nazaj na s! al m@.

jst bi pa odgovoril: kakšen bo seveda šel nazaj. Da bi množično hodil nazaj pa ni skrbi. zakaj? Simobil je šrot od šrota tudi po 10 letih delovanja pa ima čez 25 % tržni delež. Ravno simobilovci so pridobili uporabnike zaradi nizkih cen, in da bi pridobili uporabnike zaradi kakovosti to pa še nisem slišal take bedarije. Veliko bo šlo na tuš zaradi nizkih cen, zaradi kakovosti pa trenutno ne. Se pa dela na kakovosti da tuš ne bo bil čez 5 let kot s! sedaj: zgrešen klic dobiš v centru mesta. če bi bil jst na simobilu pa tele simobilovci na tušmobilu in imeli 1 leto delovanja pa bi bili tiho: zdej govorijo vse mogoče stvari proti tušmobilu da nebi zaradi padanje deleža drugih operaterjev jih odpustili. to je še kako resna grožnja za njih.

Simobil dela veliko napako ker zelo promovira SMSe ter klice v domačem omrežju. Ampak na trgu so pomembnejši kot SMSi pomembni klici v tuja omrežja. in tukaj simobil ima veliko luknjo in tukaj simobil najbolj izgublja uporabnike.

Tušmobil je našel formulo zmagovito formulo: zakupljene minute za vsa slovenska omrežja. ter da zakupljeni SMSi veljajo tudi za tujino, medtem kot pri simobilu veljajo le za Slovenijo.

pri simobilu bodo morali začeli razmišljati o pocenitvi pogovorov v tuja omrežja, ker če bo šel po tej poti se mu ne obeta nič dobrega

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Oprosti, ampak jaz ne VSTRAJAM ampak VZTRAJAM na tem, da je napaka pri zelenih.
Zakaj? Ker sem veckrat kontaktiral Simo klicni center, kjer mi je po "ovinkih" bilo omenjeno, da je sicer bilo nekaj problemov pri prenosu stevilk, vendar da gre pri meni za nekaj "globljega". Zraven tega so me iz Simota obvestili via SMS, da je napaka odpravljena.

Bodi pozdravljen.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Takole je:
Narocniki Si.mobila me NE dobijo (signal tu, tu, tu - ni znak zasedenega narocnika!), dobijo pa me Halo in Mmobil uporabniki.
Uporabniki (predplacniski in narocniki) ostalih operaterjev pa me dobijo.
Jaz lahko priklicem VSE.

Lp

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
...Simobil je zajebal in njegove cifre ni izbrisal iz svojih network elementov in to je to....

Ena teta na popljuvanem Tusmobil (lahko tudi Susmobil, ce zelite) klicnem centru mi je ob prijavi napake omenila, da na Simotu niso "necesa zbrisali". Je potem zadeva takorekoc locirana?

Lp

mobiforum1

Pripravnik
20. okt 2008
31
0
6
kdo ni mogel poleti klicati na T-2 UMTS. Simobilovi uporabniki. Za njih so ble vse T-2 številke nedosegljive. Kr kak mesec.

Kdo je lahko klical na T-2 takoj ob začetku delovanja? Mobitel, Tušmobil

Medomrežne povezave Simobilu ravno ne gredo od rok
smile-1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Skratka:
smrdljivi, nesposoben, nekvaliteten, blizajoc se zatonu Susmobil ni nic kriv.

Dohtar :), hvala za cas in obrazlozitve.

Lp

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Susmobil je prestopil vrtec (1 leto na terenu), pri zeleni glisti boste cez 5 mesecev proslavljali 10. obletnico. Zelena glista bi lahko delovala ein bishen bolj profesionalno!
In se vedno imam obcutek, da me nekdo na Simotu rahlo podjebava.
Tik pred prehodom (so pa le-tega Simotovi ze pricakovali) mi posljejo domov v opravicilo za neke druge nedelujoce reci, ki jih do zadnjega niso priznali, brosure s ponudbami fonov in dobropise za:
6 mesecev brez narocnine, ali 12 mesecev brezplacne naroc. na opcijo mobilni, pa se nekaj "ugodnosti". Ne se hecat. :)

Zelenci: kakor so zaradi mene ali zaradi mojih "priporocil" uporabniki k vam prihajali, tako bodo tudi taisti pocasi odhajali.
Lp

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.