Novo pri Simobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
jaz z mojin telefonom v celem mesecu ne presežem 50MB s tem da mi na dan prileti na telefon 100-200 mailov, redno obdelujem FB, vreme,...
b

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tako je. Trdim, da več kot 95% uporabnikov na svojem mobinem telefonu ne prenese več kot 100 MB. heavy userji pa naj doplačajo.
100 MB je povsem dovolj. Tudi tuji operaterji so vse prej kot radodarni pri megabajtih v voice centric paketih - torej tistih, ki so namenjeni mobilnim telefonom. Izjema so pogosto paketi za iPhone, ki pa so dražji, tudi zato ker imajo več bundled data.

Pa res bi bilo lepo, če bi uporabniki razumeli, da operaterji niso dobrodelne ustanove. Vsak najmanjši šit morajo plačati. Zastonj ne dobijo prav nič, vsi pa v Mobitelu in Simobilu vidijo molzne krave pri oglaševanju in sponzorstvih, opremi in še milijon drugih stvareh. Logično je, da jim je treba pojasniti dejstva, obenem pa tudi uporabnikom, da se vsako preseganje povprečja dodatno plača.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
meni android skoz net koristi, jaz nevem kaj dela toto sranje. ko sem telefon prineso domov mi je v prvih 12 urah 1mb podatkov naredo, na default nastavitvah brez, da bi kake aplikacije nalagal gor. pol pa racunaj kolko je to na mesec.
da pa se potegnes dol kake aplikacije, ki so velike tud po 1mb in jih je malo morje, in se tud redno updatetajo. 100mb prekorasic takoj.
pol pa na poloznici vidis presenecenje.
zdaj pac uporablam wlan skoz.

aja se eno vprasanje btw. galxy spica od simobila bo nadgradljiva na 2.1? teh custum romov ze nemorem gor dajat ker je lockan telefon.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja dragi moji. Nekaj je treba vedeti. Začelo se je z iPhone. Zanj je značilno, da generira presneto veliko prenosa podatkov. Tako veliko, da so nekateri operaterji že imeli težave z omrežjem zaradi njega in množice uporabnikov iPhonea (ATT v New Yorku). Tam je treba celo doplačat, če želiš iPhone uporabljati kot podatkovni modem.
Podobna zgodba je Android in v roku leta dni bodo vsi top of the top mobilniki veliki porabniki podatkov. Operaterji to že nekaj časa pozorno spremljajo preko mednarodnih raziskovalnih podatkov (no, vsaj za enega vem, da to počne) in sprejemajo ukrepe, kako to omejiti oziroma kako to izjemno porabo podatkov dodatno zaračunati. Stvar namreč obremenjuje omrežje in to ni več hec ker ga je treba dodatno širiti, to pa stane sedemmestne številke v evrih.

Pri nas je postalo kar samoumevno da je full podatkov vključene v naročniške pakete z zakupljenimi količinami. No, to ni samoumevno in sčasoma bo tudi 100 MB premalo za heavy userje z raznimi iPhonei, HTC Hero ipd. Bodo pač doplačali nekaj EUR mesečno in bodo browsali ter dolvlekli po mili volji. Drugače pa ne bo šlo. Nikjer. Niti pri Simobilu, niti pri Mobitelu.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
aja se eno vprasanje btw. galxy spica od simobila bo nadgradljiva na 2.1? teh custum romov ze nemorem gor dajat ker je lockan telefon.

Kakor sem nekje bral naj se ga bo dalo nadgraditi na omenjeno verzijo, nisem pa 100%.

lp

Nazadnje urejeno:

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
drugac ga na simobil prinesem, da mi ga oni nadgradijo ker 1.5 je nepopolni os. blututh nedela, navidezna tipkovnica ma 5 sec laga tak, da 5 crk pozneje vidis da si naredo napako prej itd..

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
lahk ga neseš na s! in oni potemna servis, oziroma ga lahko tudi sam pošlješ/neseš na servis. Vedno je servis tisti, ki ti popravlja telefon in ne operater, ta je le posrednik...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Motiš se. Bo servis prava oseba. Če se obrneš na operaterja ti lahko oni samo namesto tebe aparat pošljejo na servis ne smejo pa ga servisirati, ker niso pooblaščeni za to. Je pa tako je pri vseh operaterjih.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
ja to mi ze logicno, da ga ona teta nebo popravla. samo ce ga nesem na simobil dobim nadomestni aparat, ce pa ga poslem na servis pa ..?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jah nč ane... edino če ga osebno tja odneseš...

če ga odneseš do kazga posrednika tud ni zagotovila, da majo nadomestni telefon, majo jih samo v večjih centrih....

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Vse ti piše na gar. listu
smile-1.gif

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
nikjer nic nepise, pri slovenija je enostavno prazno. al moram v svico poklicat?

no na garanciji pise, se moram na prodajalca obrnit torej simobil, pa smo spet na zacetku debate
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ponavadi je na garancijskem listu tudi nalepka pooblaščenega serviserja in vsi potrebni podatki... če je pa ni, bo pa borovnica povedu kdo je serviser za s!....

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
ne govorit, konkurenca dela isto. pri mobitelu ko so dali ven n95 pa so jo cez 2 tedna znizali za 100€ so dobli tisti, ki so kupli telefon po drazji ceni denar povrnjen.

kaj se pa zgodi zdaj ce, grem jaz na paket smart? a lahko to storim brez stroskov, al bom mogo se ki 80€ placat koliko je razlika v ceni telefona med paketi? ceprav sem ga jaz kupil po ceni ki je enaka smartu.

aja pa to s cenejso posilko je enostavno laz... sicer bi se tud cene v ostalih paketih in v prosti prodaji znizala..
to je smao zarad mobitela, ker je dal ceneje.

Jaz sem decembra kupil C510 za okrog 100 €. Sedaj je 20 €. A naj pricakujem razliko nazaj?
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.