Slovenska vojska

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.823
113
Kak te ne? Ti pravim, da načupana frizurca, urejena bradica, čeveljčki in lep fajni gej vibe (po možnosti uniforma v mavrični barvi) in bi še USA specialci, samo odleteli stran, ko bi videli našo armado. :cool: Islamisti bi pa harakiri izvedli takoj na mestu.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Kak te ne? Ti pravim, da načupana frizurca, urejena bradica, čeveljčki in lep fajni gej vibe (po možnosti uniforma v mavrični barvi) in bi še USA specialci, samo odleteli stran, ko bi videli našo armado. :cool: Islamisti bi pa harakiri izvedli takoj na mestu.
Zmaga brez izstreljene krogle, ej!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.537
5.076
113
Verjetno je ta anonimka res produkt nekih mladcev, ki v vojsko ne sodijo. Stvar je danes prostovoljna, verjetno te ne držijo kot v tujski legiji, če hočeš odnehati.
Po drugi strani je lahko del problema, da vsak ni za vse in tudi vsak ni primeren za častnika. Jaz sem v JLA na začetku imel bolj malo stika z pravimi častniki, večinoma so se z nami ukvarjali desetarji. So bili dokaj zajebani, ampak fuknjen je bil samo en Mariborčan. Mislim, da so ga v prejšnji generaciji narobe ocenili, da ima dovolj prirojenih sposobnosti za to. Bosanci, ki so prišli "s pašnika", so ga v inteligenci, ki je vseeno nekaj rabiš, krepko presegali.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.810
2.607
113
90% prispevkov piše oseba, ki je to dala skozi, svoje izkušnje.

Ampak takele vojske, ki je omenjena v članku, NE rabimo.

Včasih so mame ponosno gledale zaprisego svojih sinov. In bile ponosne, kako so zgledali v uniformah.
Danes pa jokajo, ker se je sinček noht zlomil!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.537
5.076
113
Vojska težko veliko odstopa od ostalega stanja družbe. Tudi, ko smo se mi jebali v JLA, bi najbrž težko sprejeli standarde, ki so jih bili deležni npr. vojaki, ki so se pripravljali za morebitno vojno v časih okrog Napoleona.
Danes imajo v šolah težavo mladino peljati kam v "ekstremne" razmere, ker pozimi pridejo opremljeni (obutev, oblačila) na športni dan tako, da ne morejo stopiti z avtobusa, ker bi ogrožali njihovo preživetje. Zaradi lepotnih dodatkov ne morejo hoditi k telovadbi. NI sicer vsa mladina taka, ampak nek splošni nivo se menja.