Novo pri Simobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sicer pa evo revolucionarne rešitve: odpovejte vsem strankam.
Pol boste imeli nič stroškov in profita do neba...

22. jul 2007
13.583
1.764
113
124
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Sicer pa evo revolucionarne rešitve: odpovejte vsem strankam.
Pol boste imeli nič stroškov in profita do neba...
aplauz.gif
LPWWY

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kekec seveda se bo operater potrudil da bo lahko nudil nadomestni aparat a glede na to koliko telefonov potrebuje zna biti to včasih težko,..
b

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:

jaz nevem kaj vsi zagovarjate tak operatere, ko da so najceji revezi. dobicke pa delajo v miljonih €..

A je tebi sploh jasno, kaj je cilj delovanja podjetja? Ustvrjanje dobička, kaj se zgodi z njim pa odločajo lastniki podjetja.
Morda ti bo lažje dojeti, če si podjetje predstavljaš kot en velik kovček denarja. Jap, podjetje je premoženje lastnikov podjetja. Da ti bo lažje si ga predstavljaj kot veeeelik kovček poln evrskih bankovcev.
Potem se vprašaj, kaj bo lastnik z njimi. Verjetno si želi donosa iz tega kupa denarja. Lahko gre na banko in veže denar. Dobil bo nekaj obresti. Lahko ga vloži na borzo, v delnice, obveznice in upa, da bo njihova vrednost zrasla, on pa zaslužil. Lahko pa recimo ustanovi mobilnega operaterja kar je neprimerno bolj zahtevno kot denar vezati na banki.

Kaj lahko v tem primeru pričakuje? Pričakuje lahko dobiček. Pričakuje, da se mu denarni vložek ohrani in povečuje. Brez tega se mu podjetja ne splača imeti, je bolje da spi na denarju ali pa ga nese v banko.

Dajmo se potem vprašati, kaj je narobe če podjetje ustvari nekaj milijonov dobička. Nič. Zato obstaja.

Po tvoji logiki so vsi dobički podjetij nezaželeni in čista nategancija strank. Motiš se, podjetje brez dobička ne vlaga v razvoj in novo ponudbo. Ne vlaga v uporabnike in lastnikom podjetja ne prinaša dobička.

Če si pa tak butl, da pričakuješ, da bodo mobilni operaterji delali s pozitivno nulo samo zato, ker si nek posameznik omisli da so cene previsoke in bi moale biti nižje.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:

jaz nevem kaj vsi zagovarjate tak operatere, ko da so najceji revezi. dobicke pa delajo v miljonih €..

A je tebi sploh jasno, kaj je cilj delovanja podjetja? Ustvrjanje dobička, kaj se zgodi z njim pa odločajo lastniki podjetja.
Morda ti bo lažje dojeti, če si podjetje predstavljaš kot en velik kovček denarja. Jap, podjetje je premoženje lastnikov podjetja. Da ti bo lažje si ga predstavljaj kot veeeelik kovček poln evrskih bankovcev.
Potem se vprašaj, kaj bo lastnik z njimi. Verjetno si želi donosa iz tega kupa denarja. Lahko gre na banko in veže denar. Dobil bo nekaj obresti. Lahko ga vloži na borzo, v delnice, obveznice in upa, da bo njihova vrednost zrasla, on pa zaslužil. Lahko pa recimo ustanovi mobilnega operaterja kar je neprimerno bolj zahtevno kot denar vezati na banki.

Kaj lahko v tem primeru pričakuje? Pričakuje lahko dobiček. Pričakuje, da se mu denarni vložek ohrani in povečuje. Brez tega se mu podjetja ne splača imeti, je bolje da spi na denarju ali pa ga nese v banko.

Dajmo se potem vprašati, kaj je narobe če podjetje ustvari nekaj milijonov dobička. Nič. Zato obstaja.

Po tvoji logiki so vsi dobički podjetij nezaželeni in čista nategancija strank. Motiš se, podjetje brez dobička ne vlaga v razvoj in novo ponudbo. Ne vlaga v uporabnike in lastnikom podjetja ne prinaša dobička.

Če si pa tak butl, da pričakuješ, da bodo mobilni operaterji delali s pozitivno nulo samo zato, ker si nek posameznik omisli da so cene previsoke in bi moale biti nižje.

ti si ga tud malo zabluzo
jaz o nadomestnih telefonih in da operaterji niso zaradi njih na robu prezivetja.
ti pa o ....
sprasujem se.gif

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Od dobička so odhodki že odšteti.
In investicije v prihodnosti tudi. Bo moral nekdo nazaj v šolo.
tongue-1.gif

Tole pa ni res
smile-1.gif
Od dobička niso odštete nobene investicije v prihodnosti. Preko amortizacije so delno upoštevane tekoče investicije, nikakor pa ne investicije v prihodnosti. Bosta mogla oba mal ponovit...

lp

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
tukaj na tabli dobim včasih občutek da smo uporabniki ponudnikom breme... da smo sploh lahko veseli da obstajajo... ampak ne zavedate pa se da brez uporabnikov ti še tako dobra storitev nič ne pomeni..

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Ma, jaz tudi dobivam takšen obcutek predvsem od teh zastopnikov mobitela in simobila na tem forumu. Po eni strani pravijo, da podpirajo zmanjsanje prenosa podatkov, ter ce kajkoli reces proti paketom, da zelis obdrzati trenutnega itaka in da se ja nej ne zmanjsa , ker je potem konkurenca na tusu boljsa, te pa bek posiljajo. Sem pa tudi ze omeno, da ne porabim paketnih kapacitet res dosti, tak da odganjaja uporabnika, ki jim ne dela skode. V temi z mobilnim netom pa lih pravijo, da carrieri nebodo vec gledali na velika stevila userov ki jim malo prinasajo, po drugi strani pa me bek odganjajo, ceprav nosimi zlata jajca. Zelo logično vse skup. Res si zasluzite nagrado od šefov.

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Jah poglej.

Ponavadi na neumna vprašanja sledi neumen odgovor. Pa tudi `predstavniki` niso vedno najboljše volje in včasih tud oni jebejo. Težko je vzet vprašanje nekoga za resno, ker se ponavadi narod dela norca z vsega.

Vrjetno se pa usajaš na določene spremembe v paketih, ker se ti ne pove, kaj se spremeni? Poglej, dokler zadeva negre uradno ven, mnde ne prčakuješ, da ti bo Coolpower na pladnju prnesu in povedu, kaj se spremeni v (nevem, rečem na blef) Povezani 33? Da potem odgovarja šefu, zaradi enega potrošnika? Če se ti mudi, boš počakal do uradnje objave. Če se ti ne mudi, vzemi paket pri bilokerem operaterju, pa potem naredi prehod na drugega.

Ti uporabljaš veliko interneta. Vzemi paket, pri katerem dobiš maximum za minimun €. Al bi ti mogoče najraje vidu, da se še v tvojem imenu naredi pogodbo in se ti jo domov prinese podpisat?
grin1.gif

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Jaz nic ne zahtevam od dobenega. Govorim samo o tem, da so bili namigi, da se bodo paketi in vsebine oz zakupljene kolicine spreminjale, in eni so celi omenli, da je 100MB vec kot dovol. Ce je za tebe vec kot dovol ok. Za mene je to premalo.

Dobenemu nisem reko nej razkrije karkoli. Le da, ce bo prislo do tega ni variante, da ostanem na ponudniku, keri mi ne nudi paketa, ki bo ustrezam mojemu novemu nagledanemu telefonu, kateri bo verjetno HTC desire.
Ce mi vzemejo 1Giga ceprav ne pokoristim, vendar je vseeno lepo imeti. Grem bodisi na simobil za 4+12 in po novem celo nekaj nizjimi cenami telefonov pri takih kombinacijah. Ali pa na tusmobil kjer pravtako imajo ugodni paket za 15€, kateri je vec kot zadovljiv za moj limit.
Jaz bom ze pocako, teh par tedno brez problema. Gre mi samo na k. , ko te ze zaj odganjajo, ceprav po njihovi merilah nosim trenutno zlata jajca mobitelu.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
SawyerX
nihče strank ne odganja a vedeti je treba da je ponudba vedno nek kompromis med tem kaj stranka dobi in kaj želi,... stranka stremi k čim nižjim stroškom, operater pa stremi k čim nižjim stroškom s katerim še lahko zadovolji potrebe uporabnika,.. če mu zagotovljen obseg ni dovolj ima ponavadi možnost dokupa manjkajoče količine, ki pa je/bo za uporabnika vedno previsoka :-(,.. kakorkoli pogledaš slovenski trg je razvajen in kljub nižanju cen pričakuje še nižje cene,.. a nekje se mora tudi to nehati,.. saj drugače operater ne bo imel za investicije, posledično bo stagniral in nato zaprl štacuno.
Ponavadi je operater zaradi takih ali drugačnih razlogov prisiljen spremeniti ponudbo,.. vedno pa ima uporabnik možnost odstopa od pogodbe v določenem roku. Mislim da je s strani operaterja fer pristop,..
b

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Sej z tem sem mislo bolj mobitelov oddelek, tu pa sem pisal ker je bilo omenjeno en post prej.
Vendar kot kaze ti tudi na splosno govoris. Trenutno je pac tak, da ce mi mobitel odvzeme trenutnih 1Giga iz itaka in pusti vse ostale minute mi je isto, kot da mi je vse odvzel. Ker so taksne moje potrebe. Simobila pa vsej zaenrkat, tocno zaradi tega nimam, ker imajo premalo podatkov v orto, vendar ce itaka ni, tudi mobitel ni nikakor vec zanimiv, saj hocejo 20€ za 1giga dodatka in v tem primeru si moram spet nov paket prilagoditi oz sestaviti. Prej bi reko, da ni druge izbire kot Tusmobil. Zdaj pa je simobil tudi postal zanimiv zaradi nove opcije znizaj ceno telefona, kjer upostevajo celo podatke kar nikjer drugje nena. Ceprav res nerabim 2Giga in bi reje dal kaki evro majn za 1giga, bom ze prezivel. Minut ni. To je edino bolece, bom pac klical majn.. Vsaj 1 giga pa rabim kot nujno.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
@all: ma kaj zaene zadeve tle pisete? Tema je se mi zdi novo pri simobilu in ne vodenje podjetja in njegovi dobicki / zgube....

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
* Hitrost prenosa podatkov se bo pri dosegu 20 GB prenesene mesečne količine podatkov znotraj vašega obračunskega obdobja praviloma znižala na največ 128 kbit/s. Z naslednjim obračunskim obdobjem se vam bo omenjena znižana hitrost ponastavila na običajno hitrost, ki jo zagotavlja Si.mobil.

Sprememba iz 64kbit/s na 128kbit/s

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
@borovnica

Daj nekaj mi prosim povej. Prejšnji teden sem kupil telefon pri SiMobilu in se tako zavezal za dve leti. Včeraj pa dobim kao ponudbo, da mi kot zvestemu simobilovcu dajejo možnost izbire novega telefona po še nižji ceni oz. bonusa, v primeru da se zavežem za 2 leti.
A je to kaka slaba šala? Saj pa vedo, da sem zavezan in da ponudbe ne morem sprejeti?!
V čem je sedaj tu finta, da takšno ponudbo dobi nekdo, ki se je teden pred tem ponovno vezal?

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Morphey, ponudba je zagotovo prišla zato, ker v času njene izdaje (še) nisi bil vezan. Lahko, da si se vezal minuto po tem, ko je sistem izdal ponudbo, a to je že dovolj, da ti jo Simobil vseeno pošlje.
Če se ne motim, je pred dvema letoma ali malo več veljalo, da če je stranka dobila ponudbo za nakup novega aparata oz. bonusa že po nakupu aparata, je vseeno lahko unovčila bonus na pogovore. Zato ti svetujem, da pokličeš na CPN ali pa obiščeš enega od Simobilovih centrov in jim malo "zatežiš", da ti priznajo še ta bonus na pogovore
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.