Novo pri Simobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem sedajle probal, ce pri nas (okolica Medvod) deluje ze HSUPA preko Si.mobila... in je hitrost kar OK
smile-1.gif
...

Za pri omrezju v softveru USB modema pise, da gre za HSUPA omrezje
cheer.gif

20100317-mddep1bqyfm6ied6i7knh8jhwc.jpg

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
samo ali ni če večkrat prekoračiš 20GB te simobil odklopi? to dejansko piše s splošnih pogojih. kako je pa v praksi?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ne ni tako... Pri starem paketu unlimited je potem, ko presezes 20GB v obracunskem mesecu, samo hitrost omejena... po novem na 128 kbps (prej je bilo 64 kbps) ... Pri novem Internet Pro pa je tudi enako ...

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
hvala

aha pa vidm da je simobil zvišal prenos podatkov nad zakupljeno količino iz 0,00004 /kB na 0,00007 /kB

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Sem sedajle probal, ce pri nas (okolica Medvod) deluje ze HSUPA preko Si.mobila... in je hitrost kar OK
smile-1.gif
...

Za pri omrezju v softveru USB modema pise, da gre za HSUPA omrezje
cheer.gif

20100317-mddep1bqyfm6ied6i7knh8jhwc.jpg

Pošten upload
smile-1.gif

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
SIMPL na račun

Tole sem danes zasledil na spletni strani od simobila:

Uporabnik mora vsak mesec uporabljati Si.mobilove storitve. V primeru, da uporabnik paketa SIMPL na mesečni račun ne opravi nobene storitve v treh zaporednih mesecih, si Si.mobil pridržuje pravico, da prekine njegovo naročniško razmerje.

Torej če 4 mesece oziroma 3 mesece nič ne uporabljaš. Se enostavno s strani Simobila prekine razmerje?

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kateri del se ti zdi sporen pri tem? če ne uporabljaš omrežja najbrž ne potrebuješ sim kartice,.. je pa to le varovalka da lahko narediš,..
mislim da nismo še nikogar izklopili zaradi neuporabe na simplu,..
b

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Jaz bolj občasno uporabljam. Samo zanima me kakšna je možnost, da bom dobil prekinitev. Zato sem šel tudi na Simpl, ker ni fiksnih stroškov. Ker preden sem menjal paket na Simpl. Tega ni pisalo

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ni bilo še izklopa, vsaj po mojem mnenju ne. Po moje je prej tudi kakšno opozorilo, pa vendar, Si.mobil lahko, kar ne pomeni, da bo.
Enako pri tem, kar je napisal blue007. Lahko te, varovalka, pa so koga? Ne.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik smack pravi:
Jaz bolj občasno uporabljam. Samo zanima me kakšna je možnost, da bom dobil prekinitev. Zato sem šel tudi na Simpl, ker ni fiksnih stroškov. Ker tega prej nisem zasledil.

občasno je hudo relativna zadeva,..
občasno je lahko en klic na teden, mesec ali leto,..
neka varovalka mora bit,..v končni fazi tudi neaktiven uporabnik stane,..
b

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik smack pravi:
Jaz bolj občasno uporabljam. Samo zanima me kakšna je možnost, da bom dobil prekinitev. Zato sem šel tudi na Simpl, ker ni fiksnih stroškov. Ker preden sem menjal paket na Simpl. Tega ni pisalo

Pisalo je vedno. In zna biti, da celo piše kje na tvoji pogodbi? Ampak slednjega ne trdim.

Nazadnje urejeno:

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Pogodbe nimam sem preko asistenta menjal paket. Ko sem menjal paket v sredini februar-ja na spletni strani od simobila nisem zasledil opozorila. Sem šele danes.

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Opozorilo je definitivno bilo že prej napisano. Koliko pa res kličeš. Po moje je dovolj en strošek na mesec (klic, SMS, ...). V kolikor redkeje, ti ostane predplačniško, kjer moraš polniti na 90 dni oziroma celo izklop in odvzem številke sledi po 270 dnevih. In če sklepam po tem, bi znala biti podobna politika tudi pri SIMPL z računom, če se jo sploh izvaja. Ali pa pač SMART paket z mesečno naročnino.

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Preden sem šel menjat paket sem vse prebral glede simpl na račun. In sem siguren, da ni bilo še tega zaznamka. Po pravici povedano sem simpl vzel samo zaradi si.navigatorja. Ampak tudi tega toliko ne uporabljam. V 1 letu če ga ene 3 zaženem.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Poglej. Ne vem zakaj kompliciraš. Simobil je toliko prijazen, da ti ponudi takšen paket, ti pa dvomiš ali boš v času 90 dni uporabil eno samcato storitev. A resno misliš, da se bo kdo sekiral, če ti kaj ne bo všeč? Operaterju si v takem primeru le strošek, sorry. Plačuje se najemnina za številko (to kasira APEK ker številski prostor ni last operaterja), zagotovo pa nastanejo še kakšni mikro stroški pri samem operaterju.

PS. A si že slišal za Garmina? Ali pa Nokia Maps? Kupi si dober telefon pri Simobilu, ki ima Nokia Maps z lifetime licenco in boš plačal nekaj malega za prenos podatkov, mape bodo vsaj tako dobre kot pri Navigatorju pa še soliden telefon boš imel. Predvidevam, da teelfon imaš tako ali tako že sedaj. Tistega, ki ga dejansko uporabljaš.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Poglej. Ne vem zakaj kompliciraš. Simobil je toliko prijazen, da ti ponudi takšen paket, ti pa dvomiš ali boš v času 90 dni uporabil eno samcato storitev.
Paket brez računa je primeren za tiste, ki pridejo v SLO enkrat ali dvakrat na leto, ne da bi jim bilo treba skrbeti za 270 dnevno omejitev za ohranitev številke. Ti pa praviš, da je še 90 dni preveč...

22. jul 2007
13.583
1.766
113
124
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Poglej. Ne vem zakaj kompliciraš. Simobil je toliko prijazen, da ti ponudi takšen paket, ti pa dvomiš ali boš v času 90 dni uporabil eno samcato storitev.
Paket brez računa je primeren za tiste, ki pridejo v SLO enkrat ali dvakrat na leto, ne da bi jim bilo treba skrbeti za 270 dnevno omejitev za ohranitev številke. Ti pa praviš, da je še 90 dni preveč...
Že spet simobilova politika najprej nekaj ponudijo potem se pa po glavi tolčejo, ker vidijo da le ni vse tako dobro kar se spomnijo.Zakaj bi torej naročnika, kateri je šel izrecno na simpl zaradi ugodnosti nepolnjenja na 90 dni kaznovali, ker ni opravil nobene storitve in mu kartica stoji v predalu za rezervo ali pa jo ima recimo samo za dohodne stvari ali pa obstaja drugih 1000 razlogov, kdo si je spet to spomnil? -seveda uporabnik je strošek
bonk.gif
LPWWY

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.