Novo pri Simobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Citat:
Uporabnik Slielay pravi:
Odločil sem se za prehod iz Simobila na Mobitel. Grem v Simobilov center vprašat, koliko imam pogodbene kazni, če prekinem (približno 2 meseca prej) naročnino. Mu povem emšo in mi reče 31€ + DDV. Super.
Na Mobitelu sklenem novo naročniško razmerje, povem, da bom pri S! prekinil in je to to. Dobim domov še isti dan sporočilo, da so dobili podatke, da bom prekinil iz znaša kazen za prekinitev 39€ + DDV (piše; na današnji dan 26.). Čez 3 dni, ko dobim od Mobitela sporočilo, kdaj bodo naredili preklop, dobim novo sporočilo od S!, da znaša moja pogodbena kazen 54€ + DDV (na današnji dan 25.).

A se norčujejo? Komu naj se sploh pritožim zaradi takšnih oslarij? Borovnica?
smile-1.gif

NAjbolje je, da cimprej placas teh 67€ + DDV, ki si jih dolzen...
hysterical-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Slielay pravi:
Odločil sem se za prehod iz Simobila na Mobitel. Grem v Simobilov center vprašat, koliko imam pogodbene kazni, če prekinem (približno 2 meseca prej) naročnino. Mu povem emšo in mi reče 31€ + DDV. Super.
Na Mobitelu sklenem novo naročniško razmerje, povem, da bom pri S! prekinil in je to to. Dobim domov še isti dan sporočilo, da so dobili podatke, da bom prekinil iz znaša kazen za prekinitev 39€ + DDV (piše; na današnji dan 26.). Čez 3 dni, ko dobim od Mobitela sporočilo, kdaj bodo naredili preklop, dobim novo sporočilo od S!, da znaša moja pogodbena kazen 54€ + DDV (na današnji dan 25.).

smile-1.gif

A je možno, da je eno pogodbena kazen, drugo pa vse skupaj, še naročnina, pogovori...?

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Ne vem, ampak sporočila sta identična, razen da v sporočilu, ki sem ga dobil 28.1 piše "obveznosti na današnji dan 26.", v današnjem sporočilu pa "obveznosti na današnji dan 25.".
In seveda cena
cheer.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Slielay pravi:

smile-1.gif

eden podatek je za pogodbeno kazen 31€ + ddv
v naslednjih podatkih pa imaš pogodbeno kazen + klice,..
l.p. b

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Hvala, to me je zanimalo. Čeprav mi ni jasno, kako mi lahko iz dneva v dan višajo ceno, če imam paket orto v nulo in so tam zakupljene količine, ki jih nisem presegel.

fr3sh

Zelenc'
14. jan 2010
8
0
1
hmm meni se je pri zadnjem racunu zgodilo, da sem dobil manjsi znesek kot bi moral. imam orto v nulo + opcija 201 = 15 eur. skupaj z opominom (cca 1,5 eur) sem dobil racun za nekih 13,5 eur. mi se zdaj ni jasno kako...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce gre za paket z zakupljenimi koliicinami, se obracunava polno ... vsaj tako je bilo ze veckrat omenjeno... Ker teoreticno bi lahko vse zakupljene kolicine pokuril ze tako prve dni obracunskega meseca
smile-1.gif
... Sorazmerno se obracuna le prvi mesec ob sklenitvi...

Mpodlesnik

Pripravnik
23. jan 2010
41
0
6
To si vrjetno mislim prvi mesec, da če se povežeš z simobilom ne plačaš polnih 15eur, ampak le tisto kar si dejansko porabil? Npr. če skleneš naročnino 20 v mestu se glede le tistih 10dni, in ne celoten znesek ne ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Prvi mesec, ko sklenes narocnino, kolikor vem, placas le sorazmerni del... dobis pa baje polne kolicine...

Torej, ce recimo 20. v mesecu sklenes paket Orto u nulo, ki stane 10€, placas le sorazmerni del... torej le priblizno tretjino narocnine... Kolikor vem, pa vseeno dobis celotnih 1001 minut pogovorov znotraj domacega omrezja, vseh 1001 SMSov in 100 MB prenosa podatkov ...

Ce se motim, naj me pa Si.mobilovci popravijo
smile-1.gif
...

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
prvi mesec plačaš sorazmerni del + naročnino za prihodnji mesec,... količine pa dobiš cele

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Novo:
Ob vezavi za 24 mesecev na paketih enaZAME, triZAME, triZAME BB in iZAME prejmejo VSI naročniki 12 mesecev zastonj Opcijo mobilni 201.

Hkrati ob vezavi za 24 mesecev na bilo kater naročniški paket zraven lahko naročnik prejme za 1 EUR LG GB102 in HALO SIMPL SIM.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ste iZame pozabili omenit na spletni strani... ? Ker pise, da je ta akcija na voljo samo v izbranih paketih Zame... in med njimi potem ni iZame... niti linka, niti v tabeli...

20100202-f5tag45sbadq5tijm61t7bafdm.png

Pa ze veckrat opazam, da ta paket kar nekako zanemarjate... ker ga tudi ponavadi ni pri cenah telefonov...

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Na paketu iZame ni mogoča vezava z telefonom, zato tega paketa ni tukaj, niti ga ni pri cenah telefonov. Obstaja sicer opcija, da vzameš aparat na recimo paketu 3zame, se vezeš za 24 mesecev in naslednji mesec zamenjaš paket na iZame. Vezava seveda ostane.

Lp.

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
Citat:
Uporabnik TheCjen pravi:
Na paketu iZame ni mogoča vezava z telefonom, zato tega paketa ni tukaj, niti ga ni pri cenah telefonov. Obstaja sicer opcija, da vzameš aparat na recimo paketu 3zame, se vezeš za 24 mesecev in naslednji mesec zamenjaš paket na iZame. Vezava seveda ostane.

Lp.

Na iZAME se lahko kot nov naročnik vežeš s promocijo 201 brezplačna minuta za obdobje 12 mesecev v ostala mobilna omrežja
smile-1.gif
,... seveda pa je vezava 24 mesecev

22. jul 2007
13.586
1.770
113
124
evo ravno ko podpišem pogodbo za 24 mes. prejšnji teden se zadeva spremeni, borovnica ali lahko dopišemo aneks k pogodbi
bonk.gif
LPWWY

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

teli simobilovi telefoni so zaklenjeni, kolkr sem probal, se da to odklenit na simobilu in za kaksno ceno, al se da to odklenit samo aftermarket in adijo garancija?

Mimogrede: to zaklepanje telefonov smrdi. V bistvu ga nikoli nisem prav razumel. Sklenes pogodbo za npr 2 leti, v zameno dobis subvencionirano ceno telefona, ti se pa obvezes, da bos pac vsaj toliko casa narocnik. Telefon bi moral biti po mojem mnenju zato ODKLENJEN!!!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

teli simobilovi telefoni so zaklenjeni, kolkr sem probal, se da to odklenit na simobilu in za kaksno ceno, al se da to odklenit samo aftermarket in adijo garancija?

Mimogrede: to zaklepanje telefonov smrdi. V bistvu ga nikoli nisem prav razumel. Sklenes pogodbo za npr 2 leti, v zameno dobis subvencionirano ceno telefona, ti se pa obvezes, da bos pac vsaj toliko casa narocnik. Telefon bi moral biti po mojem mnenju zato ODKLENJEN!!!
Ja, vsaj pri paketih z zakuplenimi minutamu, bajti in vsem ostalim.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.