Novo pri Simobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
b, vem da braniš svojo firmo. Ampak Spar ali Mercator me ne ogoljufata pri oglaševanih cenah za praške, zobne paste in šampone.

Sama kvaliteta izdelkov (ie. Simobilovih storitev) pa je spet drugo poglavje.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
nad kvaliteto storitev se vsaj jaz ne morem pritoževati,... ok 3g mi šepa ostalo pa dela b.p. nimam niti problemov z sms obveščanjem o nedosegljivosti
confused-1.gif
niti s čim drugim.

in jaz ne govorim o Sparu ali pa Mercatorju, temveč o Henklu, P&G, ki reklamirajo svojo storitev / proizvod,...

b

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
in jaz ne govorim o Sparu ali pa Mercatorju, temveč o Henklu, P&G, ki reklamirajo svojo storitev / proizvod,...

b
Ja, ampak Henkel in P&G ne objavljata zavajujočih cen, kot jih Simobil. Proizvajalci FMCG redkokdaj objavljajo cene, saj maloprodajne cene oblikujejo trgovci, kot so Spar in Mercator.

Predstavljaj si reklamo:
Citat:

pralni prašek Persil: 0 € / kg

*mini drobni tisk, ki se ga niti ne vidi po TV: cena škatle z vsebnostjo 1kg je 8€, cena škatle s 3 kg je 20€.

Kilogram, dva, ali trije Persila so brezplačni, moraš "le" plačati škatlo. To je nekaj takega kot oglašuje Simobil: minute pogovora so brezplačne, plačati moraš "le" vzpostavitev klica.

B, če ti je lažje razumeti: reklamo za Persil po 0 € / kg bi potrošniške organizacije že raztrgale, če bi bi v resnici hoteli 8€ za 1kg škatlo in 20€ za 3kg škatlo.

Henkel bi rekel: "Jah, saj Persil je v resnici po 0 € na kg, plačate pa po škatli".

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pa si se pritožil, ko ni šlo vino s tvoje srajce, kot obljubljajo, ko zbledela srajca zopet ne izgleda kot nova po pranju? To ti hoče povedat, da je zavajanje na drug način.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kot je povsod, v reklamah, pa vseeno ni zavajanje, ampak izkoriščanje meja oglaševanja.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Bush,...
omeji se na način oglaševanja, pusti ceno,...

Če bi verjel vsem oglasom za ariel in podobne zadeve doma nebi imeli cunj za v šolo/vrtec ki so poflekane in jih z ničemer ne spraviš ven in tistih za v šolo/vrtec,...

Tu je ves point,...

Verjamem pa da kdo od naivcev verjame tudi v dedka mraza, vesoljce in cene klicev v tujini po 0 centov,...

glede potrošniških organizacij in folka,... zakaj neki nikoli ne prijavijo proizvajalca praška za zavajanje,... smo se s tem že sprijaznili?

b

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
bush odrasti že,...
verjameš tudi vsem praškom ki jih reklamirajo, pa zobnim pastam, ki naredijo svetleče bele zobe, šamponom, ki delajo čudeže,...

očitno ti primankuje malo kreativnosti,...

drugače pa vsak po svoje,...

b

Ga še nisi videl, zobje se mu svetijo, barve njegovih oblačil so res barve in čevlji se mu ne znucajo. Samo SiMobil ga daje, ker lažete v reklamah.
priden.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
Citat:
Bush,...
naj štejem vašo reklamo za Nokia maps za zavajanje?

"Nikoli se ne boste izgubili?"

Glede na oglas licenca poteče po treh mesecih.

POTEM BI SE MORAL OGLAS GLASITI , V PRVIH TREH MESECIH PO NAKUPU SE NE BOSTE IZGUBILI

b

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Se strinjam, gremo res nazaj na temo.

Novo pri Simobilu:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
bush odrasti že,...
verjameš tudi vsem praškom ki jih reklamirajo, pa zobnim pastam, ki naredijo svetleče bele zobe, šamponom, ki delajo čudeže,...

očitno ti primankuje malo kreativnosti,...

drugače pa vsak po svoje,...

b

Hočeš reči, da "brand" Simobil spada v to vrsto "reklam"? Dobro da se tu to zve od zaposlenega, da ne bodo uporabniki vec nasedali tistemu, kar pri Simobilu povedo
cheer.gif

Sedaj dobro vemo: Ce pri Simobiliu recejo 0 € / minuto, je potrebno to prebrati cisto obratno, in sicer: odrli vas bomo ko pse
smile-1.gif

Al kaj?
aplauz.gif

Si nisem mogel kaj
smile-1.gif

Mimogrede: kako to, da so se pri Simobilu odlocili trziti le stiri blagovne znamke mobilnih telefonov? Firm je precej in mogoce ne bi bilo slabo malo prevetriti ponudbo...? 10 let nazaj je bila ponudba po znamkah bolj pestra, kot sedaj
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Pa si se pritožil, ko ni šlo vino s tvoje srajce, kot obljubljajo, ko zbledela srajca zopet ne izgleda kot nova po pranju? To ti hoče povedat, da je zavajanje na drug način.
Torej zavajata oba ?
wink-1.gif

PS: Torej resnična cena je 0,90 EUR / 20 min ?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
ne obračaj besed,...

s postom želim povedati, da je kreativnost marketinga nepopisna in da zdrava kmečka pamet govori da ni nobena stvar zastonj,...
ponudba npr tarifa svet je lepo razložena tukaj,... ,...o ponudbi se lahko pozanimaš tudi na 080404040 v kolikor nimaš interneta,...

BB, Nokia, SE, LG, Samsung, Vodafone,... mislim da je blagovnih znamk dovolj in z njimi lahko pokriješ vsaj 95% potreb uporabnikov,...
Morda pogrešam le kakšen model HTCja, Appla, morda kaj na bazi android osja pa mogoče palm a verjetno bi bila prodaja bolj ali manj marginalna (z izjemo iphona) če ne drugega zaradi cene,...

Vsekakor pa ne pogrešam znamk kot so sagem, alcatel, philips, siemens,...in seveda motorole,...

b

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
kaj je pa manjkalo alcatelu one touch easy?
wink-1.gif

Alcatela tudi sam ne pogresam, vendar ne vem, ali sem v manjsini, ali bi pa tudi drugi radi imeli kaj vecjo ponudbo....

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Citat:
V mislih sem imel pakete HALO SIMPL brez računa :)

l.p. b

Če sem prav prebral je Simobil začel ponujati naročniške pakete brez naročnine... spet kopira svojo konkurenco? Očitno konkurenca dela dobro... le da konkurenca ima tudi dodatne brezplačne minute.

Nazadnje urejeno:

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
ja pa plačilo na obroke če ga ma je tudi kopija od D.....
sicer me pa res zanima če ma na obroke sem bil v trgovini in nisem videl nič napisanega

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik nightfire pravi:
ja pa plačilo na obroke če ga ma je tudi kopija od D.....
sicer me pa res zanima če ma na obroke sem bil v trgovini in nisem videl nič napisanega

Pa vsi kopirajo od Mobitela to, da se da preko omrezja celo telefonirat ali posiljat SMSe
hysterical-1.gif
...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik gogy pravi:
Citat:
V mislih sem imel pakete HALO SIMPL brez računa :)

l.p. b

Če sem prav prebral je Simobil začel ponujati naročniške pakete brez naročnine... spet kopira svojo konkurenco? Očitno konkurenca dela dobro... le da konkurenca ima tudi dodatne brezplačne minute.

Kakor vem S! ne prodaja jogurtov
rolleyes-1.gif
S tem uporabniki pri določenem operaterju dobijo neke minute.

lp

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ne bote verjeli ampak zavajanje in nepošteni pogoji so protizakoniti.
Ti lepo uredi stvar s SiMobilom, filozofe pa ignoriraj.
Če stranka ne prebere napisanega, to ni problem operaterja/prodajalca.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.