Novo pri Simobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

MarkoO

Pripravnik
8. maj 2009
39
0
6
Ljubljana
www.simobil.si
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Da se ne bo kdo nasral tako kot jaz danes. Grem mimo centra, vidim reklamo in stopim notri. Zamenjam paket, mi prodajalec pred tem reče: 10 eur na naslednjem računu več za menjavo. Ok ni pene. Potrdi spremembo, jaz podpišem, nakar v zadnji postavki piše:

Stroški menjave paketa znašajo 10 eur z ddv. Vsi aktivni popusti na naročnini bodo ob spremembi paketa izničeni. S podpisom obrazca stranka potrjuje in se strinja s plačilom "Vračila prejete ugodnosti" v znesku 51,29 eur z ddv, ki bo zaračunana na naslednjem izdanem računu.

Ko to pokažem prodajalcu, le ta reče, da niso zadosti seznanjeni. Kličem na 080 40 40 40, da prekličejo spremembo, a tam pravi da ne morejo pomagati in da naj pišem reklamacijo.

Bravo Simobil. Še ena cvetka v nizu. Jutri plačam kazen za gsm in takoj nazaj na Mobitel.

lp

Ti pa si iskal luknjo v sistemu ki je nisi našel
smile-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Ko to pokažem prodajalcu, le ta reče, da niso zadosti seznanjeni. Kličem na 080 40 40 40, da prekličejo spremembo, a tam pravi da ne morejo pomagati in da naj pišem reklamacijo.
Če je bil obrazec samo natisnjen, ti ga ne bi bilo treba podpisati. Če si pa že podpisal, bi lahko raztrgal obe kopiji zahtevka za spremembo. Simobil pa brez papirja ne bi mogel opraviti spremembe
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Še enkrat.

Dragi alter-jevci.

Ni bil point nikakor prelisičiti ali kakor koli oškodovati Simobil. Niti pomislil nisem, da bom tu pridobil karkoli drugega razen ugodnejšega računa na koncu meseca.
Kdo izmed vas pa ne gleda na zmanjšanje mesečnih stroškov? Blagor tem/vam.

Enostavno, da ponovim, če bi stric v centru rekel: bla bla bla, bi jaz rekel ne hvala. Ja, bi bilo lepo, da vedo kaj ponujajo. Se vam ne zdi?

Odhod z Simobila?
Jah tako je. Nekaj smo že imeli (je bilo debate o tem tudi tukaj - zaenkrat hvala borovnici). Ni pa zadeva dokončana. Mi je Simobil dolžan nekaj denarja. Ja tako je. Simobil meni.

Pa lahko noč

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Drugače bi bilo, če ne bi imel vezave, tako pa če greš na nižji paket vrneš prejeto ugodnost, ki si jo dobil. Kakor ti je nekdo napisal podaj reklamacijo.

Lp

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Karkoli podpisuješ, vedno preberi. Manjše ko so črke, bolj natančno beri. Če ti un mandlc trobi, da je itak vse OK, mu reci naj se vsede in molči al naj pa sam podpiše. Če česa ne razumeš, kar so zavili v celofan, naj ti razloži tako, da boš z razlago zadovoljen. Če ne zna, naj se pozanima.

Še enkrat, karkoli podpisuješ, preberi - z obeh strani.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne bote verjeli ampak zavajanje in nepošteni pogoji so protizakoniti.
Ti lepo uredi stvar s SiMobilom, filozofe pa ignoriraj.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ne bote verjeli ampak zavajanje in nepošteni pogoji so protizakoniti.
Ti lepo uredi stvar s SiMobilom, filozofe pa ignoriraj.
V tem konkretnem primeru ne gre za nobeno zavajanje in nobenih nepostenih pogojev ... Vsaj jaz jih ne vidim...
rolleyes-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Meni se tudi ne zdi to zavajanje. Metode PRa in marketinga pa so na robu a očitno dobre. Tip je površno registriral reklamo in evo ti ga na, je podpisal, ne da bi prebral. Ne prvi, ne zadnji. Pol bo pa na Preverjeno baba seslala, kakšni packi so, da so ga opetnajstili.
stupid-1.gif

sparcpp

Zelenc'
18. avg 2009
8
0
1
Eno vprašanje glede paketa EnaZame, BREZ opcije Mobilni 201:
Ali se bodo pogovori v druga omrežja septembra podražili na 0.15 Eur/min?

Hvala.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Meni se tudi ne zdi to zavajanje. Metode PRa in marketinga pa so na robu a očitno dobre.

Kaj pa spodnje? Zavajanje?
727308-Simobil_tarifa_SVET.png

Kaj dobiš pri S! za 0 € / min
rolleyes-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Povprecen uporabnik pri tem oglasu misli, da lahko klice za 0 eur na minuto - verjetno se poveze vse to s paketi "zame", na koncu meseca pa je racun 15x previsok, "mandlci" s Simobila bodo pa rekli, da ni prebral majhnega teksta. Ce so pri Simobilu tako posteni me zanima, zakaj na veliko ne povejo, po cem so hruske. Saj itak vsi vemo, da "there's no such thing as free meal", so pa nekateri bolj naivni od drugih in sluziti na ta nacin je podlo!

Mimogrede: sam bi iz Simobila prej odsel zaradi slabega signala in konstantnega dobivanja SMSov v stilu: neodgovorjen klic, telefon pa vedno vzgan s polnim signalom. Tega pri prejsnjem operaterju NI bilo. Seveda so na Simobilu rekli, da je tezava moj telefon. Ocitno pri Simobilu prodajajo zelo veliko okvarjenih telefonov, ker ima kar nekaj strank tezave s tem
wink-1.gif

Osebno (laicno mnenje) mislim, da je tezava v tem, da je telefon za trenutek nedosegljiv, ko zamenja bazno postajo. Ce takrat kdo poklice, mu bo izpisalo, da je stevilka nedosegljiva.
Seveda se lahko popolnoma motim
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Nisem bral kaj si napisal ker se mi mudi, sem prebral samo prvi stavek ampak tako pač je to. Človeška neumnost ne pozna meja! Kdo ti bo pa kaj danes dal zastonj? Prosim te lepo!

Lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
V tem konkretnem primeru ne gre za nobeno zavajanje in nobenih nepostenih pogojev ... Vsaj jaz jih ne vidim...
rolleyes-1.gif
Prodajalec reče "Za plačat je 10 EUR", v resnici pa je 60 EUR? Po tvoje ni zavajanje ? Tudi prav.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
rolleyes-1.gif
Prodajalec reče "Za plačat je 10 EUR", v resnici pa je 60 EUR? Po tvoje ni zavajanje ? Tudi prav.

Vsaj napisi tako, kot je on napisal...

In sicer je napisal "Zamenjam paket, mi prodajalec pred tem reče: 10 eur na naslednjem računu več za menjavo ."

In to, da je prodajalec pred tem to rekel... Takrat pac ni mogel vedeti, da ima se veljaven aneks... In v tem primeru jaz ne vidim nobenega zavajanja... Verjetno ga je vprasal, koliko ga stane, ce zamenja iz paketa xx v paket Simpl ... in prodajalec mu je na to vprasanje tudi odgovoril, da ga bo to stalo 10€ in da bo to zaracunano na naslednjem racunu...

Kaj od tega je sedaj zavajanje? Poleg tega racun verjetno ne bo 60€ ... ampak se kaj dodatno za storitve... to pa prodajalec tudi ne more vedeti, koliko bo zatelefonaril ...

Nekateri v vsem vidite samo nategovanje...

I

Izbrisan uporabnik 3287

He he. Je že urejeno. Borovnica hvala. Dejansko na določenem prodajnem mestu ne zna prebrati z ekrana. Ker mu vse to napiše, ko vnese določene podatke.

In prodajalec je dejal: Strošek bo 10 eur več za menjavo in nič drugega.

lp

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Povprecen uporabnik pri tem oglasu misli, da lahko klice za 0 eur na minuto - verjetno se poveze vse to s paketi "zame", na koncu meseca pa je racun 15x previsok, "mandlci" s Simobila bodo pa rekli, da ni prebral majhnega teksta. Ce so pri Simobilu tako posteni me zanima, zakaj na veliko ne povejo, po cem so hruske. Saj itak vsi vemo, da "there's no such thing as free meal", so pa nekateri bolj naivni od drugih in sluziti na ta nacin je podlo!

V drobnem tisku piše, da se obračuna "le" vzpostavitev zveze v višini 0,90€ vsakih 20 minut.

A ne bi raje napisali 90c / klic, v drobnem tisku pa da se to zaračuna na vsake 20 minut? Namesto, da napišejo 0 € / min???
10.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
bush odrasti že,...
verjameš tudi vsem praškom ki jih reklamirajo, pa zobnim pastam, ki naredijo svetleče bele zobe, šamponom, ki delajo čudeže,...

očitno ti primankuje malo kreativnosti,...

drugače pa vsak po svoje,...

b

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.