Novo pri Simobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ja, bolj me pa je še tukaj zbodla cena E52tke ki sploh ne spada med drage aparate (nabavna cena)...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja, bolj me pa je še tukaj zbodla cena E52tke ki sploh ne spada med drage aparate (nabavna cena)...

Maloprodajna cena pri uvozniku je 329,00 € ... Pa ne zdaj govorit, da so na bolhi po cenejse
smile-1.gif
... Pac jo kupi na bolhi ali v mobisvetu... ce se ti zdi pri operaterju predrago...

Meni se tudi zdi predrago za 200€... ampak je enostavno ne bom kupil... in bo narocnisko razmerje ostalo nevezano...
smile-1.gif
...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Saj o tem ti govorim, da se človek rade volje veže če dobi "kaj" za to, če pa ne dobi nič pa se brezveze vezat... To je to.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Saj o tem ti govorim, da se človek rade volje veže če dobi "kaj" za to, če pa ne dobi nič pa se brezveze vezat... To je to.

Samo da bi se pa zato kaj dosti sekiral pa ni vredno... Trenutno operaterji igrajo na to igro, da so vsi v istem dreku in vsi dvigujejo tiste cene, ki so si jih pred leti zbili "u nulo"
smile-1.gif
...

Ce samo malo pomislis nazaj... pred leti, ko so bili dobri telefoni dokaj poceni (pri dragih mobilnikih je bila subvencija lahko tudi vec kot polovica maloprodajne cene)... smo placevali samo narocnino po dva ali tri jurje (v takratnih tolarjih) ... To je danes 10€ ali 15€... In za to nisi dobil NIC... samo stevilko ... Vse, kar si ksaneje porabil, si moral se posebej placati... vsako minuto, vsak SMS, vsak kilobajt...

Danes pa v nekaterih paketih za tak denar dobis ze storitve, ki jih pokuri en manj ali srednje zahteven uporabnik... In iz cesa naj ti potem subvencionirajo mobilnik? Lahko ti ga samo prodajo po nabavni ceni, da ne gredo prevec v lastno izgubo
smile-1.gif
...

Ze veckrat so bili omenjeni ponudniki ostalih dobri... Kdo od teh (elektro, dobavitelji plina, bencina, nafte, vodovod, toplovod, CATV,...) ti pa da moznost nakupa cesa po subvencionirani ceni? Bolj malo jih je takih
smile-1.gif
...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Že ali ipak ko gledam poslovne izide za lansko leto se zamislim. Vseeno ni tako slabo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
zamisli se še nad tem kakšni so bilo od leta 1999,...da se pokrije vse vložke bo še trajalo,...

b

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Že ampak mislim da recesija tukaj ni imela posebnega vpliva, kakšne druge drastične stvar pa se v letu dni niso zgodile
wink-1.gif
Ima pa Simobil dost boljši PI glede na količino pobranega denarja ter glede na tržni delež tako da sem 110% da ima še "lufta".

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Že ampak mislim da recesija tukaj ni imela posebnega vpliva, kakšne druge drastične stvar pa se v letu dni niso zgodile
wink-1.gif
Ima pa Simobil dost boljši PI glede na količino pobranega denarja ter glede na tržni delež tako da sem 110% da ima še "lufta".

Seveda so se zgodile tudi druge drasticne stvari... ena je recimo konkurenca (Tusmobil), druga je zasicenost trga... tretja je izgradnja in siritev UMTS... pa verjetno se kaj... med drugim tudi tako opevana recesija... zgodili so se tudi novi paketi z vec vkljucenimi storitvami... Brezveze si je zatiskati oci pred realnostjo... in samo jamrat, kako so mobilniki predragi...
grims-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Če si se že vtaknu v poslovni izid... Poglej M@. 500mio€ prihodna, pa samo slabih 60mio dobička?
S! je imel s malo manj kot 200 mio prihodka, 32mio dobička.
TM s 36 mio je zakluču s 21 mio izgube
t-2 pa s 23 mio na 25 mio izgube...

Če se potegne črto, gre S! še najboljše ...
grims-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Seveda so se zgodile tudi druge drasticne stvari... ena je recimo konkurenca (Tusmobil), druga je zasicenost trga... tretja je izgradnja in siritev UMTS... ... zgodili so se tudi novi paketi z vec vkljucenimi storitvami... Brezveze si je zatiskati oci pred realnostjo... in samo jamrat, kako so mobilniki predragi...
grims-1.gif
Meni je najbolj zanimivo to, kako je coolpower razlagal, da bodo paketi z zakupljenimi količinami pocenili mobilnike, zdaj naj bi bil pa to razlog za zvišanje njihovih cen?
confused-1.gif

Prihod konkurence, tj. Tušmobila - naj bi bil tudi razlog za zvišanje cen. Hmm....

Meni to bolj smrdi po kartelnem dogovoru.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ovca o čem pa sem jaz govoril oz. kaj govorim? Da ima Simobil na našem trgu izvrstne rezultate in da ni tako hudo kot hočejo nekateri prikazati...

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Hm, če so telefoni dražji zaradi tega, ker so prišli novi paketi z veliko novimi storitvami, ki so cenovno tako na robu za preživetje, kaj pa je potem z nami, ki smo še na starih paketih. Jaz še kar plačujem naročnino in zraven še posebaj vsako storitev. Potemtakem bi moral potem jaz imeti najugodnejše cene telefonov ne pa najmanj ugodne.
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Če si se že vtaknu v poslovni izid... Poglej M@. 500mio€ prihodna, pa samo slabih 60mio dobička?
S! je imel s malo manj kot 200 mio prihodka, 32mio dobička.
TM s 36 mio je zakluču s 21 mio izgube
t-2 pa s 23 mio na 25 mio izgube...

Če se potegne črto, gre S! še najboljše ...
grims-1.gif

vprašanje kaj je kdo delal:):)
mobitel kolikor jaz vem veliko vlaga v razvoj novih tehnologij, pa mislim, da so kupli tudi neko firmo na balkanu...

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ena neumesna... danes sem dobil SMS z sedem urno zamudo (simobil -> simobil).... zgleda da ni blo nobenga v nočni, da posreduje SMS naprej
grin1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Eno vprašanje za SIMOBIL zaposlene:

Danes sem prejel PONUDBA ZA SI.MOBILOVE NAROČNIKE:

A novi telefon + 50€ bonusa na pogovore
B 100€ bonusa na pogovore

Ali lahko sedaj si pred to PONUDBO izberem NOKIO E52 na PAKET TRIZAME za 150€....

ter čez nekaj dni B 100€ bonus na pogovor?

Ali je to možno in koliko bom dejansko moral biti še naročnik SIMOBILA? :p

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
ne....lahko izbereš le eno...ne oboje...ker ko izbereš eno se vežeš za 24 mesecev...in če bi htel drugo varajnto pa bi mortal plačat penale in ponovno vezat se na 24 mesecev...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.