Novo pri Simobilu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Jest slej kot prej se bo začela vojna tudi med elektrodistrubterji, saj si najbrž opazil da ni več monopola in da lahko tako kot pri mobilnih operaterjih prehajaš prosto po mili volji, dobro pustimo nevšečnosti ki se sedaj na začetku še dogajajo ker distirubterji grozijo s kaznimi itd... Skratka ja.. pri OMW si dobil nalepkico in na koncu torbo HEAD, dobro je, vsaj nekaj! Petrol ni dal nič. Dejstvo je da če se ti nekomu zavežeš da boš pri njem toliko in toliko in mesečno minimalno plačeval toliko in toliko moreš bit zato nagrajen. Elektodistributerju ne rabiš nič jamčit da boš vsaki mesec toliko in toliko elektrike porabil. Pri teh vnaprej določenih paketih pa se zavežeš da boš minimalno toliko plačal in zato podjetja tudi najbrž lažje načrtujejo bodoče prihodke itd... Ni vse enoumno tako kot ti prikazuješ. Vzemi ali pusti. Tega ni več, borba za stranke je povsod!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Seveda delujejo... predvsem pri tistih modelih, ki jih je stestiral doticni operater... To delajo v sodelovanju z uvozniki in proizvajalec mobilnikov potem doda te nastavitve ...

Moje mnenje je tako, da komur je predrag mobilnik, ki ga nudi operater, naj gre k drugemu operaterju... ali pa mobilnik kupi v prosti prodaji...

Ze veckrat je bilo napisano, da se je folk prevec razvadil z mobilniki po smesni ceni... in najbolj glasni so ponavadi tisti, ki mesecno pokurijo zelo malo in posledicno operater od njih nima prav veliko koristi... Od Elektrodistributerja recimo nisem dobil se nic subvencioniranega... pa jim prav tako vsak mesec pustim kar nekaj denarja... Prav tako od Petrola, OMV, MOL-a,... nisem dobil nicesar, ceprav sem tudi tam pustil ze precej svojega denarja
smile-1.gif
...
Sploh ni res, mi smo od Elektro dobili brezplačno varčno žarnico (sijalko po novem???), ki je sicer po dveh tednih crknila, za podnevi jo pa še imamo.
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Simobil ima opcijo vklopa blokade GPRS roaminga.

Zelo uporabno za potovanja... se sploh ni treba sekirat za razne programcke in A-GPS.

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Pa kaj ti ni jasno? Meritve se izvajajo na TERENU, po različnih lokacijah, tako v bližini baznih postaj (GSSM/EDGE in UMTS) kot po različnih točkah po krajih, vaseh, mestih... Stranke se pritožijo, podajo datum, čas in lokacijo težave in na to lokacijo se gre izvesti meritve.
Pa dobro je navesti tudi model mobilnega telefona, ker za nekatere je znano, da imajo tako problem s programsko opremo kot z njihovimi antenami, ki so v p.m.. Iste podatke se potrebuje v primeru težav s podatkovnim prometom (USB modem, MCC kartica ...).
Kaj več ti ne bom pojasnjeval, ker če nočeš verjeti, to ni ne moj problem ne problem operaterja.

Konkretno pritožbo naslovi na klicni center, pa se bo obravnavalo po uradni poti. Ne pa da se pritožuješ tukaj, na chiti-chat portalu...

Lp.

ker big load of bull ... ja, res majo nekateri foni šibkejše sprejemnike/oddajnike kot drugi .. pa vendar ... v mobitelovem omrežju taisti telefonu delujejo perfektno, v simobilovem pa katastrofalno ... menjat telefon? A ... seveda
smirk-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik orlytm pravi:
v mobitelovem omrežju taisti telefonu delujejo perfektno, v simobilovem pa katastrofalno ... menjat telefon? A ... seveda
smirk-1.gif

A niso par postov zgoraj razlagali (wildude etc), koliko stane testiranje ("prilagoditev") telefonov preden jih dajo v prodajo?

Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Bush, vsak telefon gre v testiranje. AvtoFun ti je lepo naštel, kaj je potrebno storiti.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Kaj mi pomaga vklop blokade če je ne morem aktivirati
uf-1.gif

Paket triZame

Storitev Blokada GPRS v tujini
Trenutni status: Ni aktivno
OPOZORILO:
Storitev za izbrani paket ni na voljo !

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Sej tle se gre za blokado v tujini.
Men vse dela OK. Samo blokirati preko asistenta ne gre; kot je bilo zgoraj omejeno.

Pa ko ravno pišem...
Kako se na SiAsistentu beležijo MMSji?

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Malo premislite...vsaka bazna postaja, stroški zagotavljanja elektrike s strani elektrodistrubuterja, plačevanje zunanjih (pogodbenih) partnerjev, plačevanje zaposlenih, stroški (novih) projetkov itd. ... vse to terja precej denarja. Od kruha in vode se žal ne da več živeti.

Se strinjam s tem.

Citat:
(In enako je pri drugih operaterjih...vse se menja v krogu.

S tem pa se ravno ne strinjam. Namreč Tušmobil recimo za primer ni poviševal cene svojih telefonov v ponudbi oz. načinu ponudbe, kljub močni konkurenci ter kar precejšnjemu vlaganju v omrežje. Še zmeraj vsi paketi vsebujejo precej novih modelov telefonov po ceni 1€
wink-1.gif
.

Enostavno se mora management na Simobil-u domisliti novega načina zaslužka oz. prikaza dobička, sicer se bo precej kmalu uresničilo, da bo postal tretji operater.

Lp.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
sedaj so pri simobilu še povišali ceno za N96 na 480€
crazy1.gif

nisem še slišal da bi katero podjetje podražilo "star" model kakšnega izdelka/avtomobila,...
stupid-1.gif

mogoče pa imajo kakšen virus na spletni strani in jim ta virus določa in spreminja cene telefonov
sprasujem se.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
SiAsistent
smile-1.gif
.

Ta web servis je itak LOL. Se stevca ni...ali so ga slucajno ze uspeli vklopit
smile-1.gif
.

Poklici na Helpdesk in se prebij do svetovalca. Ti bodo uredili blokado. Vsaj pri meni niso komplicirali... OrtoUnulo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ma ne se sekirat... Aneksi se iztekajo, do sedaj sem bil zadovoljen, smo korektno sodelovali, če ga pa bodo srali pa bomo šli stran saj pa ni problema. Danes so že vsi konkurenčni, tudi Mobitel...

MarkoO

Pripravnik
8. maj 2009
39
0
6
Ljubljana
www.simobil.si
Vam iz prve roke povem, da je blokada GPRS-ja možna samo na starih paketih MCC,M2M, Mobilni Internet in Mobilni Internet Freestyle.
Na voice paketih z opcijami mobilni internet pa ta blokada ni možna,...

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Zdaj je pa dovolj zagovarjanja Simobila
jezen.gif

Že drugi mesec zapored imam obračunane vstopnine v jeben Vodafone live, ki ga tudi enkrat v življenju nisem obiskal. Vem, da nisem edini, o tem smo že govorili. Dosedaj je bilo vse v redu, zdaj se je pa samo od sebe nastavilo nekaj kar nihče ne ve kaj in me ocuri za 0,08 in nekaj evrov, ko se povežem na mail ali grem gledat facebook ali kaj drugega! Pošteno mi gre na organ, da plačujem nekaj, kar ne uporabljam! Da ne govorim o popolnoma nemerodajnih podatkih v si.asistentu in nesposobnih telefonistih.

Simobilovci ukrepaje! Vsa dobra volja in energija, ki sem jo dosedaj porabljal za to, da sem ljudem okrog sebe govoril o sladkorčih, ki jih ponujate Zeleni, bo kaj kmalu pretvorjena v drugo smer. Prijateljčki novinarji bodo rade volje poslušali kakšno zgodbo! In to ni grožnja... So zgolj dobromerni nasveti za ukrepanje in popravljanje svojih neumnosti. Da ne rečem goljufij!

jezen.gif

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Na nastavitve tvojega telefona operater ne more vplivati. Zato za začetek vzemi pomirjevalo, nato pa me lahko kontaktiraš privat.

Lp.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.