Novo pri Simobilu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Malo premislite...vsaka bazna postaja, stroški zagotavljanja elektrike s strani elektrodistrubuterja, plačevanje zunanjih (pogodbenih) partnerjev, plačevanje zaposlenih, stroški (novih) projetkov itd. ... vse to terja precej denarja. Od kruha in vode se žal ne da več živeti. (In enako je pri drugih operaterjih...vse se menja v krogu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Že ampak za premium uporabnike je treba skrbet. Kruto ali hebiga, sam veš da je tako. Pri Mobitelu je tako da če si premium user in ti ukradejo aparat, ga izgubiš ali kaj podobnega dobiš gratis novega... Mogoče draga gesta ampak dobra poslovna poteza.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Autofan strinjam se s tem da konkurenca mora biti, težko pa se strinjam s splošnim trendom telefonov po 1€,.... razumem da za drag paket dobiš dober telefon po 1€ ne razumem pa da npr. 4 € naročnine kdorkoli želi telefon za 1€,...
Operater mora kupiti telefon, ga prilagoditi za svoje omrežje, dati subvencijo, plačati zaposlene, najemnino, elektriko, vzdrževati in nadgrajevati omrežje,... in nekaj tudi zaslužiti saj drugače nima smilsla da obstaja,...

In verjetno bodo počasu tudi pri Tušu spoznali da do onemoglosti ne morejo talati telefonov za 1€,... je pa to njihova odločitev in s svojim denarjem lahko delajo kar hočejo,...

b

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Borovnica govorim za premium pakete! Logično da ne moreš dobit v Orto v nulo Nokie N97 za 1 al pa 100€... Jasno!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Wilder pri PetZame mi more krit ja, definitivno. Sploh pa če je povprečn račun okoli 120€ ker je še zraven dost tujine. Sigurno da mi bo ga kril za 1€. Če ga ne bo ta pa ga bo kateri drugi. Kje šteka?
Ko boš imel račun 10x večji, ti bodo šenkali katerikoli telefon boš želel, če ga ne bodo imeli, ga bodo šli kupit, verjemi mi, preverjeno. Še baterijo ti bodo nafilali in ekran spucali.

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Že ampak za premium uporabnike je treba skrbet. Kruto ali hebiga, sam veš da je tako. Pri Mobitelu je tako da če si premium user in ti ukradejo aparat, ga izgubiš ali kaj podobnega dobiš gratis novega... Mogoče draga gesta ampak dobra poslovna poteza.

Simobil ima podobno,...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Wilder pri PetZame mi more krit ja, definitivno. Sploh pa če je povprečn račun okoli 120€ ker je še zraven dost tujine. Sigurno da mi bo ga kril za 1€. Če ga ne bo ta pa ga bo kateri drugi. Kje šteka?

Ne skrbi, ko bo tvoja vezava proti koncu, boš prejel možnost cenejšega nakupa novega mobilnika. Verjetno se bo več dalo na individualni bonus kot do sedaj.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
...Ko boš imel račun 10x večji, ti bodo šenkali katerikoli telefon boš želel, če ga ne bodo imeli, ga bodo šli kupit, verjemi mi, preverjeno. Še baterijo ti bodo nafilali in ekran spucali....

To pa je od sile, ta operater, katerikoli ze. O, ja.
Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Bomo vidli kaj bo ko bo vezava šla proti koncu, niti nevem kdaj poteče! Mislim da poteče nekje v začetku 2010! Glede 10x višjega računa pa ga zelo težko dosežeš v današnji dobi oz. je skoraj misija nemogoče. Na našem trgu imaš tako zakupljene minute, v tujini pa skurit slabih 1000€ je kar...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.097
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Simobil ima podobno,...

Se strinjam...preverjeno oz. že doživeto
smile-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.097
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Bomo vidli kaj bo ko bo vezava šla proti koncu, niti nevem kdaj poteče! Mislim da poteče nekje v začetku 2010! Glede 10x višjega računa pa ga zelo težko dosežeš v današnji dobi oz. je skoraj misija nemogoče. Na našem trgu imaš tako zakupljene minute, v tujini pa skurit slabih 1000€ je kar...

Ne boš verjel, nekateri tudi presežejo te minute in to kar krepko
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Že že ampak potem gre to počasi naprej veš, sploh v domačem omrežju. Ne moreš ti v domačem omrežju tisočaka nakluvat pa če se na glavo postaviš
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Niti ni tako misija nemogoce...
smile-1.gif
... sicer res, da to ponavadi ni stalno... ampak kaksen mesec se pa da nabiti racun tudi do 1000€ in vec... Sicer sam se nikoli nisem presegel 100€ ... poznam pa jih nekaj, ki so imeli precej visoke racune...

Sploh sedaj poleti jih je kar nekaj takih... ki imajo predvsem s prenosom podatkov v tujini precej povisan racun ... pa nic ne pomaga, da jim govorim, da naj v tujini pozabijo na mobilni internet preko domacega operaterja... In taki ponavadi pravijo , da so samo malo posurfali...racun za M@ ulnimited pa namesto 29€ kar 700€, 800€ ali vec €
bonk.gif
...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Že že ampak potem gre to počasi naprej veš, sploh v domačem omrežju. Ne moreš ti v domačem omrežju tisočaka nakluvat pa če se na glavo postaviš
wink-1.gif
Ne boš verjel, da gremo nekateri tudi čez mejo. Probaj biti teden dni v Moskvi, potem od tam v Novorusijsk in dalje v Roterdam, nato pa preko NY v Texas, seveda imaš zaradi dela ves čas pogovore. Moj rekord je 9.500€. Tko da ja, jurčka je kar enostavno zbrat vsak mesec. Eni pač ne zapremo gobca in ladlca vsak dan ob dveh, delamo malo drugače in živimo kot glista, ki nima domotožja. Zdaj ne bodi pameten in mi ne začni razlagat, kako vse bi lahko znižal račun, ker nimaš pojma.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jeba je, če pozabiš izklopit outlook sinhronizacijo in čekiranje mailov.
smile-1.gif

To je se najmanj... Bolj navini se mi zdijo tisti, ki mislijo, da ce imajo "internet iz piksne", da ta unlimited pomeni, da lahko uproabljajo mobilni internet povesod po svetu...
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
A se ne zaračunava več, da ti odbije paket podatkov, tudi če samo dostopiš do GPRS omrežja?
smile-1.gif

Sem drugače nehal brskat po mobilnem netu v tujini....razen če je kako izredno stanje. Čez par let bo itak več ali manj vseeno ali brskaš doma ali v tujini.
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
MadMitch nič ne bom rekel ampak če imaš ti do 9500€ mesečni račun potem moreš pa res bit "könik". Pol očitno tvoj mesečni dohodek dosega 20-30k €, najmanj! Svaka čast, spoštovanja vredno! Takšno delo sprejmem tudi jaz! Lahko več na PM
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.