Novo pri Simobilu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ta Nina je iz Bežigrada
confused-1.gif

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Simobil s 1. 8. 2009 ukinja opcijo Mobilni internet Unlimited.

PRENOVLJENA opcija Mobilni internet Start: mesečna naročnina 3 EUR, vključuje 20 MB prenosa podatkov na mesec v Si.mobilovem omrežju, cena prenosa nad mesečno vključeno količino podatkov 0,0004 EUR/kB

PRENOVLJENA opcija Mobilni internet Osnovni; mesečna naročnina 8 EUR, vključuje 200 MB prenosa podatkov na mesec v Si.mobilovem omrežju, cena prenosa nad mesečno vključeno količino podatkov 0,00007 EUR/kB

PRENOVLJENA opcija Mobilni internet Plus: mesečna naročnina 18 EUR, vključuje 20 GB prenosa podatkov na mesec v Si.mobilovem omrežju, cena prenosa nad mesečno vključeno količino podatkov 0,00007 EUR/kB

Z dnem 1.8. 1. 8. 2009 bodo vsem obstoječim uproabnikom avtomatično spremenili v PRENOVLJENO opcijo Mobilni internet (Start, Osnovni, Plus).

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Starih paketov nebi smeli spreminjati!
Če bodo to nardili so eni veliki pras**!!!!!

Verjetno ga potemtakem ukinem......če je nova pogodba bo tudi aneks ničen??
V pogodbi mi piše neomejen prenos podatkov.....

Sicer pa na njihovi spletni strani ne piše še nič.
Tako da klicarit na 080 je še preoranjeno!

Nazadnje urejeno:

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ker mi žilca ni dala miru sem klical na 080.
Bejba na drugi strani začudena ni nič vedla o tem.
shocked-1.gif

Verjetno bo Borovnica kaj več vedel o tem povedat
d055.gif

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Starih paketov nebi smeli spreminjati!
Če bodo to nardili so eni veliki pras**!!!!!

Verjetno ga potemtakem ukinem......če je nova pogodba bo tudi aneks ničen??
V pogodbi mi piše neomejen prenos podatkov.....

Sicer pa na njihovi spletni strani ne piše še nič.
Tako da klicarit na 080 je še preoranjeno!
Je že objavljeno od včeraj
smile-1.gif
http://www.simobil.si/sl/insid...DE-C983DB3D3D54

APEK pravi naslednje:
- Celotno mnenje APEKa: http://forum.tusmobilvesolje.si/viewtopic.php?f=24&t=239

To je pa najpomembnejši del iz tega mnenja:
Ker gre v primeru spreminjanja pogojev obstoječega naročniškega razmerja prav za slednje, po mnenju Agencije operater ni upravičen od naročnika zahtevati plačila pogodbene kazni zaradi predčasne odpovedi pogodbe, če je ta podana v skladu s 3. odstavkom 85. člena ZEKom in rokih, ki jih ta člen določa.

Pri tem Agencija naročnike opozarja, da navedeno ne pomeni, da so v primeru odstopa od pogodbe upravičeni obdržati terminalsko opremo, ki so jo od operaterja pridobili na račun vezave za daljše časovno obdobje (npr. mobilni telefon, prenosni računalnik, TV sprejemnik). To bi namreč predstavljalo neupravičeno pridobitev (3. odstavek 190. člena Obligacijskega zakonika).

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Eko...sem ponovno klical na 080
evil.gif

Škoda, ker tam nima nihče pojma...pa jim vse piše na spletni strani.
Vem, da vsega tudi ne morejo vedet ampak nekdo ki je tam gazda bi jih pa lahko obvestil.

In sicer; meni je bilo rečeno, da ukinjajo samo OPCIJE mobilnega interneta NE pa PAKETOV!?
Nekdo ki ima na isti številki internet in pogovore se to spremeni.
Tisti ki ima številko za prenos podatkov posebej to je paket se to ne spremeni.
Tako mi je bilo razloženo.....zdaj če zavajajo...potem bo
evil.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Bodimo vseeno korektni. Še naprej ostaja PAKET unlimited. Paket = samostojna SIM kartica z neomejenim podatkovnim prenosom v omrežju Si.mobil. Ne bo pa več OPCIJE unlimited, kjer si na obstoječi SIM kartici (ki jo imaš v telefonu) vklopil neomejen internet.

Zakaj takšna poteza, ne vem. Zdi se mi nepotrebna. Edino kar bo naredila je negativna reklama, prihranka pa ne bo za operaterja.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Sicer se strinjam, da prihranka najverjetneje ne bo, pa vendar: vedno več se mobilni aparat povezuje kot modem ali pa je vedno več dostopnih modemov ali netbookov/notebookov, kamor se lahko vstavi SIM kartica in se poveže na net. To torej pomeni, da kdor želi neomejen dostop, naj ima podatkovno SIM kartico za dostop do interneta (preko računalnika) ter drugo SIM kartico za opravljanje klicev in ostalih storitev. Stvar ne bo nikogar tangirala preveč, vsaj moje mnenje je tako. Sicer pa ozadja ne poznam.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Slabe publicitete bi se otresli tako, da bi paket enostavno pustili v ponudbi. Tisti, ki dosti uporablja internet, bo ze vzel paket, ki je temu namenjen. Dvomim, da je dosti zanesenjakov, ki na PCju STALNO surfajo prek GSMA. Osebno npr uporabim gsm takrat, ko me ni doma. Porabim pa ... ne vem .... 40MB mesecno, ce res pretiravam. Da ne stejemo,koliko baterije tako surfanje pobere
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Če porabiš samo 40 EUR mesečno s povezavo GSM - PC, potem nisi ciljna skupina, ki bi ji bil neomejen paket namenjen.

Sam porabim 2-3x toliko mesečno samo z brskanjem na GSM-ju in ostalimi aplikacijami.
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ni vidiš, meni pa to osebno ni cool. Zakaj bi imel HSDPA mobilnik, ki lahko odlično deluje kot modem, če imam poleg tega še eno SIM kartico in napravo v prenosniku. KOnec koncev. Kaj pa naj naredim, če rabim unlimited na prenosniku, hkrati pa veliko prenesem tudi na samem mobilniku? Plačujem pakete na obeh številkah? Zakaj ne bi raje na eni sami plačeval Unlimited in neomejeno koristil internet na mobilniku in prenosniku, vse v sklopu ene same naročnine???

Prenosnik se lahko z mobilnikom poveže brezžično preko Bluetootha. Če zgolj pogledamo Apple, ki je mnogim vzor, kako naj bi stvari izgledale in delovale - nima svojega USB modema, ima pa iPhone 3G sedaj možnost tetheringa, torej se lahko iPhone kot modem preko Bluetootha poveže s prenosnikom. Edino pravilno.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
coolpower, nekaterim pa prav pride tudi druga varianta, ko je v firmi npr 10 ljudi in si izmenjujejo terenskega prenosnika in s tem tudi SIMko za prenos podatkov in samo enkrat plačujejo naročnino za internet
smile-1.gif

Saj veš da je scenarijev in potreb veliko, tukaj se pa oglašamo in povemo le svoje trenutne potrebe in mnenje
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Res je, potreb je več, izbira zato mora biti. Ali dodatna SIM ali pa na obstoječi SIM unlimited. Dolgoročno pa bo šlo v smer ene same naročnine za več številk, recimo temu družinska naročnina 95 EUR, ki bo vključevala kakšne 3 SIM kartice, neomejene klice v domačem omrežju operaterja, določeno število klicev v druga omrežja v državi, nekaj 1000 SMS in MMS ter neomejen internet na vseh SIM karticah.

Takšen scenarij je smotrn tudi zato, ker skriva priložnost akvizicije novih uporabnikov. Namesto, da je foter na Mobitelu, mama na Debitelu, sin na Tušmobilu, hčerka pa na Simobilu, bodo vsi skupaj skalkulirali in podpisali z enim ponudnikom preko katerega bodo komunicirali vsi, ceneje, kot je sedaj seštevek ločenih naročnin. Tistemu operaterju, ki bo pridobil takšno family se bo splačalo ker bo prihodek večji, kot je sedaj od enega ali dveh naročniških razmerij v tisti družini, ostali pa bodo izgubili. Ker bo vsem v interesu dobiti takšne stranke bo to vplivalo na cene, prav zaradi tega bodo te ostale nižje, kot je seštevek ločenih naročniških razmerij.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.