Novo pri Simobilu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
Mislm da ma namen oblatt vse Si.mobil prodajalne samo mu ne uspeva najbol
smile-1.gif
ker ga nihče ne jemle več resno
sorry sem frendu sam predlagal da gre na paket orto u nulo. ker je imel na orto smartu računa 60 €. Pa se mu orto zdi če vedno boljša izbira čeprav nima nobenega več na simobilu (glede na aneks + star račun). Sem mu zračunal da z opcijo 201 mu bo prišlo 20 do 25 €.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
No, potem je imel možnost. Seveda bo plačal,
nisem nč rekel. sam čudn se mi je zdelo ker ima aneks več kot 6 mesecev. pa je bila praksa v preteklosti vsakih 6 mesecev nov telefon čeprav si mel aneks.
Pa hočem biti glede ponudbe vseh operaterjev na tekočem.

NIKOLI ni bila taka praksa... oz. je bila... vendar je bila cena za nov telefon visja... Koliko visja pa so ti izracunali glede na to, koliko imas se do konca aneksa... Ti ocitno preberes samo tisto,kar te zanima...
grims-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
nisem nč rekel. sam čudn se mi je zdelo ker ima aneks več kot 6 mesecev. pa je bila praksa v preteklosti vsakih 6 mesecev nov telefon čeprav si mel aneks.

Kdaj, kje? Nikar ne verjemi vsem rekla-kazala, ki te speljejo ... Nikoli nisi mogel po 6ih mesecih vzeti mobilnika brez, da bi bila cena višja. NIKOLI.
To bi pomenilo: "Si.mobil ima edini na slovenskem, pradon, svetovnem trgu 6-mesečno vezavo."

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
smile-1.gif
sorry sem frendu sam predlagal da gre na paket orto u nulo. ker je imel na orto smartu računa 60 €. Pa se mu orto zdi če vedno boljša izbira čeprav nima nobenega več na simobilu (glede na aneks + star račun). Sem mu zračunal da z opcijo 201 mu bo prišlo 20 do 25 €.

kako pa to, da ne gre na Tusmobil? Kaksen frend pa to je, da te ne poslusa
evil.gif

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:

Kdaj, kje? Nikar ne verjemi vsem rekla-kazala, ki te speljejo ... Nikoli nisi mogel po 6ih mesecih vzeti mobilnika brez, da bi bila cena višja. NIKOLI.
To bi pomenilo: "Si.mobil ima edini na slovenskem, pradon, svetovnem trgu 6-mesečno vezavo."
Sory jaz sem to akcijo razumel tako: 3 aneksa za 24 mesecev lahko imaš sočasno (le presledek mora biti 6 mesecev od izbire telefona).
Tako da če bi hotu prekiniti pri simobilu bi moral plačati vse 3 anekse.

Tako sem jaz zastopil, če je pa drugače se pa opravičujem. Ne berem vašega drobenga tiska tako pogosto ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Niti ni drobni tisk, če bi bilo tako kot si ti zastopil, bi bilo na JUMBO plakatih.

Drugače pa ne, ni tako kot si mislil, temveč tako:
vezava 24 mesecev - en telefon, 150 dni pred iztekom lahko novega brez doplačila, prej pa z doplačilom, vendar po preteku 6. mesecev od sklenitve aneksa k pogodbi.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
smile-1.gif

kako pa to, da ne gre na Tusmobil? Kaksen frend pa to je, da te ne poslusa
evil.gif
jaz prijatelje nisem niti enega silil na Tušmobil. Samo do odšli prostovojno. Sem jim pa lepo razložil da lahko bo na katerem delu prekinjalo ( k še ni vredu tušev signal), razložu akcije. Silil nisem pa nobenega. Na simobilu še ostaja ker ima še aneks.

Frendov pa ne bom učil kaj mora narest, kater paket, so dost pametni. Če me pa prosijo jim naredim primerjave (glede €) glede koliko kej kliče, koliko SMSov pošlje. Potem pa se sami odločijo kako in kaj.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Niti ni drobni tisk, če bi bilo tako kot si ti zastopil, bi bilo na JUMBO plakatih.

Drugače pa ne, ni tako kot si mislil, temveč tako:
vezava 24 mesecev - en telefon, 150 dni pred iztekom lahko novega brez doplačila, prej pa z doplačilom, vendar po preteku 6. mesecev od sklenitve aneksa k pogodbi.
hvala za odgovor

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
"Na simobilu še ostaja ker ima še aneks."
In zato se je hotel ponovno vezat z novim telefonom, da čimprej aneks poteče?
Eh, zopet sam sebi kontriraš
tongue-1.gif

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
"Na simobilu še ostaja ker ima še aneks."
In zato se je hotel ponovno vezat z novim telefonom, da čimprej aneks poteče?
Eh, zopet sam sebi kontriraš
tongue-1.gif
nisem rekel da bo šel. in tudi če se bo vezal. Sem mu jst predlagal naj se veže.
evil.gif
sej boš lahko prehajal med operaterji brezplačno (tudi če imaš aneks). Zapomn si ta stavek.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
jaz prijatelje nisem niti enega silil na Tušmobil. Samo do odšli prostovojno. Sem jim pa lepo razložil da lahko bo na katerem delu prekinjalo ( k še ni vredu tušev signal), razložu akcije. Silil nisem pa nobenega. Na simobilu še ostaja ker ima še aneks.
A ni bila včasih mantra o ročnem preklopu na m@ signal?
sprasujem se.gif

In da tako deluje s pokritostjo m@ omrežja...

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
A ni bila včasih mantra o ročnem preklopu na m@ signal?
sprasujem se.gif

In da tako deluje s pokritostjo m@ omrežja...
če ima kdo samodejno. Vse razložu kako je če maš na samodejno, ročno, vse storitve. Znam cenik za vse operaterje na pamet kaj kej stane. čeprav je pokritost v ljubljani in na dolenjskem sedaj že zelo dobra. mam že na tušmobil ročno. In nimam težav

Velika razlika je bilo pred 1 letom in pol ko še šiška ni bila pokrita. sedaj pa že lovi v takih luknah. na studencu v eni gostilni lovi samo tuš. neprecenljivo
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kako potem nisi vedel, koliko stane predčasen nakup mobilnega aparata?
tongue-1.gif

Malo sem v razpoloženju za provociranje, ti dam mir zdaj.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Kako potem nisi vedel, koliko stane predčasen nakup mobilnega aparata?
tongue-1.gif

Malo sem v razpoloženju za provociranje, ti dam mir zdaj.
Simobila jaz nisem nikoli uporabljal (nisem bil nikoli naročnik govornih paketov) - simobilov mobilni paket sem pa imel in glede tega mam svoje izkušnje.

Vse ne gre. Faks, spletne strani za podjetja, snemanje filmov, zdej delava s enim kolegom en izdelek, ki bo stal čez 1000 €, zanimanje za mobilno telefonijo, rekreacija, kolesarjenje tudi do 100 km včasih na dan, za pjačo oziroma žure. Mobilna telefonija mi je tako ljubiteljsko bolj.
Dnarja je dost, sam časa zmanjka ... če hočeš kej več postat v lifu moraš garat. Mogoče se ti zdej zdi smešno, sam za 10 let je lahk obratno. Vsak je svoje sreče kovač.

kar se zavzemam je za transparentnost vseh mobilnih operaterjev. da bi operaterji namesto drobnega tiska napisali na veliko to je tko in nč drgač. Zarad tega pa lepo posodabljam primerjalni cenik: http://pomoc.mobiforum.net/primerjave/59-primerjava-med-mobilnimi-operaterji.html . Tako da si lahko vsak pogleda aha jst pa ene tolk ponucam. Aha ceniki vseh operaterjev na istem mestu pa izračunamo koliko bi kaj stalo.

jst sem za to da se neki argumentirano pove. S dokazi ali iz spletne strani ali kako drugače. To pa sovražm: baba reče to pa potem drži kot pribito.

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ti kar pozabi o brezplačnem prehajanju med operaterji, četudi imaš aneks.

Seveda lahko že zdaj preideš drugam, boš pa kar lepo plačal nekaj pogodbne kazni za mesece do poteka aneksa. Operater ti subvencionira telefon in od tebe pričakuje, da boš to subvencijo v določenem obdobju povrnil. Lahko se odločiš, da ne boš več pri njih. Ni problema, a boš plačal kolikor si dolžan.

Drugačen scenarij pa je prepoved subvencioniranja mobilnih telefonov. Rad bi videl junaka, ki mu bo to uspelo zakonsko urediti brez da ga bodo prej sesekali operaterji, še bolj pa uporabniki. Vsem pašejo telefoni za 1 EUR, ostalim pa lahko preskočijo nakup subvencioniranega telefona, ne podpišejo vezave in nabavijo telefon po redni ceni, v SLo ali tujini. Subvencija ni prisila, je opcija.

In ta stavek si, Euro DJ, dobro zapomni.

Pa nehaj že enkrat srati po Simobilu. Fantje se tam trudijo, skušajo biti podobno dobri kot Mobitel, oboji pa so svetlobna leta pred operaterjem, ki se želi igrati na podobnem nivoju kot veliki fantje, a mu to ravno najbolje ne uspeva. In sedaj bodo zopet vsi drugi krivi za to, da ni posegel po zvezdah, le sam ne. Hmm. Že slišano. Pri Vegi. Here we go again, a ne?

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
Ni ukinu....
moj frend danes na simobilu ni mogel vzeti telefona. pa ma že čez 6 mesecev aneks
smile-1.gif

Sem bil zraven. Simobil LAB v lj

Potem pa ce si bil zraven, pa napisi kaj vec
smile-1.gif
... Mu ga niso hoteli prodati? So mu rekli, da bo potrebno doplacati?...
edina možnost pogodbena kazen je rekla 156 €. šel je iz orto smarta na orto u nulo.

jst zmeri taprav cajt tm uletim. en prodajalc govoru neki o tušmobilu eni k je spraševala starejša gospa o tušmobilvesolju. pa bom bil raje tiho kaj je pribijal, da ne boste rekl da sam simobil pljuvam:D

samo da povem da bi mogla biti ko dobiš SMS pogodbena kazen s vključenim DDVjem. Ko sem prekinu pri simobilu mi je bila pogodbena kazen še ok. Ko pa sem dobil položnico pa je bla res tolk pogodbena kazen samo še + 20% DDV. Predlagam da v SMSu napišete pogodbeno kazen s DDVjem.

Heh, kero nabijanje. Kaj je tebi res tolko dolgčas. Predlagam, da se prej pozanimaš kolka je pogodbena kazen in enaka bo prišla tudi na položnici.

lp

Hehe

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pa nehaj že enkrat srati po Simobilu. Fantje se tam trudijo, skušajo biti podobno dobri kot Mobitel, oboji pa so svetlobna leta pred operaterjem, ki se želi igrati na podobnem nivoju kot veliki fantje, a mu to ravno najbolje ne uspeva. In sedaj bodo zopet vsi drugi krivi za to, da ni posegel po zvezdah, le sam ne. Hmm. Že slišano. Pri Vegi. Here we go again, a ne?
Word.
cool-1.gif

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
če bi hotel srati po simobilu bi to tudi storil. ker vem marsikaj kaj se pri s! dogaja. kakšne simke za revijo connect ste dal, itd... Če se neb šli umazanih iger bi bilo uredu, sam kaj k se vi ne igrate po pravilih.

In kaj ste se v petek na letnem srečanju prodaje v simobilu zmenili? Pa sem slišal da je vaš direktor uprave pozdravil prehlada od cvetnega prahu. Clarinase pomaga
smile-1.gif

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Umazane igre? Nisi čist v glavi...
me zanima če bi nekdo testiral vsa omrežja (in da operaterji ne bi vedeli za to, plus da bi bile SIMke vsaj 2 meseca že v uporabi pri navadnih uporabnikih) bi bili rezultati enaki?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.