Novo pri Si.mobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Danes se še prenavlja števec, tako da jutri naj bi bilo že super.
Obvestilo tudi na prvi strani portala Moj Si.mobil.

Ja, novi telefoni tudi
smile-1.gif

Še kaj sledi
wink-1.gif

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
2
18
Mogoče kdo ve zakaj tisti, ki smo na Simobilu ne dobivamo več SMSjev iz strani Google Calendar-ja? Zadnja 2 tedna ne prejemam več obvestil, prej pa je zadeva 2 leti delovala brez težav. Tisti, ki so na Mobitelu teh težav nimajo.

Na Googlu pravijo naslednje:

"Your provider blocked shortcodes. Your mobile provider might have inadvertently blocked you from receiving SMS messages from services that use shortcodes. Please ask your carrier to unblock messages from Google (48368)."

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Ta problem tudi mene zanima.
Sem pa ugotovil, da verjetno tu ni problem Simobil sam po sebi.
Malo sem eksperimentiral in prišel do naslednjih ugotovitev:
- uspešno sem registriral Google calendar na dveh številkah 070, ki sta kajpak pri Tušmobilu
- SMS-a s kodo nisem dobil na številko 040, ki je pri Simobilu
- SMS-a s kodo nisem dobil na številko 040, ki je bila prenešena k Tušmobilu.

Malo me bega in malo me jezi.
Google calendar sem namreč s pridom uporabljal.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jap, tudi meni se je začelo dogajati, da SMSi ne prihajajo več.
Borovnica & Co, bi se dalo malo podrezat in povprašat.
Thx.

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
2
18
Testiral sem približno z desetimi različnimi telefonskimi št., SMSji ne pridejo le na 040 in 030 št.
Trije, ki so pri Simobilu, imajo pa preneseno št. (041), SMS dobijo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Jap, tudi meni se je začelo dogajati, da SMSi ne prihajajo več.
Borovnica & Co, bi se dalo malo podrezat in povprašat.
Thx.

naj eden zadevo opiše malo širše,.. tega žal ne poznam,.. kako deluje, od kje dobiš sms, s kakšne številke,..
pa s epozanimam,..
b

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Torej.
Google calendar ima eno prav fino zadevo in sicer možnost notifikacije per SMS ob dogodku.
Da si to opcijo aktiviraš, tam vpišeš svojo telefonsko številko. Na to številko ti pošljejo kodo za preverjanje.
Ko vpišeš to kodo v Google calendar, ti nato pošiljajo SMS notification za dogodke v tem koledarju.
Včasih je to delovalo dokaj solidno in so ti SMS-i prihajali, zdaj pa se je to prenehalo.
Danes sem poskusil z ponovno registracijo na isto številko in ostale številke - kot je navedeno v mojem prejšnjem postu, vendar SMSi s potrditveno kodo več ne pridejo na 040 in kot je MadMitch omenil tudi na 030.

Pošiljatelj teh SMS-jev ni nobena telefonska številka, ampak "Google".

Upam, da je sedaj dovolj jasno, če ne pa vprašaj
smile-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Google mora preko nečasa pošiljati sms-je,.. nekdo je omenil neke kratke kode,..
lahko kdo pojasni še to? tistim ki dela npr. na tušu,.. kakšen sms dobite,.. s kakšno vsebino,.. lahko en napiše na forum?
Saj mogoče je najbolše da si vzamem cajt pa to registriram
confused-1.gif

d

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jst sm ravnokar probu prek TM številke, SMS pride od Google, ko grem pod podrobnosti številka ni zapisana.

Stestiraš lahko tako (če ima gmail), da greš v Gmailu pod Koledar, izbereš Nastavitve za Google Koledar --> Mobilne nastavitve in tam izbereš državo, mobilno številko --> Pošlji potrditveno kodo in v roku 1-2s bi mogu prejet SMS od Googla...

to bi bilo to...

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Dobiš SMS:

Vaša koda za prverjanje za Google Calendar je 769603

Pošiljatelj:
Google

Center za sporočila:
+4560990999

To je vse kar ti vem spisat ven in je prišlo na Nokio 6230 v Tušmobilovem omrežju in št. 070...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
tale odgovor mi bo pomagal pravilno zastaviti vprašanje in najti odgovor zakaj je Si.mobil posebnež
smirk-1.gif
,..
upam da odgovor dobim čim prej.

b

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ocitno je problem pri Google-u ... da ne posilja na stevilke s predpono 040 (in 030) ... Sem ravnokar probal z Mobitelovo stevilko (041), ki je prenesena na Si.mobil ... in sem potrditveno kodo dobil ...

Ce pa se probam registrirat s Si.mobilovo stevilko (040) pa potrditveno sporocilo ne pride ...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik pep pravi:
Dobiš SMS:

Vaša koda za prverjanje za Google Calendar je 769603

Pošiljatelj:
Google

Center za sporočila:
+4560990999

To je vse kar ti vem spisat ven in je prišlo na Nokio 6230 v Tušmobilovem omrežju in št. 070...

hmm, men pa na E72 noče napisat Centra za sporočila, čudn
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Lepo...

Samo škoda, da ne prikazuje več vseh zakupljenih količin. Ali sem kaj spregledal?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Boste ponudili kak API za spremljanje porabe, ki bi 3rd party developerjem omogočil izdelavo aplikacije, ali boste še vedno sami "razvijali" in nič izdali?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.