Novo pri Si.mobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

UrbanZan

Pripravnik
22. feb 2011
35
0
6
@wildude je že urejeno... sem poklical na HD, punce pobrisale acc ter se na novo registriral :D
Vseeno tnx

Nazadnje urejeno:

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Se ti mogoče kaj sanja, kdaj bo začel delovati Klik na Moj Si.mobil za plačevanje računov?

Žal ti ne morem dati nobene uradne informacije. Se pa vleče, ker rešitev ni na strani Si.mobila ...
Ni panike, bom za ta čas pozabil na to.

Če bi Simobil dovolj pritisnil, bi se verjetno tudi kaj manj vleklo, tako da...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Napoved Si.mobila:
- 31.12.2011 80% pokritost UMTS
- v naslednjih letih tudi fiksna telefonija
- v letu 2010 je bilo namenjenih 15 mio EUR za investicije, letos naj bi bilo to mnogo več.

Si.mobil ima po 11ih letih prvič totalni dobiček. zaradi tega bodo najverjetneje prvič izplačali dividende.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jutri nov Bold 9780, verjetno pa se kaj
wink-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ja, so neke nove plakate obešal.

A kdo ve, zakaj ne deluje sprejemanje/pošiljanje SMSov v Ekvadorju?
10.gif
Na Simpl paketu?
Lahko nujno kdo posreduje?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
V Ekvadorju ima Si.mobil sklenjeno gostovanje z operaterjem Porta in v kolikor je uporabnik na tem omrežju, bi moralo delovati ...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Pošiljanje ne dela. Prejemanje pa tudi zelo verjetno ne. Vsaj pri tistem, ki je doli. Ma pa dovolj denarja, tudi Odisej. In 4 band mobilnik.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pa omrežje na ročno ali samodejno? In sicer ima signal (za klic, prejem klica)?

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Omrežje je skor ziher na samodejno, vsaj tako je bio pred odhodom. Signal po moje je, bom pa preveril in jutri javil.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
javi na zs točne podatke,.. kdo pošilja sms, komu pošilja sms, kdaj je bil sms poslan, kje se oseba nahaja pa probamo potestirati,..
l.p. b

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Je komu kaj jasno, kaj se dogaja s 3G signalom v Trbovljam? Danes v celotnem mestu dela samo EDGE. Nadgradnje mogoče?

AIDS

Pripravnik
10. sep 2007
614
0
16
Trbovlje
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Je komu kaj jasno, kaj se dogaja s 3G signalom v Trbovljam? Danes v celotnem mestu dela samo EDGE. Nadgradnje mogoče?

Res je, tudi sam sem opazil isto.. sem klical na HD in nimajo nobenih podatkov o nedelovanju :-/

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
ce mene vprasas je podatek razocaranje. Mobitel ima sedaj 82, tusmobil 75% pokritost umts. Simobil bo letos se vedno 3 operater po pokritosti umts. Kot kaze bo tusmobil letos prevzel vlogo vodilnega operaterja po pokritosti umts. Pred pol leta so obljubljali 98% pokritost letos, ce so si premislili bo pa zagotovo nad 90%.

Za simobil sem pricakoval vsaj 90-95 pokritost umts letos... Se vega je imela gsm pokrit s 85% pokritosti.

Drugače Si.mobil in Tušmobil sta se zavezala APEK-u, da bosta pokrila podeželje (GSM=UMTS). Če T-2 ne bo pridobil UMTS 900, potem bo zagotovo gostovanje na Tušmobil ali Si.mobil UMTS 900/2100. Mogoče bosta mogla pipco odpreti celo Mobitelu.

Ker vsi operaterji ne morejo postaviti UTMS900, bosta najkasneje čez 5 let Si.mobil in Tušmobil postala operaterja s pomebno tržno močjo in morala omrežje ponuditi tistim, ki uporabljajo nacionalni roaming ter MVNO. APEK je kot operaterjem UMTS900 postavil določene zahteve, ki jih morata izpolniti. Če APEK razglasi UMTS900 za univerzalno storitev, potem bo država in EU financirale Tušmobilu in SI.mobilu gradnjo v odročnejših predelih.

Nazadnje urejeno:

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
Jah, takle mamo. 80% pokritosti je za moje pojme vrh glave za zagotavljanje UMTS signala na lokacijah, kjer se to dejansko tudi splača. Zato, da bo mularija dolvlekla filme na Ilovi gori, tega pri Simobilu sigurno ne bo. Tam, za tistih par hiš, najbrž tudi nikoli ne bo gsm signala. Zakaj? Ker so in vedno bodo lokacije, za katere postavitev bazne postaje ne bo nikoli ekonomsko upravičena oz. bo ROI tak, da ga še naši vnuki ne bodo dočakali.

Če pa komu to ni dovolj velik razlog, pa naj si pogleda finančne rezultate vseh operaterjev v lanskem letu. Nekateri so v preteklosti brezmejno investirali v omrežje, pa danes izklapljajo bazne, drugim operaterjem ponujajo skupne lokacije (kar v preteklosti sploh ni prišlo v poštev), nekateri so pa tok zapufani, da je samo vprašanje časa, kdaj se bo ponovila Vegina zgodba, če ne bo prišlo do prodaje.

Ajde zdej pa udrite fantje
nahrung002.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik tafrishnzelen pravi:
Jah, takle mamo. 80% pokritosti je za moje pojme vrh glave za zagotavljanje UMTS signala na lokacijah, kjer se to dejansko tudi splača. Zato, da bo mularija dolvlekla filme na Ilovi gori, tega pri Simobilu sigurno ne bo. Tam, za tistih par hiš, najbrž tudi nikoli ne bo gsm signala. Zakaj? Ker so in vedno bodo lokacije, za katere postavitev bazne postaje ne bo nikoli ekonomsko upravičena oz. bo ROI tak, da ga še naši vnuki ne bodo dočakali.

Če pa komu to ni dovolj velik razlog, pa naj si pogleda finančne rezultate vseh operaterjev v lanskem letu. Nekateri so v preteklosti brezmejno investirali v omrežje, pa danes izklapljajo bazne, drugim operaterjem ponujajo skupne lokacije (kar v preteklosti sploh ni prišlo v poštev), nekateri so pa tok zapufani, da je samo vprašanje časa, kdaj se bo ponovila Vegina zgodba, če ne bo prišlo do prodaje.

Ajde zdej pa udrite fantje
nahrung002.gif

hysterical-1.gif

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
Lej, zaradi mene se lahko mečeš na popek, ampak dejstvo je, da veliko večino uporabnikov boli k*rac za hitrejši prenos podatkov. Če bi bil to odločujoč faktor, zakaj potem Simobilu še vedno raste tržni delež, če ima pa najslabše omrežje v Sloveniji? Zakaj Tušmobil še ni prehitel Simobila s svojim superiornim omrežjem?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.