Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Oglasi se na prodajnem mestu, kjer si telefon kupil in ti bodo naredili kopijo računa.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Oglasi se na prodajnem mestu, kjer si telefon kupil in ti bodo naredili kopijo računa.

A imas pri sebi TOCNO definicijo paketa Internet mini? Torej kaj se zgodi, ko presezes 1GB in pade hitrost na 64kbits? Na internetu vam pise, da si na manjsi brzini, ampak se kilobajti ne zaracunavajo vec, na salterju v Kranju imajo pa napisano, da se placa tudi to. Kako je torej s tem?

Jernej

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Ko porabiš 1 GB hitrost pade, internet ti še naprej dela - presežena količina se ne zaračuna.
Lahko pa potem dokupiš še dodaten 1 GB, kar stane dodatnih 5 evrov - pošlješ SMS z vsebino DODAJ PPU 1GB na številko 1918.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Ko porabiš 1 GB hitrost pade, internet ti še naprej dela - presežena količina se ne zaračuna.
Lahko pa potem dokupiš še dodaten 1 GB, kar stane dodatnih 5 evrov - pošlješ SMS z vsebino DODAJ PPU 1GB na številko 1918.

Hm, kako je potem možno, da ima referentka v Kranju na plastificiranem ceniku napisano ceno 0,00001EUR/kB. No, vsaj eno cifro je imale napisano in me je tako dotolklo, da niti nisem šel dodatno preverjati. Hotel sem pa vzeti to kartico, da fiksiramo stroške na 11EUR, tudi če presežemo 1GB. Pač občasno potrebujem internet in mi gre mobi kartica na živce, priklapljanje telefona pa prav tako.
A obstaja še kakšen drug internet za 11EUR in se nismo razumeli glede paketa? Sicer po moje ne, ker je naša svetovalka že pripravila kartico in bi moral samo podpisati, pa sem za vsak primer še vprašal, če res ni doplačila za prekoračeno kvoto
wink-1.gif
.

Jernej

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
To je imela zihr napisano za Internet Start (naročnina 19 eur, vključenih 5 gb, presežena količina = 0,00001 €/kB)
smile-1.gif

Pri Internet mini pa je tako, kot sem ti napisala.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
To je imela zihr napisano za Internet Start (naročnina 19 eur, vključenih 5 gb, presežena količina = 0,00001 €/kB)
smile-1.gif

Pri Internet mini pa je tako, kot sem ti napisala.

Ne, imela je napisane tri vrstice, v prvi je bila 11EUR-1GB, v drugi in tretji pa 5GB mislim da za 19 EUR in 29EUR. Pa v vsaki vrstici je bila ista cena za prekoračitev kvote. Pa saj bom to rešil preko Svetovalcev, ampak včeraj ni bilo več odgovora. Novo leto pač... Pa punca mi je zatrdila da zagotovo se plača, ker velja načelo poštene porabe. "Ker drugače bi vsi vzeli to", je bil njen odgovor
wink-1.gif
. Pa sem kartico pustil tam in z dolgim nosom odšel domov...

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Tole tabelco vidiš tudi na tej strani: http://www.mobitel.si/paketi/instant-internet.aspx

In ti podatki zagotovo držijo.

Skratka presežen prenos podatkov pri Internet mini se ne plača (tudi v tabeli vidiš, da ni cene). Plačal bi več kot 11 evrov samo v primeru, ko dodaten 1 gb dokupiš (5 evrov), kot sem ti napisala prej.

Saj verjamem. Ampak na listu je pisalo drugače. Bom šel v torek spet tja in bom slikal tisti nesrečni list, če ga še imajo
wink-1.gif
.

Jernej

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
No jaz bom kar tukaj napisal mojo neprijetno izkušnjo z Mobitelom in sicer včeraj sem se na številki 080 8000 (center za pomoč mobitel uporabnikom) pozanimal za mobi paket in vklop interneta.

Mobi paket stane 10 evrov, na njemu pa dobim že 5 evrov dobroimetja (super). Ker si želim aktivirat 1GB prenosa podatkov (veljavnost je 30 dni) sem se pozanimal, koliko stane ta GB preniosa podatkov in povedali so mi, da stane 15 evrov. Torej 5 evrov imam že ba številki prednaloženo in naj samo še kupim za 10 evrov dodatno vrednostnico in si prek sms-a vključim 1gb.

Super - zvečer sem se zglasil na mobitelovem centru kjer sem kupil ta mobi paket + 10 evrov vrednostnico in danes vse skupaj aktiviram in napolnim, sedaj imam stanje 15 evrov.

Sedaj sem SLUČAJNO poklical na 121 (pomoč predplačnikom), da preverim, ali je moja številka aktivirana in kaj ugotovim? Da si NE morem aktivirat 1GB prenosa podatkov z mojimi 15 evri, saj moram najprej aktivirat internet na moji številki (za to plačam 0,09 evra) + za samo aktivacijo zakupa 1GB prenosa moram plačati 0,09evra??

Torej plačam 0,18 evra za to, da si lahko zakupim 1GB prenosa podatkov?? Poleg tega to ne bo izvedljivo če imamo točno 15 evrov na računu, saj moram na računu imeti 15,18 evra, sicer aktivacija interneta ni možna!

Sej lepo in prav - pač vsak operater ima svoj cenik in pravila, vendar zakaj mi tega nihče ni omenil včeraj, ko sem klical na 080 8000?? In zakaj mi tega ni povedal nihče na mobitelovem centru, ker sem se pri dveh osebah podrobneje pozanimal o temu zakupu.

Res zanimivo - ne zdi se mi to spet neka tako majhna zadeva, o kateri bi morali biti tiho, ampak bi mi lahko komot povedali oziroma opozorili na to.

Sej če pogledam realno, 0,18 evra oziroma 18 centov (se sliši še manj) NI tako velik strošek, ampak gre se za princip.

Pa še vsakemu posebej sem razložil, da si bi dokupil samo 10 evrov vrednostnico, tako da bom imel 15 evrov na računu in vsi so trdili, da bom lahko brez težav aktiviral 1GB interneta.

Sedaj si bom pač mogu aktivirat 500MB interneta za 12 evrvo, saj mi drugo ne preostane. dodatnih 5 evrov pa ne mislim kupovat samo zaradi tega, da si bom lahko aktiviral eno samo storitev
smile-1.gif

Sedaj MORAM kupit še eno vrednostnico za 5 evrov samo za to, da si bom lahko aktiviral 1GB interneta!

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
No jaz bom kar tukaj napisal mojo neprijetno izkušnjo z Mobitelom in sicer včeraj sem se na številki 080 8000 (center za pomoč mobitel uporabnikom) pozanimal za mobi paket in vklop interneta.

Mobi paket stane 10 evrov, na njemu pa dobim že 5 evrov dobroimetja (super). Ker si želim aktivirat 1GB prenosa podatkov (veljavnost je 30 dni) sem se pozanimal, koliko stane ta GB preniosa podatkov in povedali so mi, da stane 15 evrov. Torej 5 evrov imam že ba številki prednaloženo in naj samo še kupim za 10 evrov dodatno vrednostnico in si prek sms-a vključim 1gb.

Super - zvečer sem se zglasil na mobitelovem centru kjer sem kupil ta mobi paket + 10 evrov vrednostnico in danes vse skupaj aktiviram in napolnim, sedaj imam stanje 15 evrov.

Sedaj sem SLUČAJNO poklical na 121 (pomoč predplačnikom), da preverim, ali je moja številka aktivirana in kaj ugotovim? Da si NE morem aktivirat 1GB prenosa podatkov z mojimi 15 evri, saj moram najprej aktivirat internet na moji številki (za to plačam 0,09 evra) + za samo aktivacijo zakupa 1GB prenosa moram plačati 0,09evra??

Torej plačam 0,18 evra za to, da si lahko zakupim 1GB prenosa podatkov?? Poleg tega to ne bo izvedljivo če imamo točno 15 evrov na računu, saj moram na računu imeti 15,18 evra, sicer aktivacija interneta ni možna!

Sej lepo in prav - pač vsak operater ima svoj cenik in pravila, vendar zakaj mi tega nihče ni omenil včeraj, ko sem klical na 080 8000?? In zakaj mi tega ni povedal nihče na mobitelovem centru, ker sem se pri dveh osebah podrobneje pozanimal o temu zakupu.

Res zanimivo - ne zdi se mi to spet neka tako majhna zadeva, o kateri bi morali biti tiho, ampak bi mi lahko komot povedali oziroma opozorili na to.

Sej če pogledam realno, 0,18 evra oziroma 18 centov (se sliši še manj) NI tako velik strošek, ampak gre se za princip.

Pa še vsakemu posebej sem razložil, da si bi dokupil samo 10 evrov vrednostnico, tako da bom imel 15 evrov na računu in vsi so trdili, da bom lahko brez težav aktiviral 1GB interneta.

Sedaj si bom pač mogu aktivirat 500MB interneta za 12 evrvo, saj mi drugo ne preostane. dodatnih 5 evrov pa ne mislim kupovat samo zaradi tega, da si bom lahko aktiviral eno samo storitev
smile-1.gif

Sedaj MORAM kupit še eno vrednostnico za 5 evrov samo za to, da si bom lahko aktiviral 1GB interneta!

Jaz sem šel včeraj po to kartico. V treh dneh so potrdili, da paket internet mini deluje natančno tako, kot je napisano na internetu. Torej 1GB polna hitrost, potem pa pade na 64kbits in to se ne zaračunava. Torej 11EUR fiksno. Imajo pa v Kranju dejansko napačno napisano... Upam, da je gospodična za šalterjem preživela, ker ji je to dejstvo močno spremenilo življenje (no ja)
bonk.gif

Jernej

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
To ni ista kartica - si malo zamešal.

Ti omenjaš internet sim kartico, jaz pa mobi sim kartico, na katero lahko aktiviraš zakupljen prenos podatkov
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ne se jebat, tolk jamranja za kolk, 18 centov?
Če imaš že ravno mobi, pošlji sms za zastonj 50smsov, ali 15minut ali 10MB, da dobiš nazaj svojih 18 centov.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
To ni ista kartica - si malo zamešal.

Ti omenjaš internet sim kartico, jaz pa mobi sim kartico, na katero lahko aktiviraš zakupljen prenos podatkov
smile-1.gif

Vem. Jaz sem samo rekel, da sem imel težave z osebjem in njihovim razumevanjem.

Jernej

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
dejansko je deloma upravičeno jamranje, ker si lahko po porabljenih 18centih aktiviraš le še 500MB in ne več 1GB...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ne se jebat, tolk jamranja za kolk, 18 centov?
Če imaš že ravno mobi, pošlji sms za zastonj 50smsov, ali 15minut ali 10MB, da dobiš nazaj svojih 18 centov.

Sej sem jasno napisal, da me ne moti tok teh 18 centov ker je to res drobiž, ampak princip.

Kak sms pa naj pošljem? Ampak še vedno ne morem z 15 evri aktivirat 1GB tako kot oglašujejo!

puncyka

Zelenc'
19. dec 2011
17
0
1
Vsak Mobiuporabnik si lahko izbere enega od naslednjih daril:
50 SMS-ov ali 15 minut pogovorov v omrežju Mobitel ali 10 MB prenosa podatkov**.

Darilo lahko vključite do vključno 31. januarja 2012 prek SMS-a s ključno besedo »DARILO SMS«, »DARILO MINUTE« ali »DARILO PODATKI« na številko 1918.
http://www.mobitel.si/akcije/mobi.aspx

Ampak tu spet plačaš 0,08 centov za SMS. Ampak, če boš poklical še enkrat na njihovo pomoč in povedal problem, ne dvomim, da ti bodo tam vključili darilo, ki si ga želiš. V tovojem primeru torej SMS-e, da boš potem si aktiviral 1 GB paketek.
cheer.gif

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Žal temu ni tako - preveril v njihovem centru.

Zdaj sem si že aktiviral 500MB, ker 1GB nisem mogu...

Kaj ni tako? Če pokličeš na center za pomoč uporabnikov (seveda s številke, kjer to želiš), ti bodo vključili izbrano darilo, brez da bi moral poslati SMS za vklop. Enako velja za prenos podatkov - pokličeš in vključijo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
NI RES! Preverjeno sem klical prej in ni drugega načina za vklop prenos podatkov kot pa da uporabnik SAM pošlje SMS!

Razen če na centru za pomoč uporabnikom nimajo pojma, kar pa začenjam počasi verjet...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
dopovedat si ne daš kaj! Si pomislil da niti ne znaš operaterju točno povedat kaj hočeš? Tisti na 080 ti znajo rešit vse ti povem jaz.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.