Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.982
3.639
113
Potem je morda bolje, da jaz ne preidem na 2012, ko zmeraj plačujem po opominih in ravno tako nimam poroka (kmetija). Toliko so nam zamaknili plačilo za prodan izdelek, da vseh 1500 EUR položnic vsak mesec čaka na plačilni dan, drugače ne gre.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
ta paket 2012 je več kot ugoden za povprečnega uporabnika,boste videli kaj bo sedaj čez praznike ko boste pošiljali SMS,tisti ki ste pri mobitelu jih dobite takoj,kolegi ko so pri simobil-tušmobil pa so jih dobili z 1 ali 2 dnevno zamudo,smesno ne

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Tale tvoj post je bolj kot ne brezvezen. Vse je odvisno od zasedenosti beznih postaj.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
moje mnenje ne nevtralno,ker ne delam za nobenega operaterja,tisti ki pa delate pač seveda morate tolči po takih mnenjih,sam uporabljam mobitel že 10 let,sem velikokrat razmišljal in še da bi šel drugam zaradi visokih cen paketov,ampak ta paket 2012 + odlično omrežje nima konkurence pa če si priznate ali ne

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
točno tako
cheer.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
ta paket 2012 je več kot ugoden za povprečnega uporabnika,boste videli kaj bo sedaj čez praznike ko boste pošiljali SMS,tisti ki ste pri mobitelu jih dobite takoj,kolegi ko so pri simobil-tušmobil pa so jih dobili z 1 ali 2 dnevno zamudo,smesno ne

Nič ni prišlo z zamudo, ampak operaterji vsi po vrsti izklopijo možnost povratnice in zato pošiljatelj dobi občutek, da sms ni šel naprej. Sicer pa, kakor je že post pred mano napisal čisto odvisno od lokacije. Mobitel ni nobena izjema pri tem.

Lp.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Kakšno je pa vprašanje?

Uporabnik Chipmunk pravi:

Citat:
Nikomur ne "skenslamo" avtomatično. Uporabnike se pisno (+SMS) obvesti in pozove k spremembi paketa. Takrat je sprememba brezplačna. Če si že imel 31. rojstni dan boš zagotovo (ob naslednjem preverjanju) pozvan k spremembi.

Torej ce se sam "predam" imam lahko brezplačen prehod na 2012 paket?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Kdo ve, kje so razloženi pomeni oznak sprejema za omrežje Mobitel - E, G, H, 3G ...

ugibam - edge, gprs, hspa, 3g

kje pa se to pojavlja?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Hvala. Druge sem vedel, ne pa kaj je H. Bo najbrž res hspa. Se pojavi, ko vključim paketni prenos podatkov na Androidu.

Nazadnje urejeno:

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
A se je komu že zgodilo, da mu na Kosovu ni prijela blokada sprejemanja MMS v tujini?
Kodo omrežja imajo isto, ko mobitel 29341 (al neki takega), omrežno države pa 386.
Očitno je telefon mislil, da sem v svojem omrežju in mi pridno pošiljal MMS-e. Mater, 100 k je 1 € in mi je nabilo vseh 60 € do blokade #%&$/%/

Ko se vrnem, se grem pritožit.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
lahko je tudi HSDPA
wink-1.gif

Spodi mobitelovega zemljevida pokritosti je razlaga črke H na gsm aparatu:
http://www.mobitel.si/storitve/info/pokritost.aspx

HSPA je pac nasplosno in zajeto vse (HSPA = High Speed Packet Access) ... HSDPA = High Speed Downlink Packet Acces, HSUPA = High Speed Downlink Packet Acces ... Potem je pa tukaj se HSPA+, DC-HSDPA, DC-HSUPA, MC-HSPA

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
A se je komu že zgodilo, da mu na Kosovu ni prijela blokada sprejemanja MMS v tujini?
Kodo omrežja imajo isto, ko mobitel 29341 (al neki takega), omrežno države pa 386.
Očitno je telefon mislil, da sem v svojem omrežju in mi pridno pošiljal MMS-e. Mater, 100 k je 1 € in mi je nabilo vseh 60 € do blokade #%&$/%/

Ko se vrnem, se grem pritožit.

Ko sem jaz bil v Prištini, sem že na letališču, ko smo pristali, dobil SMS, da je potrebno blokirati prenos podatkov z SMS sporočilom na 1918 TUJINA GPRS NE, ker zgolj izklop podatkovnega roaminga na telefonu ne zadošča, ravno zaradi razloga, ki si ga opisal. Bojim se, da s pritožbo, žal, ne bo nič.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
Živjo! Jaz imam vprašanje glede prestopa iz Itak đabesta na paket 2012. Stvar je v tem, da nisem zaposlen oziroma se zaposlim s prvim februarjem. Seveda pa bi rad šel na novi paket že čimprej. Kaj mi svetujete!

LP

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.